IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Deutsche Bank призова ЕЦБ да спре "евтините пари"

Джон Крайън предупреди, че вижда потенциални балони при акциите, облигациите и недвижимите имоти

21:52 | 06.09.17 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Deutsche Bank Джон Крайън призова Европейската централна банка (ЕЦБ) да промени курса си на предоставяне на евтини пари, предупреждавайки, че вижда потенциални балони при акциите, облигациите и недвижимите имоти, предаде Ройтерс

"Ерата на евтините пари в Европа трябва да спре въпреки силното евро", каза Крайън пред банкери днес във Франкфурт. Той направи това изявление ден преди утрешното заседание по паричната политика на ЕЦБ, на което според наблюдатели няма да бъдат обявени никакви промени.

Ниски лихви, печатане на пари и наказателни лихви за банките, които "кътат" парите си, са основните инструменти в опитите на ЕЦБ да изправи на крака икономиката в еврозоната след финансовата криза от 2008 - 2009 година.

Само че тази политика на ЕЦБ, която доведе до отпечатването на над 2 трилиона евро досега, предизвика разногласия сред политиците и остри критики сред германците, които са пословично пестеливи, посочва БТА.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 3 rate down comment 0
lyusien
преди 6 години
Има си последователност Първо Ф Е Д ще започне да изтегля стимулите след това Англииката централна банка и чак тогава Е Ц Б Но всичко зависи от инфлацията и нарастване на икономиката Както казваше Симеон Сакскобурготски това ще стане " Когато му доиде времето"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 0
scott
преди 6 години
точно де.обаче, оплаквачката Крайън зел да се вайка, че МАСАТА НЕ ПОЕМА ДОСТАТЪЧНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ И НЕМА ЖЕЛАНИЕ ДА АРБАЙТ МАХТ ФРАЙ, ЗА ДА СИ ГИ ПЛАЩА! Кат бумира балонъ, ше требва да късат от живото месо на банкери, финансисти и що годе важни клечки. системата печели-печели се РАЗПАДА! Колкот до България: това е ена умрелка, нищо ново нема да се случи. най-ного да падне правителството и да се пострелят изгладнили бандити. Бай Пешо, дет спестеваше да си купи храдирник и апратмант ВЕЧЕ ГО НЕМА. И СЛАВА БОГУ! Най-непростимиа грабеж е тоз: на ограбените мечти и разбитите илюзиес.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 1
крас
преди 6 години
Германия е ясна. Ами ние?За три години баланса на Управление емисионно се е увеличил от 30 млрд. лв. на 47,6 млрд.лв!!УВЕЛИЧЕНИЕТО Е С 37 % !!!Парите в обръщение за този период са нарастнали от 10,8 млрд.лв. на 15 млрд.лв. УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ПАРИЧНАТА МАСА Е С 4,2 МЛРД ЛВ!!!!РЕЗУЛТАТА - един огромен строителен балон , който при ПОКАЧВАНЕ на лихвите от ФЕД просто ще взриви не само пазара на недвижиме имоти, но и поддържащата го БАНКОВА СИСТЕМА!НЯКОИ ОТ ВАС ПОМНЯТ КАК БЕ ВКЛЮЧЕНА ПЕЧАТНИЦАТА НА ПАРИ ПО ВРЕМЕ НА ВИДЕНОВ. Не се ли движат в тази посока процесите свързани с паричното предлагане?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 1
0pk
преди 6 години
Че то тя не мож ги спре вече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 4
scott
преди 6 години
начи викаш: ше нулираме спестеваниата на хората, ше ни работът на 3 работи за коричка хлеб и когат ИЗВНРАТЕНАТА НИ СИСТЕМА почне да ни подяжда - ше я спреме? ало, ВАСАЛА! Немаш никъв контрол върху стапт-стоп бутона. Той се държи от йелоустонката. имим за теб ена новина. сега са решили да изпържат дойчето банката с ени 70 трилки. посРецтвом недвижимите имоти и техните токсични деривати у сащ. ТАМ ТРЕБВА ДА СЕ КОНЦЕНТРЕЙТ, ДА ИЗПЪЛНЕВАШ И ДА ВИКАШ "АВОЛ МАЙН ЩУРМБАНДГРУППЕН ФЮРЕРИН ЙЕЛЪН" не ръси мозък.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
supertrader
преди 6 години
Споразуменията за свободна търговия умножават риска за спукване на "балони", защото парите веднага ще изтекат. Защо в Китай не се пукат "балоните", защото търгуват свободно с другите - изнасят и никой не търгува свободно с тях да им внася стоки произведени другаде и да се изнасят от там пари. При всички масивни закупувания в чужбина Китай не е платил и едно евро или долар да са пристигнали преведени от там, от там идват само гаранции а милиардите се теглят в заем от европейски банки. Малко и е на ДБ да фалира, ако има ад за банките мястото и е там.. Мисля че догодина схемата ще гръмне и европейците сигурно ще се чудят откъде им е дошло това до главите - от ей такива банкери които им загубиха парите в Азия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
fri
преди 6 години
- защото Deutsche Bank първа ще изгори
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още