PDA

View Full Version : Компенсаторките от лихвоточки


Страници : 1 2 3 4 [5] 6 7 8

Кали
30.12.2004, 17:55
Далавераджиите си регистрираха записите като ЖКЗ. Тия с ЖКЗЛ са повечето първособственици, струва ми се.

Приятни празници!

дърварчо
30.12.2004, 20:04
айде стига сте ривали , ами тия дето си продадоха компенсатиорните по 20-25% от номинала и те ли сега да ревнат всичко братя е въпрос на избор . избираш да нямаш лихвоточки а да имаш компенсаторни , друг изира обратното защото се надява да ги осребри като бутне рушвет на някого или като баща му му продаде апартамента си и т.н. Всеки имаше право да си ги превърне в компенсаторни , обаче тогава 2000 г. кой ти беше чувал че има такива инструменти а сега като са на 90% от номинала олеле боже ние свме ощетени а вие сте далавераджии- не е така просто си е въпрос на решение в даден момент и на този етап едното от двете е по-печелившо.

Данко
31.12.2004, 09:08
Не били чували за компенсаторките някои през 2000 г.?! Дрън, дрън. То непрекъснато се пишеше за тези реституционни книжа, заради които през 1999 г. уволниха министъра и заместника му от сегашното МИ. Щом държавата е преценила че лихвоточките са оценени на 3 ст. за лев номинал, значи експертите са си направили сметката колко са надули оценката им спрямо средната работна заплата за страната. И след като Софийска областна управа ги преобразува в съотношение 1:1, за всеки независим специалист е ясна за каква далавера някои се надяват. А интересното е, че за същото нещо пловдичани ще получим 33 пъти по-малко акции, ако въобще се стигне до купуването им на борсата. И за това сме сезирали прокуратурата. Защото наглостта Ви е безгранична.

Иван Петров
31.12.2004, 11:55
Е, истината понякога боли, но все пак трябва да се казва всичо - право куме в очи.А това че фактите не ти изнасят, се изнеси немедлено от този форум. И не отговори на въпроса за възможността за паритет на плащания в британски и турски лири. Защото двете платежни средства КЗ по Лучников и Компенсатораките от лихвоточки от Софийска областна управава ти се иска да имат равни права при покупката на акции от БТК. Няма да има такъв филм. Съжелявам за далавераджиите, но ще има контраатака от всичики останали ощетени от подобно /и вероятно/ бъдещо решение...

new 1
31.12.2004, 13:00
Само не мога да разбера, защо всеки влиза тука и си пише каквото иска, а не чете какво вече е написано!!! Почти всички областни оправи са преобразували ЛТ в КИ 1:1, Пловдив е изключение, а не както се опитваш да внушиш, че едва ли не само в София са ги давали 1:1 - така, че защо се пенявиш и защо да сме нагли?!?!?! Освен това ако прочетеш форума назад - ако можеш да четеш от злоба - ще видиш, че не веднъж сме заявявали, че това с обмяната 1:3ст. е гавра и сме готови да подкрепим всяко ваше действие, ако може да се направи нещо до търговете за БТК.
Но най-големият ни проблем по принцип като българи е, че когато има такаво ситуация, никой не си дава сметка, че зад всичко стои държавата - и нея трябва да атакуваме, а не да се хващаме гуша за гуша, само защото някои имат повече късмет.
Нова Година - нов късмет!!! Но за съжаление народът ще е същият!

T.A.D.
01.01.2005, 13:24
Да ви е честита новата година-здраве, пари и любов на всички!!

T.A.D.
01.01.2005, 13:45
За съжаление знам, че е невъзможно- просто "не е справедливо", но въпреки това го пожелавам искренно на всички! "...Иване защо го направи, Иване ти имаше всичко, вси4ко ти купувахме Ваньо, от нищо не те лишихме...." Уикеда (ама не съм сигурен:) Ванка ли4и си, че имаш интелект, но си от хората, които се надска4ат и смятат 4е са по-умни от колкото всъщност са (не ги харесвам тези хора, но това си е мой проблем. Давам за пример публична личност-Мартин Карбовски-същият като теб). Неграмотен-ходи се ограмоти. Понеже акъла не се продава и никой не може дори да ти го подари насила, ти предлагам няколко известни на мен начина:1. Ходи на училище 2.Гледай филми 3. Чети книги и специализирана литература по темите, които те интересуват !!! БЛАГОДАРЯ ти за определението "богоизбрани"(или нещо такова бвше). За първи път в живота ми ме определят като такъв. Може да съм малко саркасти4ен по-горе, но не искам да обидя никой, теб най-малко (наистина).
Тано, не съм Темида, защото не съм сляп, но можеш да ми казваш Темид, ако желаеш. Твоят Господ НЕ е моят и не съдя, а изказвам мнение... Освен това ЗНАМ много приказки..,както и много пословици и поговорки :)

T.A.D.
01.01.2005, 14:07
Анализите ми и изказаните мнения са АБСОЛЮТНО безплатни и неангажиращи. Иване-продължавай с форекса или учи право. Тано-ако не скъсаш с мафията ще те застрелят или ще те тикнат в затвора.Надявам се, че не е късно за теб да се измъкнеш от ситуацята. Неграмотен-ти иначе си готин.
Позволявам си да ви препоръчам някои книги, които ме впечатлиха- "Бягство от Уолстрийт"-Ботьо Тачков, "Шифърът на Леонардо"-Дан Браун и "Дешифриране"-Скот Павлоу, както и да се извиня за правописните грешки, но все пак Манолова ми е писала 3-ка по български и литература, така че е разбираемо...
Всяка прилика с действителни лица и събития не е случайна.Главата ми още не моге да се спре на едно място, затова отивам да си доспя, оставям ви да се вихрите безсмислено, беше ми приятно, успех на всички и лека нощ !

Kotev
03.01.2005, 13:27
Trjabva 100% da se spasi sakona i da sapo4nat da se turguvat na BFB...

netware5
07.01.2005, 11:29
Види му се края на нашите мъки!

Ели Васи
07.01.2005, 12:05
Знае ли някой ще има ли развитие по въпроса с лихвоточките на тези, които не са ги преобразували в КИ?

new 1
07.01.2005, 12:30
Някъде четох, че предстои да се внесе питане в парламента към Л. Шулева и че се очаквало развитие и по този въпрос ... за съжаление не знам подробности.

state
08.01.2005, 12:40
През мес.януари, Новото време ще отправи повторно питане на министър Шулева по проблема лихвоточки и по проблема GKZL, остава да се надяваме,че министърката ще отговори нещо смислено или най-вероятно няма да отговори нищо, като се скрие.:-)
Ако наистина допуснат GKZL до аукционите на БТК това ще има и положителна роля :-) за разрешаването на проблемът с непреобразуваните лихвоточки защото очаквам гигантското недоволство на обикновените притежатели на лихвоточки да продуха тъпанчетата на властимеющите и да последва по-бързото (до 6 месеца макс) разрешаване на проблемът с лихвоточките.Партията която подкрепи тази идея със сигурност ще има не малко благодарни гласоподаватели :-)))
...дотогава...:-)
Нека КФН даде писмено разрешение за допускане на GKZL на БФБ!

Negramoten
09.01.2005, 23:22
Царя обеща 40% КИ и сега са даже 109% :)
След като минат аукционите и недоволните притежатели на лихвоточки сигурно ще бъдат обезщетени по някакъв разумен начин при следващото правителство :) стига то да не е на БСП, защото те по вероятно да се убият, отколкото да обезщитят наякого за грешките на БКП :)

netware5
12.01.2005, 10:52
Регистрираните GKZL в Централния депозитар достигнаха малко на 39 млн лева. Интересното е, че такова количество (около 39 млн) беше обявявано многократно като цялото количество GKZL издадено от областните управители през февруари 2000 г. Излиза, че регистрацията на GKZL на практика приключи. Това отваря яснота за възможната маса GKZL, която може да участва за БТК и освен това дава възможност при добро желание GKZL да се регистрират за търговия на борсата.

за справки:

http://www.cdad.bg/bg/bgregstock.html

Viar
12.01.2005, 11:49
Trjabva predi turga da se posvoli prehvurljane i prodajba na BFB..Bes osnovanie se otnemat pravata na priteja telite sled kato po sakon sa s ravni prava..

ROSI K.
12.01.2005, 11:51
To se vidja , 4e te ne vlijajat napasara pone da ne o6tetjavat pritejatelite..

Атанас Тасев
12.01.2005, 19:25
Позатихната страстите в тази рубрика. Търпеливо се изчаква реализацията на трансформираните в компенсаторни инструменти лихвоточки и възможното отваряне на възможност за реализацията на останалите нетрансформирани.
Четейки сравнително бурните и изразяващи болка понякога коментари и припомняйки си условията, при които можеше да се трансформират ливоточки в компенсаторни записи се питам дали сега някой ще направи проверка дали трансформиралите лихвоточки в компенсаторни записи са попълнили верни декларации - че нямат имущество за повече от 15 000 лв и всичките останали условия- те са написани. А ако се направи такава проверка дали всички ще са изрядни. Редно е да се правят такива проверки може би, за да може да има увереност, че вървим към стабилност и уважение на институциите.

Jores
12.01.2005, 20:00
Ще съм благодарен ако ме насочите каде мога да видя условията за ползване на лихвоточки, баща ми има 20- тина хиляди и иска да ми ги прехвърли ама си нямам идея от процедурата, за това искм да проверя дали въобще има смисъл, предварително благодаря.

mitko
13.01.2005, 08:09
Добре,
но от друга страна стои въпросът защо трябва да има тези критерии
какво като един човек има лихвоточки и още имоти и още пари!
това е идиотска финансова сегрегация!

Атанас Тасев
13.01.2005, 08:34
Mitko,
Според мене изобщо не трябва да има никакви критерии кой може и кой не може да трансформира лихвоточки в компенсаторни инструменти.Доколкото зная, когато на времето държавата е приемала парите ( защото парите са внасяни в държавата- ДСК преди 1989 г е събирала вноски за жилища) не са поставяни никакви условия. Сега, когато трябва да се връщат парите, се поставят условия. Разбира се, се че нещата са такива, както пишеш- ограничаване на правата. Доверието в държавата се гради именно на това, че в различни времена тя трябва да защитава гражданите си, независимо как се сменя управлението. В този случай именно това е несправедливия момент- даваш - вземат. Дойде време да дават- поставят условия.
Що се отнася до условията за трансформация - в тази рубрика има вече почти 1000 мнения изказани и някъде в по-предните дискусионни мнения има информация за техниката и технологията, изискванията за трансформация. Но иначе компетентни са областните администрации и общинските администрации.
Като оставим настрана това, че несправедливо са поставени ограничения, още по-несправедливо би изглеждало, ако хора, които не отговарят на поставените условия, са реализирали трансформацията. На фона на юнашкото безхаберие, проявявано доста често за съжаление от контролните органи, нищо чудно и в този случай да са направени подобни декларации без покритие. Аз лично бих подкрепил институцията за прилагане на по-строги контролни действия. Тогава може броят на "преуспелите инициативни предприемачи" ще понамалее, но пън не е толкова страшно. Ще има уважение и зачитане.

netware5
13.01.2005, 10:29
За сетен път се убеждавам, че една лъжа написана някога някъде от някой (некомпетентен журналист или писач по форумите) се превръща след време в абсолютна истина. Опитват се да ни внушават, че само който имал жилищни нужди към датата на преобразуване (февруари 2000 г.) само той можел да преобразува лихвоточки в GKZL. Вижте по-долу извадката от ЗИДЗУЖВГМЖСВ и ще разберета за какво става въпрос. Нещата стоят по следния начин:

1. През 1991 г. излиза закона. С него се създава кръг от правоимащи разделени на групи (групите по чл. 3, ал.1), като са дадени критериите за да бъдеш включен в групите. Няма да ги изброявам, но най-важния критерий беше да не притежаваш собствено жилище, както и пари, ценни книжа и имущество на стойност над 150 000 лв. (забележете, през 1991 г.!). В онези години бях млад и беден като църковна мишка и веднага се вместих в тези критерии.

2. През 2000 г. вече се въвежда възможността за преобразуване в КИ. И няма никакви допълнителни условия за това освен желанието и да го изразиш в рамките на 1 месец ( февруари 2000 г.). Така, че престанете да заблуждавате хората, че едва ли не през 2000 г. е трабвало да доказват бедност и други глупости за да преобразуват! Самата процедура по преобразуването не предвиждаше нищо такова. Просто който е бил "беден" към датата на включване в списъка (от 1991 г, до днес), той е бил включен в списъците и той е можел да поиска през 2000 г. преобразуването. Аз лично към 2000 г. бях се замогнал вече и ако трябваше да ме включват сигурно нямаше да отговарям на критериите. Пък и закона не предвижда "мониторинг" на включените в групите и тяхното евентуално изключване "ако не дай Боже забогатеят"!

3. Оставям на Вашето въображение да решите колко са сега 150 000 лв. от 1991 г. Може би 150 лв ?!?? Още към 1995 г., доста преди деноминацията и Виденовата зима тези пари бяха вече нищо! Забележете, към септември 1999 (след деноминацията) в закона вече пише 150 лв. (махнали са трите нули). Пълна глупост! Излиза, че тогава всеки, който не е клошар е "богат" и не може да е правоимащ! А сега най-интересното! Едва на 25 април 2000 г., с брой 34 на ДВ се прави изменение и сумата става 15 000 лв (сегашни, деноминирани). Това очевидно е след прословутия февруари 2000 и 5 (пет) дни преди крайния срок за областните управители да издадат временните удостоверения.

4. И така, очевидно е, че кашата с лихвоточките и КИ издадени след преобразуването им е една от най-големите, забърквани от поредица от правителства и парламенти. Нещата с така объркани, че може да се тълкуват както ти е удобно. Не казвам, че това е хубаво, но моля Ви не вменявайте "вина", "далавераджийство" и всякакви други грехове на първособствениците на GKZL. Не се мъчете да стартирате разследвания дали към 2000 г. сме отговаряли на критериите, дали сега отговаряме и т.н. Не е законно и не е справедливо! Единственото, което е законно като проверка, е да се види дали към датата, когато даден човек е включен в списъците, той е отговарял на критериите. Но тази дата може да е всяка дата от 1991 г. до днес! Дори и днес може да подадете молба да ви включат в списъците!

