IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще глобяват общините, ако не се справят с проектите за градско развитие

Правителството одобри методология за преразпределяне на ресурса от ОПРР 2014-2020

15:43 | 25.05.16 г.
Ще глобяват общините, ако не се справят с проектите за градско развитие

39-те общини, които получават средства за градско развитие от оперативна програма "Региони в растеж" (ОПРР) 2014-2020, ще бъдат санкционирани, ако не се справят добре с проектите. В същото време с отнетите средства ще бъдат поощрявани добре представящи се общини. 

Това е целта на приетата днес от кабинета Методология за преразпределяне на ресурса в рамките на Приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие" на ОПРР, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Методологията включва механизъм за оценка на индивидуалното изпълнение на инвестиционните програми на общините, се казва в съобщението. Оценката ще се определя от заложени в проектите индикатори.

Одобрената методология се базира на математически зависимости и по този начин е максимално обективна при формирането на размера на финансовата санкция или на поощрението, твърдят управляващите.

С друго свое решение правителството одобри проект на Споразумение между българското и германското екоминистерство за съвместно изпълнение у нас на пилотни екопроекти.

Споразумението се подписва в контекста на Програмата за иновации в околната среда за проекти в чужбина на Федералното министерство на околната среда на Германия. Програмата финансира иновативни проекти за опазване на околната среда в страни, присъединили се към ЕС след 2004 г., и в страните-кандидатки за членство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още