IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на немска бира паднаха до рекордно ниско ниво след обединението

Спад е регистриран на вътрешния пазар и в износа за държавите-членки на ЕС, но износът за останалата част от света нараства с 4,3%

12:40 | 30.01.13 г.
<p>
	Момент от последния Октоберфест в Мюнхен. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Момент от последния Октоберфест в Мюнхен. Снимка: Архив Ройтерс

Продажбите на бира, произведена в Германия, през 2012 г. се свиха с 1,8% до 96,5 млн. хектолитра, съобщиха от германската статистическа служба Destatis, цитирани от РИА Новости. Това е най-ниският показател от обединяването на Германия.

По данни на Destatis 83,9% от произведената бира, или 81 млн. хектолитра, са били реализирани на вътрешния пазар. Това представлява спад от 2,1%, или с 1,8 млн. хектолитра.

Обемите на износ на немската бира в държавите от ЕС са се свили с 2,0% до 11 млн. хектолитра. Износът за държавите извън ЕС обаче е нараснал с 4,6%, достигайки 4,3 млн. хектолитра.

Водещите провинции по производство на бира остават Северен Рейн – Вестфалия и Бавария, като през 2012 г. на тях се падат съответно 24,7% и 22,9% от произведеното пиво.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още