IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцките фермери прекратиха блокадата в центъра на Атина

Земеделците се заканиха да протестират, докато управляващите ги чуят

09:36 | 14.02.16 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Гръцките фермери, протестиращи срещу планираните от правителството увеличения на данъците и пенсионни промени, напуснаха централния площад в столицата Атина, където лагеруваха от петък, но се заканиха да протестират, докато управляващите ги чуят, предаде Асошиейтед прес. 

Фермерите, които организираха блокади на пътища с трактори и земеделска техника на 68 места в Гърция, ще се съберат в понеделник, за да решат какво да предприемат, каза техният представител Вангелис Бутас.

Те настояват също за мерки за намаляване на производствените разходи, като освобождаване от данък на дизеловото гориво, по-евтино електричество и премахване на ДДС върху селскостопанските доставки, добави той, припомня БТА.

Над 12 000 души са участвали вчера по данни на полицията в протестно шествие в подкрепа на фермерите на атинския площад "Синтагма" пред парламента. Шествието бе свикано от профсъюзи, свързани с Гръцката комунистическа партия.

Полицията арестува 30-годишен мъж за нападение на патрулна кола при петъчните сблъсъци между фермери и полиция.

Припомняме, че протестиращите гръцки фермери многократно блокираха гранични пунктове между България и Гърция и това предизвика километрични опашки от камиони около граничните пунктове.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 0
The Big One
преди 8 години
Хъъххъъъ, Ципуро смръдлива,ше ми одиш да ми интригантсваш с Джуджаро а ?Ай ся папай бахура, червена смрад такава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 2
Grosss
преди 8 години
Въвеждането на еврото това е все едно въвеждането на валутен борд затериторията на цяла Европа.За Германия и Франция това е добър инструментда колонизират Европа.На останалите икономиките гърмят една след друга и трупат дългове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 3
Vesko94
преди 8 години
Според мен еврото трябва да остане, но за страните, които могат да си го позволят. За тези които не могат, да се върнат към националните си валути в рамките на ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 3
needtoknowmore
преди 8 години
Което иде да покаже, как достойно ще го поемат целият по единият или другият начин се плаща всичко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
Vesko94
преди 8 години
Наскоро говорих с един гръцки журналист, който сподели, че към момента връщането на драхмата не било възможно, просто защото Гърция практически е без всякакви валутни резерви. Дори да върнат драхмата, без никакво покритие тя би струвала нищо, а ефектът за конкурентоспособността може да се окаже мираж
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Grosss
преди 8 години
Тия май не могат да схванат,че ще работят единсвено за да си плащатдълговете и лихвите по тях.Така здраво са заробени от лихварите,че дакрякат и да не крякат все тая.Все пак можеха до сега да променят нещатаако бяха върнали драхмата,но се изплашиха или си помислиха ,че тарикатлъците им ще минат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още