IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пети ден в Кърджали хиляди хора са без вода

Дефект дадоха тръби от водния цикъл на града

11:27 | 29.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: община Кърджали</em></p>

Снимка: община Кърджали

Пети ден без вода са хиляди граждани на Кърджали. Скъсан е основният водопровод, изграден с евросредства като част от водния цикъл на града. Експертиза ще покаже защо се къса основният водопровод, съобщи БНР.

Заради дефекти тръбите не издържат на голямото налягане и водата избива като гейзер. В проблемния участък тръбите са българско производство. Те са закупени от габровска фирма, защото румънските, с които е изграден водопроводът, не са стигнали.

Съоръжението все още няма подписан акт 16. Вероятно сега ще се наложи цялостна подмяна на дефектните тръби за сметка на строителя, коментира ръководителят на проекта Митко Синабов.

Засегнати са и жителите на 20 околни села, съобщи Нова телевизия. Според областната управа отговорните лица са подценили проблема и не са реагирали адекватно, за да се избегне патовата ситуация.

Строителството на инфраструктура по проекта за воден цикъл струваше около 70 млн. лева, осигурени от оперативна програма "Околна среда“ 2007-2013 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още