IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата регионална система за отпадъци в Габрово ще обслужва над 77 хил. души

Проектите в Габровска област в секторите води, отпадъци и биоразнообразие са за близо 170 млн. лв.

21:54 | 23.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: МОСВ</em></p>

Снимка: МОСВ

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и кметът на Габрово Таня Христова откриха новата регионална система за управление на отпадъците в града, съобщиха от пресцентъра на екоминистерството. 

Проектът е финансиран по ОП „Околна среда” 2007-2013. Общата стойност на инвестицията е 26,2 млн. лв., от които 22,2 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ по програмата. 

Този проект се реализира в един от най-трудните моменти за ОПОС, но въпреки това община Габрово доказа, че с амбиция и желание нещата се случват, посочи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Проектите в Габровска област в секторите води, отпадъци и биоразнообразие са за близо 170 млн. лв. 

Вече няма да говорим за смет, защото всичко може да се превърне в ресурс и да се използва за различни цели, каза при откриването Таня Христова.

Новоизградената регионална система за управление на отпадъците ще обслужва над 77 хил. жители на общините Габрово и Трявна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още