Отново призовавам към постване на по-компетентни мнения.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++

ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
към Закона за изменение и допълнение на
Закона за уреждане на жилищните въпроси на
граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове
(ДВ, бр. 62 от 1992 г., изм., бр. 31 от 2003 г., в сила от 4.04.2003 г.)
§ 9. (Изм. - ДВ, бр. 9 от 2000 г.) (1) Гражданите, включени в групите по чл. 3, ал. 1 от закона, могат да поискат определените им към 31 декември 1990 г. спестовни числа да се преобразуват в жилищни компенсаторни записи.

валор
13.01.2005, 10:49
колко са собствениците на лихвоточки
благодаря

Ели Васи
13.01.2005, 11:21
Според цитираната алинея 1 в Заключителната разпоредба посочва ли се срок? Мога ли сега да си трансформирам лихвоточките в записи?

netware5
13.01.2005, 11:23
Не можеш. Нещата приключиха на 29 февруари 2000 г.

velikan
13.01.2005, 11:25
НЕ

Ели Васи
13.01.2005, 11:43
И какво да ги правя сега тези лихвоточки? Излиза, че ако не купя или не построя жилище, не мога да имам никаква полза от тях?!!

марто
17.01.2005, 19:55
Нарочно качих темата не искам да се забутва .
ОСТАВАТ ОЩЕ 10 ДНИ

to4ka
18.01.2005, 08:26
а, колко остава до решаване на въпроса с лихвоточките ...?!?

Guest
18.01.2005, 12:55
Дано не ни се налага да поддържаме темата и след 27.01

marto
19.01.2005, 17:42
8 дни

al.
19.01.2005, 19:04
Ели Васи, лихвоточките ти ще влязат в употреба, пази си документите и желанието да работиш И В ТАЗИ НАСОКА, но в момента нищо не можеш да направиш, освен -ти го знаеш- да закупиш жилище или да си построиш, но знай, че много са правоимащите, а БФБ прохожда, ще ти се усмихне щастието...

new 1
20.01.2005, 10:34
още 7 дена :))

marto
20.01.2005, 22:14
Благодая NEW1 ! Ели Васи влога ми с лихвоточки беше 23 годишен през 1990г сега е 2005г. и ми предстои най-трудното решение .До сега лесно взимах решение и май не съм
сбъркал но сега ще ми е адски трудно залога е много голям.

Guest
21.01.2005, 10:14
6 дни :Р))

Gogo -(
21.01.2005, 12:31
Как да накарам областния управител да ми регистрира временното удостоверение на борсата?
Подал съм молба. Юристите на Благоевградска ОУ вместо да ги придвижат към АП твърдят, че при не знаят как да постъпят и чакат указания от горе. Причината която изтъкват е че при издаването на документа е допусната техническа грешка като са регистрирани 1:1 / което на практика е отношението на което са регистрирани 90% от удостоверенията/. В София тези удостоверения се регистрират без някой да твъди че има грешка. Мога ли по някакъв начин да ускоря процедурата?
Благодаря предварително на всички които дадат полезен съвет.
P.S. То БТК съм изпуснал но поне да успея да се класирам за следващите сделки

ПакПрецакан
21.01.2005, 13:17
Ясно е, че тези които са преобразували лихвоточките в GKZL когато е било възможно в момента печелят.
Ясно е, че останалите които не са направили това нямат вина. Преобразуването не е било задължително а че ще се окаже изгодно след няколко години е било трудно да се предскаже.
Ясно е, че държавата още не иска да удовлетвори всички притежатели на лихвоточки. В противен случай въпросното преобразуване щеше да стане автоматично и да има ясни условия които важат за всички

Следователно остава несправедливост и би трябвало да направим нещо за да се опитаме да защитим интересите си.

velikan
21.01.2005, 17:20
просто поддържам:)

karolin
21.01.2005, 17:32
zdraveite az sushto imam kum 65000 lihvoto4ki i ne sum gi preobrazuval v gkzl v poso4enoto vreme.ima li niakakuv shans da se preobrazuvat?A koga ste se obsugda v parlamenta ?smiatate li 4e ako ne se preobrazuvat sega prez 2007ste mogat da se obmeniat 1:1?

T.A.D.
23.01.2005, 19:50
Gogo kofti e taya burokraciya, ama nyama kakvo da se napravi, Iskam da ti kaga da ne se ot4ajvash. Dori i da ne uspeesh da si kupish ot BTK, moge da se okage 4e po-natatuk 6te realizirash GKZL na po visoka cena... Az ne iskam da davam pove4e ot ot 118.01 za akciq, no shte pomislya oshte. Na vsi4ki umni i turpelivi "kolegi"-uspeh !

new 1
24.01.2005, 13:10
Oste 3 dena:)))

Grajdanin
24.01.2005, 13:11
24.01.2005 12:24 Investor.bg: БФБ-София отменя ценовите ограничения за компенсаторките на 27 януари
(http://www.investor.bg/News/BG/ViewNews.asp?ID=18110)

...
На въпрос към вицепремиера дали ще има някакво развитие относно лихвоточките, които не са били преобразувани в жилищни компенсаторни записи от лихвоточки, отговори Георги Драйчев с думите "Този процес е приключил отдавна и няма да има развитие".
...

ивчо
24.01.2005, 13:29
Някой все пак продаде ли си компенсаторките и на каква цена се търгуват???

много прецакани
24.01.2005, 17:44
Видяхте ли?
Процесът с преобразуването на лихвоточките бил приключил!
И то само за един месец, какви отличници само.
А за прецаканите, по една студена вода.

La Salle
24.01.2005, 21:28
Хехе. Тея са много зле. Все ще се намери някой да го осъди в Страсбург и тогава ще разберат дали е приключил процеса или не. Цялата схема от малкия срок за преобразуване, през неравните условия за преобразуване на различни места в страната, та до забраните за търговия на борсата, е атакуема в съда. И ще видите, че ще ги осъдят, защото се получава явно преразпределение на ресурси, облагодетелстване на едни за сметка на други...

al.
24.01.2005, 22:16
Нали това са форумите на знаещите! Защо се отчайвате веднага от една ЯВНА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ? Чудя ви се- Г. Драйчев бил казал нещо, каквото и да е то , за лихвоточките /прочетох го/. Ами че кой е той, бе, че да казва? Шеф на борсата бил! Ето каква е логиката: той, който е заинтересуван от повече сделки, щом го казва- значи е вярно! ХАЙДЕ БЕ! Да не е Сорос? Пък и Сорос да беше, пак като дезинформация го приемайте, нали знаете вече как степенуваме информацията: Бат Бойко- Ники- Драйчев. Ако искате да открием нова тема: кой ще е следващия в 5-степенната скала "по-по-най"? Аз казвам: Милен Велчев...

Gradski
25.01.2005, 09:08
Пък и като компенсация на имащите лихвоточки, да им продадат акции на Общинска банка срещу натрупаните лихвоточки или срещу КИ

znae6t
25.01.2005, 09:09
Tova e kazano ot Niki Vasilev, no spored men e mnogo veroiatno toj da nqma predstava za kakvo sa go pitali i zatova da e dal takyw otgovor!

Ели Васи
25.01.2005, 11:08
А какво ще кажете да се обединим и да сезираме съда в Страсбург? Щом един "ром" успя да го направи, защо ние да не можем? И до кога да чакаме все пак някой да се сети, че е избран на определен пост да защитава интересите на всички хора, не само на единици приближени? Сещам се и за друг проблем - колко хора имат още купища облигации от онова, другото време, и си ги пазят просто за спомен от безхаберието на не едно правителство? Та нали същите тези облигации за взети от народа пари! Изплащали са се чрез нещо като лотария, поне това съм чувала... А останалите?

new 1
25.01.2005, 11:41
oste 2 dena:))))))))

marto
26.01.2005, 06:12
по-малко от 24 часа :-)))

Ceco
26.01.2005, 07:03
Наскоро имах същия проблем с "мотаенето" с една депозитарка.Майката му е,/ако всички документи са ти в ред/ досаждане в АП яко и методично,иначе няма спасение.Успех!

Гери
26.01.2005, 10:47
Пожелавам успех на всички от утре:)))

netware5
26.01.2005, 20:55
Остават 9 часа и 10 минути!

Аз съм в момента на няколко хиляди километра от България, въоръжен с лаптоп и 2 GSM-а -:))))
Да е жив и здрав моят ИП и целия му персонал, че без тях съм заникъде! Пожелавам успех на всички и Господ да ни е на помощ!

%F3%F1%EC%E8%E2%EA%E0
26.01.2005, 21:11
някой знаели кога е приключила кампанията за подаване на документи, и как ще стане ясен
резултатът от търга и разбира се кога?

marto
26.01.2005, 22:01
Пожелавам успех на всички.Когато разберете нещо направо го копирайте тук (copy paste)
копирайте и линковете.
УСПЕХ!!!!!!!!!!

%F3%F1%EC%E8%E2%EA%E0
26.01.2005, 22:08
успех

%F3%F1%EC%E8%E2%EA%E0
26.01.2005, 22:08
погледнете в тази тема
http://investor.bg/Comments/ViewReplies.asp?ID=3531&LRID=20819
първо тук ще бъдат публикувани цените - максимална, минимална и средна (по която се изпълняват пазарните поръчки)

netware5
27.01.2005, 06:11
Започна се ...........

marto
27.01.2005, 06:20
Добро утро!
Успех

marto
27.01.2005, 07:51
Netware5 тук ли си

ивчо
27.01.2005, 11:39
Някой все пак продаде ли си компенсаторките и на каква цена се търгуват???

Negramoten
27.01.2005, 11:43
Ивчо, пускаи пазарна поръчка за БТК ако не си пуснал досега. Защото това си е златен шанс за GKZL. Получавате от нищо - много.

new1
27.01.2005, 17:37
Честито на успелите да се класират на търга.

T.A.D.
27.01.2005, 17:40
...Shte 4akam BMF da gi reliziram na 150% :). Na spe4elilite-4estito, na ostanalite-BUDESHTETO e s nas(dano da e blizko;)

Guest
27.01.2005, 17:44
Ще закриваме ли форума? Ще кажете ли кой какво направи? Аз се класирах с пазарна поръчка за 80% от компесаторките които имам а за останалите 20% дадох лимитирана на 200 лв. и разбира се не се класирах. Така, че ми остават малко и за БМФ :). Но съм доволна от резултата. Още не съм решила дали да ги продавам акциите от БТК.

marto
27.01.2005, 17:50
честито , играчите за БМФ ставаме двама това вече си е отбор. Всяка прилика с вицове е случайна.
Доволен съм защото уцелих min цена 212 а такива сме само 3-4. Реално мойте акции са на цена под средната.
Наздраве !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

marto
27.01.2005, 17:52
ХА станахме 3-ма

Guest
27.01.2005, 17:56
сигурно ще станем и повече :)

Светла Почиканска
27.01.2005, 22:18
В крайна сметка в търга за БТК можеше ли да участва с GKZL
и ако някои е участвал потвърдили ли са му, че се е класирал
и може да си замени GKZL за акции от БТК.

Умник 12
27.01.2005, 22:49
Ne, mislia che zasega oshte te niamat nikakvo prilogene.

netware5
28.01.2005, 04:14
Пиян съм като г.з и не мога да се освестя. На всичкото отгоре съм на 3 000 километра от България и двата ми GSM-а и лаптопа са заляти с алкохол. Класирах се 100% на пазарна и просто не мога да повярвам, че това се случва! Тук сега е 6:00 сутринта и току що се прибрах от един бар с мацки, които се въртят около колове. Останаха ми GKZL по-малко от необходимите за 1 акция от БТК, т.е < 218 номинал. Въобще не знам на кой свят съм! Да сте живи и здрави всички и Господ да Ви даде големи печалби. Мислех да закривам темата, но сърце не ми дава защото това беше нашата опора през дългите години на униние!

Марто, Руми, нека Ви е честит големия успех. Гери, обади се и кажи какво направи!

marto
28.01.2005, 07:40
нека да не закриваме форума ще играем и за БМФ

Още трима
28.01.2005, 08:29
Още трима в отбора за БМФ. Нямахме връзки в областната управа. И се чудим да ли да я съдим ?

mama
28.01.2005, 08:54
аз се класирах за БТК 100% с пазарна поръчка чрез GKZL, познавам още трима успяли да реализират записите си от лихвоточки.

Guest
28.01.2005, 09:15
Не трябва да я закриваме темата, защото сигурно има още доста хора, които не са си използвали GKZL и трябва да имат морарна подкрепа от такива като нас, които са успели. И това е мястото, където могат да питат и да получат отговор. Аз съм благодарна на netware5, затова, че е създал тази тема от която доста неща научих, получих подкрепа, срещнах се със други притежатели на GKZL, обменяхме мнения, обсъждахме и в крайна сметка успяхме да постигнем добри резултати.
Сега някой ще се ангажира ли с мнение, кога е най добре да си продадем акциите или да чакаме дивиденти в бъдеще?

Още един път честито на успелите, а на неуспелите - не губете кураж!

Negramoten
28.01.2005, 09:29
Ако имаш друга идея за инвестиция продавай, но ако нямаш те съветвам да си ги държиш в акции, след година мисля че ще се търгуват на 360 лв.

Гери
28.01.2005, 09:35
Аз съм в България и съм трезва :))) но също съм и адски щастлива, защото случилото се надмина очакванията ни и за нас проблемът вече е решен!!! Още не мога да повярвам ...

netware5
28.01.2005, 09:41
Да е честито на всички! Ние сме били голяма сила бе!

