IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК отмени избора на строител на пречиствателната станция на Ботевград

Проектът се финансира по ОП "Околна среда"

12:14 | 14.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КЗК отмени избора на строител на пречиствателната станция на Ботевград

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на община Благоевград, касаещо избор на строител на градската пречиствателна станция за отпадни води, съобщават от регулатора.

Според мотивите на комисията незаконосъобразно е отстранен един от участниците в обществената поръчка – консорциумът „ХидроГинЕко“. Участникът е представил пълномощно и споразумение за създаване на консорциум, но за участие в друга процедура по обществена поръчка.

На консорциума не е дадено право да отстрани тази нередност в документацията, което противоречи на Закона за обществените поръчки. Сега процедурата по избор на изпълнител на този проект се връща на етап разглеждане и проверка на документите на участниците.

Изграждането на пречиствателна станция на Ботевград се финансира по ОП „Околна среда“. Общият бюджет на този проект е 20,1 млн. лева. Одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 19,2 млн. лева, от които 15,3 млн. лева са от европейските фондове.

Размерът на националното финансиране е 3,8 млн. лева, а общината в Ботевград трябва да осигури почти 900 хил. лева за реализацията на проекта. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още