PDA

View Full Version : Грузия във война с Южна Осетия


Страници : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12

Монти
18.08.2008, 14:31
Грузинският посланик у нас опроверга информациите, че почват преговори за край на конфликта, и че столицата ни ще е домакин на разговорите
Нашите пак проявяват самоиниациатива и си правят реклама. Така ,че изчакайте до края.Може и да няма мирен договор.Опозицията в Грузия ,само чака да се подпише някакво съглашение и ще почнат вашия любимец да го рендосват. Това там не се прощава.Саакашвили направи грешка и е вече политически труп. В политиката такива грешки не се допускат и даже западните правителства го признават , особено Франция , Германия и Финландия и др..Никой не иска да бъде близък с диктатор и престъпник , даже и наш диктатор и престъпник.
Нещо не му изказват много съболезнования за агресията на Русия , а говорят за непропорционална сила. За кефала и Стамболов , това означава , че ако аз ги ритна пръв и те трябва да ме ритнат лекичко не повече даже и това не им позволено , а трябва да ми се помолят да не правя повече така , като гледам писанията им.

Storm
18.08.2008, 14:50
Доколкото схванах Южна Осетия е част от Грузия. Честно неможах да схвана как точно са се намърдали там Руснаците, но веднъж щом са се намърдали там мисля, че нямат намерения да си ходят.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/country_profiles/3797729.stm

As the Russian empire expanded into the area in the 18th and 19th centuries, the Ossetians did not join other peoples of the North Caucasus in putting up fierce resistance. Some fought alongside the Russians against neighbours who had long been rivals, while others made the difficult journey south across the mountains to escape.

By tradition, the Ossetians have had good relations with Russians and were regarded as loyal citizens, first of the Russian empire and later of the Soviet Union. They sided with the Kremlin when Bolshevik forces occupied Georgia in the early 1920s and, as part of the carve-up which followed, the South Ossetian Autonomous Region was created in Georgia and North Ossetia was formed in Russia.

Огромното болшинство жители на Ю.Осетия са осетинци. За тях грузинците са това,което за българите горие-долу са турците .

Южна Осетия автономна област това не го знаех. Ми щом е автономна област нещо за което ще обвиня Грузинците, че са допуснали. Това е все едно и ние на Турците да им дадем една автономна област па като стане нещо иде се оправи. При такива положения да са му мислили Грузинците като са я дали тази автономия сега като нещата са стигнали до тук ще подкреня Осетците да си се отцепват и довиждане а Грузинците да са му мислили като са давали автономии.

Хайде четете история, става ли ? Пишете глупости.

Баси и хората, чел, чел, недочел и съвети раздава.

Стамболов
18.08.2008, 15:13
Когато през 279 г. пр.н.е. древният грък Пир, цар на Епир и твърде дребен по отношение на Рим военен фактор, спечелил кървава битка с римските легиони, не е подозирал, че ще се превърне в цар на афористичния пиар със запомнената вече 23 века реплика: „още една такава победа и с нас е свършено”. Съвършено правилно: само година по-късно с него наистина било свършено. Римляните му го върнали, както те си знаят.
В живота на хората много често е така - не знаеш какво печелиш, когато губиш. И обратно. В историята на общностите от хора, наричани държави, също.
Кой, всъщност спечели Втората световна война? Уж е ясно, но самите руснаци, след повече от една чаша водка, горчиво се тюхкат, оглеждайки се и на Запад и на Изток. Техните смъртни врагове от войната, германците и японците, излетяха на икономическата орбита на националния просперитет толкова нависоко и далеч от руските победители, че никакъв спутник не може да ги доближи, камо ли да ги изпревари при преднината от доста обиколки в състезанието между народите.
Именно между народите, а не между държавите, пък били те и въоръжени с най-чудовищните военни арсенали. Защото народите на победените в почти апокалиптичната война се оказаха в крайна сметка истинските победители - при това още в първите „петилетки” на съревнованието по реанимиране на тежко ранените от военния кошмар икономики, общества и…самочувствия.
Пирова победа за руския империализъм се очертава и във войната му срещу Грузия. Да изброявам ли? Хайде, само няколко примера.
Да оставим Америка - с нея комплексираното на тема „кой е по-по най” руско националистическо его открай време се надбягва, но на различни стадиони. Беше предсказуемо, че при нашествие в Грузия чичо Сам ще изръмжи на руската мечка. В Кремъл не само са били готови на това, планирайки войната (да, тя е била внимателно подготвенаи дори предизвикана, според много свидетелства), но някак си са доволни от възможността да се изрепчат на такъв съперник за световно господство с надежда, това да прозвучи като „битка на титани” пред възхитения поглед на респектираните зяпачи от цял вят.
Предизвикателствата, предизвикани като лавина от нахлуването на руски танкове в непослушна съседна територия, се оказаха повечко. Германия, която беше сред спирачките за приобщаване на Грузия в НАТО само преди три месеца, рязко смени тона. Канцлерът Меркел декларира пред цял свят промяната в своята политика и изрази категорична увереност (вече!), че Грузия ще стане член на алианса.
Украйна промени режима за преминаване на руски бойни кораби в свои териториални води от уведомителен на разрешителен. Президентът Юшченко скъса споразумението с Русия за съвместно използване на радари, които вече открито предлага на НАТО като жест да добра воля по пътя към членство в организацията.
Полша избра точно този момент да утвърди договора със САЩ за разполагане на американски противоракетен щит, при чието споменаване в Москва получават пристъп на традиционната антиполска вековна треска.
Чешкият външен министър Тополанек без да се церемони много сравни инвазиите от 1968-в неговата Прага със сегашната в Грузия.
Държавното ръководство на трите бивши съветски балтийски републики (чийто съветски суверенитет никога не беше признат от САЩ заради бруталното им подчиняване със сила от страна на Сталин) изчерпа словесните демонстрации на солидарност с грузинците и в най-разгорещената фаза на руското нахлуване се изсипа колективно на митинг в Тбилиси.
Франция, традиционно доброжелателно настроена към Русия, също рязко смени тона и твърдо настоява за бързо изтегляне от Грузия.
Както обикновено, лилиПутин накрая ще остане само с псевдовоенните лаври за „победа” срещу малка Грузия и дипломатически и икономически загуби.

Forex Master
18.08.2008, 15:15
Хотят ли русские войны?
Спросите вы у тишины
Над ширью пашен и полей,
И у берлз и тополей.
Спросите вы у тех солдат,
Кто под берлзами лежат,
И вам ответят их сыны,
Хотят ли русские,
Хотят ли русские,
Хотят ли русские войны.

Не только за свою страну
Они погибли в ту войну,
А чтобы люди всей земли
Спокойно ночью спать могли.
Спросите тех, кто воевал,
Кто вас на Эльбе обнимал
(Мы этой памяти верны),
Хотят ли русские,
Хотят ли русские,
Хотят ли русские войны.

Да, мы умеем воевать,
Но не хотим чтобы опять
Солдаты падали в бою
На землю горькую свою.
Спросите вы у матерей,
Спросите у жены моей,
И вы тогда понять должны
Хотят ли русские,
Хотят ли русские,
Хотят ли русские войны.

kefala
18.08.2008, 15:23
За Вълчо,малко повече писане!!!Време е наистина някой да вкара комунистите в Сибир.Не руснаците!!!Въпреки,че мисленето на 70%руснаци е такова!!!Последните събития го доказват!!!Достатъчно ли ти е!!!Не обичам да плямпам като теб!!!:D

alex1001111
18.08.2008, 15:26
Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги.

Storm
18.08.2008, 15:27
Стамболов, че ме е срам от ника, който си си дал - позор е за такъв велик българин !!!

И пак - не Русия започна тази война.
Не Русия атакува мирен град с артилерия, авиация, танкове и наемници.
Не Русия поиска да заличи един народ от лицето на земята.

Не Русия !!!

Саакашвили !!! И тази война ще свърши тогава, когато този изрод бъде на подсъдимата скамейка за геноцида, който извърши !

Колкото по бързо стане това, толкова по добре за всички !

Storm
18.08.2008, 15:28
За Вълчо,малко повече писане!!!Време е наистина някой да вкара комунистите в Сибир.Не руснаците!!!Въпреки,че мисленето на 70%руснаци е такова!!!Последните събития го доказват!!!Достатъчно ли ти е!!!Не обичам да плямпам като теб!!!:D

Не че нещо, но плямпам е говорене на думи без смисъл. В случая, твоето е плямпане - думи, клишета, без никакъв смисъл.

Storm
18.08.2008, 15:34
Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги.

Или пък ако казват истината, пусни на нейно място реклама !!!!

outsider
18.08.2008, 15:39
Истинският губещ от тази война е Грузия. Не вярвам някога да може да върне отново Абхазия и Южна Осетия. Сега вече това може да стане само с военна сила, а Русия е достатъчно силна за да не го позволи. Когато мине време грузинците ще осъзнаят какво загубиха заради Саакашвили и той ще трябва да си отиде. За запада той също вече е неудобна фигура, но засега си траят - не е дошло времето да му го кажат.

Стамболов
18.08.2008, 15:51
Това не беше спонтанна, а планирана война
Павел Фелгенхауер, в. “Новая газета”
15 Август 2008


