IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна ремонтира кабинета си

Премиерът Арсений Яценюк ще запази поста си, приоритет става присъединяването на страната към НАТО и ЕС

10:49 | 22.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Украйна ремонтира кабинета си

Украинският премиер Арсений Яценюк ще остане на поста, но новото правителство ще бъде с изцяло сменен състав, заяви президентът Петро Порошенко в обръщение към нацията, цитирано от Ройтерс.

„Поради постигнатото от демократичните сили съгласие, очаквам коалицията да потвърди моето решение да номинирам Арсений Яценюк за поста министър-председател”, заяви Порошенко, допълвайки, че парламентът ще гласува неговото решение на следващото си заседание идната седмица.

Порошенко обеща да започне веднага реформите, които ще дадат възможност на Украйна да поиска през 2020-а година присъединяване към Европейския съюз. Прозападното мнозинство в новия украински парламент определя като приоритет присъединяване на Украйна към НАТО и ЕС.

Междувременно сегашният украински министър на отбраната Степан Полторак заяви, че в източната част на страната има 7500 руски военни.

„Присъствието на 7500 представители на руските въоръжени сили на украинска територия е дестабилизиращ фактор, който ни пречи да стабилизираме бързо ситуацията в нашата страна", казва министърът, цитиран от Ройтерс.

Същевременно украинците власти съобщиха, че четирима украински военни и един цивилен са загинали в последните 24 часа в източната част на страната, предаде AFP. От влизането в сила на споразумението за прекратяване на огъня на 5 септември в Украйна загинаха 1000 души, сочат данни  на ООН. Това означава средно по 13 убити на ден.

Всичко за кризата в Украйна четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още