IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия разположи балистични ракети в Прибалтика

САЩ и литовското военно министерство изразиха резервите си относно случващото се

11:44 | 17.12.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Русия разположи балистични ракети в Прибалтика

Руското министерство на отбраната потвърди, че разполага балистични ракети с малък обсег в близост до границите с балтийските страни и респективно страните от НАТО.

Ходът не нарушава по никакъв начин международните споразумения,  гласи официално изявление. В него се посочва, че решението не е продиктувано от желание за офанзива, а за защита от евентуална опасност.

Информация за случващото се беше публикувана първо от германския вестник "Билд". Според него Русия е разположила няколко ракети в района на Калининград. Вестникът е поместил и снимки от секретен сателит, които свидетелстват за мобилизирането на 10 руски ракети.

От своя страна Москва заяви, че отдавна е планирала действията и те се извършват вече от няколко месеца.

„Разполагането на ракети Искандер на територията на Западния военен oкръг не нарушава каквито и да било международни споразумения“, заяви говорителят на министерството генерал-майор Игор Конашенков.

Той отказа да даде подробности относно броя на ракетите и къде точно са разположени.

Представители на държавния департамент на САЩ веднага са се свързали със своите руски колеги и са изразили резервите си относно случващото се. Своите притеснения изрази и литовското военно министерство. Страната е започнала консултации със съседите и партньорите си от НАТО, за да обсъдят каква трябва да е реакцията.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 10 години
Ейййй, никой не ги взема на сериозно руснаците бреее! От кога им разправя Путин, че прехвалената им ПРО е безсмислена, прави намеци за "несиметричен" отговор, ама кой да чуе! Всички, които са яли боя от руснаците са го яли, защото не са ги вземали насериозно! хехе...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още