Днес за мен е напълно очевидно, че руското нахлуване в Грузия беше предварително планирано. При това окончателното политическо решение да бъде подготвена и започната през август война изглежда е било взето още през април.
Осетинците провокираха преднамерено грузинците и всеки отговор щеше да бъде използван като повод за нападение. Ако грузинците бяха изтърпели безропотно, тогава абхазците щяха да започнат - както направиха сега – отдавна подготвената операция по “прочистването” на горната част на Кодорското дефиле. Повод винаги ще се намери, ако войната е вече планирана.
През август значителна част от корабите на Черноморския флот беше готова за продължително бойно излизане, частите с постоянна готовност от Сухопътни войски, Въздушнодесантни войски и морската пехота бяха готови за придвижване, а по време на учението “Кавказ 2008”, което завърши на 2 август, седмица преди войната, силите на ВВС, ВМФ и армията завършиха последната проверка на бойната готовност близо до грузинската граница.
В същото време в началото на август железопътните войски в Абхазия завършиха ремонта на жп линията, по която тази седмица бяха транспортирани към Ингури танкове, тежка техника и снабдяване за около 10-хилядната групировка, която нахлу без всякакъв повод или формална причина в Западна Грузия. Естествено, спешно ремонтираната линия не беше използвана за никакви “народно-стопански цели”, както официално съобщаваше Москва. Държавният пропаганден апарат също извърши подготовка, като обработи подопечното му население с постоянни съобщения за неизбежното грузинско нападение и че зад това стоят САЩ и Западът, на които този конфликт всъщност им беше напълно излишен.
Естествено, не е възможно безкрайно да се държат войската и флотът в 24-часова готовност. През октомври времето ще се развали, снегът ще затвори проходите на Главния кавказки хребет.
Крайният срок за началото на пълномащабна война с Грузия беше втората половина на август.
През април на срещата на върха на НАТО, в която Путин взе участие, стана ясно, че присъединяването на Грузия и Украйна е неизбежно, макар и решението да е отложено. Руските цивилни и военни началници предупреждаваха открито както Запада, така и властите в Тбилиси и Киев, че “натягането за НАТО”, по израза на нашите дипломати, на държавите, които Москва смята за традиционна бащиния, ще предизвика криза. Беше обявено, че Русия “с всякакви средства” не ще допусне присъединяването на Грузия в НАТО, но това не повлия на Михаил Саакашвили.
Тогава събитията започнаха да се развиват все по-бързо.
Путин нареди на правителството “да разработи мерки по оказването на предметна помощ” на Абхазия и Южна Осетия, което юридически отхвърляше държавния суверенитет на Грузия. После руски изтребител свали в небето над Абхазия грузински безпилотен самолет. В Абхазия под прикритието на миротворци бяха въведени бойни части с тежко нападателно оръжие, а след това жп-войски. Последва серия от маневри, нахлуване на руски бойни самолети в грузинското небе, фактически отказ от дипломатическо разрешаване на конфликта под измислени предлози и накрая войната, която трябваше окончателно да освободи Абхазия и Южна Осетия от грузинското население, Тбилиси – от Саакашвили, а Южен Кавказ – от НАТО и американците. По принцип Москва е готова да запази териториалната цялост на Грузия под формата на някаква конфедерация и да даде на грузинците възможност да избират демократично за свой президент всеки, който е одобрен в Москва.
Точно така руското правителство подготвяше нахлуването в Чечения през 1999 г. Тогава още през ранната пролет, по свидетелството на бившия премиер Сергей Степашин, е било взето решението да се започне война през август-септември. През цялото лято се извършваше инженерна и друга подготовка за развръщането на ударните групировки. Тогава Путин и неговият отбор възстановяваха териториалната цялост на Руската федерация, днес явно са се захванали с изграждането на постсъветското пространство.
През 1999 г. нахлуването на чеченските партизани в Дагестан стана предлог за война,
но неочакваният му първоначален успех предизвика криза и смяната на Степашин с Путин. Днес неочаквано мощният удар на Саакашвили – мигновеният разгром на осетинските сили – също сериозно разбърка картите. Москва загуби възможността да се преструва, че, ето на, храбрите осетинци се сражават с режима на Саакашвили, а нашите само се опитват да озаптят двете страни, да възстановят мира и затова въвеждат войски. Наложи се да започнат открито нахлуване, да понесат загуби и да бъдат подложени на западен натиск, неустоим за интегрираната в световната финансова система руска бюрокрация.
Наложи се войската да бъде хвърлена в бой на малки отряди. В Рокския тунел (с дължина 6 километра), който поради теснотата си може да бъде използван еднопосочно на смени, по пътя към Джава и Цхинвали станаха чудовищни задръствания. Остарялата, вехта руска техника непрекъснато се повреждаше. Извозването на ранените и на цивилните, пристигането на напълно ненужните в дадената ситуация доброволци – всичко това доведе до чудовищна и продължаваща до този момент криза в снабдяването, а предните сравнително малочислени сили бяха изпращани в боя веднага след пристигането им в частите.
Атакуващите Цхинвали на 8 август елитни части, включително спецназа на Въздушнодесантни войски, почти два дни не можаха да изтласкат грузинците от града, въпреки масираното използване на артилерия, танкове и бойна авиация. Грузинците дори раниха командващия 58-а армия ген. Анатолий Хрулев, който отиде на фронтовата линия, за да въведе ред.
Редовните грузински войски напуснаха Цхинвали, само защото изпълняваха заповедта на политическото ръководство. Заместник-началникът на Генералния щаб Анатолий Ноговицин призна, че въоръжените сили на Грузия не са същите като онези, които преди 15 години загубиха войната със сепаратистите: “В настоящия момент това е съвременна, добре мобилизирана групировка, въоръжена със съвременно оръжие.”
След напускането на Цхинвали грузинските войски продължиха отстъплението. Към 11 август почти цялата армия беше концентрирана около Тбилиси. По същото време на територията на Грузия, включително Осетия и Абхазия, бяха въведени до 20 хиляди наши войници. Предните отряди се придвижиха към Гори, заеха Зугдиди, влязоха в Сенаки и разрушиха там грузинската военна база. Предните разузнавателни отряди влязоха в пристанищния град Поти. Грузинските войски отстъпваха почти навсякъде, без да влизат в бой. Руските войски се откъснаха далече от базите за снабдяване и бяха твърде малко за успешна окупация, тяхното придвижване в Грузия загуби смисъл и само водеше до допълнителни загуби в техника поради непрекъснатите повреди.
Като заповяда отстъплението, грузинското правителство запази редовната армия,
която с мълниеносния разгром на осетинците спечели престиж в обществото. Запазвайки армията, Саакашвили запази, както той смята, единна Грузия и същевременно основата на своя режим, а остави на западните лидери и дипломати да се оправят с руското нахлуване.
В цялата си история грузинският народ е бил между враждуващи световни империи и се е научил на такава гъвкавост при оцеляването и използването на едни силни противници срещу други, каквато ние не си и представяме. Някои днешни руски държавници само си мислят, че действат като Сталин. Разрушените военни бази и инфраструктура ще бъдат възстановени със западни пари, при което ще се отворят нови работни места. Унищожените радари и оръжие ще бъдат заменени с нови и по-добри.
При това Саакашвили успешно реши своята основна стратегическа задача – окончателно да интернационализира осетинския и абхазкия проблем, което в крайна сметка може да доведе до постепенно изместване на Русия и намаляване на влиянието й в региона.
В края на юни в Тбилиси френският посланик в Грузия Ерик Фурние заяви в присъствието на кореспондента на “Новая газета”: “Международната общност не смята Абхазия и Осетия за сериозен проблем. Имаме си Иран, Афганистан, Судан, Ливан, Ирак. Никой в Брюксел не разглежда възможността за разполагане на международни миротворчески сили в региона. Европейският съюз няма излишни войници за подобен маловажен въпрос. Това си е работа на руснаците, Русия е ключов играч в региона.”
Сега всичко се промени из основи, руското нахлуване пробуди Европа.
Президентът на Франция Никола Саркози предложи мирен план, съгласуван със съюзниците от НАТО и с Япония, който предвижда безусловно прекратяване на огъня, завръщане на всички бежанци, в това число в Абхазия, пълно извеждане на руските и грузинските войски от зоната на конфликта и разполагане на международни мироопазващи сили, които ще включват и руски контингент. Предишният формат на еднолично руско миротворчество вече е напълно неприемлив за Запада, нашата агресия сложи кръст на всичко. За обикновените хора в Кавказ, за осетинците, грузинците, абхазците и останалите такъв изход означава истински мир, сигурност, огромна чуждестранна помощ за възстановяване и развитие на региона. За Русия това може да означава военнополитическо поражение като резултат на успешното военно нахлуване.
Естествено, първоначално френският план беше отхвърлен като неприемлив от нашия посланик в ООН Виталий Чуркин, но след това Москва започна да маневрира. Днешна зависима от Запада Русия може много да приказва за своята възродена мощ, но действителността е друга. Работата не е в това, че старата техника непрекъснато се чупи, а грузинците се оказаха в състояние да свалят нашите свръхзвукови стратегически бомбардировачи. Всички руски лидери, както от фракцията на “силовиците”, така и “либералите”, всъщност са бизнесмени милиардери, техните лични интереси са свързани със Запада, с борсовите котировки, тяхната главна политическа цел е “модернизацията на Русия”, а нахлуването в Грузия сега ги разорява и заплашва с още по-големи неприятности в бъдеще. Запазвайки възможността за интеграция на Русия със Запада, във вторник президентът Медведев обяви “прекратяването на операцията по принуждаването към мир в Южна Осетия”. Според Ноговицин това означава спиране на огъня.
Но все още нищо не е приключило.
В Москва се надяват да свалят Саакашвили, въпреки че това едва ли ще стане,
а и всеки негов наследник, например изгнаникът Ираклий Окруашвили, с когото Саакашвили публично се сдобри, няма да бъде по-различен. Конфликтът е усложнен от силната лична омраза между Саакашвили и Путин. В Тбилиси в дипломатическите и политическите кръгове се говори, че Саакашвили пренебрежително се изказва за “онези от Кремъл”. В лична среща Саакашвили ми каза и ми разреши да публикувам, че е чувал тези слухове, но те не са верни, а са “провокации на руските спецслужби”.
Мъчително е да се примириш, че ехидният Саакашвили, който извади Грузия от ОНД, обяви Абхазия и Южна Осетия за официално окупирани територии, с когото нашите държавници не могат да се мерят в публичната улична политика, така и ще си остане на власт в Тбилиси. Кремълските кръгове настояват за специален международен трибунал за престъпленията в Кавказ. (“Новая газета” впрочем смята това за необходимо, при условие, че ще бъдат разследвани всички страни в конфликта.) Но дори ако такъв трибунал бъде изведнъж създаден, въпреки че вече има Международен наказателен съд, който се занимава с военни престъпления, неговата юрисдикция ще се разпростре и над руското военнополитическо ръководство, което може да се окаже под ударите и за миналите си действия в Северен Кавказ, и за днешните. Веднъж учреден,
Международният трибунал няма да зависи от руските власти,
а ще се ръководи от правото.
По свидетелства на очевидци, на територията на Грузия е въведена през Рокския тунел ракетната бригада на 58-а армия – система за залпов огън “Ураган” и балистични ракети “Точка-У”. Системите за залпов огън “Град” (калибър 122 мм) са с много малка ефективност при удари по градове и по окопали се войски, за разлика от много по-мощните “Ураган” (220 мм). От района на Цхинвали “Точка-У” (радиус 110 км) може да порази Тбилиси и съседните му райони. Фугасно-осколочната бойна глава на “Точка-У” поразява 30 декара, касетната - 70.
Системите за залпов огън “Ураган” и ракетите “Точка-У” бяха масово използвани за обстрелването на Чечения през 1999 и 2000 г., което доведе до масови жертви сред мирните жители и разрушения. Миналата седмица с ракети «Точка-У» бяха обстреляни от Абхазия цели в Западна Грузия. Изстрелвнето им беше регистрирано от американската глобална система за следене на ракетните пускове. Абхазките власти заявиха, че те са изстреляли балистичните ракети. Сега нашите могат също да твърдят, че не 58-а армия, а осетинците стрелят по Тбилиси като отмъщение за Цхинвали. Подобни удари без съмнение ще предизвикат в Тбилиси страшна паника и биха могли да свалят режима на Саакашвили.
Прекратяването на огъня ще бъде под въпрос до момента, когато в Грузия влязат чуждестранни миротворчески контингенти.

divedi
18.08.2008, 15:54
Не съм почитател на Путин, нито русофил, но лицемерието на западните политици и медии мина всякакви граници!

САЩ имат военни бази из цял свят, пъхат си носа навсякъде, а се осмеляват да търсят сметка на Русия, когато тя защитава свои миротворци и граждани!

САЩ саботират Европа! Най-голямата заплаха за света са американските неоконсерватори с техните амбиции за световно господство.

Project for the New American Century
http://en.wikipedia.org/wiki/Project_for_the_New_American_Century
http://www.youtube.com/results?search_query=PNAC&search_type=&aq=-1&oq=

be_google
18.08.2008, 15:56
ето и нещо от бг-политиката!

статията е от Димитър В. Аврамов- сайта на партиа "Атака"!

Вестник “Заман” е рупор за нашествието на исляма в България
Собственикът му Фейтулах Гюлен е търсен от прокуратурата в Анкара
Двуезичният вестник "Заман" (издаван у нас едновременно на турски и български) ....
Зад тези небезобидни съждения стои идеята да се внуши на европейското обществено мнение, че у нас се нарушава свободата на вероизповеданията. Както и да се премахнат всякакви прегради пред все по-нарастващата инвазия на исляма. Един от рупорите му е в. "Заман", финансиран от лидера на сектата "Нурджу" - Фейтулах Гюлен.Той е последовател на религиозното учение, създадено от Сайди Нурси - автор и на култовата за много мюсюлмани книга "Рисале и нур" ("Книга за светлината").
Фейтулах Гюлен започва кариерата си като "ваиз" - проповедник в джамиите. По-късно създава цяла образователна империя от 7 университета, стотици мюсюлмански лицеи, колежи и обикновени училища (явни и тайни) в редица страни по света. Между тях - и България. Възпитаниците им се превръщат в турско и ислямско лоби, заемайки важни длъжности в икономиката, банковото дело, държавната администрация, проникват дори в армията и службите за сигурност.Освен в. "Заман" той притежава и телевизията "Саманйолу" в Истанбул. Създател е и на фондацията "Съюз на турските журналисти и писатели". Негова е и финансовата къща "Асия финанс". Тя пък се спонсорира от бизнес асоциацията "Ишхад" на фамилията корабостроители Калкаван. Неин виден представител е и бившият министър на митниците и държавния монопол Тунджай Матараджъ, осъден преди време на 40 години затвор за подкупи и всевъзможни далавери. Според отлично информирани корабите на тази фамилия пренасяли наркотици до пристанищата във Варна и Бургас.
Фейтулах Гюлен проповядва т.нар. "умерен ислям" - маскировка на истинските му цели:
създаване на Световен халифат под властта
на Шериата(ислямския закон). Той самият се вижда в бляновете си като Световен имам, нещо като папа на мюсюлманите, към които се обръща с призива: "Ако желаеш, твоята мечта може да стане действителност"...
Реалностите обаче са по-различни и твърде неудобни за Гюлен в собствената му родина - Турция. На 31 август 2000 г. прокурорът Нух Юксел внесе в Съда за държавна сигурност обвинителен акт срещу него с искане да бъде изпратен зад решетките. Основен мотив на прокурора е: "Опит за промяна на светския характер на Турската република и установяване на нов политически режим, почиващ на принципите на Шериата. Затова е създал нелегална организация, която работи в съответствие с поставените религиозни и политически цели".Делото е заведено във Втори състав, прокурорът настоява за строг тъмничен затвор между 5 и 10 години. Процесът е задочен, защото Гюлен предвидливо се "разболява" и заминава за Ню Джърси - САЩ. Прочее там, в Съединените щати, преминава специална подготовка и политическият наблюдател в истанбулската централа на в. "Заман" и на телевизионния канал "Саманйолу" - Фехми Карду. Той е известен и като "агент за влияние" срещу светските институции в Турция. В САЩ Гюлен има забележителни приятели. Между тях е и бившият заместник директор на ЦРУ и теоретик на "умерения" ислям - Греъм Фулър. Сега е в мозъчният тръст (обслужващ разузнавателната централа) - "Ранд корпорейшър". В неговите лаборатории бе фабрикувана и фалшивата версия за участие на България в атентата срещу папа Йоан Павел ІІ.
А пасквилът на антибългарския вестник "Заман" срещу АТАКА е само продължение на стратегията, очертана и от разузнавателната ислямска експедиция през 1994 г. в България. Тя бе под контрола на турската Дирекция по религиозните въпроси, начело с нейния председател Мехмед Нури Йълмаз. И с активното съучастие на ДПС,
представено от тогавашния антураж на Доган - Гюнер Тахир, Осман Октай и проф. Ибрахим Татарлъ.
Резултатите от тази експедиция са отразени в специално издание на Анкара под заглавие: "Ако Дунав можеше да говори". То е изпълнено с цинични фалшификати на историческите факти и носталгия към бившия Дунавски вилает. След височайшето посещение у нас броят на джамиите се увеличи рязко, а нашите сервилни и късогледи политици приеха искането на турската делегация да се поставят мощни високоговорители върху мюсюлманските молитвени храмове.
Така някои искат да привикнем с нашествието на исляма до момента, когато той бъде наложен като втора официална религия. От там до превръщането на България в мултиетническа държава има само една крачка.
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=14554&edition_id=209&format=html

Storm
18.08.2008, 15:57
Стамболов, прав си !

Това не бе спонтанна война, бе ПЛАНИРАНА !!!

Атака в деня на откриването на Олимпиадата !!!!

Не, не бе спонтанна ! Бе ПЛАНИРАНА ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!

От Саакашвили !!!

Forex Master
18.08.2008, 16:00
Истинският губещ от тази война е Грузия. Не вярвам някога да може да върне отново Абхазия и Южна Осетия.
Абхазия и Южна Осетия никога не са били грузински и там никога не са живели грузинци. За разлика от Косово да речем, което от векове е сръбска провинция и едва през последните 60 години албанците променят етническата му карта защото се плодят като зайци!

