IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва членството ни в Организацията на НАТО за поддръжка и снабдяване

10:22 | 31.12.04 г.
Автор - снимка
Създател
Започва членството ни в Организацията на НАТО за поддръжка и снабдяване
От 1 януари 2005 г. започва членството на България в Организацията на НАТО за поддръжка и снабдяване (NAMSO), като това е важна стъпка в поемане на пълната ни отговорност като член на НАТО, съобщиха от Министерство на външните работи.

NAMSO и нейната Агенция за поддръжка и снабдяване (NAMSA) разполагат с огромна мрежа от над 1 000 фирми, занимаващи се с производство, снабдяване и поддръжка на въоръжения на специални цени за нуждите на страните от НАТО. С членството си получаваме достъп не само до всички услуги, предоставени изгодно от тази агенция при придобиване на ново въоръжение и техника, резервни части и услуги, но също така - до огромната база данни с технически характеристики.

NAMSA е водеща агенция в областта на кодифицирането – решаващо за интегрирането ни в логистичната система на НАТО. В момента България изгражда собствената си кодификационна система на базата на стандартизационните ни споразумения с НАТО.

От началото на декември 2004 г. е в експлоатация наш собствен кодификационен инструмент, който бе тестван и приет с участието на експерти от NAMSA. Благодарение на сътрудничеството с тази агенция България е шестата страна в НАТО, която има собствен софтуер за кодифициране на материалните средства.

От 1 януари т.г. също така български граждани могат да кандидатстват за работа в Организацията на НАТО за поддръжка и снабдяване.

Членският внос на България в административния бюджет на NAMSА като процент е равностоен на приноса ни към военния бюджет на НАТО и към Програмата на НАТО за инвестиции в сигурността – 0,35 на сто.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:52 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още