IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След споразумението Португалия не се нуждае от втори спасителен пакет

Напуснах Брюксел с очакването, че обстановката в Гърция ще бъде урегулирана и ние няма да се нуждаем от нова програма за финансово подпомагане, коментира португалският премиер

20:34 | 27.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
След споразумението Португалия не се нуждае от втори спасителен пакет

 

Португалия, която е една от трите страни от ЕС, получаваща международна финансова помощ, заяви днес, че положението й вече е много по-стабилно, след като европейските лидери се споразумяха по мерките за уреждане на кризата в еврозоната на вчерашната си извънредна среща в Брюксел.

"Напуснах Брюксел с очакването, че обстановката в Гърция ще бъде урегулирана и именно поради тази причина ние няма да се нуждаем от нова програма за финансово подпомагане", каза португалският премиер Педру Пасуш Коелю, цитиран от ДПА.

Срещу 78 млрд. евро финансиране от ЕС и Международния валутен фонд Португалия трябва да намали дълга си от 9,8% от брутния вътрешен продукт на 5,9%.

"Няма съмнение, че тази цел ще бъде постигната", отбелязва Коелю, цитиран от португалската агенция Луза.

 

По рано този месец, европейският комисар по икономическите и валутните въпроси Оли Рен заяви, че португалското правителство може да не успее да намали бюджетния дефицит през годината до степента, необходима за изпълняване на условията за превеждане на финансовата помощ за страната от страна на международните кредитори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още