Современная Южная Осетия вошла в состав Российской империи в 1801 году вместе с Грузией. После Октябрьской революции Южная Осетия стала частью меньшевикской Грузинской Демократической Республики, в то время как север стал частью Терской Советской Республики. В 1918 году произошла серия восстаний осетинского народа (англ.), требовавшего независимости. Правительство Грузии обвинило осетин в сотрудничестве с большевиками. По словам осетинских источников, около 5000 осетин были убиты, и более чем 13000 впоследствии умерли от голода и эпидемий

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%AE%D0%B6%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%9E%D1%81%D0%B5% D1%82%D0%B8%D1%8F

След 1922 г. най-видния грузинец - товарищ Джугашвили - по патриотични причини разбира се, дава на Грузия и Абхазия и Южна Осетия за да включи цялото това образование в СССР като ГССР! ;)

През последните 100 години грузините на 3 пъти са опитвали етнически чистки в Южна Осетия и Абхазия. Третият път приключи с печални последици за тях преди няколко дни... Както се казва, 3 пъти ежко за водица и на 3-ия път счупи стомничката. След третия път Грузия вече стана една виртуална държава... един Ливан в Кавказ! Да им е жив и здрав Сенаакашвили на грузините и да го избират още дълги години за президент! :D

be_google
18.08.2008, 16:02
и малко ГЕОПОЛИТИКА за по-любознателните!!!!!!!!! и изводи всеки сам да си ги прави!

Азия 2025 – новият Армагедон
След четвърт век Китай ще завладее Сибир и Средна Азия и окончателно ще се превърне в кошмара на Америка
Уолдън БЕЛОУ*(* Изпълнителен директор на научно-аналитичната и информационна програма “Focus on the Global South” към Университета в Банкок. Статията е превод от Института за балкански и европейски изследвания и Център “Евразия”.
)
Далеч преди да бъде избран, сегашният президент на САЩ Буш-младши неведнъж декларира намерението си да прекрати “излишното разпиляване силите на Америка”, концентрирайки усилията във външната си политика предимно върху отношенията с Русия и Китай. При това особеното внимание на американската дипломация (а също и на военните) напоследък привлича вече не толкова Русия, колкото Азия и, конкретно, Китай като очертаваща се нова свръхдържава и единствено

Реално предизвикателство срещу глобалната хегемония на Pax Americana
Разбира се, в Пентагона все още не планират бъдеща война с Пекин. Един от сценариите, които днес се разглеждат в рамките на анализа на Департамента на отбраната, озаглавен “Азия 2025”, обаче включва именно американски военен удар срещу Китай, в отговор на “опитите на китайците за завладеят морската акватория на Филипините и нахлуят в обхванатата от въстания Индонезия”.

Този, съвсем доскоро секретен материал, изготвен от Военно-морския колеж на САЩ през лятото на 1999, е сред ключовите разработки, върху които се базира глобалният стратегически документ на Пентагона, известен като “Обща визия за 2020”. В него се прогнозира постепенно изместване центъра на американските военни интереси от Европа към Азия, предизвикано от усилването на Китай, който постепенно ще се превърне в основния съперник на САЩ. Сред експертите, създали документа “Азия 2025”, е и група висококвалифицирани специалисти в областта на отбраната от американската армия, морският корпус и флота, както и известните анализатори в тази сфера Греъм Фулър от “Ранд Корпорейшън” – мозъчният център на военно-въздушните сили на САЩ, Ърн Фрийдбърг от Принстънския университет, както и Никълъс Ебърщет от влиятелния “Америкън Ентърпрайс Инститют”.
Във всеки от петте възможни сценарии, разглеждани в хода на това изследване, един от неизменните ключови фактори за очаквани геополитически промени е появата на Китай като основен геополитически играч, заплашващ стабилността на сегашната американска хегемония и явяващ се изключително опасен съперник на САЩ. Като друг подобен фактор се разглежда усилването на Индия в региона, която обаче би могла да стане и потенциален партньор на Америка. Последното пък би накарало Съединените щати да преразгледат сегашната си непримирима политика по отношение неразпространението на ядрените оръжия, доколкото някои от страните, сдобили се с такова оръжие, биха могли да помогнат за укрепването на американската национална сигурност. В резултат от тези възможни промени, пред Департамента на отбраната на САЩ възникват няколко ключови задачи. Една от тях е свързана с необходимостта от изместване на центъра на стратегическото планиране и развитие на военните ресурси от Европа към Азия. Другата задача пък изисква значително усилване на америкаското военно присъствие в азиатския регион, където (за разлика от Европа), липсват достатъчно бази и развита инфраструктура, докато разстоянията са огромни.

Ето и
Петте възможни сценарии описани в споменатия документ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Първият разглежда перспективата за един “нестабилен Китай”, който се ориентира към авантюристична външна политика, опитвайки се по този начин “да стимулира националистически настроения за да възроди държавническата идея, ерозирана от икономическия упадък и породеното от него недоволство в градовете и селските райони”. Съгласно този сценарий, Пекин извършва опит за нахлуване в Югоизточна Азия, провален от американската намеса в региона, след което китайската експанзия се ориентира в друга посока. Допълнителен тласък и дава военният преврат, извършне през 2010, след който Китай окончателно се насочва към овладяването на Сибир, руския Далечен изток и Казахстан, а Москва и Пекин се оказват на ръба на ядрената война.
Пентагонът обаче разглежда и (далеч по-вероятния) сценарий със “силен Китай”. Той предвижда усилване на доминиращото положение на китайците в континентална Азия, установяване на хегемония в Югоизточна Азия и на фактически китайски протекторат над Централна Азия, както и мощно икономическо навлизане в Русия и, в частност, в Сибир и Далечния изток. Тази континентална консолидация се допълва от стратегия, насочена към отслабването на морското господство на САЩ и Япония. В нея влиза максимално проникване в района на Южнокитайско море и Югоизточна А зия, подчиняване на “отслабената” Индия, неутрализация на обединена Корея, изолация на Япония и фактически конттрол над Тайван.

Посочва се, че с помощта на цял комплекс от разностранни и сложни мерки, включително и чрез военна заплаха и “опортюнистична” дипломация, Китай може да застави японците да признаят стратегическото му превъзходство, слагайки край на военните съюзи на САЩ и на присъствието им в Азия. Като следствие от това азиатския континент ще се превърне в

Зона на китайската доминация основаваща се при това не на военни завоевания, а предимно на традиционната предколониална схема на сюзеренитета над система от васални държави (последната, между другото, е характеризирана в разработката като “единственият положителене исторически модел на Китай”)

Създава се усещането, че според анализаторите от Пентагона, тъкмо този вариант може да се превърне в най-вероятния сценарий за бъдещето. Най-вероятният, но и най-неприятният за Вашингтон, защото изисква от Америка да се конфронтира с противник, провеждащ изключително премерена политика, не позволяваща отговор с военни средства, което би дало известни преимущества за САЩ. Поради това, всичко, което днес става в Южна Азия, се отчита като “изключително важно” от експертите на Пентагона, тъй като от него зависи, дали Индия ще стане “стратегически противовес” на Китай или пък – негов съюзник.

Така, в сценария, озаглавен “Новият южноазиатски ред”, хроническата икономическа и политическа криза в Пакистан преминава в хаос, докато в същото време провежданите от националистическото правителство в съседна Индия политико-икономически реформи способстват за укрепването на мощта и. Ислямските сили проникват в Кашмир, но в резултат от цял ред събития Делхи нанася удар с конвенционални ракети по атомните арсенали на Пакистан, което пък е последвано от ответен, този път ядрен, удар на пакистанските военни. Във войната се намесват и САЩ, извършвайки въздушни атаки по все още неизползваните ядрени мощности на Пакистан, и предупреждавайки Пекин да не се намесва в конфликта.

Паралелно с тези събития, в съседен Афганистан също настъпва хаос, поради неспособността на талибаните да утвърдят властта си в страната. Това пък принуждава Иран, Таджикистан и Узбекистан да се намесят, анексирайки териториите, населени със сродни етнически групи. В този сценарий Техеран играе ключова роля, което частично се обяснява с “умерената му политика и демократичните промени, довели до подобряване на отношенията му с Вашингтон". И така, Пакистан се разпада след войната с Индия, като в страната навлиза индийската армия за да възстанови реда. В резултат от окупацията възниква “Индийска конфедерация”, превърнала се в регионален хегемон, укрепвайки връзките си с Иран и държавите от Персийския залив. При този вариант Китай не печели нищо и поради това обръща поглед към Далечния изток, Русия, Индокитай и други съседни държави. В Южна Азия пък се формира нов регионален алианс, в който основни участници са Иран???????????????, Индия и САЩ. Както се твърди в цитираните по-горе анализи, съществени трансформации се извършват и в сферата на енергийната сигурност на региона. Малко неочаквано американците се сдобиват със стратегически партньори в лицето на Индия и Иран. Последните две държави се споразумяват съвместно да осигуряват безопасността на морските пътища в Индийския океан, което пък значително облекчава американските ангажименти там, както и в Персийския залив.

Впрочем, в изследването на Пентагона се разглеждат още два сценария, единият от които е озаглавен “Новите съюзи в Азия”, а другият – “Новият китайско-индийски алианс”. Ключовите изводи, на които се акцентира, са превръщането на Китай в най-голямата заплаха за американските интереси в региона (а и на планетата), необходимостта да се реши проблема с недостатъчното количествно оперативни бази в Южна и Югоизточно Азия ако Вашингтон действитело иска да съхрани стратегическите си позиции там, както и растящият геополитически потенциал на Индия и необходимостта на всяка цена да бъде предотвратен китайско-индийският съюз.


Анализът на документа “Азия 2025”

повдига и проблема за отношението на американския Департамент по отбраната към политиката на бившия президент Клинтън спрямо Китай. Известно е, че в основата и бе поставена необходимостта да се укрепват връзките между Вашингтон и Пекин, за да се гарантират печалбите на американските корпорации, инвестирали значителни суми в китайската икономика. Тъкмо тези корпорации и тяхното политическо лоби продължават и днес да подкрепят членството на Китай в Световната търговска организация, като разчитат, че приемайки правилата на тази организация Пекин ще бъде принуден да сложи край на протекционистката си икономическа и търговска политика и ще отслаби държавния контрол над дейността на чуждите транснационални компании на китайска територия. Очевидно е обаче, че в Пентагона съвсем не са приемали с възторг този курс, смятайки, че той дава шансове на една държава, която е стратегически съперник на САЩ, да укрепи позициите си в икономически и геополитически план, тъкмо благодарение на американските инвестиции и търговски връзки. Военната върхушка на Съединените щати е убедена, че Китай ще бъде “големият печеливш” от укрепването на икономическите връзки с Америка.

Изглежда, че така мисли и новата администрация на Буш-младши във Вашингтон. А никой не работи за стратегическия се съперник, вместо да се опита “да му подреже крилете”. Затова изглежда много вероятно, че конфликтът между курса към укрепване на връзките с Китай и политиката на сдържане, като стратегически подход към Пекин, вече назрява и съвсем скоро ще трябва да бъде разрешен. Как? Ако се съди по изказванията на новия президент, а също и по това, че във всички гореизброени сценарии на Пентагона Китай неизменно се разглежда като съперник на САЩ, можем да очакваме, че сегашната американска администрация се готви твордо да си противопостави дори и на най-малката, но все пак сериозна, заплаха за сегашното стратегическо господство на Съединените щати в Азия. Както, впрочем, и в който и да било друг регион на планетата.

Стамболов
18.08.2008, 16:06
Войната с Грузия - нова черна пропаст по пътя на Русия
Вадим Белоцерковски*
17 Август 2008

