IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приемат се оферти за рекултивация на сметището в Созопол

Обявената от екоминистерството поръчка е за 500 хил. евро, като оферти се приемат до първи февруари 2012 г.

11:16 | 16.12.11 г.
<p>
	Снимка: БТА</p>

Снимка: БТА

Министерството на околната среда и водите открива обществена поръчка за закриването и рекултивацията на депото за битови отпадъци край Созопол, чието изпълнение трябва да приключи до половин година. Това се посочва в обявата на екоминистерството, качена на страницата на Агенцията за обществени поръчки.

Капсулацията на сметището ще струва 500 хил. евро, които се осигуряват от предприсъединителната европейска програма ИСПА.

Строителните дейности включват оформяне на нова по-малка площ за предепониране на наличните отпадъци, оформяне на буферен басейн, повърхностно отводняване на площадката  чрез монтаж на колекторен тръбопровод, отводнителни канавки и изграждане на обслужващата инфраструктура – обходни и технологични пътища и др.

Финалните дейности по рекултивацията са свързани с насипването на подпочвен пласт и хумус, биологична рекултивация в зависимост от наклоните на терена, отстраняване на евентуални дефекти и др.

Кандидатите за запечатване не сметището могат да получат документацията в министерството на околната среда и водите до 20 януари 2012 г.

Офертите се приемат до първи февурари 2012 г., а самото отваряне на проектните предложения е насрочено за 6 февруари, се посочва в обявата.

Кандидатите за изпълнението на поръчката трябва да разполагат с ликвиден капитал за последните три години над 900 хил. евро или еквивалентно под формата на пари в брой, гарантирана неотменима кредитна линия, отпусната от банка или друга приемлива форма на разполагаеми средства.

Общият оборот на кандидатите за изпълнението на поръчката не трябва да бъде под 5 млн. евро за последните три години до 2010 г. включително, се посочва в критериите за избор.

Изискват се още  доказателства за наличието и валидността на застрахователен договор за застраховка за професионална отговорност на строителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още