IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Газпром" отново увеличи доставките на газ за Европа

Важна роля за износа на синьо гориво играят преките маршрути, особено "Северен поток", съобщи руският енергиен гигант

20:40 | 04.05.15 г. 8
"Газпром" отново увеличи доставките на газ за Европа

Доставките на руски газ за Европа се увеличават за пореден път, съобщава "Интерфакс". Това е станало след срещата миналия четвъртък в Берлин на ръководителя на "Газпром" Алексей Милер с председателя на германския холдинг Wintershall Райнер Зеле.

Руското издание припомня, че газовите доставки от Москва за Стария континент бяха повишени за последно на 5 март.

Междувременно словашкият газов доставчик Eustream съобщи, че от 1 май вече доставя от Русия 125 млн. куб. метра вместо досегашните 119 млн. куб. Обикновено в събота и неделя и на официални празници доставките не се увеличават, а спадат вследствие на по-ниското търсене от индустрията.

Източник, запознат със ситуацията от Агенцията за газова информация на Русия потвърди пред "Интерфакс" за ръста на предлагането в Европа.

В съобщение за пресата на "Газпром" заяви, че Милeр и Зеле са обсъдили "доставките на руски газ за европейските потребители".

"Трябва да се отбележи, че важна роля за подобряване на надеждността на износа на синьо гориво се играе от преките маршрути за газов транспорт, особено на газопровода "Северен поток". В този контекст страните подчертаха значението на пълния достъп до транзитния капацитет на Опалския газопровод", посочи пресслужбата на "Газпром".

Предишната среща на Милер със Зеле на 5 март отбеляза края на шестмесечното ограничаване на доставките на руски газ за Европа. Ембаргото донесе на "Газпром" загуби от приблизително 6 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 8 rate down comment 7
STRAHO
преди 8 години
цитат Obango :" Русия нищо не произвежда" Русия била бензиноколонка! Еееех Обамго ! :)))) Хабер от Русия си няма. Тепърва Путин ще го шамари по всички фронтове и по всякакви начини. :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 5
STRAHO
преди 8 години
"Последните разкрития за съгласувани руски усилия за изкупуване на уранови ресурси по света може да променят това. Руската държавна компания за атомна енергия Росатом навлезе успешно в редица вътрешни пазари по света. Росатом, а не френската компания Арева или американската компания Уестингхаус, притежава 29 ядрени реактора в различни етапи на планиране и строеж в над дузина страни. Това е най-големият брой ядрени реактори, която една страна строи в чужбина. За сравнение държавната компания Арева не е продала нито един реактор от 2007 г. насам."Прочети още на: http://***.dnes.bg/redakcia/2015/05/04/s-iadreni-reaktori-rusiia-gradi-vliianie-po-sveta.262462
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 5
STRAHO
преди 8 години
Има и РЕКОРДНО изтичане на капитали от Обединеното кралство пак в посока Русия. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 8
STRAHO
преди 8 години
До тук Стояне с перченето. Една по една еврочленките ще "клекнат". Много приказки изприказваха за тоз дето духа. Че и наш мъШ и той барабар "Петко с мъжете" :))) Рублата -РАСТЕ по бързо от цената на петрола. Цената на петрола също. Русия УВЕЛИЧИ рекордно добивите а САЩ затвориха рекордно количество кладенци. И .т.н ! Путин им намаза ските на всите ти любимци! Жележен е! МАЧКА и маймуни и маймунки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 5
0pk
преди 8 години
Ей, стига сте купували токсичен руски газ! Време е да прекарате тръба през блатото до хамерика, да може да идва от там чист и екологичен шистов газ!Когато през ден по медиите ни внушавате, че руснаците са агресор, а продължавате да купувате от тях, нещо издиша в цялата картинка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 9
Стоян Петров
преди 8 години
Защо не пишете с колко се увеличават доставките? Процент или два? Без да съм гадател знам, че доставките ще се увеличат. Досега всички държави(включително и България) черпеха от хранилищата, за да не купуват скъпа газ. Сега ще компресират поевтинялата газ. Но нали някой трябва да пише глупости!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още