Че Кремъл подготвя акция срещу Грузия, стана ясно по яростната и нечиста кампания, която се разгоря преди седмици в руските медии против грузинците изобщо. ТВ-каналите започнаха да излъчват потресаващо примитивни репортажи от някаква пропагандистка операция по залавянето на “грузински криминални авторитети”, които уж се срещнали на нает увеселителен параход на едно от подмосковните езера. Хеликоптери в бръснещ полет, десант на спецназовци, “бандити” с извити ръце и грузинци, наскачали във водата....
Говорителят назовава няколко грузински фамилни имена, а след това изведнъж съобщава, че повечето от заловените грузински “бандитски вождове” били освободени, тъй като прокуратурата нямала доказателства срещу тях. Неволно възниква въпросът, а дали е имало въобще грузинци на парахода или цялата “операция” е разиграна с медийна цел от преоблечени милиционери?
Малко след това започна прехвърлянето в Абхазия на допълнителен военен контингент, десантни подразделения и даже на инженерни части за ремонт на железопътни линии около границата с Грузия. Но все още изглеждаше, като че ли Москва само плаши Тбилиси.
Нека все пак изброим някои ключови факти. Само дни преди началото на пълномащабните военни действия властите на Южна Осетия и на Грузия се бяха съгласили да започнат преки преговори по инициатива на председателстващата Евросъюза Франция. В последния момент (на 7 август), когато представителят на Грузия вече беше отпътувал за Цхинвали, осетинските власти внезапно се отказаха от директните преговори. Очевидно бе пристигнала заповед от Москва - никакви преговори!
Въпреки това Михаил Саакашвили предлага още същия ден на ръководителите на Южна Осетия взаимно прекратяване на огъня и нарежда на грузинските военни да прекратят стрелбата и да не отговарят на изстрели от осетинска страна. Но през нощта огънят на осетинските отряди се засилва и започват военни действия, грузински части влизат в Цхинвали, който е разположен край самата граница с Грузия.
Защо е нарушена или отменена заповедта на Саакашвили за прекратяване на огъня, защо грузинските войски преминават в онова настъпление, което с такова нетърпение очакват в Кремъл? Все пак грузинците разбират, че Русия притежава съкрушително военно превъзходство и няма да се поколебае да нахлуе в страната. Съвсем не напразно от години на жителите на Южна Осетия и на Абхазия им поднасят на поднос паспорти на Руската федерация. Целта е в нужния момент руските войски да могат да влязат в тези региони “за защита на руските граждани”, както и обяви Медведев в първия ден на военните действия.
Постепенно ще се изяснят подробностите по вземането на решение за настъплението на грузинските войски. Най-вероятно просто нервите на местните командири не са издържали! Нека не забравяме, че в Южна Осетия грузинските села по кавказките склонове и долини са пръснати сред осетински
и едностранното прекратяване на огъня от грузинска страна при продължаващ и засилващ се обстрел на противника поставя жителите на тези села в критично положение.
Кремъл готви операцията срещу Грузия поне още от 2006 година
Нека си припомним, че през есента на онази година в Русия започна по нищожен повод - в Грузия бяха арестувани и освободени, но не моментално четирима агенти на ГРУ - необичайно интензивна кампания по настройване на населението срещу грузинците. Започна изселването на грузинци от Москва и редица други градове. Милицията тръгна да проверява едно по едно училищата, за да открие учещи се там грузински деца. Откриеха ли - чрез тях милиционерите нахълтваха в квартирите на родителите им. Бяха прекъснати въздушните, железопътни и пощенски връзки с Грузия. И точно в разгара на тази вакханалия бе убита Ана Политковская.
В онези дни публикувах в «Грани» статията “Версия за убийството на Политковская, за която е страшно да се помисли. Но трябва!” Ставаше дума за това, че всички сочеха като причина за убийството нечие отмъщение за неща от миналото. Отмъщение на Путин, на Кадиров…
“Но, - писах тогава аз – нека се отнесем с по-голямо уважение към умствените способности на предполагаемите поръчители на убийството. Може би са имали предвид бъдещето? Възможно е те да са искали да осуетят бъдещо прилагане на изключителните качества на Политковская?
В случай на военна операция на руската войска в Грузия (Абхазия, Южна Осетия), кой пръв сред журналистите би се устремил в зоната на новата “малка победоносна война» с поредния враг на Русия? Кой би осведомявал най- ефективно и безстрашно за тази нова операция по “пречукване в кенефа” (според незабравимия изискан израз на Владимир Путин) на поредните терористи? Кой би имал нужната известност на Запад и връзки със западната преса? Кой освен Политковская.”
По онова време статията бе обсъждана нашироко, но така и не срещнах нито един читател, който да повярва тогава в реалната възможност на една война с Грузия. Но ето, че тя се случи – след по-малко от две години! И колко ловко подбраха момента за нейното начало: в деня на откриването на олимпийските игри, в разгара на отпускарския сезон, в навечерието на смяната на властта в САЩ и преди декемврийската среща на върха на НАТО, където можеше да се състои първият етап от приемането на Грузия в Алианса.
Единственото средство за осуетяването на нейното приемане бе да се раздухва конфликтът на Грузия с Абхазия, с Южна Осетия, а и със самата Русия. Според статута на Атлантическия Съюз в него не се приемат страни, които имат сериозни конфликти по своите граници. Не напразно още на втория ден на войната посланикът за специални поръчения на руското МВнР Юрий Попов направи твърде откровено изказване: “Международната общност трябва да преразгледа въпроса за присъединяването на Грузия в НАТО”. Путин отиде още по-далече, като каза, че “кавказкият регион винаги е бил, е и ще бъде (тук той наблегна особено и очите му пламнаха със злобно предизвикателство!) зона на влияние на Русия”. Между другото Путин добави, че влиянието на Русия в този регион винаги било благотворно, че то спомагало за мира и процъфтяването Каза го и не му мигна окото....
Западът уговаря и умилостивява Русия на Борис Елцин още от 1994 г., след първия опит за смазване на чеченската независимост. Може би едва сега, при атаката си срещу Грузия Путинска Русия премина чертата, отвъд която на Запада ще му е трудно да продължи да увещава. Точно това заявиха единогласно тримата президенти – на Естония, на Полша и на Украйна. Според тях “с агресията си срещу Грузия Русия прекрачи червената линия и ЕС не бива повече да се ограничава само със заявления, от които не следва нищо”.
Разбира се, че не може и дума да става за използване на военна сила срещу Русия, особено ако самата Русия не се реши да окупира за постоянно Грузия. Но Западът разполага и с много силни мирни лостове. Сред тях е изключването на Русия от Г-8, лишаването й от правото да провежда Олимпиадата в Сочи, разпускането на Съветите ЕС - Русия, НАТО - Русия. И това далеч не е пълният списък. Възразяват, че Русия можела да отговори със затягане на нефтените и газови кранчета? Да, но тогава тя сама ще си затвори основния източник за валутни постъпления. Западът пък може освен това да спре експорта на високи технологии и висококачествени стоки за Русия. Така че интригата пред нас е голяма – как ще действа Русия, как ще отговори Западът?
В края на статията “Версия за убийството на Политковская…” споменавам една формула, която съчиних още по съветско време, но която е приложима и към днешния режим. Този режим “е невъзможно да бъде очернен защото той е по-черен и от най-черната представа за него! Живееш и си мислиш, че си разбрал, какъв скапан строй е установен в собствената ти страна, но внезапно нещо се случва и ти осъзнаваш, че така и не си предполагал цялата безкрайна дълбочина на черната бездна, от която е изпълзял този строй. Адът се отваря пред нас отново и отново – в чеченската война, при взривовете на жилищните блокове в Москва и Волгодонск, при щурма на театъра на Дубровка и на Бесланското училище. Сега черната пропаст на ада зейна иззад антигрузинската истерия и убийството на Анна Политковская. И това още далеч не е дъното на пропастта, към която стремително се плъзга нашата страна”.
Да, а след това пред нас се отвори още по-дълбока пропаст зад чудовищното убийство на Александър Литвиненко. За пръв път в историята човек бе отровен с радиоактивна отрова, от която пострадаха още много случайни хора при това в чужда страна.
А ето сега – войната срещу Грузия, неразбираема за всеки нормален човек, война с използването на отровата на масирана лъжа и демагогия. Новият ни президент с либерален лик твърди, че за ден и половина сражения в слабо населен планински район грузинските военни били убили повече от 2000 мирни жители, при това на много от тях “грузинците рязали гърлата”...
Важно е да бъде разбрано, че съществуват хора, в чиято психика е заложен стремежът към разрушаване на живота, към разрушаване на всичко, с което се захванат, заложено е особено силно ентропийно начало или влечение към смъртта, което те се стараят да отклонят от себе си към всекиго наоколо. Хора – разрушители на живота. Когато са обикновени, редови граждани те може и да не представляват кой знае каква опасност, но да пази Господ, ако такъв се издигне до лидерски позиции. Най-новата история на света дава немалко, добре познати на всички ни примери...
_____________
Авторът е сред най-уважаваните руски правозащитници, литератор и публицист. Политемигрант от 1972 г. След десетилетна работа в радио “Свобода”, днес той живее в Мюнхен. Вадим Белоцерковски активно се застъпва за прекратяване на войната срещу Чечения, сътрудничи на водещите граждански организации в Русия, пише книиги и публицистика.

Колчо Слепеца
18.08.2008, 16:14
Войната с Грузия - нова черна пропаст по пътя на Русия
... Аман от платени викачи..
АМАН..

Forex Master
18.08.2008, 16:19
Авторът е сред най-уважаваните руски правозащитници, литератор и публицист. Политемигрант от 1972 г. След десетилетна работа в радио “Свобода”, днес той живее в Мюнхен. Вадим Белоцерковски активно се застъпва за прекратяване на войната срещу Чечения, сътрудничи на водещите граждански организации в Русия, пише книиги и публицистика.
Ти знаеш ли що е то радио “Свобода”, кой го е създал, с каква цел и кой плаща бюджета му? Явно не знаеш... щом смяташ че като извадиш тази информация под черта това ще придаде по-голяма достоверност на статийката?! Ефектът който постигаш е тъкмо обратния! :D

Монти
18.08.2008, 16:19
Стамболов , не ни спускай депеши и недей да се връщаш преди новата ера , за да докажеш какви варвари са руснаците. Има международно право и договор за омиротворители в Осетия и един нарушител Грузия , който унищожава собственото си население с танкове и Град , ако приемем ,че Грузия е неделима. Ако приемем Осетия за отделна страна , тогава положението става още по лошо.За геноцит чувал ли си ?

alex1001111
18.08.2008, 16:21
Приоритетна задача е спечелването на журналисти с репутация, които да заемат нашата позиция.

outsider
18.08.2008, 16:23
Интересна версия за събитията може да се научи от този "уважаван правозащитник от Мюнхен" Осетинците пуцали през нощта и нервите на някои грузински командири не издържали и вдикнали пехота, бронетанкови части, артилерийски системи "Град" и авиация. Дали ще се намери някой наивник да повярва на това ? А колкото до уважавания мюнхенски правозащитник сигурна си е заслужил заплатата. Вярвам, че за такива статии добре се плаща и ще изляват ощве много подобни творения

baixinho
18.08.2008, 16:31
Интересна версия за събитията може да се научи от този "уважаван правозащитник от Мюнхен" Осетинците пуцали през нощта и нервите на някои грузински командири не издържали и вдикнали пехота, бронетанкови части, артилерийски системи "Град" и авиация. Дали ще се намери някой наивник да повярва на това ? А колкото до уважавания мюнхенски правозащитник сигурна си е заслужил заплатата. Вярвам, че за такива статии добре се плаща и ще изляват ощве много подобни творения

Още по-интересно е как се случило така че руснаците имали пък точно по това време (с разлика от 24ч), мобилизирани 1,000 танка. Защото лесно се мобилизират за толкова време ... Нали?

Изгодно ти и да говориш по начина по който го правиш, но не е да обръщаш монетата. Ясно е че, просто всичко е инсценирано с цел да се намеси Москва.

Forex Master
18.08.2008, 16:33
Авторът е сред най-уважаваните руски правозащитници, литератор и публицист. Политемигрант от 1972 г. След десетилетна работа в радио “Свобода”, днес той живее в Мюнхен. Вадим Белоцерковски активно се застъпва за прекратяване на войната срещу Чечения, сътрудничи на водещите граждански организации в Русия, пише книиги и публицистика.
Ти знаеш ли що е то радио “Свобода”, кой го е създал, с каква цел и кой плаща бюджета му? Явно не знаеш... щом смяташ че като извадиш тази информация под черта това ще придаде по-голяма достоверност на статийката?! Ефектът който постигаш е тъкмо обратния! :D

След 1990 година журналистите от радио "Свобода" и радио "Свободна Европа" изпаднаха в жестока депресия! Имаше много изгубени работни места, намален бюджет и съответно намалени заплати... Много лични и професионални трагедии... Много глад от тогава до сега и стискане на зъби... И сега се появява лъч надежда в потъмнелите от глад продажнически очички... Току виж студената война се завърнала и на тях пак им вдигнат заплатките. Зер те като професионалисти на свободния пазар не могат никаква работа да си намерят... На тях им дай само да плюват. Те друго не могат!

С една дума, трябва да си доста зле с аргументите за една или друга кауза за да цитираш изказване на журналист от радио "Свобода" или радио "Свободна Европа"...

Монти
18.08.2008, 16:43
Още по-интересно е как се случило така че руснаците имали пък точно по това време (с разлика от 24ч), мобилизирани 1,000 танка. Защото лесно се мобилизират за толкова време ... Нали? baixinho , ти май за казарма си чул само по телевизията. Какво означава да се мобилизират танкове. Това да не са запасняци и булдозери от частни фирми. Те са си в поделенията заедно с екипажите и като получат заповеди до 24 часа могат да са преминали до 500 км.

