IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция и кредиторите са далеч от споразумение за дефицита в бюджета за 2014 г.

Заради бавния прогрес на преговорите всички решения за Гърция вероятно ще бъдат отложени за началото на следващата година

20:46 | 12.11.13 г.
Гърция и кредиторите са далеч от споразумение за дефицита в бюджета за 2014 г.

Гърция и международните й кредитори все още не могат да се споразумеят за дефицита на страната през следващата година, съобщава онлайн изданието ekathimerini.com, като се позовава на анонимен източник от Брюксел.

“Гърция и “тройката” имат сериозни различия по отношение размера на бюджетния дефицит за следващата година и мерките, необходими за преодоляването му”, коментира източникът на изданието.

Заради разногласията финансовите министри на държавите от еврозоната не се очаква да вземат решение за отпускането на следващия транш от спасителната помощ за Гърция на предстоящото им заседание на 22 ноември.

Малко е вероятно обаче докладът на инспекторите на кредиторите за гръцките финанси да е готови и за декемврийската среща на Еврогрупата.

Според източника на изданието заради бавния прогрес на преговорите между кредиторите и гръцките власти всички решения за Гърция вероятно ще бъдат отложени за началото на следващата година.

Ситуацията обаче засилва опасенията на Брюксел, че Атина ще остане без пари и няма да може да покрива просрочените си задължения. Това допълнително оказва натиск върху растежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още