IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За последните 24 часа нито един бежанец не е пристигнал в Гърция

Това може да е резултат от влошените метеорологични условия, а не от споразумението между ЕС и Турция, предупреждават анализатори

18:15 | 24.03.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
За последните 24 часа нито един бежанец не е пристигнал в Гърция

За първи път от подписването на споразумението между Турция и ЕС Гърция отчита, че нито един бежанец не е пристигнал на островите ѝ в последните 24 часа, съобщи AFP. Според анализатори обаче обяснението може и да се крие и във влошените метеорологични условия през последните дни.

24 часа след подписване на споразумението в Гърция влязоха почти 1700 души от Турция. В следващите два дни обаче броят им започна да намалява значително - 600 във вторник и 260 в сряда.

В същото време късно снощи гръцкият премиер Алексис Ципрас е разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и е изказал своето недоволство от начина,  по който протича операцията на Алианса в Егейско море, посочва Greek Reporter.

След затварянето на Балканския маршрут в Гърция се намират около 50 хил. бежанци и мигранти, пристигнали основно от Турция. През 2015 година над милион души са потърсили убежище в Европа.

Според изчисленията на централната банка бежанската криза ще коства на Гърция 600 млн. евро през тази година, но само при условие, че страната остане транзитна. Със затварянето на пътя към Северна Европа обаче разходите ще скочат значително, сочат изчисления на HSBC.

Още по темата - тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Grosss
преди 8 години
Сега ще лъснат задниците на нашите кокошкари.Няма начин Европа да ненарита наште тарикати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още