IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Осъдиха Ули Хьонес на 3,5 години затвор

Съдът в Мюнхен реши, че президентът на футболния клуб „Байерн Мюнхен“ не е разкрил пълната информация около укритите от него данъци

17:11 | 13.03.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Хьонес напуска съда заедно със съпругата си след изслушването на присъдата. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Хьонес напуска съда заедно със съпругата си след изслушването на присъдата. Снимка: Ройтерс

Съдът в германския град Мюнхен осъди Ули Хьонес, президент на футболния клуб „Байерн Мюнхен“, на 3 години и 6 месеца затвор за укриване на данъци, предаде BBC.

Хьонес призна, че е укрил милиони евро от германските данъчни власти. 62-годишният бивш нападател от националния отбор на Германия, спечелил Световна купа, е държал средствата в тайна банкова сметка в Швейцария.

Адвокатът му настояваше Хьонес да избегне наказание, защото се е признал за виновен. Съдиите обаче са постановили, че признанията не са разкрили пълната информация.

Съдът в Мюнхен намира Хьонес за виновен по „седем сериозни случая на укриване на данъци“. 

Сега защитата и обвинението разполагат с една седмица да обжалват присъдата. Прокурорите настояваха за присъда от 5 години и 6 месеца.

Първоначално Хьонес беше обвинен в укриването на данъци в размер на 3,5 млн. евро, но впоследствие призна, че е укрил и други 15 млн. евро. В крайна сметка в съда стана ясно, че дължи общо 27,2 млн. евро.

Хьонес подаде и нова, поправена данъчна декларация с надеждата за амнистия в замяна на заплащане на дължимия данък. Прокурорите обаче заявиха, че го е направил, защото по делото вече е било започнало разследване.

Въпреки скандала Хьонес остава популярна фигура в клуба, за чието изграждане е помогнал. На годишната среща миналата година той предложи да подаде оставката си, но беше подкрепен от борда на клуба и поддръжници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още