BTC Българска телекомуникационна компания АД 120 502,00 GKZL 60 240,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 22 450,00 GKZL 9 900,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 143 420,00 GKZL 60 060,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 120 402,00 GKZL 48 240,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 50 402,00 GKZL 20 100,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 273 380,95 GKZL 103 999,35
BTC Българска телекомуникационна компания АД 307 375,57 GKZL 115 299,99
BTC Българска телекомуникационна компания АД 318 372,95 GKZL 118 598,10
BTC Българска телекомуникационна компания АД 261 371,26 GKZL 96 898,86
BTC Българска телекомуникационна компания АД 216 370,00 GKZL 79 920,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 113 354,00 GKZL 40 002,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 114 352,00 GKZL 40 128,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 145 350,00 GKZL 50 750,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 10 350,00 GKZL 3 500,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 113 349,10 GKZL 39 448,30
BTC Българска телекомуникационна компания АД 482 340,04 GKZL 163 899,28
BTC Българска телекомуникационна компания АД 300 337,50 GKZL 101 250,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 309 323,00 GKZL 99 807,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 621 321,99 GKZL 199 955,79
BTC Българска телекомуникационна компания АД 239 320,00 GKZL 76 480,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 93 320,00 GKZL 29 760,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 50 318,00 GKZL 15 900,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 95 315,00 GKZL 29 925,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 332 310,00 GKZL 102 920,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 584 310,00 GKZL 181 040,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 385 310,00 GKZL 119 350,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 221 310,00 GKZL 68 510,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 85 310,00 GKZL 26 350,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 97 309,00 GKZL 29 973,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 100 306,00 GKZL 30 600,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 656 305,18 GKZL 200 198,08
BTC Българска телекомуникационна компания АД 60 305,00 GKZL 18 300,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 274 305,00 GKZL 83 570,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 527 304,44 GKZL 160 439,88
BTC Българска телекомуникационна компания АД 90 304,20 GKZL 27 378,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 66 303,00 GKZL 19 998,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 99 303,00 GKZL 29 997,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 33 303,00 GKZL 9 999,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 110 302,72 GKZL 33 299,20
BTC Българска телекомуникационна компания АД 120 302,00 GKZL 36 240,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 251 302,00 GKZL 75 802,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 32 301,56 GKZL 9 649,92
BTC Българска телекомуникационна компания АД 156 301,28 GKZL 46 999,68
BTC Българска телекомуникационна компания АД 66 301,00 GKZL 19 866,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 99 301,00 GKZL 29 799,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 121 300,00 GKZL 36 300,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 160 300,00 GKZL 48 000,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 49 300,00 GKZL 14 700,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 92 300,00 GKZL 27 600,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 92 300,00 GKZL 27 600,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 39 300,00 GKZL 11 700,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 21 300,00 GKZL 6 300,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 143 300,00 GKZL 42 900,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 110 300,00 GKZL 33 000,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 160 300,00 GKZL 48 000,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 200 298,50 GKZL 59 700,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 112 295,00 GKZL 33 040,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 20 294,00 GKZL 5 880,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 102 293,00 GKZL 29 886,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 50 291,00 GKZL 14 550,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 94 290,00 GKZL 27 260,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 41 290,00 GKZL 11 890,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 110 290,00 GKZL 31 900,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 104 287,00 GKZL 29 848,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 140 286,68 GKZL 40 135,20
BTC Българска телекомуникационна компания АД 70 282,00 GKZL 19 740,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 100 281,00 GKZL 28 100,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 50 281,00 GKZL 14 050,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 300 280,00 GKZL 84 000,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 35 280,00 GKZL 9 800,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 90 280,00 GKZL 25 200,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 107 280,00 GKZL 29 960,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 160 280,00 GKZL 44 800,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 98 280,00 GKZL 27 440,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 42 280,00 GKZL 11 760,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 25 280,00 GKZL 7 000,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 114 280,00 GKZL 31 920,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 108 277,00 GKZL 29 916,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 146 274,00 GKZL 40 004,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 105 273,33 GKZL 28 699,65
BTC Българска телекомуникационна компания АД 140 272,00 GKZL 38 080,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 10 272,00 GKZL 2 720,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 240 271,25 GKZL 65 100,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 9 271,10 GKZL 2 439,90
BTC Българска телекомуникационна компания АД 100 271,00 GKZL 27 100,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 45 270,00 GKZL 12 150,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 113 265,00 GKZL 29 945,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 44 261,36 GKZL 11 499,84
BTC Българска телекомуникационна компания АД 100 261,00 GKZL 26 100,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 63 261,00 GKZL 16 443,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 31 261,00 GKZL 8 091,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 124 261,00 GKZL 32 364,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 50 261,00 GKZL 13 050,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 100 260,00 GKZL 26 000,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 115 260,00 GKZL 29 900,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 105 260,00 GKZL 27 300,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 38 260,00 GKZL 9 880,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 80 260,00 GKZL 20 800,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 154 260,00 GKZL 40 040,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 140 258,50 GKZL 36 190,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 500 257,00 GKZL 128 500,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 117 255,00 GKZL 29 835,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 400 254,00 GKZL 101 600,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 63 252,22 GKZL 15 889,86
BTC Българска телекомуникационна компания АД 63 252,22 GKZL 15 889,86
BTC Българска телекомуникационна компания АД 33 252,03 GKZL 8 316,99
BTC Българска телекомуникационна компания АД 200 252,00 GKZL 50 400,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 79 252,00 GKZL 19 908,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 88 251,88 GKZL 22 165,44
BTC Българска телекомуникационна компания АД 80 251,87 GKZL 20 149,60
BTC Българска телекомуникационна компания АД 166 251,29 GKZL 41 714,14
BTC Българска телекомуникационна компания АД 166 251,27 GKZL 41 710,82
BTC Българска телекомуникационна компания АД 43 251,25 GKZL 10 803,75
BTC Българска телекомуникационна компания АД 197 251,25 GKZL 49 496,25
BTC Българска телекомуникационна компания АД 178 251,12 GKZL 44 699,36
BTC Българска телекомуникационна компания АД 187 251,05 GKZL 46 946,35
BTC Българска телекомуникационна компания АД 226 251,04 GKZL 56 735,04
BTC Българска телекомуникационна компания АД 100 251,00 GKZL 25 100,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1003 251,00 GKZL 251 753,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 80 251,00 GKZL 20 080,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 256 250,68 GKZL 64 174,08
BTC Българска телекомуникационна компания АД 344 250,66 GKZL 86 227,04
BTC Българска телекомуникационна компания АД 144 250,56 GKZL 36 080,64
BTC Българска телекомуникационна компания АД 262 250,54 GKZL 65 641,48
BTC Българска телекомуникационна компания АД 587 250,37 GKZL 146 967,19
BTC Българска телекомуникационна компания АД 544 250,35 GKZL 136 190,40
BTC Българска телекомуникационна компания АД 188 250,32 GKZL 47 060,16
BTC Българска телекомуникационна компания АД 368 250,23 GKZL 92 084,64
BTC Българска телекомуникационна компания АД 341 250,17 GKZL 85 307,97
BTC Българска телекомуникационна компания АД 411 250,12 GKZL 102 799,32
BTC Българска телекомуникационна компания АД 400 250,00 GKZL 100 000,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 80 250,00 GKZL 20 000,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 200 250,00 GKZL 50 000,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 166 250,00 GKZL 41 500,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 120 250,00 GKZL 30 000,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 16 250,00 GKZL 4 000,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 10 250,00 GKZL 2 500,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 20 250,00 GKZL 5 000,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 174 250,00 GKZL 43 500,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 83 250,00 GKZL 20 750,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 107 250,00 GKZL 26 750,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 94 250,00 GKZL 23 500,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 638 250,00 GKZL 159 500,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 42 250,00 GKZL 10 500,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 180 248,00 GKZL 44 640,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 90 245,00 GKZL 22 050,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 130 245,00 GKZL 31 850,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 120 245,00 GKZL 29 400,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 50 245,00 GKZL 12 250,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 100 245,00 GKZL 24 500,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 185 245,00 GKZL 45 325,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 73 245,00 GKZL 17 885,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 122 245,00 GKZL 29 890,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 85 244,00 GKZL 20 740,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 100 243,00 GKZL 24 300,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 123 243,00 GKZL 29 889,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 100 242,00 GKZL 24 200,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 525 242,00 GKZL 127 050,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 83 240,00 GKZL 19 920,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 114 240,00 GKZL 27 360,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 125 240,00 GKZL 30 000,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 125 239,00 GKZL 29 875,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 126 237,00 GKZL 29 862,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 70 235,00 GKZL 16 450,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 127 235,00 GKZL 29 845,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 100 233,66 GKZL 23 366,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 128 233,00 GKZL 29 824,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 35 232,00 GKZL 8 120,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 109 231,19 GKZL 25 199,71
BTC Българска телекомуникационна компания АД 100 231,00 GKZL 23 100,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 72 231,00 GKZL 16 632,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 35 231,00 GKZL 8 085,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 141 231,00 GKZL 32 571,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 60 231,00 GKZL 13 860,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 129 231,00 GKZL 29 799,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 59 230,50 GKZL 13 599,50
BTC Българска телекомуникационна компания АД 10 230,00 GKZL 2 300,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 20 230,00 GKZL 4 600,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 347 230,00 GKZL 79 810,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 131 229,00 GKZL 29 999,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 44 225,00 GKZL 9 900,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 195 225,00 GKZL 43 875,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 92 225,00 GKZL 20 700,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 119 225,00 GKZL 26 775,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 103 225,00 GKZL 23 175,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 100 224,00 GKZL 22 400,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 90 222,00 GKZL 19 980,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 450 221,11 GKZL 99 499,50
BTC Българска телекомуникационна компания АД 575 221,00 GKZL 127 075,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 568 220,00 GKZL 124 960,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 137 220,00 GKZL 30 140,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 227 220,00 GKZL 49 940,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 10 220,00 GKZL 2 200,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 221 220,00 GKZL 48 620,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 39 219,00 GKZL 8 541,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 136 219,00 GKZL 29 784,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 189 218,00 GKZL 41 202,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 110 218,00 GKZL 23 980,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 138 217,00 GKZL 29 946,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 140 214,00 GKZL 29 960,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 100 213,00 GKZL 21 300,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 140 212,00 GKZL 29 680,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 57 212,00 GKZL 12 084,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 3451 218,64 GKZL 754 526,64
BTC Българска телекомуникационна компания АД 933 218,64 GKZL 203 991,12
BTC Българска телекомуникационна компания АД 550 218,64 GKZL 120 252,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 183 218,64 GKZL 40 011,12
BTC Българска телекомуникационна компания АД 365 218,64 GKZL 79 803,60
BTC Българска телекомуникационна компания АД 503 218,64 GKZL 109 975,92
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1090 218,64 GKZL 238 317,60
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1546 218,64 GKZL 338 017,44
BTC Българска телекомуникационна компания АД 914 218,64 GKZL 199 836,96
BTC Българска телекомуникационна компания АД 457 218,64 GKZL 99 918,48
BTC Българска телекомуникационна компания АД 581 218,64 GKZL 127 029,84
BTC Българска телекомуникационна компания АД 91 218,64 GKZL 19 896,24
BTC Българска телекомуникационна компания АД 845 218,64 GKZL 184 750,80
BTC Българска телекомуникационна компания АД 424 218,64 GKZL 92 703,36
BTC Българска телекомуникационна компания АД 48 218,64 GKZL 10 494,72
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1523 218,64 GKZL 332 988,72
BTC Българска телекомуникационна компания АД 557 218,64 GKZL 121 782,48
BTC Българска телекомуникационна компания АД 431 218,64 GKZL 94 233,84
BTC Българска телекомуникационна компания АД 228 218,64 GKZL 49 849,92
BTC Българска телекомуникационна компания АД 707 218,64 GKZL 154 578,48
BTC Българска телекомуникационна компания АД 202 218,64 GKZL 44 165,28
BTC Българска телекомуникационна компания АД 487 218,64 GKZL 106 477,68
BTC Българска телекомуникационна компания АД 959 218,64 GKZL 209 675,76
