IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дания намалява наполовина помощите за търсещите убежище в страната

Предвиждат се парични бонуси за имигрантите, които успешно положат тест за владеене на датски език

21:29 | 01.07.15 г. 1
Дания намалява наполовина помощите за търсещите убежище в страната

Новото дясноцентристко правителство на малцинството в Дания постигна първото си споразумение с политическите си съюзници, включително антиимигрантската Датската народна партия, съобщава Ройтерс.

След като обяви, че въвежда отново граничен контрол, кабинетът реши да намали наполовина помощите за търсещите убежище в страната. Така на физическо лице без деца ще се плащат по 5 945 датски крони (564 паунда) месечно преди данъци. Досега сумата беше 19 849 датски крони, посочва ВВС.

Семействата с деца се предвижда да получават 16 638 датски крони месечно вместо 28 832 датски крони.

Имигрантите, които преминат тест за владеене на датски език, ще получават бонус по 1 500 датски крони на месец, предвижда още правителственото решение.

Очаква се предложението на датското правителство да мине в парламента в петък, където правителството има подкрепата на Датската народна партия. Ако бъде прието, то ще влезе в сила от 1 септември.

Правителството и съюзниците му искат повече чужденци да успеят да се интегрират в обществото, вместо да живеят на помощи. Официалната статистика показва, че първото и второ поколение имигранти представляват 12 процента от населението на страната (около 5,6 млн. души). Те получават всякакъв вид държавни помощи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 4
Атанасио
преди 8 години
Първо какво се разбира под емигранти - подвеждащо ?!гражданите от останалите 27-те членки на ЕС не са емигранти и имат право на свободно предвижване тоест става въпрос за дискриминация и нарушение на основното право в ЕС
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още