IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Ботевград спечели проект за 5 млн. лв. по програма "Регионално развитие"

Със средствата ще бъдат реставрирани туристически обекти

11:52 | 16.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Община Ботевград спечели проект за 5 млн. лв. по програма "Регионално развитие"

Община Ботевград е получила одобрение за проекта си "Ботевград - привлекателна дестинация за атрактивен, културно-исторически, еко и спортно-развлекателен туризъм". Проектът се финансира с 5 млн. лв. по схемата за развитие на природни, културни и туристически атракции на оперативна програма "Регионално развитие".

В рамките на отпуснатите средства и общинското съфинансиране ще се извърши реставрация на градската часовникова кула в Ботевград, на паметника-костница в Скравена, на паметника-пантеон в Гурково, консервация на надписа на Севаст Огнян в крепостта "Боженишки Урвич", обезопасяване на района около крепостта и ремонт на пътя до нея, реконструкция на пещерен клуб "Бисерка" в Липница, строителство на пешеходна пътека и съоръжения от местността Урвишка поляна до крепостта, както и на алеите от местността Зелин до Ботевград.

С част от средствата ще бъде въведена географска информационна система за културно-исторически атракции на територията на общината. От Министерството на културата са прехвърлили за петгодишно стопанисване на ботевградската община крепостта "Боженишки Урвич".

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още