IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вносът на газ от Унгария в Украйна достигна рекордни стойности

Реверсивното подаване на газ обаче не се извършва по график

14:47 | 14.03.15 г. 28
Вносът на газ от Унгария в Украйна достигна рекордни стойности

Вносът на газ от Унгария в Украйна се е увелили до рекордните 7,2 млн. кубични метра на ден, разкри говорителят на”Укртрансгаз” Максим Белявски, цитиран от ТАСС.

По думите му реверсивното подаване на газ от Унгария, Словакия и Полша не се извършва по равен график, а е съобразено с техническите възможности и наличието на ресурси.

От 7-и март вносът на газ от Унгария беше намален 4,8 пъти до 715 хил. кубични метра на денонощие.

През януари и февруари Украйна е внесла от европейски страни 2,3 млрд. кубични метра газ, или 56% от общите доставки. Останалото количество е постъпило от Русия по договора на Нафтогаз с Газпром. 

По-рано този месец украинският министър на енергетиката и въгледобивната промишленост Володимир Демчишин заяви, че Европейският съюз трябва да поеме част от разходите за запълване на подземно хранилище за газ в Украина, ако иска да се предпази от най-лошия възможен сценарий през зимата. 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:50 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

20
rate up comment 13 rate down comment 0
stefan---L
преди 9 години
Елена Кирилова е искала да напише вносът на газ от Русия през Германия и Унгария за украйна е достигнал рекордни стойности ! Незнаехме че унгария добива газ в такива количества че да продава на украйна! Ами Елена да вземе тогава Унгария щом е такъв голям производител на газ да доставя и на България и Гърция ! Незнам тия журналисти от тоя инвестор какво образование имат ? дали имат завършен 8 клас ? то бива неграмотни журналисти ама чак толкова
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 9 rate down comment 2
michaelis
преди 9 години
Та Венгрии има 40% импорт от Русията останалото от Словакия (която от своя страна е с над80% импорт от Руския газ) и Австрия, която взима газ от Германия по линия на Северния поток. Та толкоз с Венгии, Словакии и Полските *** където реват за едни ябълки, че не могли да продадат на фашистите от Москва, а в същото време им се дръвчат, че и санкции им налагат ...... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 7 rate down comment 2
michaelis
преди 9 години
Яяя виж Венгрии от де го взима това, което продава Украинските *** ....... включитело Польшии и Словакии най вече ...... lol :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 5 rate down comment 4
michaelis
преди 9 години
мда ето тука един цитат от коментарите в бисери и вицове ..... :))Аватара на ssakiМнения: 15Днес, 08:29 Американски геолози, проучвайки поредното американско нефтено находище, с изненада установили, че над него има някаква арабска държава....----------------------------------------------В допълнение за малко американските геолози да открият и Руска вържава върху техните находижда, но ядоха фуя там ....... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 0 rate down comment 3
bigmamascandal
преди 9 години
"Укртрансгаз": объемы импорта газа из Венгрии возросли до рекордных 7,2 млн кубометровЭкономика и бизнес 14 марта, 12:37 UTC+3 Поступления газа по реверсным схемам из стран ЕС колеблются в зависимости от технической возможности таких поставок и наличия ресурсаКИЕВ, 14 марта. /Корр. ТАСС Игорь Яшкин/. Импорт природного газа из Венгрии на Украину увеличился до рекордного показателя 7,2 млн кубометров в сутки. Такие оперативные данные привел в субботу ТАСС руководитель пресс-службы компании-оператора национальной газотранспортной системы "Укртрансгаз" Максим Белявский. "По состоянию на 07:00 мск зафиксирован рекордный объем поступления газа с территории Венгрии - 7,2 млн кубометров", - сообщил он.Поступления газа по реверсным схемам из стран ЕС (Венгрии, Словакии, Польши) идут не ровным графиком, а колеблются в зависимости от технической возможности таких поставок и наличия ресурса. Так, с 7 марта текущего года импорт газа через Венгрию был сокращен в 4,8 раза, до 715 тыс. кубомет
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 8 rate down comment 2
michaelis
преди 9 години
Утре като бъде построен Турския поток, тази същата ше напише - "България увеличи вноса си на газ от Турция да диверсифицира малко руския газ" :))) Колко са прости тея от инвестора, ако си мислят, че ше заблудят тука народа та нали и те шушумигите ше плащат пак руски газ и петрол индиректно и ше си мислят, че край надхитрили терористите от Москва .... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 1
michaelis
преди 9 години
скивай ги кви са овчари пише, че има 21 коментара по темата а само 13 се виждат, нищо другите те си ги виждат, че сме ги напсували за компетентност ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 14 rate down comment 3
vzhekoff
преди 9 години
Както писах многократно, Газпром пак си продава газа на украинците, но през посредници - в случая държавите от централна Европа. Преди крадливите украинци НЕ плащаха на Газпром, сега няма да плащат на страните от ЕС. Което значи, че някой ще покрие тези загуби. Понеже нито Словакия, нито Унгария, още по-малко *** поляци ще поемат тези загуби, почват да ми говорят за общо доставки в ЕС. Демек, загубите да се покриват от всички, вкл. и от България. Нека ви светне лека полека....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 12 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 9 години
Те капиталетата не се задълбочават толкова! хахаха...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 11 rate down comment 3
michaelis
преди 9 години
Че и ми се възмущават като ги нареждам .... :)) тея инвесторските ***. Праат ни тука на *** брате Унгария увеличила вноса на газ за Украйна, а в същото време псуват Унгария за про-руските и убеждения. И от къде го взима Унгария тоя газ тва е без значение .... :)) сигурно го мъкнат с тубите от Сашшш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още