IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговата цена за акции на Лукойл Нефтохим Бургас остава 27,83 лв.

Търговият предложител Лукойл Юръп Холдингс Б.В. - Холандия притежава 93.25% от капитала на Лукойл Нефтохим Бургас АД.

13:29 | 11.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
Търговата цена за акции на Лукойл Нефтохим Бургас остава 27,83 лв.
Търговата цена за акции на Лукойл Нефтохим Бургас остава 27,83 лв. в коригираното търгово предложение, отправено за 913 695 акции, представляващи 6,75% от капитала на бургаската рафинерия.

Днес акциите на Лукойл Нефтохим Бургас се търгуваха при средна цена 26,3 лв. при оборот от 160 броя.

Търговият предложител Лукойл Юръп Холдингс Б.В. - Холандия притежава 93.25% от капитала на Лукойл Нефтохим Бургас АД.

КФН все още не е взела отношение към предложението. На 15 февруари Комисията за финансов надзор наложи временна забрана на търгово предложение от „Лукойл Юръп Холдингс” Б.В., като говорителя на КФН уточни, че има нужда от технически корекции в предложението.

Търговият предложител е заявил намерение след търговото предложение да отпише дружеството от публичния регистър, ако законовите изисквания позволяват това (изискванията са 50% + 1 акция, собственост на акционери, несвързани с търговия предложител, да приемат търговото предложение или да гласуват за отписване на последващо Общо събрание на акционерите). Отписването на бургаската рафинерия от регистъра на публичните емитенти, воден от КФН, ще затрудни търговията с акциите му, тъй като тя ще се извършва на извънборсов пазар.

На приключилото на 14 януари търгово предложение Лукойл Юръп Холдингс Б.В. изкупи 22,06% от капитала на Лукойл Нефтохим Бургас АД при цена 27,83 лв. за акиця.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още