IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва модернизацията на пречиствателната станция за община Несебър

Проектът е за 98 млн. лв. и се финансира по оперативна програма „Околна среда“

14:50 | 07.08.12 г.
Започва модернизацията на пречиствателната станция за община Несебър

След като вчера министърът на околната среда и водите Нона Караджова подписа договор за изграждането на водния цикъл на община Созопол, днес беше поставено началото за изпълнение на проекта за модернизация на пречиствателната станция в Несебър, съобщиха от ековедомството.

Проектът е за 98 млн. лв. и след приключването му пречиствателните съоръжения ще обслужват през следващите 25 години освен Несебър, Равда и Слънчев бряг, а също и морските селища Свети Влас и Ахелой.

По-рано днес Нона Караджова и заместник-министърът на околната среда Ивелина Василева дадоха старт и на интегрирания проект за управление на питейните и отпадъчни води в бургаския квартал "Горно Езерово", предаде БТА.

Проектът надхъврля 11, 2 млн. лева и се очаква да бъде завършен след 34 месеца. Самата водопреносна мрежа трябва да е готова до януари 2015 година. С приключването му ще се реши важен проблем за опазването на чистота в района и за спирането на замърсяването на Бургаското езеро, посочи министърът.

Утре ще бъдат подписани още шест договора за изграждане на инфраструктура в сектор "Води". Проектите са на обща стойност от 190 млн. лв. и се отпускат по оперативна програма „Околна среда“ за общините Етрополе, Казанлък, Сопот и Столична община.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още