IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Piraeus Bank продаде сръбското си звено

Гръцката банка планира да се раздели с бизнеса си в България, Румъния, Албания и Украйна, за да намали чуждестранните си експозиции

11:23 | 18.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-голямата гръцка банка по обем на активите – Piraeus Bank, продаде сръбското си звено на Direktna Banka, съобщава Ройтерс. Агенцията отбелязва, че банката все още не може да се отърси от проблемите, свързани със срива на гръцката икономика и високата безработица в страната, и планира да се раздели и с другите си бизнеси на Балканите.

Това включва и звената на Piraeus в България, Румъния, Албания, както и в Украйна, за да намали чуждестранните експозиции, пише още Ройтерс.

Банката съобщи чрез своя сайт, че продава сръбския си бизнес за сумата между 58 млн. евро и 61 млн. евро, като точната цена ще бъде определена от финансовото състояние на активите в деня на продажбата. Очакванията са сделката да бъде финализирана до края на първото тримесечие на 2018 година, след като получи одобрение на регулаторите.

За финансов съветник на продажбата беше избрана BNP Paribas.

За да стабилизират своето състояние, и други гръцки банки се отказаха от активите си в чужбина. National Bank of Greece например продаде ОББ на KBC и румънското си подразделение на OTP. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още