IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Делът на облигациите с отрицателна доходност расте

Според изчисления на Bank of America-Merrill Lynch 23% от облигациите в глобален мащаб имат доходност под 0% в момента

14:52 | 04.05.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Графика на деня: Делът на облигациите с отрицателна доходност расте

Въвеждането на отрицателни лихвени проценти от институции като Европейската централна банка и Японската централна банка оказва силно влияние върху облигационните пазари.

Значителна част от облигациите вече се търгуват с отрицателни лихви заради тази политика на централните банки, покупките на активи, постоянните опасения от дефлация, несигурните икономически прогнози и повишените нива на бягство от риска.

Анализаторите на Bank of America-Merrill Lynch са обобщили ситуацията на пазара в графика, която е доста красноречива, пише Business Insider.

Глобален дял на облигациите с отрицателна доходност

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 05:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
Атанасио
преди 7 години
Още малко и ще се проумее защото кризата е системна - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1752811994997027 Казано кратко като оставим темата за разделението и производителността на труда кризата е системна защото икономическият растеж не може да е безкраен ,защото крайното търсене от държавата и гражданите неможе да е безкрайно в една затворена система като Земята ,и заради изчерпаемите енергийни източници(петрол,газ...) ,и заради глобалното затопляне - казано иначе за да има безкраен растеж трябва още една Земя и още милиарди консуматори на стоки и услуги.НО сегашното устройство на световната финансова система заради лихварството и т.н. доходност от акции,облигации се нуждае от безкраен растеж и тъй като това е невъзможно трябва нова ''система'' и системен подход - ресурсно базирана и планирана екологична икономика без лихви и инфлация казано кратко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още