IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Субсидии за наемащи безработни с намалена работоспособност

13:25 | 21.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
Субсидии за наемащи безработни с намалена работоспособност
Стартира проект "Насърчаване на работодателите да наемат безработни лица до 29-годишна възраст с намалена работоспособност и на младежи от социални заведения, завършили образованието си", съобщиха от правителствената информационна служба.

Проектът е част от Националния план за действие по заетостта през 2005 г. Документът беше приет от правителството през февруари, се припомня в съобщението.

Предвижда се по проекта да бъдат отделени над 900 000 лв. от държавния бюджет, като периодът на субсидиране е до 12 месеца. От държавния бюджет се предоставят средства на работодателите за заплати и осигуровки на наетите по този проект младежи.

Очаква се по проекта да бъдат наети около 450 души, които отговарят на условията. С тях ще бъдат сключени трудови договори, като се предвижда срок на изпитване и последващо продължаване до 24 месеца, отбелязват от правителствената информационна служба.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още