IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HSBC обмисля продажба на активите си в Бразилия

Британският кредитор е наел Goldman Sachs за оценка на интереса на местните потенциални купувачи

09:19 | 22.05.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
HSBC обмисля продажба на активите си в Бразилия

HSBC Holdings Plc обмисля различни варианти за развитие на дейността си в Бразилия, включително възможната продажба на подразделението, предавa MarketWatch.

За момента британската банка не оповестява никакви подробности по тази тема. HSBC обаче нае Goldman Sachs за оценка на интереса на местните потенциални купувачи към бразилското звено. В списъка с потенциалните заинтересовани попадат Banco Bradesco SA и Banco Santander, посочват запознати със ситуацията.

По-рано бе съобщено, че кредиторът обмисля възможността за отделяне на бизнеса с банкирането на дребно във Великобритания в отделна независима компания, която да бъде продадена, пише Sunday Times.

HSBC проучва и възможността за изместване на корпоративното седалище в Лондон извън Великобритания поради промени в данъчното законодателство и цялостното затягане на банковото регулиране в страната.

Източници от топ мениджмънта на банката, които са пожелали да останат анонимни, заявиха, че продажбата на британския бизнес на дребно може да ускори изтеглянето на HSBC от страната.

По-рано Ройтерс съобщи, че ръководителите на HSBC и конкурента Standard Chartered обмислят движение от Лондон към Азия. Според информацията двата кредитора продължават да осъществяват задълбочени анализи по въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още