IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мей: Законопроектът за отмяна на законодателството на ЕС е исторически

Това решение означава, че можем да продължим с преговорите, стъпили на здрави основи, твърди британският премиер

09:04 | 12.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Тереза Мей. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Тереза Мей. Снимка: Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей приветства гласуването в парламента, с което бе подкрепен законопроектът за прекъсване на връзките с ЕС, като заяви, че решението на депутатите означава, че сега Лондон може да продължи с преговорите, стъпил "на здрави основи", предаде Ройтерс.

След дебати, продължили повече от осем часа, Камарата на общините гласува на второ четене с 326 срещу 290 гласа в подкрепа на правителствения законопроект за отмяна на европейското законодателство на територията на Обединеното кралство. Сега предстои осемдневно обсъждане на законопроекта в комисиите.

„Рано тази сутрин парламентът взе историческо решение да подкрепи волята на британския народ и гласува за законопроект, който ще даде сигурност и яснота преди излизането ни от Европейския съюз", заяви Мей.

"Макар че остава още много за вършене, това решение означава, че можем да продължим с преговорите, стъпили на здрави основи, и ние продължаваме да насърчаваме законодателите от всички части на Обединеното кралство да работят заедно в подкрепа на този жизненоважен законопроект", се казва в изявлението на британския премиер. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:55 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още