IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговският старт на третия GSM оператор няма да е през април

14:36 | 25.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
Търговският старт на третия GSM оператор няма да е през април
БТК ще предложи трето поколение мобилни услуги в София до края на годината

През месец април GSM мрежата на БТК ще покрива 98% от населението, като оборудването ще покрива всички европейски стандарти, съобщиха от телекома.

След приключването на изграждането на мрежата ще бъдат проведени подробни тестове, чиято цел е да потвърдят качеството и надеждността на услугите, добавят от БТК.

Търговският старт на оператора обаче няма да се състои през април, уточниха от компанията, като заявиха, че това се прави с цел “да не съществуват проблеми с интеграцията на мрежите и всички услуги да могат да бъдат предоставени на клиентите с перфектно качество”.

От БТК уточниха, че целта им е да предоставят мобилни услуги от трето поколение в София, малко преди новогодишните празници тази година.

“БТК Мобайл” ще започне да предоставя услуги само след като нейната мрежа е свързана с мрежите на другите оператори на пазара. За това в началото на март компанията започна преговори с “М-Тел” и “Глобул”. Поради технически причини не бе възможно тези преговори да започнат по – рано, защото едва в началото на март БТК бе готова да представи необходимата техническа информация за своята мрежа на действащите два мобилни оператора, добавят от телекома.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още