Стамболов
18.08.2008, 16:48
ПОВТОРЕНИЕТО Е МАЙКА НА ЗНАНИЕТО! ВСЕ ПАК СПОРЯ С КОМУНИСТИ-РУСОФИЛИ!
След разпада на СССР в Грузия имаше няколко региона, в които се развиха силни сепаратистки движения. Южна Осетия е един от тях, Абхазия и Аджария са другите. С помощта на руската армия и на чеченски командоси стотици хиляди грузинци бяха изтласкани по възможно най-бруталния начин от Абхазия. До 1990 година абхазците представляват 18% от населението там, а сега претендират, че са единствените “собственици” на този регион, от който искат да създадат независима държава. Руската армия и руското правителство още от началото на 90-те години на практика подкрепя тези местни “военн-милиционерски хунти”, диктаторски режими, основани на практика върху мафиотски структури. Тяхната цел е сепаратизъм и откъсване на територии от състава на Грузия. Много са причините Русия да ги подкрепя, но основната е геополитическа. Южен Кавказ се явява изключително важен коридор между Европа и Централна Азия, който ако бъде открит за международна търговия и за структурите на международната сигурност, ще лиши Русия от един от нейните основни имперски инструменти за контрол върху Централна Азия, както и от основни стратегически пътища, които преминават от Европа към Азия и обратно. Досега Русия можеше десетки пъти да подкрепи независимостта на Абхазия и Южна Осетия. Тя не го направи, защото тези области не са й необходими независими. На Русия са й необходими конфликти, които да играят ролята на преграда именно пред свободното движение през този коридор – търговски потоци, институциите на международната общност, развитие на независими демократични системи, които да заставят Русия да води равноправни отношения с тези страни. Русия води класическа имперска политика, която чрез подкрепата на тези сепаратистки движения и местни мафиотски хунти, запушва този коридор и прекратява международния достъп и до ресурсите – икономически и геополитически на Централна Азия и Евразия. Това доведе до множество трагедии в Грузия, доведе до сблъсъците и разрушенията от периода 1991-94 година, доведе до изключително неефективното управление на Едуард Шевернадзе. Това управление почти превърна Грузия в една африканска страна с корупция и разруха.
След “Революцията на розите” обаче от ноември 2003 година, в Грузия беше избрано правителство от млади и динамични хора. За броени години те успяха да поставят страната на крака, превърнаха я в основен притегателен център за международни инвестиции, стабилизирах я икономически, социално и демографски. Русия не можа да преглътне това, поради което провокациите срещу Грузия от страна на Москва не са прекратявали през този период. Ако се следят руските информационни източници, ще се остане с впечатлението, че става въпрос за едва ли не - непредизвикана агресия на грузинската армия срещу Южна Осетия. Истината е че още от 3 юли, тоест преди повече от месец, започнаха системните провокации на режима на Едуард Кокойти в Южна Осетия, подкрепен от така
наречените руски миротворци, тъй като Русия играе ролята и на страна в конфликта, и на посредник. Което е твърде странно от разумна гледна точка, но за Русия това е нормално. Още тогава беше направен опит за атентат срещу председателя на Министерския съвет на Южна Осетия, който изразява прогрузинска политическа позиция. Последваха и серия от провокации срещу множество грузински селища, убийства на местни грузински активисти, които се случиха с подкрепата на руски миротворци. Всичко това предизвика грузинските въоръжени сили да навлязат в тези региони с цел да прекратят провокациите. Русия на практика изпълни своята основна цел – да започне военни действия срещу Грузия в удобен период – лято, Олимпийски игри, последни месеци от управлението на един неубедителен американски президент, какъвто е Джордж Буш. Всички тези фактори се наслагват един върху друг с цел Русия да отвори отново с максимална сила конфликтите в Южен Кавказ, да предотврати приемането на Грузия в НАТО, да предотврати по всякакъв начин навлизането на международната общност като посредник в конфликтите, защото така Русия ще загуби монопола си върху региона.
Една от целите на Русия е с радикалната дестабилизация да блокира алтернативните енергийни пътища от Централна Азия и от Каспийския басейн на Запад. През територията на Грузия преминава нефтопроводът Баку – Тбилиси - Джейхан, за който има информация, че е бомбардиран от руската авиация. През територията на Грузия би могла да минава и инфраструктура на алтернативна газова мрежа, която да бъде част например от проекта „Набуко”. Грузия е от жизнено значение за експорта на каспийските и в частност на азербайджанските енергийни суровини в западно направление. Не случайно една от първите реакции на войната на Русия срещу Грузия беше прекратяването от страна на Азербайджан на експорта на нефт през грузинското пристанище. В този смисъл Русия цели да блокира този масивен поток от суровини и да принуди Азербайджан да обяви, че ще изнася своя нефт само през руската тръба от Баку към Новоросийск. Това обаче е достатъчно основание за най-прагматичните в негативния смисъл на думата западни държавници да реагират гневно на руската инвазия в Грузия, защото прекъсването или застрашаването на алтернативните енергийни пътища от Централна Азия и Каспийския басейн на Запад увеличават европейската енергийна зависимост от Русия.
Тази война ни връща не просто в 20 век, тя ни връща дори в 19 век. В него властва манталитетът на Великите сили, на империите, които си „заплюват” своите сфери на влияние и считат, че там никой няма право да им се бърка. В момента Русия действа точно с този манталитет, с имперския манталитет на авторитарна велика сила от 19 век, която счита, че Южен Кавказ е нейният заден двор, където всякаква друга намеса е непочтена и неоправдана. Русия не смята за необходимо да разпростира нито международното законодателство, нито международното право, нито принципите и нормите на международното съжителство върху тези региони, които тя счита по някакво незнайно обичайно право за своя собственост. Така че руското държавно ръководство е доминирано от този тип ретроградна имперска идеология. За съжаление в момента няма кой да се изправи категорично срещу Русия. Може би от реакцията на международното обществено мнение ще зависи не малко. Русия, макар че е тоталитарна страна, макар че се управлява от хора, които не зависят от гражданското мнение или много малко зависят от него, все пак държи да поддържа някакъв позитивен образ, особено на територията на Европа. Една ефективна гражданска съпротива в Европа срещу руската агресия в Грузия би имала съществено значение.Европа и Америка са единни в подкрепата си на Грузия срещу руската агресия. Днес Меркел предупреди руснаците и лично Путин, че агресията им е прекомерна и Грузия ще влезе в НАТО. Саркози и Кушнер изпратиха днес предупреждение до Медведев че той не спазва примирието руснаците мародерстват в Грузия и това ще има сериозни последици за отношенията НАТО-Русия.
Франция и Германия подкрепят Америка в борбата срещу мафиотския режим на лилиПутин. И това е напълно естествено - Русия с нейния варварски манталитет и тираничен режим отново стана заплаха за цивилизования свят.

YNM
18.08.2008, 16:51
написаното много точно отговаря и за Югославия

Forex Master
18.08.2008, 16:54
Още по-интересно е как се случило така че руснаците имали пък точно по това време (с разлика от 24ч), мобилизирани 1,000 танка. Защото лесно се мобилизират за толкова време ... Нали? baixinho , ти май за казарма си чул само по телевизията. Какво означава да се мобилизират танкове. Това да не са запасняци и булдозери от частни фирми. Те са си в поделенията заедно с екипажите и като получат заповеди до 24 часа могат да са преминали до 500 км.
Ти па не му обяснявай на бесника... Не виждаш ли кви глупости ръси... 1000 танка?! В Южна Осетия в момента има около 150 руски танка! Тоя май днес е чел-недочел някъде нещо за 65-годишнината от Курската битка?! :)

За сведение, грузините атакуваха Цхинвал с около 250 танка!

Aladdin
18.08.2008, 16:56
Доколкото схванах Южна Осетия е част от Грузия. Честно неможах да схвана как точно са се намърдали там Руснаците, но веднъж щом са се намърдали там мисля, че нямат намерения да си ходят.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/country_profiles/3797729.stm

As the Russian empire expanded into the area in the 18th and 19th centuries, the Ossetians did not join other peoples of the North Caucasus in putting up fierce resistance. Some fought alongside the Russians against neighbours who had long been rivals, while others made the difficult journey south across the mountains to escape.

By tradition, the Ossetians have had good relations with Russians and were regarded as loyal citizens, first of the Russian empire and later of the Soviet Union. They sided with the Kremlin when Bolshevik forces occupied Georgia in the early 1920s and, as part of the carve-up which followed, the South Ossetian Autonomous Region was created in Georgia and North Ossetia was formed in Russia.

Огромното болшинство жители на Ю.Осетия са осетинци. За тях грузинците са това,което за българите горие-долу са турците .

Южна Осетия автономна област това не го знаех. Ми щом е автономна област нещо за което ще обвиня Грузинците, че са допуснали. Това е все едно и ние на Турците да им дадем една автономна област па като стане нещо иде се оправи. При такива положения да са му мислили Грузинците като са я дали тази автономия сега като нещата са стигнали до тук ще подкреня Осетците да си се отцепват и довиждане а Грузинците да са му мислили като са давали автономии.

Хайде четете история, става ли ? Пишете глупости.

Баси и хората, чел, чел, недочел и съвети раздава.

ХАйде на който му е интересно да си чете историята колкото иска.

На мен понякога и една дума от някой ми стига да го определя що за стока е. А за тоя конфликт съм прочел цели 5 думи :D
Грузия, Южна Осетия, Автономия и Русия напълно достатъчно ;)

Ох няма да забравя един: Вика така:
Ама вие не ме познавате ама вие неможете да даване заключение за мен от едно изречение.

МОжем можем :D

Монти
18.08.2008, 17:00
Русия на практика изпълни своята основна цел – да започне военни действия срещу Грузия в удобен период – лято, Олимпийски игри, последни месеци от управлението на един неубедителен американски президент, какъвто е Джордж Буш. Всички тези фактори се наслагват един върху друг с цел Русия да отвори отново с максимална сила конфликтите в Южен Кавказ, да предотврати приемането на Грузия в НАТО, да предотврати по всякакъв начин навлизането на международната общност като посредник в конфликтите, защото така Русия ще загуби монопола си върху региона.
Стамболов , колко човек трябва да заслепен за да изпише подобни лъжи.Как спиш от духовете на хилядите убити осетинци ?

alex1001111
18.08.2008, 17:01
Геноцидът като странично поражение, но с искрени извинения

Едуард Хърман

ZNet Commentary, 10 ноември 2001Афганската война на Буш извиква спомени за Виетнамската война както с действията, така и с реториката: масираната употреба на мощни оръжия поразяващи тежко мирни граждани, принудителен глад, тероризъм на едро уж воюващ с "тероризма", но винаги придружен с "искрени извинения" за всяко "странично поражение".

В предишната война, макар претенциите на пропагандата да бяха, че спасяваме Южен Виетнам от агресия, управниците в САЩ и военните знаеха много добре, че марионетният режим на САЩ на юг има пренебрежимо малка вътрешна подкрепа и в последствие най-жестоките форми на насилие от страна на САЩ бяха насочени към южното население.

Практически целият напалм и химикали ползвани по време на войната поразиха Южен Виетнам, който беше освен това редовно атакуван от бомбардировачи Б-52, а голяма част от неговата територия беше определена за "зони за неограничен огън". Като добри пропагандни слуги на държавата, обаче, традиционните медии никога не отбелязаха противоречието – практически неограничено насилие срещу хората уж спасявани от агресия. Според класическото военно оправдание за събитията в Бен Тре: "Трябваше да унищожим града, за да го спасим". [Бен Тре е 300-хиляден виетнамски град, разрушен от американската авиация по време на войната във Виетнам. Според сведенията в него влизат партизани, които се опитват да стрелят по американските самолети. Партизаните по-късно си отиват, а градът е разрушен. Командващият операцията заявява, че е трябвало градът да бъде разрушен, за да бъде спасен. бел. прев.]

В Южен Виетнам Съединените Щати проведоха мащабна кампания, целяща да доведе до принудителен глад бойците на Фронта за национално освобождение.

В тази кампания с безобидното название Операция "Земеделец", милиони литри Ейджънт Ориндж и други опасни химикали бяха многократно изливани над селските оризища. По време на Втората световна война адмирал Уилям Лийхи се възпротиви срещу тази практика с аргумента, че тя "е в нарушение на всяка известна на мен норма на християнския морал и на всички познати правила на войната". (Тогава вече бяхме поели към "хуманитарните бомбардировки" и новата "морална външна политика", когато тази политика беше въведена по времето на Кенеди).

Тази химическа война уби хиляди селяни и техните семейства и остави след себе си мрачен паметник – близо 500 000 виетнамски деца родени със сериозни деформации (Peter Waldman, "Body Count", Wall Street Journal, Dec. 12, 1997).

По това време критиците на тази престъпна и жестока политика подчертаваха факта, че войниците ще се възползват първи от ограничените хранителни запаси. Изтъкнатият харвардски специалист по прехраната Джийн Майер е само един от многото, които посочиха, че тази политика "първо и най-тежко порази малките деца" ("Crop Destruction in Vietnam", Science, April 15, 1966).

Но това не промени с нищо политиката: принудителният глад продължи при слаба съпротива от страна на либералните медии и международната общност. Продължиха интензивните тежки бомбардировки, както и употребата на напалм и осколочни бомби.

И макар че военщината на САЩ редовно изразяваше своето съжаление и заявяваше, че се стреми да избягва цивилни жертви, от време на време се признаваше, че народът подкрепя ФНО и "високата цена" на тази подкрепа и принудителното изселване към градовете е умишлено търсен ефект. Няколкото милиона убити и тежко ранени мирни виетнамски граждани продължаваха да бъдат "странични поражения", тъй като политиката нямаше за цел да ги убива, а просто да принуди твърдоглавото население да приеме едно правителство на малцинството, приемливо за управниците от САЩ.

Също както в Ирак, по време на режима на санкции от ООН, над 500 000 иракски деца и над милион загинали мирни граждани "си струваха" за Мадлин Олбрайт и следователно за традиционните медии отново бяха "странични поражения".

Прокламираната цел беше да се премахне Садам Хусеин, а не да се убиват деца и съответно животът на огромен брой деца беше тъжна, но разбираема и приемлива цена за една политика поставила си явно благородна цел. По старата приказка приписвана на "червените", целта оправдаваше средствата, дори ако те водеха до масова гибел на невинни жертви.

В системата на империализма се прибягва и до друго оправдание за масовата смърт, причинена от дадена политика, дори когато тя доближава измеренията на геноцид. И то е, че след като управниците на жертвите винаги имат възможност да се предадат, значи те са виновни за загиналите, а не страната, която пряко извършва убийствата.

На виетнамците редовно се предлагаше възможност да се откажат от борбата за сваляне на малцинственото правителство наложено на Юга от Съединените щати. И щом те отказваха, какво им оставаше на Щатите, освен да убиват, за да защитят Южен Виетнам от "вътрешна агресия" (фразата е оруеловският шедьовър на тогавашния посланик на САЩ в ООН Адлай Стивънсън)?

Как иначе да се разреши противоречието между "авторитета" на САЩ и избиването на милиони невинни жертви?

По същия начин Садам Хусеин можеше доброволно да се откаже от властта, макар ООН никога да не е поставяла неговото отстраняване като цел на "санкциите за масово поразяване" наложени на Ирак от тази организация. Но ако Съединените Щати прибавят тази цел по свое усмотрение, кой би се възпротивил, освен безпомощните жертви и слабаците от левицата?

В Косово видяхме познатата процедура приложена за пореден път: в Рамбуйе Югославия беше поканена да капитулира, не само като се съгласи НАТО да превземе Косово, но според Приложение Б да позволи на НАТО и да окупира цяла Югославия.

Това беше нарочно замислено да "вдигне летвата", за да осигури отказ от страна на Югославия, защото "на сърбите им се полагаха малко бомбардировки" по думите на служител на Държавния департамент. (На Садам също се полагаха малко бомбардировки след като нахлу в Кувейт през август 1990 и затова не му беше позволено да се измъкне чрез преговори).

Косовското решение чрез натовските бомбардировки и окупация беше аплодирано от западните либерали с мотива, че косовските албанци бяха репатрирани – пренебрегвайки факта, че те имаха нужда от репатриране именно заради войната на НАТО – и че демонът виновен за всички балкански беди, Слободан Милошевич, беше изправен пред съда – което почива на тотално погрешен прочит на новата история на Балканите и крайно натрапващото се пропускане на решаващата роля на натовските държави за дестабилизацията на Югославия. Роля, която доведе до етническото прочистване, която защити етническото прочистване и продължава да го защитава до днес в окупирано Косово, когато то се извършва от когото трябва.

Което ни води до войната на САЩ срещу Афганистан, където имаме повторение на наложените като стандарт оправдания за масовите избивания като странични поражения.

За пореден път врагът беше поканен да се предаде по начин, който осигуряваше отказ – изискването талибаните да предадат Бин Ладен, но с отказ да се представят доказателства за неговото участие в терористичните актове от 11 септември. По старата имперска традиция, отказът да се изпълнят нарежданията означаваше, че всички загинали от бомбите лежат на съвестта на талибанските ръководители.

