IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК ще провери нормативната уредба за топлоснабдяването

Комисията се самосезира след сигнал за ограничения на пазара на топлофикационни услуги

11:08 | 06.02.17 г.
<p>
	Снимка: <em>Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще направи проверка доколко се спазват правилата за защита на конкуренцията по отношение на Закона за енергетиката ( в глава „Топлоснабдяване“), Наредбата за топлоснабдяване и общите условия на дружествата в този сектор.

Това съобщават от регулатора на своя сайт. Причината за тази проверка е сигнал от гражданин, че топлофикационните дружества в страната нарушават правилата на конкуренцията чрез клаузи в Общите условия за продажбата на топлинна енергия за битови нужди.

В тях дружествата вместо „продажба на топлинна енергия“ вписват „доставка в абонатната станция“. По този начин се изключва съществуването на пазар на топлинна енергия, а така се увреждат интересите на клиентите на тези дружества.

Проверката на КЗК във връзка с подадения сигнал показва, че има основание за проверка на нормативната база и дали тя защитава конкуренцията в този сектор.

Регулаторът се самосезира да извърши анализ на съответствието с правилата на конкуренцията, става ясно още от съобщението. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:34 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още