IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чуждестранните туристи в Румъния харчат средно по около 935 лв. на човек

Близо половината са резервирали почивката си чрез туроператор, а 80% от туристите са използвали самолет, за да посетят страната

17:20 | 18.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Чуждестранните туристи, пристигнали в Румъния през първото полугодие на 2017 г., са изразходвали средно по 2199,4 леи (или около 935 лева на човек), показват данните на Националния институт по статистика, предаде агенция Аджерпрес. 

През първите шест месеца на годината броят на чуждестранните посетители, отседнали в места за настаняване в Румъния, е 1,204 милиона души, а приходите от тях възлизат на 2,650 милиарда леи. 

Основният мотив за престой на чужди граждани в Румъния е бил бизнес, участие в конгреси, конференции, курсове и изложения, като приходите от тези посетители възлизат на близо 60 на сто от общите приходи от чуждестранните туристи. 

Близо 50 на сто от чуждестранните туристи в Румъния са резервирали почивката си чрез туроператор. Основно транспортно средство за почти 80% от чуждите туристи в Румъния е самолет, показват още статистическите данни. 
/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още