IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марио Драги: Ниските лихви дават възможност за реформи

Ръководителят на ЕЦБ заяви, че правителствата трябва да направят така, че реформите в подкрепа на бизнеса да създадат икономически ползи за всички

13:01 | 18.10.17 г.
<p>
	<em>Марио Драги. Снимка: Ройтерс</em></p>

Марио Драги. Снимка: Ройтерс

Гъвкавата парична политика предоставя уникален шанс на правителствата от еврозоната да проведат реформите, необходими за подкрепа на растежа след повишаването на лихвите, заяви днес президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги, цитиран от Ройтерс.

"Изследванията, направени от ЕЦБ, не сочат убедително доказателство, че високите лихви водят до повече реформи", изтъкна Драги на конференция във Франкфурт.

Според него всъщност е точно обратното - по-ниските лихви могат да насърчат реформите, тъй като водят до по-добра макроикономическа среда.

"С гъвкавата валутна политика сега имаме уникален шанс да вземем тези мерки", допълни Драги.

Ръководителят на ЕЦБ заяви, че правителствата трябва да направят така, че реформите в подкрепа на бизнеса да създадат икономически ползи за всички, информира AP.

По думите на Драги страните, които смекчават закрилата на трудещите се и правят по-гъвкави правилата за наемане от компаниите, трябва също да направят стъпки за по-сигурни работни места и преквалификация на работещите.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още