IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Климкин: Не може да има нормални отношения с Русия, докато не си върнем Крим

Руско-украинската граница трябва да бъде изцяло затворена, като стъпка към уреждането на конфликта, заяви украинският външен министър

13:16 | 03.03.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Климкин: Не може да има нормални отношения с Русия, докато не си върнем Крим

Не може да има нормализиране на отношенията между Украйна и Русия, докато анексираният полуостров Крим не бъде върнат на Киев, заяви украинският министър на външните работи Павло Климкин.

През втория ден от посещението си в Япония Климкин каза още, че руско-украинската граница трябва да бъде изцяло затворена като стъпка към уреждането на конфликта. 

Трима украински военни са загинали, а деветима са ранени през изминалото денонощие в Източна Украйна, съобщи военен източник от Киев. По-рано говорител на украинската армия заяви, че сепаратистите са обстрелвали позиции на правителствените сили 22 пъти.

Киев е обещал да завърши изтеглянето на тежките оръжия от фронтовата линия в Донбас на 7-и март, съобщи по телефона за ТАСС представителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин.

Прекратяването на огъня в Украйна се спазва, но обстановката е нестабилна, каза на пресконференция в Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Президентът на Украйна Петро Порошенко подписа указ за създаването на конституционна комисия, която да изготви изменения на основния закон на страната, съобщи пресслужбата му. Комисията ще изработва предложения за усъвършенстване на украинската конституция съгласно съвременните потребности на обществото, се казва в документа.

(БНР)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
ivankarag12
преди 9 години
Значи никога няма да бъдат възднановени отношенията на Украйна с Русия. Но това противоречи както на здравия разум, на прагматизма и на настояването на ЕС за икономическо сближаване!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още