BTC Българска телекомуникационна компания АД 233 218,64 GKZL 50 943,12
BTC Българска телекомуникационна компания АД 151 218,64 GKZL 33 014,64
BTC Българска телекомуникационна компания АД 930 218,64 GKZL 203 335,20
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1089 218,64 GKZL 238 098,96
BTC Българска телекомуникационна компания АД 359 218,64 GKZL 78 491,76
BTC Българска телекомуникационна компания АД 825 218,64 GKZL 180 378,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 228 218,64 GKZL 49 849,92
BTC Българска телекомуникационна компания АД 581 218,64 GKZL 127 029,84
BTC Българска телекомуникационна компания АД 457 218,64 GKZL 99 918,48
BTC Българска телекомуникационна компания АД 879 218,64 GKZL 192 184,56
BTC Българска телекомуникационна компания АД 285 218,64 GKZL 62 312,40
BTC Българска телекомуникационна компания АД 458 218,64 GKZL 100 137,12
BTC Българска телекомуникационна компания АД 943 218,64 GKZL 206 177,52
BTC Българска телекомуникационна компания АД 407 218,64 GKZL 88 986,48
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1090 218,64 GKZL 238 317,60
BTC Българска телекомуникационна компания АД 413 218,64 GKZL 90 298,32
BTC Българска телекомуникационна компания АД 387 218,64 GKZL 84 613,68
BTC Българска телекомуникационна компания АД 163 218,64 GKZL 35 638,32
BTC Българска телекомуникационна компания АД 245 218,64 GKZL 53 566,80
BTC Българска телекомуникационна компания АД 150 218,64 GKZL 32 796,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 536 218,64 GKZL 117 191,04
BTC Българска телекомуникационна компания АД 960 218,64 GKZL 209 894,40
BTC Българска телекомуникационна компания АД 175 218,64 GKZL 38 262,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 601 218,64 GKZL 131 402,64
BTC Българска телекомуникационна компания АД 188 218,64 GKZL 41 104,32
BTC Българска телекомуникационна компания АД 507 218,64 GKZL 110 850,48
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1113 218,64 GKZL 243 346,32
BTC Българска телекомуникационна компания АД 365 218,64 GKZL 79 803,60
BTC Българска телекомуникационна компания АД 203 218,64 GKZL 44 383,92
BTC Българска телекомуникационна компания АД 531 218,64 GKZL 116 097,84
BTC Българска телекомуникационна компания АД 885 218,64 GKZL 193 496,40
BTC Българска телекомуникационна компания АД 747 218,64 GKZL 163 324,08
BTC Българска телекомуникационна компания АД 457 218,64 GKZL 99 918,48
BTC Българска телекомуникационна компания АД 506 218,64 GKZL 110 631,84
BTC Българска телекомуникационна компания АД 61 218,64 GKZL 13 337,04
BTC Българска телекомуникационна компания АД 626 218,64 GKZL 136 868,64
BTC Българска телекомуникационна компания АД 190 218,64 GKZL 41 541,60
BTC Българска телекомуникационна компания АД 590 218,64 GKZL 128 997,60
BTC Българска телекомуникационна компания АД 49 218,64 GKZL 10 713,36
BTC Българска телекомуникационна компания АД 113 218,64 GKZL 24 706,32
BTC Българска телекомуникационна компания АД 497 218,64 GKZL 108 664,08
BTC Българска телекомуникационна компания АД 290 218,64 GKZL 63 405,60
BTC Българска телекомуникационна компания АД 549 218,64 GKZL 120 033,36
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1022 218,64 GKZL 223 450,08
BTC Българска телекомуникационна компания АД 147 218,64 GKZL 32 140,08
BTC Българска телекомуникационна компания АД 347 218,64 GKZL 75 868,08
BTC Българска телекомуникационна компания АД 284 218,64 GKZL 62 093,76
BTC Българска телекомуникационна компания АД 118 218,64 GKZL 25 799,52
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1142 218,64 GKZL 249 686,88
BTC Българска телекомуникационна компания АД 237 218,64 GKZL 51 817,68
BTC Българска телекомуникационна компания АД 140 218,64 GKZL 30 609,60
BTC Българска телекомуникационна компания АД 248 218,64 GKZL 54 222,72
BTC Българска телекомуникационна компания АД 559 218,64 GKZL 122 219,76
BTC Българска телекомуникационна компания АД 191 218,64 GKZL 41 760,24
BTC Българска телекомуникационна компания АД 221 218,64 GKZL 48 319,44
BTC Българска телекомуникационна компания АД 217 218,64 GKZL 47 444,88
BTC Българска телекомуникационна компания АД 211 218,64 GKZL 46 133,04
BTC Българска телекомуникационна компания АД 173 218,64 GKZL 37 824,72
BTC Българска телекомуникационна компания АД 334 218,64 GKZL 73 025,76
BTC Българска телекомуникационна компания АД 453 218,64 GKZL 99 043,92
BTC Българска телекомуникационна компания АД 97 218,64 GKZL 21 208,08
BTC Българска телекомуникационна компания АД 724 218,64 GKZL 158 295,36
BTC Българска телекомуникационна компания АД 228 218,64 GKZL 49 849,92
BTC Българска телекомуникационна компания АД 139 218,64 GKZL 30 390,96
BTC Българска телекомуникационна компания АД 20 218,64 GKZL 4 372,80
BTC Българска телекомуникационна компания АД 593 218,64 GKZL 129 653,52
BTC Българска телекомуникационна компания АД 525 218,64 GKZL 114 786,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 70 218,64 GKZL 15 304,80
BTC Българска телекомуникационна компания АД 336 218,64 GKZL 73 463,04
BTC Българска телекомуникационна компания АД 44 218,64 GKZL 9 620,16
BTC Българска телекомуникационна компания АД 10 218,64 GKZL 2 186,40
BTC Българска телекомуникационна компания АД 429 218,64 GKZL 93 796,56
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1 218,64 GKZL 218,64
BTC Българска телекомуникационна компания АД 984 218,64 GKZL 215 141,76
BTC Българска телекомуникационна компания АД 385 218,64 GKZL 84 176,40
BTC Българска телекомуникационна компания АД 251 218,64 GKZL 54 878,64
BTC Българска телекомуникационна компания АД 137 218,64 GKZL 29 953,68
BTC Българска телекомуникационна компания АД 130 218,64 GKZL 28 423,20
BTC Българска телекомуникационна компания АД 183 218,64 GKZL 40 011,12
BTC Българска телекомуникационна компания АД 952 218,64 GKZL 208 145,28
BTC Българска телекомуникационна компания АД 127 218,64 GKZL 27 767,28
BTC Българска телекомуникационна компания АД 493 218,64 GKZL 107 789,52
BTC Българска телекомуникационна компания АД 594 218,64 GKZL 129 872,16
BTC Българска телекомуникационна компания АД 228 218,64 GKZL 49 849,92
BTC Българска телекомуникационна компания АД 469 218,64 GKZL 102 542,16
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1056 218,64 GKZL 230 883,84
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1016 218,64 GKZL 222 138,24
BTC Българска телекомуникационна компания АД 241 218,64 GKZL 52 692,24
BTC Българска телекомуникационна компания АД 27 218,64 GKZL 5 903,28
BTC Българска телекомуникационна компания АД 2149 218,64 GKZL 469 857,36
BTC Българска телекомуникационна компания АД 922 218,64 GKZL 201 586,08
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1372 218,64 GKZL 299 974,08
BTC Българска телекомуникационна компания АД 689 218,64 GKZL 150 642,96
BTC Българска телекомуникационна компания АД 119 218,64 GKZL 26 018,16
BTC Българска телекомуникационна компания АД 274 218,64 GKZL 59 907,36
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1738 218,64 GKZL 379 996,32
BTC Българска телекомуникационна компания АД 280 218,64 GKZL 61 219,20
BTC Българска телекомуникационна компания АД 91 218,64 GKZL 19 896,24
BTC Българска телекомуникационна компания АД 580 218,64 GKZL 126 811,20
BTC Българска телекомуникационна компания АД 270 218,64 GKZL 59 032,80
BTC Българска телекомуникационна компания АД 895 218,64 GKZL 195 682,80
BTC Българска телекомуникационна компания АД 121 218,64 GKZL 26 455,44
BTC Българска телекомуникационна компания АД 271 218,64 GKZL 59 251,44
BTC Българска телекомуникационна компания АД 763 218,64 GKZL 166 822,32
BTC Българска телекомуникационна компания АД 271 218,64 GKZL 59 251,44
BTC Българска телекомуникационна компания АД 225 218,64 GKZL 49 194,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 228 218,64 GKZL 49 849,92
BTC Българска телекомуникационна компания АД 68 218,64 GKZL 14 867,52
BTC Българска телекомуникационна компания АД 111 218,64 GKZL 24 269,04
BTC Българска телекомуникационна компания АД 104 218,64 GKZL 22 738,56
BTC Българска телекомуникационна компания АД 327 218,64 GKZL 71 495,28
BTC Българска телекомуникационна компания АД 390 218,64 GKZL 85 269,60
BTC Българска телекомуникационна компания АД 218 218,64 GKZL 47 663,52
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1265 218,64 GKZL 276 579,60
BTC Българска телекомуникационна компания АД 839 218,64 GKZL 183 438,96
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1196 218,64 GKZL 261 493,44
BTC Българска телекомуникационна компания АД 420 218,64 GKZL 91 828,80
BTC Българска телекомуникационна компания АД 310 218,64 GKZL 67 778,40
BTC Българска телекомуникационна компания АД 532 218,64 GKZL 116 316,48
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1136 218,64 GKZL 248 375,04
BTC Българска телекомуникационна компания АД 945 218,64 GKZL 206 614,80
BTC Българска телекомуникационна компания АД 670 218,64 GKZL 146 488,80
BTC Българска телекомуникационна компания АД 237 218,64 GKZL 51 817,68
BTC Българска телекомуникационна компания АД 155 218,64 GKZL 33 889,20
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1054 218,64 GKZL 230 446,56
BTC Българска телекомуникационна компания АД 813 218,64 GKZL 177 754,32
BTC Българска телекомуникационна компания АД 844 218,64 GKZL 184 532,16
BTC Българска телекомуникационна компания АД 778 218,64 GKZL 170 101,92
BTC Българска телекомуникационна компания АД 360 218,64 GKZL 78 710,40
BTC Българска телекомуникационна компания АД 777 218,64 GKZL 169 883,28
BTC Българска телекомуникационна компания АД 362 218,64 GKZL 79 147,68
BTC Българска телекомуникационна компания АД 711 218,64 GKZL 155 453,04
BTC Българска телекомуникационна компания АД 627 218,64 GKZL 137 087,28
BTC Българска телекомуникационна компания АД 163 218,64 GKZL 35 638,32
BTC Българска телекомуникационна компания АД 594 218,64 GKZL 129 872,16
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1307 218,64 GKZL 285 762,48
BTC Българска телекомуникационна компания АД 240 218,64 GKZL 52 473,60
BTC Българска телекомуникационна компания АД 295 218,64 GKZL 64 498,80
BTC Българска телекомуникационна компания АД 521 218,64 GKZL 113 911,44
BTC Българска телекомуникационна компания АД 551 218,64 GKZL 120 470,64
BTC Българска телекомуникационна компания АД 625 218,64 GKZL 136 650,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 558 218,64 GKZL 122 001,12
BTC Българска телекомуникационна компания АД 535 218,64 GKZL 116 972,40
BTC Българска телекомуникационна компания АД 451 218,64 GKZL 98 606,64
BTC Българска телекомуникационна компания АД 408 218,64 GKZL 89 205,12
BTC Българска телекомуникационна компания АД 402 218,64 GKZL 87 893,28
BTC Българска телекомуникационна компания АД 165 218,64 GKZL 36 075,60
BTC Българска телекомуникационна компания АД 375 218,64 GKZL 81 990,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 369 218,64 GKZL 80 678,16
BTC Българска телекомуникационна компания АД 300 218,64 GKZL 65 592,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 397 218,64 GKZL 86 800,08
BTC Българска телекомуникационна компания АД 247 218,64 GKZL 54 004,08
BTC Българска телекомуникационна компания АД 245 218,64 GKZL 53 566,80
BTC Българска телекомуникационна компания АД 114 218,64 GKZL 24 924,96
BTC Българска телекомуникационна компания АД 228 218,64 GKZL 49 849,92
BTC Българска телекомуникационна компания АД 157 218,64 GKZL 34 326,48
BTC Българска телекомуникационна компания АД 378 218,64 GKZL 82 645,92
BTC Българска телекомуникационна компания АД 144 218,64 GKZL 31 484,16
BTC Българска телекомуникационна компания АД 137 218,64 GKZL 29 953,68
BTC Българска телекомуникационна компания АД 136 218,64 GKZL 29 735,04
BTC Българска телекомуникационна компания АД 429 218,64 GKZL 93 796,56
BTC Българска телекомуникационна компания АД 160 218,64 GKZL 34 982,40
BTC Българска телекомуникационна компания АД 134 218,64 GKZL 29 297,76
BTC Българска телекомуникационна компания АД 98 218,64 GKZL 21 426,72
BTC Българска телекомуникационна компания АД 57 218,64 GKZL 12 462,48
BTC Българска телекомуникационна компания АД 61 218,64 GKZL 13 337,04
BTC Българска телекомуникационна компания АД 291 218,64 GKZL 63 624,24
BTC Българска телекомуникационна компания АД 53 218,64 GKZL 11 587,92
BTC Българска телекомуникационна компания АД 926 218,64 GKZL 202 460,64
BTC Българска телекомуникационна компания АД 172 218,64 GKZL 37 606,08
BTC Българска телекомуникационна компания АД 22 218,64 GKZL 4 810,08
BTC Българска телекомуникационна компания АД 23 218,64 GKZL 5 028,72
BTC Българска телекомуникационна компания АД 230 218,64 GKZL 50 287,20
BTC Българска телекомуникационна компания АД 570 218,64 GKZL 124 624,80
BTC Българска телекомуникационна компания АД 511 218,64 GKZL 111 725,04
BTC Българска телекомуникационна компания АД 419 218,64 GKZL 91 610,16
BTC Българска телекомуникационна компания АД 446 218,64 GKZL 97 513,44
BTC Българска телекомуникационна компания АД 22 218,64 GKZL 4 810,08
BTC Българска телекомуникационна компания АД 879 218,64 GKZL 192 184,56
BTC Българска телекомуникационна компания АД 487 218,64 GKZL 106 477,68
BTC Българска телекомуникационна компания АД 195 218,64 GKZL 42 634,80
BTC Българска телекомуникационна компания АД 80 218,64 GKZL 17 491,20
BTC Българска телекомуникационна компания АД 150 218,64 GKZL 32 796,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 144 218,64 GKZL 31 484,16
BTC Българска телекомуникационна компания АД 645 218,64 GKZL 141 022,80
BTC Българска телекомуникационна компания АД 246 218,64 GKZL 53 785,44
BTC Българска телекомуникационна компания АД 337 218,64 GKZL 73 681,68
BTC Българска телекомуникационна компания АД 426 218,64 GKZL 93 140,64
BTC Българска телекомуникационна компания АД 24 218,64 GKZL 5 247,36
BTC Българска телекомуникационна компания АД 182 218,64 GKZL 39 792,48
BTC Българска телекомуникационна компания АД 103 218,64 GKZL 22 519,92
BTC Българска телекомуникационна компания АД 97 218,64 GKZL 21 208,08
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1372 218,64 GKZL 299 974,08
BTC Българска телекомуникационна компания АД 193 218,64 GKZL 42 197,52
BTC Българска телекомуникационна компания АД 1326 218,64 GKZL 289 916,64
BTC Българска телекомуникационна компания АД 78 218,64 GKZL 17 053,92
BTC Българска телекомуникационна компания АД 607 218,64 GKZL 132 714,48
BTC Българска телекомуникационна компания АД 434 218,64 GKZL 94 889,76
BTC Българска телекомуникационна компания АД 130 218,64 GKZL 28 423,20
BTC Българска телекомуникационна компания АД 558 218,64 GKZL 122 001,12
BTC Българска телекомуникационна компания АД 409 218,64 GKZL 89 423,76
BTC Българска телекомуникационна компания АД 262 218,64 GKZL 57 283,68
BTC Българска телекомуникационна компания АД 142 218,64 GKZL 31 046,88
BTC Българска телекомуникационна компания АД 82 218,64 GKZL 17 928,48
BTC Българска телекомуникационна компания АД 329 218,64 GKZL 71 932,56
BTC Българска телекомуникационна компания АД 252 218,64 GKZL 55 097,28
BTC Българска телекомуникационна компания АД 657 218,64 GKZL 143 646,48
BTC Българска телекомуникационна компания АД 137 218,64 GKZL 29 953,68
BTC Българска телекомуникационна компания АД 365 218,64 GKZL 79 803,60
BTC Българска телекомуникационна компания АД 99 218,64 GKZL 21 645,36
BTC Българска телекомуникационна компания АД 115 218,64 GKZL 25 143,60
BTC Българска телекомуникационна компания АД 200 218,64 GKZL 43 728,00
BTC Българска телекомуникационна компания АД 117 218,64 GKZL 25 580,88
BTC Българска телекомуникационна компания АД 212 218,64 GKZL 46 351,68
BTC Българска телекомуникационна компания АД 257 218,64 GKZL 56 190,48
BTC Българска телекомуникационна компания АД 228 218,64 GKZL 49 849,92
BTC Българска телекомуникационна компания АД 139 218,64 GKZL 30 390,96
BTC Българска телекомуникационна компания АД 161 218,64 GKZL 35 201,04
BTC Българска телекомуникационна компания АД 513 218,64 GKZL 112 162,32
BTC Българска телекомуникационна компания АД 891 218,64 GKZL 194 808,24
BTC Българска телекомуникационна компания АД 174 218,64 GKZL 38 043,36
BTC Българска телекомуникационна компания АД 228 218,64 GKZL 49 849,92
BTC Българска телекомуникационна компания АД 344 218,64 GKZL 75 212,16
BTC Българска телекомуникационна компания АД 435 218,64 GKZL 95 108,40
BTC Българска телекомуникационна компания АД 14 218,64 GKZL 3 060,96
BTC Българска телекомуникационна компания АД 135 218,64 GKZL 29 516,40
BTC Българска телекомуникационна компания АД 510 218,64 GKZL 111 506,40
BTC Българска телекомуникационна компания АД 8 218,64 GKZL 1 749,12
BTC Българска телекомуникационна компания АД 86 218,64 GKZL 18 803,04
BTC Българска телекомуникационна компания АД 219 218,64 GKZL 47 882,16
BTC Българска телекомуникационна компания АД 141 218,64 GKZL 30 828,24
BTC Българска телекомуникационна компания АД 554 218,64 GKZL 121 126,56
BTC Българска телекомуникационна компания АД 234 218,64 GKZL 51 161,76
BTC Българска телекомуникационна компания АД 342 218,64 GKZL 74 774,88
BTC Българска телекомуникационна компания АД 118 218,64 GKZL 25 799,52
BTC Българска телекомуникационна компания АД 193 218,64 GKZL 42 197,52