Но една безпрецедентна черта на войната срещу Афганистан е, че когато тя започна, тази опустошена и бедна страна беше изправена пред масов глад, последица от непрестанни войни и тригодишна суша. Международни хуманитарни институции като Оксфам, СЗО, УНИЦЕФ, Коншънс Интернешънъл и други вече бяха насочили вниманието към Афганистан като отчайващ случай, в който 7-8 милиона души бяха обречени на гладна смърт.

Решението на САЩ да бомбардира Афганистан, следователно беше само по себе си мащабен терористичен акт, тъй като той доведе до мигновено изселване на хиляди хора от градовете, осуети хранителните доставки от страна на хуманитарните групи и причини незабавно влошаване на кризата.

Администрацията на Буш освен това принуди Пакистан да затвори границите, което директно възпрепятства операциите по снабдяване с храни. Самите бомбардировки причиниха нови изселвания и задържане на снабдяването с храни, придружени с познатите "заблудени бомби" и "трагични грешки", директно поразяващи мирни граждани.

Най-забележително беше многократното бомбардиране на добре обозначени продоволствени складове на Червения кръст в Кабул и признанието, че то е умишлено, тъй като те уж се намирали под контрола на талибаните. Служителите на Червения кръст отрекоха талибанска окупация или намеса, но който и да се окаже прав в крайна сметка, ние виждаме духа на Операция "Земеделец" в намеренията да се лишат талибаните от храна, въпреки факта, че политиката на принудителен глад първо и основно поразява деца и други мирни жители.

Многократните атаки срещу обекти на Червения кръст също така подсказва, че администрацията на Буш не приема последиците от ескалиращия масов глад като неблагоприятни – стига да бъдат засегнати хранителните запаси на талибаните, дори ако при това загинат голям брой мирни жители. Сходството с политиката от времето на Виетнамската война за лишаване на ФНО от храна, без оглед на човешката цена, е очевидно.

Традиционните медии в САЩ не се тревожат изобщо от това, както не се тревожат и от 5-те хиляди иракски деца, които умират всеки месец като "странично поражение". А помните ли колко силен беше интересът на традиционните медии към бедите на косовските албански бежанци прокудени по време на бомбената война и тяхното възмущение?

А сега, след като мирните афганци вече гладуват, прокудени от бомбардировките и заплахите на САЩ, медиите вече се интересуват от тактиките на бомбардировките, тяхната ефикасност и перспективи, а състоянието на гладуващите афгански бежанци почти не се отчита. Възмущението изцяло липсва. Това кой носи отговорността за бедите на бежанците е от основна важност за вниманието на медиите и техните нравствени излияния!

Също както медиите реално потискат свидетелствата, че ефектът от войната на САЩ върху кризата с глада в Афганистан е утежняващ, превръщащ я в политика на масово изтребление, те са слепи и за лицемерието на програмата за пускане на храна от въздуха и нейния пропаганден характер. Аз още пазя снимки на американски войници във Виетнам, които дават близалки на виетнамските деца, осиротели след като САЩ разсипаха Виетнам, за да го спасят. Медиите тогава показваха тези снимки като доказателство за нашата добрина, без да им мигне окото.

Сега имаме хвърляне на пакети с храна от въздуха – нещо незначително в сравнение с прекъсването на хуманитарната помощ в следствие на войната. По някаква мрачна ирония те са със същия жълт цвят като касетъчните бомби, които също се хвърлят в огромни количества и са смъртоносни за всеки, който се докосне до тях.

Накратко, медиите отново служат като ключов инструмент за представянето на националната политика като лесно смилаема, за оправдаването и аргументирането на масовото избиване на невинни мирни жители извършвано от тяхното правителство. Дадохме възможност на врага да се предаде, търпението ни отново е изчерпано и за пореден път "Съединените щати искрено се извиняват за този непреднамерен удар по..." (попълнете празното място), който е определено неволен и представлява странично поражение.

Storm
18.08.2008, 17:01
Доколкото схванах Южна Осетия е част от Грузия. Честно неможах да схвана как точно са се намърдали там Руснаците, но веднъж щом са се намърдали там мисля, че нямат намерения да си ходят.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/country_profiles/3797729.stm

As the Russian empire expanded into the area in the 18th and 19th centuries, the Ossetians did not join other peoples of the North Caucasus in putting up fierce resistance. Some fought alongside the Russians against neighbours who had long been rivals, while others made the difficult journey south across the mountains to escape.

By tradition, the Ossetians have had good relations with Russians and were regarded as loyal citizens, first of the Russian empire and later of the Soviet Union. They sided with the Kremlin when Bolshevik forces occupied Georgia in the early 1920s and, as part of the carve-up which followed, the South Ossetian Autonomous Region was created in Georgia and North Ossetia was formed in Russia.

Огромното болшинство жители на Ю.Осетия са осетинци. За тях грузинците са това,което за българите горие-долу са турците .

Южна Осетия автономна област това не го знаех. Ми щом е автономна област нещо за което ще обвиня Грузинците, че са допуснали. Това е все едно и ние на Турците да им дадем една автономна област па като стане нещо иде се оправи. При такива положения да са му мислили Грузинците като са я дали тази автономия сега като нещата са стигнали до тук ще подкреня Осетците да си се отцепват и довиждане а Грузинците да са му мислили като са давали автономии.

Хайде четете история, става ли ? Пишете глупости.

Баси и хората, чел, чел, недочел и съвети раздава.

ХАйде на който му е интересно да си чете историята колкото иска.

На мен понякога и една дума от някой ми стига да го определя що за стока е. А за тоя конфликт съм прочел цели 5 думи :D
Грузия, Южна Осетия, Автономия и Русия напълно достатъчно ;)

Ох няма да забравя един: Вика така:
Ама вие не ме познавате ама вие неможете да даване заключение за мен от едно изречение.

МОжем можем :D

Разбира се, че можем. Глупавия си личи отдалече.

outsider
18.08.2008, 17:04
Като става дума за геополитика припомнете ми кой западен политик беше на посещение в Грузия дни преди грузинското нападение. Дали са му казали какво мислят да правят?

Стамболов
18.08.2008, 17:13
ПОВТОРЕНИЕТО Е МАЙКА НА ЗНАНИЕТО! ВСЕ ПАК СПОРЯ С КОМУНИСТИ-РУСОФИЛИ!
Унизеният до преди десетина години беден, но все така въоръжен до зъби гигант Русия, който междувременно забогатя от петрола и природния газ, избива комплекси и грузинци. Реваншира се за болката от загубата колониите, пожелали да станат демократични държави и демонстрира как се рита малка паднала държава. За назидание бие, когото докопа. Щеше му се това да са балтийциите, които така нагло се репчат (естонците дори не дават на руското малцинство да има руски паспорти, за да не повикат някой ден на гости братята освободители с танковете). Или поляците, които пък мразят за това, че не обичат вековните си руски поробители. Да не говорим за омразните с богатството си западноевропейци и най-вече-арогантните американци, които така и не дават да бъдат настигнати в никоя област. Но Путин не придиря-паднали са му грузинците, така да бъде. Ще ги спука от бой та цял свят да види кой е шефът! И колкото повече кръв пуска, толкова повече се настървява-не му стига някакъв си военен демарш.
Левски, който ни предупреждава с почти апокрифното ( защото се премълчава като „неудобно” в нашата русофилска държава) завещание „ който ни освободи, той ще ни зароби”, се оказа грузински пророк. Православна Грузия е освободена от дядоивановата Русия през 1878 година.
А Сталин? Кой е по-голям сталинист? Съхранилите статуята на Сталин граждани на грузинския град Гори, който гори под руските бомби, или онези, които бомбардират със сталинска непоколебимост родината на любимия им Сталин? Впрочем интернет беше „бомбардиран” от руснаци, които за малко да изберат грузинеца Джугашвили за национален любимец при неотдавнашно гласуване в мрежата за най-велик руснак за всички времена. Ако бяха изчакали още малко щяха да припознаят в тази роля Путин. Дребничък, като Сталин ( и като неговия побратим, родом от една друга малка и анексирана държава, онзи с мустачките, изпружената ръка и налудничавия поглед), но направо велик в преследването на великоруските цели.
Защо точно Путин? Нали Русия си има президент. Как се казваше? А, да , Медведев. Не знам. Питайте грузинците емигранти, който скандират пред сградата на ООН в Ню Йорк „ Путин е убиец”. Не че Медведев не се оказа същият, но е някак си младши убиец. Вице. Виц дори, в сравнение с окървавения в Чечня премиер Путин.
Въпросът не е точно в това, че откакто СССР се срина Русия за пръв път воюва със своя армия в „близката чужбина” ( която досега толкова пъти е заплашвала по различни поводи) . По-важно е дали е за последен път. Иначе казано-кой ще е следващият, който ще гризне имперското дръвце. Защото Грузия явно попадна в ролята на самара ( нищо общо със самарското знаме и възторга от Дядо Иван), който яде бой, за да се сещат упоритите като магарета всякакви мислими и въображаеми врагове на батюшката от Кремъл.
Най-умилителното в пропагандната война е очевидната за всеки обикновен руснак лъжа, че Кремъл се е загрижил за православните братя от Южна Осетия ( общо на брой колкото един-два конвоя православни руснаци, разстрелвани не толкова отдавна за денонощие от болшевишкия режим), които батковците от още по-православната Грузия тормозят и затова строгата, но справедлива Русия, не може да не се намеси в защита на по-слабия. Надменността на големия побойник е толкова по-голяма от факта, че дори не си прави труда да признае, че става дума за война-как така, ами то е унизително за едномилионната и трета по военен бюджет, въоръжена с най-големия брой ядрени ракети на планетата армия да си прави труда да обявява война на някаква си почти невидима на картата Грузия. Бие е си я на правата на по-силния и това си е. Били ли сте в Москва? Е, може покрай дивата античеченска пропаганда да има някаква конкретизация в омразата на народните маси, но по принцип там си ненавиждат „кавказците”. Наричат ги черни мутри, които имаха още по комунистическо време нахалството около 8 март да долитат в Москва ( със самолет, представяте ли си, богаташи ниедни!) от топлите си страни и да продават скъпо цветя на кавалерски настроените ( веднъж в годината) леко подпийнали ( за начало в 8 сутринта) московски джентълмени. Кавказки паразити, черноборсаджии и …за едни части от тялото, за които се предполага, че са им черни като борсаджийството, да не споменавам!
За същите черни мутри изведнъж е настанала такава принципна загриженост в Москва, че дори народът да подкрепи война в защита на една шепа от тях? А тук, у нас, наистина ли има вярващи, че дядо им Иван е хукнал да освобождава южноосетинските братушки от грузинско робство?
Руските шефове, къпейки се в еуфорията на славни победители над „страховит” противник като Грузия, се опияняват взаимно в неофициално състезание по историческо остроумие. Водят истински пропаганден блицкриг. Бързат някой да не им отмъкне любимата фашистка символика, която приписват на всеки опонент, когато трябва да закърпват идеологически собствените националистическо-социалитически гащи. Сетиха се да припомнят националсоциалистическия аншлус. По липса на опонент няма кой да им напомни, че Судетите бяха повод за хитлеристкото поглъщане на Чехословакия, но каквито и да са били чешките несправедливости срещу германското малцинство в областта, смазването на малка Чехословакия от голямата Германия е забележимият краен резултат ( досущ като в случая с войната на Русия срещу Грузия). Да не говорим за аншлуса-Австрия, наричана по онова време в Берлин „южна германска провинция”, не е била точно като Южна Осетия днес, но определено е била обект на шовинистичните аспирации на северния голям съсед. Което също много напомня на ситуацията в Кавказ с днешна дата.
Особено колоритно е хрумването на Путин да зашлеви пропагандно американците, че обесили Саддам Хюсеин заради разрушаването на няколко села, а на него, миротвореца, му придирят за хуманните действия в Кавказ, където си има работа с истински изверги.Много нескопосан пример. Слаб две! Ако ще всичките южноосетински братушки да бяха изпекли на бавен огън( не дай си православни Боже), грузинците пак нямаше как да стигнат мащабните десетилетни зверства на побратима на Путин от Багдад. Саддам прогони милиони сънародници в чужбина, малтретира и изби поне още толкова, да не говорим, че превърна Ирак в държава, в която дори децата бяха задължени да донасят на тайната полиция за родителите си. А може би точно заради това постижение Путин така скърби за обесения?
Между другото, понеже стана дума за Ирак ( а някои хора са суеверни и търсеха символика в наслагването на осмици на 8.08.2008-ма, когато Грузия даде дългоочаквания от Москва повод на Путин да се развихри), ето Ви още една аналогия: осем годишната война между Иран и Ирак приключи на 8.08.1988 година. Убеден съм, че 8.08. 2008-ма също ще се запомни, но не като край, а като начало на събития, които няма да са по-малко важни от регионалното съперничество между Багдад и Техеран. Защото Русия винаги е била въоръжена и почти винаги-реваншистки настроена. Но никога едновременно свръхвъоръжена, реваншистка и богата като петролно шейхство.Нали знаете шегичката, че жена с пари по време на пазар било равносилно на луд с картечница…Така де, Русия има пари, произвежда си оръжия и си ги ползва. В едни други , доста по-богати държави, корективът на тази лудост се нарича гражданско общество и е в комбина със свободните медии- в случая с Америка и Виетнам, например, тези два фактора воюваха от все сърце на страната на Виетконг и в крайна сметка наклониха везните в своя полза.
Нищо подобно не съществува в единна Русия ( не случайно така се казва и управляващата партия, чиято младежка организация се калява в лагери по подобие на Хитлерюгенд, включително в българския курорт Камчия, напазаруван от московския олигарх Лужков).
И да си дойдем на думата: косовската аналогия. Ако случаят с Косово е толкова гаден прецедент, както твърдят в Москва, защо гадният прецедент да се превръща в пример за подражание за една толкова чудесна хуманна операция, като войната на Русия срещу Грузия? Не изпада ли възвишената руска душа, възмутена от отвратителната развръзка в Косово, в противоречие със своето възмущение, взимайки пример от мръсните империалисти и техните попълзновения в Косово?
Ами другата аналогия-нахалните янки и техните войни за контрол над петрола? Те, янките, затова са се загрижили за Грузия, която е на пътя на стратегически петролопровод за Западна Европа. А руснаците-о, не, те не са такива. Те си имат петрол. И като бомбардират Грузия не искат нищо повече от някой и друг долар увеличение цената на нефта на световния пазар. Както и стана.
Въобще, щом Грузия се закача с такива приятели на Русия, като южноосетинските братушки, общо около 60 000 души, ще си сърба попарата, казват възхитените от битката между мечката и…не знам на какво животинче да оприлича „другата страна”, която въпросната мечка налага в рамките на операцията си по налагане на мир.

