IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руснаците пътуват по-малко в Европа след санкциите

При страните с плажен туризъм обаче няма намаление, възможен е дори ръст в „европейския Юг“

10:23 | 21.07.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Руснаците пътуват по-малко в Европа след санкциите

Търсенето на пътувания в Европа от руски туристи е намаляло след въвеждането на санкции от страна на Европейския съюз. В отделни страни спадът за сезона може да достигне 30%, съобщи Ала Манилова, заместник-министър на културата, отговаряща за туризма, цитирана от ИТАР-ТАСС.

“Наистина режимът на санкции доведе до спад на пътуванията на руски граждани в Европа. С колко точно, ще можем да кажем след края на сезона. По предварителни оценки спадът може да достигне от 15 до 30 на сто за различните страни”, посочва тя в интервю за "Российская газета".

“Не става дума обаче за страните с плажен туризъм. Нямаме никакви данни за намаление на търсенето на почивки в страни като Турция и Гърция. Напротив, може да се прогнозира, че в редица региони на европейския Юг ще има ръст на посещенията”, казва още Манилова.

По тази причина според нея не може да се смята, че фалитът на туристическата агенция "Нева" е свързан със спада на пазара. Припомняме, че на 16 юли ръководството на „Нева“ обяви, че фирмата прекратява дейност заради финансови проблеми.

Според представени от Манилова данни в момента в чужбина се намират около 7 хиляди руснаци, клиенти на "Нева".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още