IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шойбле смекчава тона: Гърция се нуждае от време

Германският финансов министър е уверен, че новото гръцко правителство ще изпълни своите ангажименти

11:49 | 01.03.15 г.
Шойбле смекчава тона: Гърция се нуждае от време

Германският финансов министър Волфганг Шойбле смекчи тона и вече отбелязва, че Гърция се нуждае от време, пише Business Insider. Той обаче не се отказва и настоява за реформи, които да помогнат на южната ни съседка да излезе от дълговата криза.

„Гръцкото правителство има силна публична подкрепа”, коментира Шойбле в интервю за германското издание Bild am Sonntag.

Той допълни, че е уверен, че правителството ще въведе необходимите мерки, ще създаде по-ефективна данъчна система и в крайна сметка ще изпълни своите ангажименти.

„Трябва да се даде малко време за новоизбраното правителство. Да се управлява означава да се изправиш пред реалностите”, допълни още той.

Шойбле беше категоричен, че Еврогрупата и Ципрас са постигнали споразумение и ако Гърция не го спаси, няма да има повече помощ за страната. В интервюто си той посочва още, че никой не желае „Grexit” (излизане на Гърция от еврозоната) и в момента топката е полето на Гърция.

Reuters припомня, че в петък Алексис Ципрас заяви, че Гърция няма да се нуждае от нова международна спасителна програма.

Вчера в реч пред СИРИЗА гръцкият премиер пък обвини, че Испания и Португалия, изплашени от радикални настроения, са направили заговор срещу неговото правителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още