Гери
28.01.2005, 09:47
Какво значи последната цифра в колоната?

netware5
28.01.2005, 09:50
Общ обем на поръчката, т.е. двете предишни числа умножени -:))

Честито!

Гери
28.01.2005, 09:52
Ти си пил, махмурлукът мен е уловил:))
Явно съм много махмурлия, защото пак не разбрах - това пари ли са, брой акции ли са? кой две предишни числа ...

Боба
28.01.2005, 09:53
Не я закривайте темата.Аз не успях да се класирам.Стискайте палци за днес!!!Ако не-ще продължавам да се надявам.

marto
28.01.2005, 10:09
Боба важното е че има прецедент GKZL са КИ и няма връщане ще ги пласираш и ти успешно
до "още Трима" пишете какъв ви е проблема ще измислим нещо
ако всичко е нормално купете си "кораб" (БМФ)

netware5
28.01.2005, 10:10
Първото число е брой акции, второто е цена на акция -:)))

Гери
28.01.2005, 10:25
120 502,00 GKZL 60 240,00 - аз го разбирах като 120 хиляди и 502 КИ :)))
Благодаря за търпението и разяснението:)))

new1
28.01.2005, 10:30
Iskam da blagodarja na vsi4ki v tozi forum!!!! Chestito na uspelite i uspeh s ostanalite GKZL!!!
Imam edin speshen vupros - kude moga po elektronen put da proverja vednaga kolko tochno akcii mi e kupil IP????

nie
28.01.2005, 10:53
A kakvo da kajem nie, deto oshte niamame vremenni udostoverenia za lihvoto4kite. Ima li niakakav shance za po-natatak?

Кали
28.01.2005, 11:40
Честито на всички и успех за БМФ. Аз бях със 100% пазарна поръчка и съм доволна, какво ти, полека се освестявам....

T.A.D.
28.01.2005, 12:09
Kak e da si sus 100 000lv. po-bogat (primerno)? :) Ej hora, pogelavam vi da ne si promenyate haraktera (mnogo ;). Ako produlgavate s investicii vnimavajte ! ...i uspeh !!!

cbr
28.01.2005, 12:23
ей аз сега се включвам във форума наистина ли GKZL са участвали във продажбата на БТК???? Моя инвестиционен посредник твърди , че не се продават и не може да се копува нищо на борсата с тях защото няма цена за тях???? Вярно ли е това ???? Получавам отговор от него , че от Централният депозитар са му отговорили че не се търгува с тях.

new1
28.01.2005, 12:25
OSUDI GO TVOJA IP!!!!!!!!!!!! ZA PROPUSNATI POLZI!!!!!

Кали
28.01.2005, 12:28
Не се търгуват на борсата, но може да участваш в търгове за приватизация, както беше с БТК.

ТАД - Правиш усилия да слезеш на земята и да си видиш приоритетите. Но не е неприятно!:))

Боба
28.01.2005, 12:29
Аз също се забавих заради такъв ИП.Аз му звъня да го питам как да участваме, а той ми вика, че няма интерес за такижа записи от лихвоточки и докато се лутах да търся как да участвам изпуснах срока!!!

cbr
28.01.2005, 12:29
стига бе хора вярно ли е това че се търгуват и че може да се участва в приватизацията с тях ????? Има ли излязло решение на правителството в държавен вестник къде мога да получа повече информация????

cbr
28.01.2005, 12:31
а защо това не го научавам от него аот форума????

T.A.D.
28.01.2005, 12:36
Otidi pri drug IP. NE SE turguvat (oshte), no mogesh da kupuvash... Kali az ne se klasirah...:(, sigurno shtoto sum limitirana skrundza :), no 4uvstvoto mi e poznato ot 1996, kogato byah mlad i umen po4ti kolkoto sega, a ina4e naistina se radvam za vsi4ki uspeli i osobeno za nas sus GKZL, zashtoto... e ti znaesh...i mi e got shtoto turga v4era se polu4i po edin NAISTINA pazaren princip, ama tva v4era go pisah ve4e nyakude...i vuobshte vagnoto e 4e sme happy :)

Боба
28.01.2005, 12:39
Как разбрахте, че сте се класирали? Рано ли е сега да се обадя в банката?

Кали
28.01.2005, 13:07
Вече излязоха резултатите от днешния аукцион. Виж
http://www.bse-sofia.bg/index.php?page=Trading+session+results

Не знам какво да кажа просто за днешните нива.:(((

nie
28.01.2005, 14:18
I vse pak, hora! Ima li shans da prodaljat sroka za izdavane na vremenni dostoverenia, za da se izdadat dep. razpiski? Nali takav e redat?

Боян
28.01.2005, 16:58
Жена ми и сестра и имат около 50000 GKZL, но не успяха да ги превърнат в акции защото не можаха навреме да ги регистрират в централния депозитар. Ще се опитвам да следя темата и се надявам да има и друга такава възможност...

Vlado
28.01.2005, 18:50
Мен ме бавиха с регистрацията в цевнтралния депозитар3 месеца.. Имаше идон момент, когато се приравняваха на ZKZ и се търгуваха на нива 23-24 ст. на обрсата, но на 22 юли м.г. ги спряха.. Сега съм много благодарен на Областната управа, че ме забави и не успях да се "класирам" на 23ст., защото днес направих 1.38! А ако имах малко повече търпение можеше да стане и 1.4... Но човек не трябва да е лаком :))))) Благодарен съм и наколко ИП-та, които грубо отказаха да ми купят ZKZL на 80ст. малко преди търга.. Успех на всички с ZKZL за БВФ! А който не ги е регистрипал - да го направи в Областната управа. Ето текста:
ДО
ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
НА СОФИЯ ГРАД
Т У К

МОЛБА
от ................................... ЕГН............................................ ...,
жив. .......................... П.С. ....., ул...........................,................, тел. ................................

Уважаеми г-н Областен управител,

Моля притежаваните от мен жилищно-компенсаторни записи да бъдат регистрирани в Централния депозитар.

Прилагам:
1.Копие от заповед на Областния управител №......................................
2.Копие от временно удостоверение за притежаване на жилищни компенсаторни записи ....................
3.Копие от личната ми карта.

.. .... 2005 г. С уважение: ......................................

Danny
28.01.2005, 22:16
Chestito na pechelivshite i ot men.:))
Iskam da blagodaria na vsichki neshtastni IP, koito sled kato chueha GKZL me izhvarliaha kato mrasno kote i blagodarenie na tiah uchastvah sam s 100% pazarna. Sashto taka iskam da blagodaria na semeistvoto i priatelite mi, koito me podkrepiaha prez vsichkite 4 godini v "napynite" mi da napravia neshto ot tezi hartiiki. Da ne zabraviame i horata, koito sa vnesli tezi pari predi poveche ot dvadeset godini, nai-chesto tova sa nashite roditeli. I ne na posledno miasto horata, s koito pravihme sreshti i se potdarjahme vzaimno.
Badete zdravi!!!!!

невеж
29.01.2005, 20:32
Владо, би ли пояснил за каква заповед на областния управител става дума.
Какво се заповядва с нея

Живко
30.01.2005, 21:59
TAD, как може да си такава лимитирана скрънза? Чак мен ме хваща яд, че се прекара така неприятно.

Добронамерен
30.01.2005, 22:23
До момента за заменени 36368343,34 GZKL за 150414 акции на БТК на среднопретеглена цена 241,79 GKZL/акция. Сключени са 527 сделки, 292 от тях са пазарна поръчка.
При цена от 360 лв./акция това прави над 54 мил. лв.
Ако в действителност притежателите на GKZL се нуждаят от жилище и това, че 99% от тях са от София, означава че в най-близко бъдеще ще бъдат купени около 54 000 кв. м. жилища. Как ли ще се отрази това на цената на апартаментите в София??? Така че купувайте докато е евтино!!!

Дидо
30.01.2005, 22:27
Дрън-дрън.

Добронамерен
31.01.2005, 00:04
На сделка средно се падат по около 100 000 лв. т.е. по 100 квадрата.. според мен много от собствениците ще продадат акции за да реализират мечтата си или по скоро тази на родителите си. Да имат собствен дом :)

Ели Васи
31.01.2005, 12:07
Нищо ново на фронта... Сега ако мине и вота на недоверие, сбогом надежди за някакво решение по темата... Аз всъщност се включвам, за да не се затрие самата тема....

T.A.D.
31.01.2005, 12:21
Eh Givko...;) ako znaeh kakvo shte stane utre, moge bi njamashe da postvam tuk... Ne se yadosvaj-men ne me e yad,... a ina4e udarut bi bil mnogo dobur(no yavno sum nyamal dostatu4no info i ne mi se riskuvaha...), dano da ste pove4e tezi s pazarni poru4ki ot purviq den.. az imam oshte turpenie i vupreki 4e dnes sum gotov da plashtam na 480lv. (s GKZL), predpo4itam da 4akam...

kre
31.01.2005, 12:27
vlado, bili mi obaisnil po podrobno kakvo traibva da se napravi, ako chovek pritejava lihvotochki.ne sum mnogo naqsno-edinstvenoto neshto koeto imam e edna knijka, v koqto pishe kolko sa na broi.shte ti buda mnogo blagodarna ako me posuvetvash kakvo da pravia.

Negramoten
31.01.2005, 12:40
kre, ако са само лихвоточки, за сега нищо неможеш да направиш. Ако ги беше обърнал в "Жилищни Компенсаторни Записи от Лихвоточки (GKZL)" можеше да участваш за БТК преди няколко дни или за БМФ катого пуснат.

T.A.D. не се ядосвай за БТК и аз съм в същото положение като теб. Незабравяй, че БТК "глътна" над 630 мил. КИ. Така че на пролет КИ за БМФ ще са дефицит.

T.A.D.
31.01.2005, 13:02
:) Ne se yadosvam.. NE sum takuv 4ovek, no vinagi ima edno malko "ako"(Udarenieto e na "O" :), ta ako eventualno se byah izlugal da pusna pazarna, styah sega da imam pak sushyiq nominal (likvidni KI !!!) i oshte 80 000lv cash..., koeto bi bilo prekrasno.... ahummm. Oba4e i ako Botev beshe s bronirana kaska-istoriqta shteshe da e po razli4na...:) Ina4e dano, ako ne za drugo, to pone zardadi politi4eskite dividenti neshtata s BMF da se slu4at po-skoro, shtoto kato go slusham Stanishev kakvi gluposti govori (loshoto e 4e ima mnogo, koito mu vqrvat. I oshte po-loshoto e 4e ima i nqkoi mladi hora sred tqh)... Aide do skoro

невеж
31.01.2005, 13:43
Някой знае ли какво се обсъжда в парламента по повод лихвоточките и GKZL?
Какво смятат да правят?

kre
31.01.2005, 16:05
vaprosa mi e tochno kak lihvotochkite da gi oburna v jilishni kompensatorni instrumenti ot lihvo tochki.kakvo triabva da se napravi? procedurata kakva e? 10x predvaritelno za infoto

Боян
31.01.2005, 16:15
kre, в момента не можеш да ги обърнеш, момента е бил в края на 1999. А за това какво евентуално може би ще може да се направи с лихвоточките, отиваш на www.google.com, пишеш "лихвоточки" и натискаш бутона за търсене. После чети, чети. Има разни съвременни статии от депутати и прочее с евентуални планове какво ще се прави, но всичко е в сферата на "може би"-то засега. А и с идващите избори и прочее, нещата могат да се попроточат...

nie
31.01.2005, 16:35
аз също имам необърнати лихвоточки. Срокът за превръщането и м беше до 28.02.2000 г. Сега в НС има проект, скойто се цели да се премахне тяхното превръщане в лихвоточки. Предлагам да напишем писмо до който трябва да искаме този срок да се удължи примерно до края на год., защото така се поставят в неравностйно положение тези с необърнатите лихвоточки и т.н. Иначе направо губим. Трябва да вдигнем шум по радио, телевизия, вестници и т. н.

nie
31.01.2005, 16:36
рардон, ккак да ги обърна в компенсаторни записи

al.
31.01.2005, 18:28
Нали ти отговориха, че си изпуснал влака-2000 г. е трябвало да подадеш молба при Областния си управител, а той В ОПРЕДЕЛЕН СРОК, който е изтекъл вече, да направи необходимото, за да ти издаде GKZL-тата, които да изтъргуваш на БФБ. Изтървал/а/ си срока. Пази си ги, ако излезе нещо ново, то ще се чуе...