Монти
18.08.2008, 17:21
ПОВТОРЕНИЕТО Е МАЙКА НА ЗНАНИЕТО! ВСЕ ПАК СПОРЯ С КОМУНИСТИ-РУСОФИЛИ!
Стамболов , ти не спориши , а четеш доклад. А и даваш определения , Герхард Шрьодер и тои ли е комунист -русофил, Бернар Кушнер , Стуб и др.
Не ти ли свърши работното време или ти плащат на пост ?

outsider
18.08.2008, 17:24
"Стамболов", ти просто си един озлобен човек. Ако квалификациите, които правиш се приложат спрямо теб, сигурно никак няма да ти хареса.

Стамболов
18.08.2008, 18:09
Захарий Стоянов

“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”Русчук, 1-й Март 1886 г.З.СтояновИз предговора към статията на Георги С. Раковски “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, публикувана във в.”Дунавски лебед”, 1859 г.0 Захари Стоянов, статия “Русия и българската криза” пише: “С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се отбележи, че тези войни не се вдъхновяваха никога от интересите на България, чието име не бе дори произнасяно. Не е ли Русия тази, която разруши градове като Свищов, Русчук, Силистра, Сливен, Стара Загора, Разград, Варна и т.н.” Коментар: Разгледана в по-широка перспектива, тази политика на Русия към България (а и не само към нея) е “дообогатяване” на панславизма, същността на който се изразява главно в непризнаването на отделни славянски нации и тяхното разглеждане като различни групи от един и същ народ, предопределен да се обедини под скиптъра на руските императори. Точно в този дух е прекроена и цялата история на българо-руските отношения.
“Всяко тържество на България е смърт за Русия”, пишеше в един брой на “Русь” покойний екзалтиран славянофил Аксаков, за когото се проляха толкова сълзи в Софийското книжевно дружество. “Какви са тия Крумовци, Симеоновци и Борисовци? Разве не можеше и без тях?”… пишеше същий тоя Аксаков на княжеската прокламация към българските солдати, в която се казваше: “Вие, синове и потомци на Крума и пр.” Виждате доколко е жесток бил горещий славянофил. Негова милост желаял, щото ние да се не обърщаме към нашето минало, да заместиме името на Крума, и Симеона с Иван Грозний и с Екатерина Вторая.

Т а р и к а т
18.08.2008, 18:13
Колкото и да се псувате тукв този форум, руснаците няма да позволят на американците да се настанят в задният им двор /Грузия/. Още повече, че в случая Грузия е агресорът избил над 1600 невинни цивилни. Кондолиса няма никаква работа в един конфликт на десетки хиляди километри от САЩ. Въпреки това се опитва да се налага. Струва ми се, че с тази агресия на практика Грузия и Украйна си отрязаха пътя за приемане в НАТО. Ако все пак ги приемат руските ракети ще са настанят в Куба и Венецуела. И тогава никаква хипер скъпа ПРО няма да е нужна на янките.

meche_cveti93
18.08.2008, 18:13
Канцеларията на президента на Украйна обвини днес премиера Юлия Тимошенко, че системно работи в интерес на Русия, предадоха ИТАР-ТАСС и Франс прес.

Действията на сегашния премиер носят белега на държавна измяна и политическа корупция, заяви в комюнике заместник-секретарят на президентството Андрей Кислински.

Стамболов , какво казват господарите ти за съюза на Юшченко и Тимошенко...... Предполагам знаеш , че проруския политик там е Янукович..... Та Украйна в НАТО казваш............Само ние си даваме ....земята за американски бази и си пращаме армията в Тамбукту.....за американски интереси....

Forex Master
18.08.2008, 18:17
Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….
Ей тоя същия маниакално-депресивен циклофреник под един друг ник преди време ни убеждаваше как Русия забавила развитието на България като са ни освободили от турско робство... Убеждаваше целия форум, как като поданици на падишаха щели сме да бъдем къде по-напред сега! :lol:

Forex Master
18.08.2008, 18:25
"Стамболов", ти просто си един озлобен човек. Ако квалификациите, които правиш се приложат спрямо теб, сигурно никак няма да ти хареса.
Тоя има само една фикс идея и всичко друго бледнее пред тоя страх. Все сънува че ако ги няма натовските бази, урало-азиатските орди ще нахлуят в България, ще го намерят и ще го изнасилят. До там е стигнал, че даже е съгласен турците да го надупят само и само да не са ония орди! :lol:

Т а р и к а т
18.08.2008, 18:28
Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….
Ей тоя същия маниакално-депресивен циклофреник под един друг ник преди време ни убеждаваше как Русия забавила развитието на България като са ни освободили от турско робство... Убеждаваше целия форум, как като поданици на падишаха щели сме да бъдем къде по-напред сега! :lol:

В това твърдение има известна доза истина. Когато сме били поданици на падишаха сме разполагали с целият огромен пазар на Османската империя. С освобождението този огромен пазар го губим.

wolf66
18.08.2008, 18:29
kefala


Мнения: 1549
Местожителство: Подсофиието
Пуснато на: Пон Авг 18, 2008 3:23 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

За Вълчо,малко повече писане!!!Време е наистина някой да вкара комунистите в Сибир.Не руснаците!!!Въпреки,че мисленето на 70%руснаци е такова!!!Последните събития го доказват!!!Достатъчно ли ти е!!!Не обичам да плямпам като теб!!!
kefala, ето за това говорех.....пак лозунги от едновремешните митинги..."комунистите в Сибир, 70% от руснаците са с мислене на комунисти....". Много ми е интересно как примитиви като теб боготворят американците без хабер да си имат какво е тяхното мислене, какво знае за света извън мол-а average Joe...?!!
И кои са тези 30% в Русия с демократичното мислене, тези с израелските паспорти дето я обраха по времето на "демократичния" пияница Елцин и намериха убежище при събратята си в Лондон ли? Или тоя дето чука налъми в Сибир, Ходорковски от същата шайка!?? Или спонсорираните от Америка "демократи" от Яблоко? Много ви е яд, че се намериха читави хора, патриоти, да изправят страната на крака след Елцин и Березовски, но това е положението...процеса е необратим...изтървахте я...

Forex Master
18.08.2008, 18:32
Когато сме били поданици на падишаха сме разполагали с целият огромен пазар на Османската империя.
И как си обясняваш че 5 /ПЕТ/ века сме имали "целия огромен пазар" на Османската империя, А ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ СМЕ ИЗОСТАВАЛИ ОТ ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ КОИТО НЕ СА ИМАЛИ ТАКЪВ ДОСТЪП?

Telec
18.08.2008, 18:34
The Guardian: Жена Саакашвили: "Мой супруг намерен продолжить традиции Сталина и Берия"
В интервью голландскому еженедельнику Сандра Роэлофс, голландка, жена нового президента и, следовательно, первая леди Грузии, объяснила, что ее муж намерен продолжать традиции сильных грузинских лидеров, "таких как Сталин и Берия". В ноябре прошлого года Саакашвили начал свой поход на Тбилиси с митинга у памятника Сталину в Гори….

Мисля че всичко е ясно.

Alan Greenspan
18.08.2008, 18:35
Вместо да ни занимаваш със сексуалните ти фантазии прочети какво е писал Раковски за "убийствената политика" на Русия към българите.
Ще разбереш защо руснаците винаги са искали слаба България и защо не са наши приятели, а винаги са работели против България.

"Стамболов", ти просто си един озлобен човек. Ако квалификациите, които правиш се приложат спрямо теб, сигурно никак няма да ти хареса.
Тоя има само една фикс идея и всичко друго бледнее пред тоя страх. Все сънува че ако ги няма натовските бази, урало-азиатските орди ще нахлуят в България, ще го намерят и ще го изнасилят. До там е стигнал, че даже е съгласен турците да го надупят само и само да не са ония орди! :lol:

Т а р и к а т
18.08.2008, 18:43
Когато сме били поданици на падишаха сме разполагали с целият огромен пазар на Османската империя.
И как си обясняваш че 5 /ПЕТ/ века сме имали "целия огромен пазар" на Османската империя, А ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ СМЕ ИЗОСТАВАЛИ ОТ ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ КОИТО НЕ СА ИМАЛИ ТАКЪВ ДОСТЪП?

Защото за разлика от европейските държави където се развиват капиталистическите производствени отношения Османската империя е била феодална държва. Но при Ататаюрк и там много бързо навлиза капитализма. Европейските държави също са преминали през феодален стадии на развитие. И то много по примитивен феодализъм от този в Османската империя.

be_google
18.08.2008, 18:53
Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….
Ей тоя същия маниакално-депресивен циклофреник под един друг ник преди време ни убеждаваше как Русия забавила развитието на България като са ни освободили от турско робство... Убеждаваше целия форум, как като поданици на падишаха щели сме да бъдем къде по-напред сега! :lol:

жалки привърженници на ХАМБУРГЕРИЗАЦИЯТА!!!

be_google
18.08.2008, 19:00
Още по-интересно е как се случило така че руснаците имали пък точно по това време (с разлика от 24ч), мобилизирани 1,000 танка. Защото лесно се мобилизират за толкова време ... Нали? baixinho , ти май за казарма си чул само по телевизията. Какво означава да се мобилизират танкове. Това да не са запасняци и булдозери от частни фирми. Те са си в поделенията заедно с екипажите и като получат заповеди до 24 часа могат да са преминали до 500 км.
Ти па не му обяснявай на бесника... Не виждаш ли кви глупости ръси... 1000 танка?! В Южна Осетия в момента има около 150 руски танка! Тоя май днес е чел-недочел някъде нещо за 65-годишнината от Курската битка?! :)

За сведение, грузините атакуваха Цхинвал с около 250 танка!

около 50 от тях ДАРЕНИ ИЛИ ПРОДАДЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ-инфото и военна тайна!!!
ДАЛИ МОЖЕМ ДА СМЕ ГОРДИ С ТОВА???!!! СЪЩИТЕ ТАНКОВЕ СА НИ ДАРЕНИ ОТ РУСИЯ ПРЕДИ 15 ГОДИНИ!!! НО ПОДЛОСТТА И ПРЕДАТЕЛСТВОТО са толкова ХАРАКТЕРНИ за политиците ни...

Forex Master
18.08.2008, 19:13
Ще разбереш защо руснаците винаги са искали слаба България и защо не са наши приятели, а винаги са работели против България.
А, Г-н Грийнспън, вие си спомнихте че имате и друг псевдоним? Защо така? Предния компрометира ли се?

Освен географията, разбирам че и с историята си скаран... Абе от моного часове си бягал от шоколото... Вземи прочети нещичко вместо да пляскаш небивалици! Само Русия от великите сили е защитавала Санстефанска България. ВСИЧКИ други са били за поделянето и! ВСИЧКИ ДРУГИ!

Така е било и след Освобождението от турско робство по време на Берлинския конгрес. Така е било и след Първата световна война когато Стамболийски е счупил писалката с която е подписал орязването на България. Така е било и след Втората световна война когато без Съветския Съюз България щеше още да изплаща репарации!

Само един цървул с промит мозък облъчен от CNN, който няма дори и основно образование може да твърди че страни като Англия, Франция, Австро-Унгария, САЩ или Германия ПОВЕЧЕ са защитавали една голяма и силна българска държава отколкото Русия... За това поне, исторически документи и свидетелства има с лопата да ги ринеш!

Tomy
18.08.2008, 19:21
Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….
Ей тоя същия маниакално-депресивен циклофреник под един друг ник преди време ни убеждаваше как Русия забавила развитието на България като са ни освободили от турско робство... Убеждаваше целия форум, как като поданици на падишаха щели сме да бъдем къде по-напред сега! :lol:

жалки привърженници на ХАМБУРГЕРИЗАЦИЯТА!!!


:) Е няма като теб само на лук и сух хлебец да карам и през XXI век. Ако искаш ти и твоите приятели русофили да си направите един музей и да си заживеете там щастливи! :)

Апропо :) тази година честваме 100 години от обявяването на независимостта на България, която за наше щастие е без участие на руснаците :) а само наше БЪЛГАРСКО :) а и за тези, които не могат да смятат от 1878 до 1885 има две васални държавички - Княжество България и Румерия; от 1885 до 1908 има само една васална държава Княжество България -- но обърнете внимание ВАСАЛНА, т.е. подчинен на султана Княз! Това е факта! Това го има дори и в турските карти по история!

Така че вашите приятели руснаците не са освободили България ИЗОБЩО :) Нещо като сега с Южна Осетия :) :) :) :)

wolf66
18.08.2008, 19:21
This is not how the Georgians see things. In an interview with a Dutch magazine, Sandra Roelofs, the Dutch wife of the new Georgian president and hence the new first lady of Georgia, explained that her husband aspires to follow in the long tradition of strong Georgian leaders "like Stalin and Beria". Saakashvili started his march on Tbilisi last November with a rally in front of the statue of Stalin in his birthplace, Gori. Unfazed, the western media continue to chatter about Saakashvili's democratic credentials, even though his seizure of power was consolidated with more than 95% of the vote in a poll in January, and even though he said last week that he did not see the point of having any opposition deputies in the national parliament.

