IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Одобриха първите пътни проекти за ремонт по новата програма "Региони в растеж"

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по одобрените проекти е 180 млн. лв.

11:16 | 05.05.16 г.
Одобриха първите пътни проекти за ремонт по новата програма "Региони в растеж"

Управляващият орган на оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. е одобрил първите четиринадесет пътни проекта на Агенцията „Пътна инфраструктура“, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по одобрените проекти възлиза на 180 млн. лв. Те са насочени към реконструкция и рехабилитация на второкласни и третокласни пътища в областите Варна, Враца, Габрово, Добрич, Кюстендил, Плевен, Разград, Силистра, Сливен, София и Стара Загора, посочват от ведомството.

Общата дължина на предвидените за рехабилитация и реконструкция пътни отсечки е 248 км.

Инвестициите са предназначени за подобряване на достъпността на българските градове и тяхната свързаност с TEN-T мрежата, уточняват от министерството.

Припомняме, че пътната агенция обяви в началото на април обществена поръчка за ремонт на 15 пътни отсечки. Общата индикативна стойност на ремонтите се изчислява на почти 152 млн. лева без ДДС. Крайният срок за подаване на документи за участие в процедурата е 19 май.

Агенцията обеща още миналата година, че ремонтите на пътища с европейски пари ще започнат от отсечката Стара Загора – Раднево, която е изключително натоварена, но не е ремонтирана от няколко десетилетия.

Процедурата обхваща още разширението на пътя от Пловдив до Асеновград, ремонта на прохода “Петрохан” от южната страна на Стара планина, както и ремонти на по-малки, но ключови пътни отсечки в областите Варна, Габрово, Силистра и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:33 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още