Negramoten
31.01.2005, 20:36
Да. А за неравностойното положение.. в Пловдив за 100 лихвоточки даваха 3 GKZL, a в София 100 GKZL. Така че надали някой се е разтревожил за тези които не са ги обърнали. Изтървана възможност. А незнам дали ще се съгласите с мен но ако си дал 1 заплата и сега ти върнат 400 000 лв. в акции не е никак равностойно. Остава да се ядосвате на себе си, че не сте ги обърнали до началото на 2000г.

Боян
01.02.2005, 10:51
Може ли някой от тези които успешно си купиха акции от БТК да каже кой ИП е използвал, за да знам към кого да се обърна и аз евентуално. Доколкото разбрах доста от ИП-тата не са в час и не приемат GKZL за търгуване. На кого може да се има доверие и как става цялата работа?

Guest
01.02.2005, 11:11
Интеркапитал Маркетс - изключително свестни хора!

Boian 2
01.02.2005, 11:15
izpolzvai Elana- tam malko se gavrqt s pritejatelite na GKZL , no v kraina smetka ne mogat da te vurnat-osobeno ,ako predi tova si se oplakal na upravitelq

Атанас Тасев
01.02.2005, 11:34
NIE,

Очевидно се притесняваш и търсиш информация и съдействие. Прав си по принцип.
На 13л01л2005 в 10.29 Netware5 хубаво обясни подробностите около лихвоточките и превръщането им в компенсаторни инструменти. Цитирани са и точни документи. За да имаш успех смятам, че е необходимо и да си подготвен добре. Просто прочети Закона... и по-точно тоа, което беше цитирано в онзи постинг. Така няма да задаваш повече въпроси ( ще си си изяснил всичко, но ще продължаваш да се притесняваш- това е естествено).
Обърни внимание на две неща:
1. За да можеш да правиш каквото и да е с лихвоточките ( в смисъл нещо полезно) трябва да си имал имущество под 150 000 лв. Netware5 пише че тогава отговарял на условието, ти не си отговарял- не си бил правоимащ.Това ще рече, че просто притежателите на лихвоточки са били разделени на Правоимащи ( бедни, непритежаващи имущество за 150 000 лв) и Неправоимащи (богати - които са имали имущество за 150 000.01 лв - всичко в неденоминирани стойности).
2. Държавен вестник 9/01.02.2000 ти дава възможност до края на м. Февруари - той е много дълъг да изразиш желанието си да превърнеш лихвоточките в компенсаторни инструменти. Всеки наблюдаващ този форум е достатъчно интелигентен, за да разбере, че ако времето за подаване на едно заявление/молба е средно около 2-3 мин. за работните дни на м. Февруари при 8 часов работен ден ( което в никаъв случай не е така- обикновено се получава ефективно работно време по приемане на документи по-малко) колко заявления/молби за превръщане на линвоточки в КИ могат да се приемат. След това да ги сравни с броя на притежателите на лихвоточки. Ще получиш пълна и ясна картина на това дали всички са били поставени пред равни права. Естествено, трябва да се отчете, че има хора, които и сега си нямат хабер, че могат да направят нещо с лихвоточките си. Но това е друга тема.
Та така стоят нещата.

nie
01.02.2005, 12:23
Благодаря за информацията! Всичко това го знам. Въпросът е, че хората в София, които са включени в 4-тия и 5-тия списък на общината, просто не могат да ги преобразуват в GKZL, тъй като са направени след упоменатата дата- §9 от Заключителните разпоредби на Закона за уреждане на жилищните въпроси......Въпросът е какво от тук нататък. Тези депутати се моткат, тепърва искат да обсъждат, някакви коефициенти за превод към КИ предлагат, А БТК им показа пътя, коефициентите да ги определя борсата. Според мен всичката тая каша може да се оправи с едно изменение на срока в §9- примерно до края на годината. Защото докато те се моткат, приватизацията ще свърши и тогава какво ще прави държавата с тези задължения. Освен това ще постави в неравностойно положение тези притежатели с онези, които вече успяха с БТК, а такова разделение на хоратане бива да се допуска, защото не им завиждам на управляващите при такава ситуация, идат избори....Още един път благодаря!

neo
01.02.2005, 17:44
Ако има и други притежатели на GKZL от Пловдив, тоест преобразувани по 0.03лв нека да се обади и да видим дали може да се направи нещо.Страшно ме е яд и мен, че тъпака Андон Андонов е решил, че така трябва да се преобразуват.А иначе моите 195000 лихвоточки са приравнени на 5850 GKZL и бяха регистрирани в депозитара, но как да ги използвам като може да се боря за по справедливо уреждане на ситуацията.Някой ако има мнение нека го сподели.

nikolov
01.02.2005, 18:03
Същото е и в Стара Загора. И там спестовните числа са преоформени в ЖКЗ по 0.03.

Negramoten
01.02.2005, 18:27
3 ст. е реално обезщетение. Това за 1л.т.=1GKZL, мисля че няма да се случи отново.

Ico0
01.02.2005, 18:33
Zdraveyte! Izvinyavam se, ako sym propusnal neshto pisano po temata tuk, no znae li nyakoi dali ako pusnat BMF i BDJ za privatizaciya chrez KI, shte mogat da se polzvat i tezi ot lihvochislata, kakto beshe za BTK?

Merci predvaritel no! :)

looser
01.02.2005, 19:55
Здравейте. Мисля, че прочетох почти всички мнения но пак не мога да си отговоря на някои въпроси затова ще си попитам пък дано се намери някой добър човек да ми отговори. Няма кой знае какво да му предложа в замяна но примерно бих го споменал в молитвите си:)
Баща ми има лихвоточки. Една такава червена книжцица, която замени за зелена спестовна книжка в ДСК (един приятел спомена, че това е задължително ако иска да направи нещо с тях).
Сега от тук накъде? Имам пред себе си "Закон за уреждане на жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове", "Правилник за прилагане на Закона за уреждане на жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове" и процедуратата за включване в списъци за парично обезщетение на лица имащи дългогодишни жилищно-спестовни влогове. Чета ги тези ми ти закони и главата ме заболява но аз продължавам да ги чета:) Като крайно решение прецених, че баща ми е изпуснал сроковете и сега трябва да чакам някакво решение по въпроса но прочитайки някои от мненията тук почвам да си мисля, че има вариант тези лихвоточки да се превърнат в GZKL като съотношението е 100 към 3. Някакси ми звучи адекватно това въз основа на всичко прочетено от мен. Ако до тук съм прав и някой знае как става въпросното преобразуване, моля да сподели. Прочетох за молби до областния управител ама това май е да ти вкарат въпросните GKZL в централния депозитар. И още едно питане. Могат ли тези лихвоточки да се прехвърлят (на член от семейството)?

Предварително благодаря на всички!
Приятен ден

state
01.02.2005, 20:06
looser,
за сега "забрави" за лихвоточките,едва ли ще се реши нещо съществено до изборите....един съвет от време на време поглеждай в инвестора,ако има нещо то със сигурност ще сме го разнищили...решението на проблемът лихвоточки се очаква само от Парламента,всичко друго са празни приказки...

netware5
01.02.2005, 22:15
Looser,

Сега съм си в къщи и нямам АПИС под ръка та не мога да бъде конкретен. Но мисля, че ако прегледаш постингите до месец назад ще намериш точните цитати от закона. Мисля че бях писал скоро по въпроса. И така накратко и с прости думи:

1. Лихвоточките си ги имаш.
2. Като имаш лихвоточки може да си включен в едни списъци, може и да не си включен.
3. За да те включат в тези списъци трябва да си условно казано "беден" и "бездомен".
4. Критериите за "беден" и "бездомен" са описани в закона. Мисля, че ги бях поствал скоро. Най-добре е да провериш някъде където има АПИС или друга подобна правно-информационна система, защото закона е променян няколко пъти, включително и във връзка с хиперинфлацията при Виденов и по-късната деноминация на лева.
5. Ако навремето си отговарял на критериите и си подал молба, би трябвало да си включен в списъците.
6. Ако не си включен, мисля че можеш да се включиш, стига да си "беден" и "бездомен"
7. Когато вече си в списъците, имаш право да получиш парична компенсация в случай че:
а/ купиш жилище - представяш нотариален акт
б/ започнеш строеж - представяш виза за строеж
8. Паричната компенсация в момента е 0.04 лв за една лихвоточка
9. Дотук с лихвоточките. Важното е да знаеш, че тези лихвоточки имат някаква макар и малка стойност само ако си включен във въпросните списъци. Ако не си - пиеш една студена вода. Това е така, защото закона е гласуван 1990 година и тогава се сещаш какъв комунизъм се вихреше. Такива неща като реституция, обезщетения и т.н. бяха непознати. За комунистите беше напълно естествено да решат че компенсации за отмъкнатите левчета от жилищните влогове се дължат само на "бедните". За комунягите "богатите" не са хора както се сещаш и не заслужават компенсации.

Сега за жилищнокомпенсаторните записи (GKZL)

1. Тук нещата приключиха отдавна. През 2000 година гласуваха промяна в закона, съгласно която хората от горните списъци (повтарям - само те, не всички притежатели на лихвоточки) могат доброволно да се откажат от правата си (0.04 лв на лихвоточка и т.н., виж по-горе), като срещу това получат жилищнокомпенсаторни записи. Имаха на разположение 1 месец (1-29 февруари 2000 г.) за да вземат това решение и да го заявят с молба до областния управител.
2. Е, някои тогава рискуваха и сега спечелиха, като участваха в търга за БТК.
3. Сега няма никакъв начин (повтарям - НЯМА) да получиш GKZL. Просто заона е такъв.

И така в заключение:

1. Ако имаш лихвоточки, но не си в списъците - пиеш една студена вода и се надяваш някой парламент да уреди въпроса, което е малко е вероятно.
2. Ако си беден и бездомен, можеш да се опиташ да се намърдаш в списъците. Тогава минаваш в следващата категория:
3. Имаш лихвоточки и си включен в списъците. Тогава вече можеш да престанеш да си беден и да си купиш жилище (може и с кредит от банка) или да почнеш строеж. Тогава подаваш молба и след около 6 месеца ще ти връчат кеш 0.04 лв на лихвоточка.
4. Последния вариант е да си кесиш и да се надяваш някой заинтересован депутат да пробута промяна в закона и отново да разрешат преобразуване в GKZL. Да ама БТК вече отмина и не е ясно какво ще можеш да купиш с тези записи.

С една дума - прецакан си! Sorry! Не го казвам с лошо чувство или злорадство.

netware5
01.02.2005, 22:39
Добавка за Looser:

Забравих да ти кажа - лихвоточките могат да се прехвърлят на роднини. Моите например са от майка ми, баща ми и тъщата ми. Господ здраве да и дава на тъщата, нейните бяха най-много и на нея дължа големия номинал с който участвах за БТК!

Атанас Тасев
02.02.2005, 08:52
Looser,

Прехвърлянето между роднини е възможно и безпроблемно, но до три пъти. Ако лихвоточките са на баща ти, той може да ги прехвърли на тебе. Ако искаш ти може да ги прехвърлиш на детето си. Но то не може да ги прехвърля вече на никого. Връзката трябва да е роднинска - казано е каква.

Кали
02.02.2005, 12:33
Не е нужен АПИС. Ей тук хубав сайт за справка със закони и всякакви наредби:

http://im.cablebg.net/

neznae6t
02.02.2005, 13:05
Абе хора, колкото и да си приказваме, ако не пуснат БМФ на борсата и не разрешат да се купува с GKZL, ще си останем с приказките.
А то май така ще стане.
Дано не съм прав.

neznae6t
02.02.2005, 13:06
Абе хора, колкото и да си приказваме, ако не пуснат БМФ на борсата и не разрешат да се купува с GKZL, ще си останем с приказките.
А то май така ще стане.
Дано не съм прав.

nie
02.02.2005, 14:16
А за да не си останем само с приказките, трябва да се действа- радио, телевизия, преса и пр. Не може тези с лихвоточките сега да се поставят в неравностойно положение спрямо тези, които успяха с БТК. Един път постигнати права не могат да се отнемат току така. Или по принципа "разделяй и владей". Само че не виждам как ще бъдат спечелени за изборите тези, които останаха извън борда.

T.A.D.
02.02.2005, 14:37
Pak da si kaga...hora s lihvoto4ki,tova za koetomogete da pretendirate e INDEKSACIQ, t.e. iskajte da gi ideksirat na .05, .10 ili dori na .30stotinki pri pokupka na apartament...Tova e moqt suvet! Moga da vikaga , 4e obshtinarite naj-nakraq reshiha, 4e cenite na obshtinskite imoti sa prekaleno niski (mnogo bratq romi napraviha pari), i ... ama ne mi se povtarq ve4e..., no spored men tova e vashiqt put !

nie
02.02.2005, 14:53
Ти явно си заинтересован от такъв път, драги. Защото как ще коментираш участието в БТК. Не е ли ясно, че всичко е въпрос на политическо решение?

nie
02.02.2005, 14:53
Ти явно си заинтересован от такъв път, драги. Защото как ще коментираш участието в БТК. Не е ли ясно, че всичко е въпрос на политическо решение?

T.A.D.
02.02.2005, 14:57
.. Nie az ti predlagam i podelavam zakonen i spravedliv spored men put- .30 stotinki za lihvo4islo-smqtam e dobrata cena koqto mogesh da iskash. Ako ne hodi i dokazvaj, 4e kogato durgavata prodavashe DSK trjabvashe da vklu4i lihvo4islata v pasivite i, a posle tazi banka kupuvashe zapisite ni po 3%...no comment

nie
02.02.2005, 15:09
T.A.D. Не видях да коментираш участието на GKZL в БТК.

T.A.D.
02.02.2005, 15:17
Kakuv komentar iskash.. az sum go kazal otdavna-durgavata trqbva da obezshteti sobstvenicite na kompensatorni instr., ako ne go napravi do 2007g. shte gi preobrazuva v DCK 1:1, galko za tezi koito gi prodadoha na 8%- 25% i ne sa reinvestirali, a sa pohar4ili ili durgali v banki parite... Vig kakvo pravqt s Bulgartabak glupacite ot opoziciqta. Moga da ti pokaga moj rukopisen doklad ot predi 2000g- pusha4ite sa "loshite", tutunevata industriq sled 15-20g shte zamre suvsem, a te vmesto da preorientirat musulmanite iz Rodopite da otglegdat lavandula ili drugi bilki govorqt i vurshat gluposti, ama nali Stanishev e naj-umen i naj-krasiv...

