IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мей е спряла изследвания за влиянието на мигрантите върху заплатите на британците

Според проучванията имиграцията не влияе или влияе съвсем слабо върху заплатите във Великобритания

11:03 | 07.09.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей защити вчера идеята за мерки за контрол на имиграцията от ЕС, пише в. Guardian и отбелязва, че според нея имиграцията се отразява на хората, инфраструктурата и достъпа до услуги, но преди всичко - на заплащането на най-нископлатените работници във Великобритания, предава БТА.

Като се изключат коментарите на Мей, министрите от консервативното правителство се стремяха да не обсъждат изтеклите в медиите информации за плана на правителството силно да ограничи миграцията от ЕС. Само министърът на отбраната Майкъл Фалън заяви, че правителството ще следва "балансирана" миграционна политика. 

Лидерът на британската партия Либерални демократи и бивш министър на бизнеса Винс Кейбъл каза, че правителството на Тереза Мей е спряло публикуването на 9 изследвания, показващи, че имиграцията не влияе или влияе съвсем слабо върху заплатите във Великобритания. Резултатите от тях обаче са били сметнати за политически неудобни.

"Много добре си спомням. Повечето от тях показваха, че чуждестранните работници са допълвали, а не са се конкурирали с британските", заяви Кейбъл, цитиран от в. Guardian.

Разкриването на британския план за силно ограничаване на миграцията от ЕС след развода със съюза може да поднови разделението в кабинета по отношение на начина на осъществяване на Brexit, отбелязва изданието. 

Поне двама високопоставени министри от кабинета на Мей са се дистанцирали от плановете ѝ за Brexit, пише в. Independent. Министърът на вътрешните работи Амбър Ръд и първият министър Деймиън Грийн са изразили "резерви" към плановете ѝ за имиграцията, предизвикали негативна реакция както в бизнес средите, така и в Брюксел. И двамата са намекнали, че не подкрепят изцяло плановете на министър-председателя. 

Грийн даде да се разбере, че правителството може да промени намеренията си за имиграцията, тъй като се притеснява от ефекта, който те ще окажат върху Brexit. Въпреки, че управляваното от Ръд министерство е съставило публикуваните от медиите планове, тя може да подкрепи по-леки ограничения, които да улеснят предприятията при наемането на работници от ЕС, отбелязва в. Independent.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
Ivan.r
преди 6 години
Удри, како Мей!Без повече европейци в Британия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още