IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето проекти по програмата България – Македония са за развитие на туризма

В изпълнение са 45 проекта за близо 10 млн. евро

16:29 | 30.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Изпълняват се 45 проекта за близо 10 млн. евро по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония в програмния период 2014-2020 г. Повечето от тях са за опазване на околната среда и развитие на туризма. Голям е и броят на проектите за подкрепа на малкия бизнес.

Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова на заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество, изпълнявана от двете държави. Форумът се проведе в македонския град Берово. 

На заседанието бе коментирана концепцията за втората покана за набиране на предложения, която се предвижда да бъде последна за този програмен период, тъй като към момента е договорен почти половината от общия бюджет, съобщи пресцентърът на МРРБ. 

Заместник- министърът призова проектите да бъдат насочени изцяло към мерките, които още не са покрити от финансираните проекти. От бюджета на програмата са останали близо 7 млн. евро.

Бе отчетено и  успешното приключване на Програмата за трансгранично сътрудничество за периода 2007-2013 г. По нея са реализирани 100 проекта на стойност над 15 млн. евро, с което програмата е изпълнена на 97%. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още