T.A.D.
02.02.2005, 15:19
Megdu drugoto i az sum pu6a4, no znam, 4e ne sum prav (spravka-"Voden svyat"-prod. Kevin Kostner :)

nie
02.02.2005, 15:24
T.A.D. Ти въпроса ми ли не разбираш или ме правиш на съвсем будала? Питах те ясно и точно: участието на GKZL в БТК, а ти ми разправяш какво щяло да стане в 2007 г. И после - за какви пасиви на ДСК говориш, та това е компенсационен фонд, който само се обслужва от ДСК - виж чл. 6 на Закона. И още - циганите са изкупили апартаменти с лихвочисла? Циганин и лихвочисла???

T.A.D.
02.02.2005, 15:34
Ti ne me razbirash... Dsk e subirala pari sreshtu zadulgenieto da predostavq gilishta... Romite !!! gi izkupiha s pari i ne ostanahagilishta vuv ve4e obshtinskite(a ne dugavni) fondove.... GKZL sa KOMPENSATORNI INSTRUMENTI... Kakvo da ti obqsnqvam.. Vurni se 30godini nazad i po4ni ottam nqkude...

nie
02.02.2005, 15:38
Явно нямаш интерес да отговаряш на конкретния ми въпрос. Мерси за съвета.

T.A.D.
02.02.2005, 15:42
Awe imam, ama yavno ne te razbiram...NZ, bez loshi 4uvstva

nie
02.02.2005, 15:44
Междувпрочем ДСК, повтарям, ДСК никога не е поемала задължението да предоставя жилища. ДСК само предоставяше заеми срещу наличие на лихвочисла.

T.A.D.
02.02.2005, 15:45
.. Ako imash predvid postignatata dohodnost...(okolo150%) tova ve4e e sledstvie ot pazara i az se radvam na uspelite-pazarna ikonomika

T.A.D.
02.02.2005, 15:49
.. A dsk e poemala i vuobshte organizaciqta beshe suvsem druga, tq igraesh rolqta na neshto kato segashnite Gilishtno Spestovni Kasi ( ili kakto tam se kazvat), no v usloviqta na centralizirano planova ikonomika (ili kakto tam besh formulirovkata..)

T.A.D.
02.02.2005, 15:50
Zabolqha me prustie 4ove4e, naistina stavam.. Drug put pak...

Боян
02.02.2005, 16:44
Бях чувал че 2007 година компенсаторките автоматично ще се превърнат в ДЦК, ама може ли някой да ме светне по-подробно. Къде го пише черно на бяло и важи ли за GKZL? И ако се сдобие човек със ДЦК, какво може да направи с тях после?

looser
03.02.2005, 12:21
Благодаря на всички за информацията:) Тези дни ще изпълня и моята част от уговорката!
netware5, какво да ти кажа...това, че съм прецакан нищо ново под слънцето:) Но моята житейска философия е такава, че гледам да не се ядосвам много много. Станалото станало и не мога да върна времето назад. Това, което на този етап мога да направя по този въпрос е да помоля баща ми да ми ги прехвърли защото аз нямам нищо на мое име и да се опитам да вляза в тези списъци.
Тук възникват 2 въпроса. Как се прехвърлят лихвоточки на член от семейството и по какъв начин да се опитам да се намърдам в тези списъци. Ако някой вече е минал по този път и иска да сподели опита си нека да заповяда, ако ли не ще се наложи да се оправям сам:), което пак няма да е нещо ново под слънцето:) Всяка допълнителна информация по въпроса би ми била полезна.

Приятен ден!

nie
03.02.2005, 13:28
looser: Влизането в тези списъци става чрез общината. Там се попълват съответни документи, след това от общината идват, гледат и те включват в списъка, ако отговаряш на критериите. В общи линии това е.

Боба
03.02.2005, 14:36
Ако те има в списъците, мога да ти дам идея как да си ги вземеш на 4 ст.Това пак е нещо!Съпругът ми си ги взе на 4ст., по-добре е от нищо.

Ico0
03.02.2005, 14:50
Nyakoi znae li za tezi drujestva dali shte se izpolzvat GKZL?

" ...АП ще предложи акции от 181 дружества за продажба на десетия централизиран публичен търг, който ще се проведе на “Българска фондова борса-София” АД, съобщиха от Агенцията за приватизация.

25 от дружествата ще се предлагат срещу непарични платежни средства, а 147 – срещу пари...."

Знайко1
03.02.2005, 19:09
GKZL ще могат да се използват

невежа
04.02.2005, 08:31
Знайко : зависи от вота днес!

znae6t
04.02.2005, 09:27
Wota ne e dnes, verno si neveja.

невежа
04.02.2005, 10:06
добре де, но все пак зависи от вота

Ели Васи
04.02.2005, 11:40
Men me ima v spisucite, kakvo da pravia?

nie
04.02.2005, 11:52
Като те има в списъците, добре. Сега трябва да отидеш на Московска, 41, преди приемаха само сутрин. Там ще си вземеш разписка и с нея при областния управител на ул. Алабин, за да ти регистрира лихвоточките, само че тая работа е безнадеждна, докато не променят закона. Но все пак направи това, трябва да се упражнява натиск върху тези управници.

nie
04.02.2005, 11:53
Добавка: само сутрин и то във вторник.

Eshko
09.02.2005, 18:43
Здравейте, чух, че т.м. може да излезе процедура за приватизацията на Бояна Филмс.

Знае ли някой дали за нея ще могат да се използват GKZL?

Мерси предварително за инфото! :)

Нова
14.02.2005, 20:05
Здравейте,

след като отмина суматохата около вота на недоверие, може би е време да напомним на управляващите за собствениците на лихвоточки?
Предишните мнения бяха че може да се претендира за по-справедлива индексация.
Не знам какви са шансовете за успех ако се настоява да се иска да се открие наново процедура по конверитране на лихвоточки в ЖКЗЛ. Заслужава си да се опита.

Т.А.Д., може ли да посъветвате на кого трябва да се пише?

балъков
14.02.2005, 20:18
на михаля или по добре на неволята

netware5
14.02.2005, 21:52
Трябва да се пише на някой депутат. Просто няма друг начин - нужни са промени в закона.

Нова
14.02.2005, 22:41
Понеже виждам, че netware5 е ветеран ...:) моля те, кажи, писали ли сте на някого досега? Спрягаше се името на Шулева някъде по-долу? Правили ли сте опит да привлечете вниманието й?
А на кои депутати сте писали до момента? Предполагам че е по-добре да се търси някой който все пак се е отзовал на проблема....

netware5
14.02.2005, 22:49
Не сме писали, защото ветераните в тази тема бяхме все хора с GKZL. Така че сме доста различни с теб, sorry! Мисля си, че най в час от депутатите е Михаил Миков от БСП. Господ здраве да му дава, нищо че не съм симпатизант на партията му... Благодарение на него си оправихме живота....

kali
15.02.2005, 00:05
kak moga da si kupia kompesatorni zapisi,nezavisimo kakvi?
Pls,mopognete!

Нова
15.02.2005, 10:12
Ами в различно положение сме, netware5 - спор няма :)
Но все пак много хора имат висящи лихвоточки (включително и аз) и от нас също зависи да завъртим нещата в наша полза... Ще се радвам на всякакви практични насоки какво можем да направим, защото много от вас са се интересували години наред и знаят доста повече от мен...

buhal13
15.02.2005, 13:55
az sum tvurdo da si otstoiavame pravata .ili pone da priemat 4e kato vlezem prez 2007 da se oburnat 1:1

nie
15.02.2005, 14:06
Този въпрос го поставях още преди търга за ВТК, но господата с GKZL просто не обърнаха внимание, ясно защо. Да, законът трябва да се промени и то само §9 относно срока 2000 г. Вече е направен пробивът с БТК, ето следва списъкът на агенцията за приватизация. депутатите следва да бъдат проагитирани. Наред с М. Миков проблемът трябва да е познат и на Р. Агаин. Просто е недопустимо хората с лихвоточки да се делят на две категории и едната група да е неравностойно положение спрямо другата. Може би проблем е и фактът, че в НС отлежава от по-миналата година проект за изменение на закона, но в обратния смисъл - за отпадане на §9 и премахвани на възможността за участие в търговете на борсата. Трябва да се вдигне шум - преса, радио, телевизия, още повече, че сме в предизборен период. Трябва да се атакуват депутатите, министрите. Мисля, че Н. Василев постъпи справедливо, в крайна сметка борсата реши въпроса. Това е моето мнение.

buhal13
15.02.2005, 14:20
ami triabva da se obedinim i da vdignem shum zashtoto ina4e moge i nishto da ne se glasuva.a puk ako nishto ne stane do 2007 moge i da se stigne i do stasburg ako triabva, tui kato ne moge tezi koito si obmeniha lihvoto4kite v GKZL i sled tova si kupiha akcii ot btk za 1 lihvoto4ka =1lev nie da vzemem samo po 0,04stotinki i to ako se kupuva gilishte.

state
15.02.2005, 15:13
погледите все към Парламента ще са, а очакването ми е Новото време да постави свой човек за зам.министър на Шулева и от там да има развитие по проблема, наистина има няколко депутата, (за съжаление за сега са доста малко) които имат виждане по въпроса,но трябва човек на лихвоточките да бъде в изпълнителната власт :-)

al.
16.02.2005, 02:19
Каli, за KZ- при инвестиционен посредник: купувай на воля, но за какво са ти точно в този момент, пък и на такива цени?

Negramoten
16.02.2005, 02:32
За БМФ ще вършат работа. Обърни се към инвестиционен посредник.

toshko
16.02.2005, 04:20
Mnogo se izviniavam che vuprosa mi ne e po temata ama mi se vizhdate umni momcheta, koito mogat da pomognat:)) Molia ako niakoi ot vas e zapoznat s bankovo delo da mi preporucha uchebnik ili naruchnik po consumer credit analysis. Kakvo opredelia lihvate, platezhosposobnosta na klienta i t.n. Blagodaria Vi!

Атанас Тасев
16.02.2005, 08:51
Тошко,
Имам два комплекта " Основи на банковото дело" Единият е излишен. Изданието е на Делфин Прес - Бургас 1994 г.. Автор е Вернер Заутер. Ако желаеш да го закупиш - твое е.

new2
16.02.2005, 17:32
Zdraveite, imam edna speshna molba i vupros - njakoi ima li - ili znae li kude - moga da pro4eta reshenieto na BFB, che GKZL-ta sa neprehvurljaemi i mogat da se polzvat samo ot purvosobstvenici. Okaza se, che principno vseki go znae, no ne moje da citira konkreten tekst.
Predvaritelno blagodarja:)

Кали
16.02.2005, 18:01
Решението е от 11 август 2004. Разгледай коментарите в тази тема около тази дата, там излизаха веднага новините. Има и кои са юристите, които са били помолени за експертно мнение. Или на страницата на БФБ, на "Новини" от тази дата.

new2
16.02.2005, 19:58
mnogo ti blagodarja Kali,
za sujalenie namiram samo suobsteniata, che ste pitat parlamenta dali mogat da se kachat na borsata ... no ne namiram koga i kude predi turga za BTK e kazano - oficialno ot BFB, che GKZL-tata se dopuskat i che samo purvosobstvenicite mogat da uchastvat s tjah na tozi turg ...

Ели Васи
17.02.2005, 09:39
Радвам се, че темата отново е на дневен ред. Имам въпрос: Знае ли някой дали при покупка на жилище в друга община, а не в тази, където е правен жилищния влог, ще се признаят лихвоточките? Нищо, че са по 4 ст. Защото не се знае кога и дали изобщо въпросът с компенсирането по справедлив начин ще се реши. Но и аз мисля, че трябва да се шуми по въпроса. Поставих го във форума на ДСБ. Никакъв отзвук!!!

Боба
17.02.2005, 10:13
Лихвоточките се признават при покупка на жилище от цялата страна. Ние така направихме. На мъжа ми лихвоточките са от София( не знам от коя община) и купихме една селска къща от провинцията и си взехме лихвоточките на 4ст.

Ели Васи
17.02.2005, 10:20
Благодаря за отговора! Може ли малко повече информация - какво трябва да направя... Да купя жилище и след това да действам ли? Каква е процедурата? Картотекирана съм 5 група, знам, че имам право, но това беше преди години...

Боба
17.02.2005, 11:01
В Софийска община всеки вторник от 10-13ч. има приемно време.Там трябва да отидете с документите, които имате и ще ви кажат какво да правите.Аз единственото,което мога да ви "светна" е да си купите жилище(къща) от някоий роднина ( баба, дядо, родител) фиктивно.Ние си купихме селската къща на баща ми, но тя тъй или иначе щеше да остане за мен.След като си подадете документите се чака около 1-2 месеца и ви дават парите.

Кали
17.02.2005, 12:23
Решението беше, че ще питат парламента и докато той се произнесе GKZL не се търгуват на борсата. Те обаче са регистрирани в ЦД и са компенсаторни инструменти и следователно с тях може да се участва в приватизационните търгове. Естествено от първособствениците. Абсурдът беше още по-голям, защото временните удостоверения можеха да се прехвърлят на други лица в Областната управа преди регистрацията им в ЦД. Когато обявяваха търга за БТК от БФБ имаше въпрос за GKZL, и просто казаха "Ама, разбира се, ще участват, те са компенсаторни инструменти."

И според мен сега може да се вдигне шум и да се иска преиндексация на всички лихвоточки.

Нова
17.02.2005, 14:33
http://www.segabg.com/17022005/p0010001.asp

prosto poglednete statiqta... izliza che dyrjavata moje da otdeli 456 mln leva za jilishta za romite (38 % ot 1.2 mlrd lv za celiq proekt) i romite da pokriqt ne poveche ot 3 % ot tezi 1.2 mlrd leva,

a za horata koito godini nared sa spestqvali moje da im vyrne po 4 % (4 st na lihvotochka) ... no comment...

оооооооооо
17.02.2005, 14:40
Ами, хайде да направим един протест. Егати простотията.
Кажете какво да направим.. или да ходим да се гръмнем, а?

buhal13@abv.bg
17.02.2005, 16:26
az predlagam vseki da napishe pismo ili naqpravo da se obedinim i da se otide da se govori s niakoi ot upravliavashtite.daite mnenie i da vurshim ako she vurshim neshto.tova 4e na ciganite davat a na nas niama e napravo neznam.

