IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ и Великобритания може да оттеглят подкрепата си за сирийската опозиция

Това може да се случи, ако тя не се включи в мирните преговори в Швейцария

11:26 | 14.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
САЩ и Великобритания може да оттеглят подкрепата си за сирийската опозиция

Великобритания и САЩ могат да оттеглят своята подкрепа за сирийската опозиция, ако тя откаже да се включи в мирните преговори по време на конференцията „Женева – 2“, съобщават представители на Сирийската национална коалиция.

Решението дали опозицията ще изпрати делегация, която да седне на масата за преговори, ще бъде взето на 17-и януари чрез вътрешно гласуване.

Засега няма натиск от други държави спрямо сирийската опозиция. Анонимен дипломат твърди, че Франция е готова да приеме всяко решение.

Вчера групата „Приятели на Сирия“ отправи официална покана към сирийската опозиция да се присъедини към мирните преговори в Швейцария, които ще се състоят на 22-ри януари.

Случващото се обаче кара редица политически анализатори по света да търсят отговор какво би било развитието на конфликта, ако опозицията наистина се лиши от подкрепата на Великобритания и САЩ. Други се питат как без партньорството на противниците на Асад Лондон и Вашингтон си представят свалянето на режима.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров и американският държавен секретар Джон Кери обявиха, че са обсъдили възможността за прекратяване на огъня в отделни райони, а това ще се случи чрез сключването на мирно споразумение.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още