IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДФЗ отпусна авансово 5 млн. лв. за рибарското пристанище в Поморие

Общата стойност на одобрената финансова помощ по проекта е над 9,72 млн. лв.

12:24 | 03.04.15 г.
ДФЗ отпусна авансово 5 млн. лв. за рибарското пристанище в Поморие

Държавен фонд „Земеделие“ изплати авансова субсидия в размер на близо 5 млн. лева на Община Поморие за реконструкция и модернизация на рибарското пристанище в града по оперативна програма „Рибарство“, съобщиха от фонда.

Общата стойност на одобрената финансова помощ по проекта е над 9,72 млн. лв.

Община Поморие планира да модернизира съоръженията на рибарския пристан, да се създадат подходящи условия за техническо обслужване на плавателните съдове и разтоварване на уловите, да има сграда за ремонтни дейности. Предвидено е и изграждането на сграда за рибна борса, както и санитарни зони за рибарите.

Планира се малкият хелинг да се превърне в един от най-модерните портове по българското Черноморие, а капацитетът на пристана да се увеличи седем пъти.

Мярката е финансирана от Европейския фонд за рибарство (ЕФР). Безвъзмездната помощ представлява 100% от целия размер на одобрената инвестиция, от които 75% са европейски средства и 25% - национално доплащане от държавния бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:33 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още