Ели Васи
18.02.2005, 11:07
Предлагам да обявим някакъв електронен адрес, на който да се включат собственици на лихвоточки, готови да се обединят за настояване за справедливо решение на проблема. Когато сме обединени, можем да дадем гласност и чрез медиите. Иначе рискуваме да попаднем в графата "частен случай" и никой да не вземе проблема насериозно.

Ели Васи
18.02.2005, 11:19
Можем да направим подписка. Нека не чакаме нещата да се решат или забатачат от само себе си...

nie
18.02.2005, 11:36
Съгласен.

Ели Васи
18.02.2005, 11:52
Kak обаче да го направим? Има хора от цялата страна, които ще искат да се включат...

Negramoten
18.02.2005, 11:55
С пари се прави.
Направете си сдружение на притежателите на лихвоточки.
Това което аз разбрах е, че според депутатите проблема е решен. 4 ст. на лихвоточка се дава. А въпроса с GKZL е вече в миналото.

Ели Васи
18.02.2005, 12:09
Решен е, но несправедливо! Самите господа признаха, че не е била направена достатъчна разгласа за превръщането на лихвоточките в записи, а и срока е бил много кратък. Нямаше да се усети толкова този гаф, ако не беше продажбата на БТК.

оооооооооо
18.02.2005, 12:17
http://www.segabg.com/17022005/p0010001.asp
И с парите на родителите ни да правят цигански катуни. Просто не мога да повярвам.
Кога ще го разглеждат това решение на МС?
Някой знае ли?

Ели Васи
18.02.2005, 13:27
Ето какво е казала Ралица Агайн във виртуална приемна през септември м.г.
"Още в края на миналата сесия на Народното събрание поискахме Министърът на икономиката г-жа Шулева да дойде да отговори на наболелите въпроси за лихвоточките и компенсаторните инструменти. В момента се окзва, че не се знае точният номинал на лихвоточките в страната. Цифрите, за които се говори са между 10 и 18 милиарда лева, но за да се даде точен отговор е необходимо да се направи централизиран регистър, подоблен на този за компенсаторните инструменти.Също така е необходимо да се обмисли и друг начин за компенсиране на собствениците, тъй като режимът сега е изключително тежък и не позволява на повечето хора да се възползват от дадените им възможности. За да бъдат направени промени в реда за компенсиране трябва да знаем за кава маса от лихвоточки става въпрос. Днес ПГ има среща със Сдружението на собствениците на компенсаторни инструменти по тази тема."
Е, без коментар.

Ели Васи
18.02.2005, 13:29
ОЩЕ: Освен молбите за предоставяне на финансови средства, здравословни и жилищни проблеми, в приемната бяха получени и много писма със законодателни предложения. Гражданка от Бургас предлага да се приеме закон за получаване на облекчени заеми за строеж на жилище на имащите неизползвани лихвоточки. Писмото е изпратено до МРРБ за становище.
Това пък е от приемната на МС. От март,2004

оооооооооо
18.02.2005, 13:42
Въпросът хич не е решен, нищо че М. Велчев е заявил че ще се изплащат по 4 ст. Аз не мога да ги взема и на 4 ст. се оказва даже, защото не мога да докажа жилищна нужда в момента, а не мога и да ги прехвърля на някой роднина! Става въпрос за София-област.
За М.Миков и Ралица Агайн ясно, че са запознати с проблема, но 2 птички пролет не правят както виждам.

Много хора са бесни по страната и си искат парите 1:1. Тук има хора които купуват еврооблигации - те биха ли се радвали, ако им се платят някой ден на 4 ст. ??

Изобщо - ако ще се решава проблема - трябва да се каже публично - имате непотребни хартийки, но явно ги е страх депутатите, защото може някой да ги осъди и - по-удобно е да се размиват нещата.

nie
18.02.2005, 15:13
Не съм сигурен, че на депутатите, освен на двама-трима, им е ясно за какво става дума. Затова трябва да се търси лоби сред депутатското тяло, а и сред министрите, на които да се обясни ситуацията. И за какви облекчени заеми става дума? Ако на лихвоточките се даде статутът на компенсаторките, аз мисля, че въпросът се решава. Още повече, повтарям го, с БТК стана пробив и това е пътят. В крайна сметка борсата да реши проблема. Но, разбира се, да се дадедедин по-дълъг срок за преобразуването на лихвоточките в GKZL. И този, дето разправя, че случаят с БТК бил вече минало, да има много здраве. Не може така да се противопоставят двете групи хора - с GKZL и с лихвоточки.

бтв
18.02.2005, 16:10
tazi_sutrin@btv.bg пишете на г-н Бареков той може да помогне надявам се .

с
18.02.2005, 16:45
http://www.bse-sofia.bg/download/resh_%20VAS_lihvotochki.doc
Влезте на този адрес и вижте какви решения се взимат.

icooo
18.02.2005, 16:55
дано да се решат по бързо тези проблеми

number one
18.02.2005, 20:41
Решението към което има линк по-долу е интересно.
Как е издадено това временно удостоверение от 01.02.2001??? Нали срокът бил 29.02.2000?

netware5
18.02.2005, 20:45
Срокът 29.02.2000 беше за подаването на молбата. Временното удостоверение може да се издаде по-късно.

dre
19.02.2005, 12:09
Reshenieto po dolu e vzeto 2003 godina

dre
19.02.2005, 12:10
http://www.bse-sofia.bg/download/resh_%20VAS_lihvotochki.doc

Ели Васи
21.02.2005, 08:14
Не се ориентирам... Аз съм на "Линукс" и не се ми отваря страницата...

ooooooo
21.02.2005, 12:01
И аз съм, няма проблем - запиши го на диска - после го отваряш през ОпънОфис или Кофис - отваря се!
Но - това е при положение, че имаш компенсаторни записи и ти е отказана регистрация в Централен депозитар. То е ясно че тогава ще ги осъдиш.
Ако имаш само лихвоточки /пропуснала си срока като мене/ - засега нищо не можем да направим :( за да ги преобразуваме в записи.

das
21.02.2005, 13:41
Дано поне предизборно някои да се сети да реши проблемите с лихвоточките

mira
21.02.2005, 17:15
Какво мога да направя с 30 хиляди лихвотоцчки

mira
21.02.2005, 17:15
Какво мога да направя с 30 хиляди лихвоточки???

Negramoten
21.02.2005, 20:38
Ако те има в едни списаци в общината, можеш да купиш имот и след няколко месеца ще ти дадат 4 ст. за лихвоточка (1 200 лв.). Прочети темата от няколко месеца назад. Има поне 2 въпроса идентични на твоя с доста добри отговори.

Ели Васи
22.02.2005, 12:35
Сега, като си имаме нов министър на икономиката, дано някой го "светне" и по този проблем. Не му е добро наследството, но поне е печен по тока.

LION
22.02.2005, 12:58
Има проект за изменение наЗОСОИ -сигнатура 554-01-016/17.02.05г.,дали се отнася за притежателите на лихвоточки т.е.продьлжават срока до 31.12.2005г.

nie
22.02.2005, 13:53
Е какво отношение има ЗОСОИ към лихвоточките?

пи4
22.02.2005, 13:56
що е то туй зосои

LION
22.02.2005, 14:20
Изменението касае ДВбр.9 от 01.02.2000г.,с които се сьздава§9 кьм закона за уреждане на жилищните вьпроси на граждани с многогодишни жилищно спестовни числа/ЗУЖВГМЖВ/,или правоимащите по този закон могат да преобразуват спестовните си числа кьм 31.12.1990 г.в GKZ по§9 от 01.02.2000-29.02.2000г.

slaveiko
22.02.2005, 14:21
ЗОСОИ е закон за обезщетяване на собствениците на одържавени имиоти

пи4
22.02.2005, 14:22
и кво са решили миналата седмица

nie
22.02.2005, 15:11
Господа, четете по-внимателно законите. §9 е публикуван в ЗОСОИ, но той засяга другия закон - за уреждане на жилищните въпроси. Така че ако изменят ЗОСОИ, това няма никакво отношение към §9.

LION
22.02.2005, 16:09
§9 (изм.-ДВ,бр.9 от2000г.) на закона ЗУЖВГМЖВ-закон за уреждане на жилищните вьпроси на граждани с мнототодишни жилищно-спестовни влогове

cveti
23.02.2005, 10:04
Възможно ли е лихвоточките да се превърнат в държавни ценни книжа като доиде европейския съюз?

trifon
23.02.2005, 11:08
Не може така да има таква разлика между лихвоточките и жилищно компенсаторните записи само заради това че някой преди години е подал молба за преобразуване а друг не.Все пак това е собственост,това са пари, просто не е логично едните инструменти да имат една стойност а другите друга.

Ели Васи
25.02.2005, 10:29
Поддържам темата. Нали щяхме да се обединяваме и да протестираме... Сега предизборно т.н. управляващи се разшетват по приемни за граждани, дайте да използваме това.

Нова
25.02.2005, 10:52
Привет,
от следващата седмица мога да отделя повече време за този проблем.
Предлагам следващата седмица да видим къде какви комисии в НС или министерски съвет са пряко или косвено свъзани с това, и след почивните дни покрай 3ти март да започнем да ги обсаждаме.

Поствайте какво сте намерили.
Също и който може да се ангажира да ходим на място в приемното време да каже...:)

Мерси преварително.

Ели Васи
25.02.2005, 11:27
ОК! Аз съм "за"! И не става въпрос само за София. Който където е - да действа! Успех!!! Дано!!!

LION
25.02.2005, 12:01
Заседания на комисии :.Комисия по правни вьпроси 07.10.2004 г.;Комися по труда и социалната политика 22.10.2004 г. ;Комися по икономическа политика 27.10.2004г.;Комисия по местно самауправление,регионална политика и блогоустройство 24.11.2004 г. и 01.12.2004г.;Сигнатура на законопроект 302-01-28/23.05.2003г.

ANALITIK
25.02.2005, 14:47
КАКВОТО БИЛО , БИЛО . НИМА СМЯТАТЕ , ЧЕ НИАКОЙ ЩЕ СЕ САГЛАСИ ДА ИЗДАДЕ НОВИ КИ , СЛЕД КАТО ЦЕЛИ 5 - 6 ГОДИНИ ИЗДАДЕНИТЕ КИ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ РЕАЛИЗИРАНИ ..... ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ЩЕ ПОСМЕЕ........ДЕРЗАЙТЕ И СЕ БОРЕТЕ

Нова
25.02.2005, 15:03
Нещата не опират само до това да искаме КИ (ЖКЗЛ) - това е най-оптимистичния вариант.
Мисля че по-реализуемо е да искаме преиндексация - нима е нормално държавата да строи 50 хиляди жилища за циганите, а ние да плащаме кредити и за тези пари които са били събрани от нас или от родителите ни!
Или сигурно някой ще каже че 3 или 4 ст са достатъчна компенсация от държавата за парите ни, защото тук не става въпрос за помощи, а за истински пари спестявани години наред!

БАС
25.02.2005, 15:11
Чиновниците си накупиха почти незаконно 6-кратно по-евтини апартаменти и сега е момента, на този фон, да се повдигне въпроса с лихвоточките.

nie
25.02.2005, 17:04
С ДОБАВКА За нова: Ами като ти дадат 4 ст. и половина, това решава ли ти проблема. И този аналитик какви ги приказва! Вярно е, че проблемът толкова години не се решаваше, но защото никой не искаше да го решава. Но мин. Н. Василев как го реши? Значи необходима е политическа воля. А случаят с БТК показа пътя. Нека борсата да реши проблема. Толкова сложно ли е да се разбере, че по този начи и държавата, и разните гаранционни фондове се отървават от това бреме. А ако ще се иска преиндексация, парите за това пак ще трябва да се дадат от държавата. А борсата освобождадва държавата, всичко се решава в конкурентна среда на пазара. Господа, всички трябва да бием в една точка, ако искаме разнопосочни неща, нищо няма да се получи.

ooooooo
25.02.2005, 17:53
Ами, надявам се да има юристи, които да помогнат.
лично според мене - найлесно може да отпадне срока за преобразуване от лихвоточки в КИ - но юристите могат да кажат.
Можем да се организираме, може и сдружение да се регистрира. Наистина трябва да се направи нещо. 4 ст. е глупаво.. Просто е безсмислено.. струват повече мисля. Който ги е взел на тази цена - да ги харчи със здраве де.

T.A.D.
25.02.2005, 21:33
Може Трифоне, може.The Future is now..

T.A.D.
25.02.2005, 21:38
Как може някой да си купи акции на HIMKO по 0.70лв. и да ги продаде след седмица по 2.**лв. със 300% !!!!!!!! печалба, е не съм аз АМА МОЖЕ !!! Лека ви нощ

$$
26.02.2005, 14:48
търся да си купя 200 до 300 000 GKZL сериозно
предложения ........

Negramoten
26.02.2005, 15:14
Сега ако кажеш и как да ти ги продам, цена няма да имаш.

$$
26.02.2005, 17:10
кажи само колко имаш и колко им искаш
другото остави на мен

$$
27.02.2005, 12:44
няма ли продавачи що ли

ANALITIK
28.02.2005, 11:39
IMAM ZA PRODAJBA 50 000 BR . IZPRATI OFERTA NA E- mail

$$
28.02.2005, 14:22
повечко няма ли

Боян
28.02.2005, 15:01
Да кажем че и аз имам около 45К. Ама не виждам как ще ти ги продам, дори да се уговориме за цената...

продава
28.02.2005, 17:22
75 000 да речем за 25 000лева ако си съгласен остави номер

kupil
28.02.2005, 18:29
kolko i na kakva cena

$$
28.02.2005, 18:33
до боян и аналитик имате поща

Negramoten
28.02.2005, 23:33
БМФ идва след 2 месеца, и мисля че 33 ст. са малко. Според мен ако ще ги продавате гледайте цената на другите КИ.
Ако се класирате за БМФ, на 1 GKZL ще изкарате към 1,5 лв. Така че мислете преди да действате. И си спомнете, че при пазарна поръчка за БТК срещу 218 GKZL стоят 330 лв. (над 1,5 лв./GKZL)

dfg
01.03.2005, 09:42
продавам лихвоточки