IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: Членството в ЕС прави Великобритания икономически силна

Германия подкрепя продължаване на диалога между НАТО и Русия, каза германският канцлер

17:48 | 29.04.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Меркел: Членството в ЕС прави Великобритания икономически силна

Оставането в ЕС ще гарантира на Великобритания, че ще продължи да е благоденстваща страна с успешна икономика, заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел, цитирана от Ройтерс и БТА. Тя добави, че от обсъжданото търговско споразумение между САЩ и ЕС (TTIP) също ще има ползи.

"Човек трябва реалистично да каже какви предимства носи членството в ЕС и какви предимства носи Трансатлантическото търговско споразумение. Ние искаме една икономически силна и благоденстваща Великобритания в ЕС. Но решението си остава на британските граждани", каза Меркел на съвместна пресконференция с латвийския премиер Марис Кучинскис в Берлин.

Кучинскис изрази надежда, че резултатите от референдума във Великобритания за бъдещето й в ЕС на 23 юни няма да отслаби блока.

Германия подкрепя продължаване на диалога между НАТО и Русия, каза още Меркел, цитирана от ТАСС. "Трябва отново и отново да осигурим способността за диалог и да съдействаме за това. Смятам това за особено важно", каза тя.

Първото заседание на Съвета НАТО - Русия за последните две години се състоя на 20 април в Брюксел с участието на постоянните представители на всички 28 страни членки на алианса. То продължи два часа по-дълго от предвиденото поради "откровената и сериозна дискусия", заяви тогава генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Латвия подкрепя европейските договорености за разпределянето на бежанците и ще се придържа към общия курс, заяви латвийският премиер Марис Кучинскис след срещата си с Ангела Меркел в Берлин.

"Латвия ще се придържа към задълженията си. Ще приемаме и интегрираме бежанци в рамките на нашата квота", каза той.

Латвия се е съгласила да приеме 531 бежанци от Близкия изток и Африка до края на 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
"Човек трябва реалистично да каже какви предимства носи членството в ЕС и какви предимства носи Трансатлантическото търговско споразумение."Ако трябва "реалистично" да каже човек...абе *** ви ЕСто , *** ви ТТПИто...предимства , нанай...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
ivanrog
преди 7 години
Какво ще стане ако излязат от ЕС, ще спрете търгувията ли, надали, ще им сложите визи ли, да бе, вие на турците махате, та какво точно ще ги накажете, май с нищо. Нека не забравяме, че в Европа има достатъчно богати и проспериращи страни, които не са членки на ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още