In Sunday's vote - for which final results are mysteriously still unavailable - the government appears to have won nearly every seat. Georgia is now effectively a one-party state, and Saakashvili has even adopted his party flag as the national flag.


http://www.guardian.co.uk/world/2004/apr/01/georgia.oil

wolf66
18.08.2008, 19:31
Tomy от Макдоналдс, усещаш ли колко смешен е напъна ти...да доказваш, че....сами сме се освободили..Щеше ли да е възможно обединение и после независимост, ако преди това нямаше руско-турската война....?

Tomy
18.08.2008, 19:37
Tomy от Макдоналдс, усещаш ли колко смешен е напъна ти...да доказваш, че....сами сме се освободили..Щеше ли да е възможно обединение и после независимост, ако преди това нямаше руско-турската война....?


:) Въпросът е с каква цел! Не за нашата кауза са се били вашите приятели, и г-н Графа Игнатиев, не е бил никога от нашите приятели !
Уви както много пъти става в историята - започва се едно, а става друго -- това е бил нашия шанс! Нищо лично! Ако прочетеш малко история и исторически книги -- ще научиш как руските "освободителни" войници, до скорошни крепостни без никаква собственост, откриват че освобождават от турско робство хора с имот, с къщи, земи :) Българската земя е била гръбнака на Османската имерия и за това те не са искали да се разделят с нас. Но шанс - ето че лакомият руски цар решава да завладее проливите, както сега владее Кримския полуостров, дето май е украински, ама нейсе :) И хоп българите получава ме шанс. Така че "мерси" на всички които искат да ми припишат не съществуващи задължения към трета страна :)

Т а р и к а т
18.08.2008, 19:37
Така е било и след Втората световна война когато без Съветския Съюз България щеше още да изплаща репарации!


България изплаща огромни репарации до 1977год. НО благодарение на личните взаимоотношения на Г.Димитров със Сталин и участието ни във последната фаза на войната България запазва териториалната си цялост. Иначе свята истина е, че без жертвата на 200 000 руси и глупостта на един френски еврейн на име Соломон сега нямаше да има България.

outsider
18.08.2008, 19:38
Вие тук съвсем сменихте темата. За какво всъщност ставаше дуна?

Нека просто този, който одобрява обстрелването на южноосетинското население с артилерийски системи "ГРАД" които изобщо не са за прицелен огън и взривеният снаряд вдига температура до 3000 градуса да напише "Аз го одобрявам", без значение дали се счита русофил или русофоб.

Tomy
18.08.2008, 19:44
Вие тук съвсем сменихте темата. За какво всъщност ставаше дуна?

Нека просто този, който одобрява обстрелването на южноосетинското население с артилерийски системи "ГРАД" които изобщо не са за прицелен огън и взривеният снаряд вдига температура до 3000 градуса да напише "Аз го одобрявам", без значение дали се счита русофил или русофоб.

Това пък от къде го изкопа :) може ли поне линк да посочиш, щот аз чета друго и то в руските форуми, какви са ги вършили техните солдати :(

Netisan
18.08.2008, 19:46
Сегодня ночью Саакашвили покинет Тбилиси
По данным источников из администрации президента Грузии, Михаил Саакашвили планирует покинуть Тбилиси в ночь на 19 августа. Сообщается, что Вашингтон готов предоставить ему политическое убежище. Семья Саакашвили уже больше недели находится на территории США.

На Саакавшили и его близких будет распространяться программа защиты свидетелей, так что по международным нормам человека с такой фамилией и личной истории с конца августа официально не будет существовать.

Ожидается, что пластическую операцию ему, жене и ближайшим родственникам сделают уже в начале сентября.

Таким образом, покровители Саакавшили планируют спасти его от международного трибунала.
http://evrazia.org/n.php?id=3253

Грузины, к оружию!
Обращение грузинской диаспоры мира
Дорогие соотечественники!
Мы, представители грузинской диаспоры, очень обеспокоены ситуацией, сложившейся с грузинами как на нашей родине, так и по всему миру.
Очевидно, что дйствия Михаила Саакашвили вызвали дестабилизацию всей страны и кавказского региона, от чего страдают мирные жители. Грузины – миролюбивый и доверчивый народ, который стал жертвой очередной американсокй провокации. Да, мы не готовы воевать ни с Осетией, ни с Абхазией, ни, тем более, с Россией, но в той безвыходной ситуации, в которой мы оказались, нам необходимо бороться за жизни наших семей, где бы они не находились. Война, в которую оказалась втянута наша страна показала, что только Россия может быть нашим близким и великим другом, которая будет оберегать наш народ.
.....

http://www.russia3.ru/ideolog/friends/gruzdiasp

Storm
18.08.2008, 19:46
Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….
Ей тоя същия маниакално-депресивен циклофреник под един друг ник преди време ни убеждаваше как Русия забавила развитието на България като са ни освободили от турско робство... Убеждаваше целия форум, как като поданици на падишаха щели сме да бъдем къде по-напред сега! :lol:

жалки привърженници на ХАМБУРГЕРИЗАЦИЯТА!!!


:) Е няма като теб само на лук и сух хлебец да карам и през XXI век. Ако искаш ти и твоите приятели русофили да си направите един музей и да си заживеете там щастливи! :)

Апропо :) тази година честваме 100 години от обявяването на независимостта на България, която за наше щастие е без участие на руснаците :) а само наше БЪЛГАРСКО :) а и за тези, които не могат да смятат от 1878 до 1885 има две васални държавички - Княжество България и Румерия; от 1885 до 1908 има само една васална държава Княжество България -- но обърнете внимание ВАСАЛНА, т.е. подчинен на султана Княз! Това е факта! Това го има дори и в турските карти по история!

Така че вашите приятели руснаците не са освободили България ИЗОБЩО :) Нещо като сега с Южна Осетия :) :) :) :)

Аха. И нямаме Плевен и Шипка, Гривица и Шейново, няма Санстефанска България, няма Берлински конгрес ....

О, неразумний юроде, поради что се срамиш да се наречеш БЪЛГАРИН ? Или е срамно да знаеш своя род и своята история ?

outsider
18.08.2008, 19:46
http://www.rus-obr.ru/opinions/450 Виталий Чуркин: Речь на Совете Безопасности ООН 10 августа 2008

Tomy
18.08.2008, 19:47
Така е било и след Втората световна война когато без Съветския Съюз България щеше още да изплаща репарации!


България изплаща огромни репарации до 1977год. НО благодарение на личните взаимоотношения на Г.Димитров със Сталин и участието ни във последната фаза на войната България запазва териториалната си цялост. Иначе свята истина е, че без жертвата на 200 000 руси и глупостта на един френски еврейн на име Соломон сега нямаше да има България.

Ей нещастен сталинист :( за каква териториална цялост говориш, я си вземи учебника по история и направи справка, че ме хваща срам от такива олигофрени като теб!!!!!!

Tomy
18.08.2008, 19:54
Вие тук съвсем сменихте темата. За какво всъщност ставаше дуна?

Нека просто този, който одобрява обстрелването на южноосетинското население с артилерийски системи "ГРАД" които изобщо не са за прицелен огън и взривеният снаряд вдига температура до 3000 градуса да напише "Аз го одобрявам", без значение дали се счита русофил или русофоб.

Новости
11.08.2008
В бывшем СССР, общество
В результате обстрела Цхинвали из грузинских установок "Град" погибли три миротворца, 18 ранены
http://www.nakanune.ru/news/2008/08/11/2126732

Това ли наричаш стрелба по невинни граждани -- ти май самият си наясно какво представляват тези системи и занеш, че ако е имало нещо наистина сериозно според теб нямаше в руски сай да говорят за трима убити и осемнайсет ранени. Когато руснаците използваха тези системи по китайците прези 40 години и избиха сумати хора, ти къде беше да кажеш колко е лошо това? :)

Смешници - нападение с ГРАД и загинали трима военни и ранени още 18 :) егати руската армия, банада пияни смешници?

А да обстрелвати разрушават радиолокационна станция в чужда държава това дане е послание за мир от страна на руснаците! :(

Т а р и к а т
18.08.2008, 19:55
Така е било и след Втората световна война когато без Съветския Съюз България щеше още да изплаща репарации!


България изплаща огромни репарации до 1977год. НО благодарение на личните взаимоотношения на Г.Димитров със Сталин и участието ни във последната фаза на войната България запазва териториалната си цялост. Иначе свята истина е, че без жертвата на 200 000 руси и глупостта на един френски еврейн на име Соломон сега нямаше да има България.

Ей нещастен сталинист :( за каква териториална цялост говориш, я си вземи учебника по история и направи справка, че ме хваща срам от такива олигофрени като теб!!!!!!

Ако не е била твърдата намеса на Стали сега Бургас и почти всичко на юг от България щеше да е в пределите на Турция и Гърция. Всъщност Сталин първо отсича, че на Българите едно пристанище /Варна/ им стига. Благодарение на намесата на Г.Димитров България запазва териториалната си цялост отпреди войната.

Netisan
18.08.2008, 19:56
Въобще, щом Грузия се закача с такива приятели на Русия, като южноосетинските братушки, общо около 60 000 души, ще си сърба попарата, казват възхитените от битката между мечката и…не знам на какво животинче да оприлича „другата страна”, която въпросната мечка налага в рамките на операцията си по налагане на мир.
Е дойдохме си на думата ;)
Свидетели сме на борбата на руската мечка и американския бик за новия световен ред и глобализацията :)

Tomy
18.08.2008, 19:57
.............

Аха. И нямаме Плевен и Шипка, Гривица и Шейново, няма Санстефанска България, няма Берлински конгрес ....

О, неразумний юроде, поради что се срамиш да се наречеш БЪЛГАРИН ? Или е срамно да знаеш своя род и своята история ?

Абе неграмотно човече, ти изобщо знаеш ли за какво са дадени жертвите при Плевен. При ясна позиция и за двете страни. Категорична невъзможност да се превземе града Великите руски команващи пращат нещастния руски войник на 100 % СИГУРНА СМЪРТ само за да отбележат рожденния ден на нещасдтния си цар :) :) :) :) :) :) :) :)

Абе хора четете повече, че ме хваща страх от вашата неграмотност!!!

Alan Greenspan
18.08.2008, 19:58
И Георги Сава Раковски ли е бил с "промит мозък", питам!?

"Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите"

... Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали.

Ех, продажни руски подлоги тичайте в послоството за нови инструкции!

Ще разбереш защо руснаците винаги са искали слаба България и защо не са наши приятели, а винаги са работели против България.
А, Г-н Грийнспън, вие си спомнихте че имате и друг псевдоним? Защо така? Предния компрометира ли се?

Освен географията, разбирам че и с историята си скаран... Абе от моного часове си бягал от шоколото... Вземи прочети нещичко вместо да пляскаш небивалици! Само Русия от великите сили е защитавала Санстефанска България. ВСИЧКИ други са били за поделянето и! ВСИЧКИ ДРУГИ!

Така е било и след Освобождението от турско робство по време на Берлинския конгрес. Така е било и след Първата световна война когато Стамболийски е счупил писалката с която е подписал орязването на България. Така е било и след Втората световна война когато без Съветския Съюз България щеше още да изплаща репарации!

Само един цървул с промит мозък облъчен от CNN, който няма дори и основно образование може да твърди че страни като Англия, Франция, Австро-Унгария, САЩ или Германия ПОВЕЧЕ са защитавали една голяма и силна българска държава отколкото Русия... За това поне, исторически документи и свидетелства има с лопата да ги ринеш!

Tomy
18.08.2008, 19:59
Ако не е била твърдата намеса на Стали сега Бургас и почти всичко на юг от България щеше да е в пределите на Турция и Гърция. Всъщност Сталин първо отсича, че на Българите едно пристанище /Варна/ им стига. Благодарение на намесата на Г.Димитров България запазва териториалната си цялост отпреди войната.


Боже запази България от тез нещастници - тъпи комунисчета и комсомолци, добре че поне пияницата Г.Димитров вече не може да продава България за копейки !!!!!!!

meche_cveti93
18.08.2008, 20:01
Tomy , същото можеш да кажеш и за Шипка..... Срещу 40000 армия на Сюлейман паша се пращат малко руски и български войници.... аиде поспри се малко ... почини си... , че ще взема да ти купя един фес....

outsider
18.08.2008, 20:03
Ти ,както изглежда ,цивилното население, което е живеело в района (а става дума за град Цхинвали) не го броиш за нищо.

Tomy
18.08.2008, 20:06
Tomy , същото можеш да кажеш и за Шипка..... Срещу 40000 армия на Сюлейман паша се пращат малко руски и български войници.... аиде поспри се малко ... почини си... , че ще взема да ти купя един фес....

Естествено че пак е била тъпа грешка на руското команване, което е било ясно и категорично предупредено от разузнаването, което тогава се е водело от ген.Паренсов. Ама кат си тъп и фес няма да ти стане, както и с руска фуражка не можа да се подсигуриш. Теб и не те интересува че историята се искривява, за да се създате определена нагласа към някого. Кога и нас ще има българофили, а не нещасти българофобчета като теб !!!!

Tomy
18.08.2008, 20:08
Ти ,както изглежда ,цивилното население, което е живеело в района (а става дума за град Цхинвали) не го броиш за нищо.

Какво да ги броя -- те самитеруснаци казват че има САМО тези жертви, а доколко са били омиротворителни части или нахлуващи части, а и до колкото знам Цхинвали е част от Грузия не от русия!

prodigal
18.08.2008, 20:08
Да отричате освобождението е просто нелепо. Независимо какви са били мотивите на руския цар факт е, че в момента пишем на български благодарение на тях, не на турски или на руски.

Независимо, че не се е ползвал с добро име при съветската власт, паметника на Александър II (известен като Паметникът на Цар Освободител ) си е там от над век и има защо!

За да бъде практичен и сравнително реалистичен в преценките си, човек не е задължително да е неблагодарник.

Изобщо какво общо има тази тема с нашето освобождение. За робството чух, че било присъствие, за освобождението има ли някое ново определение, което съм пропуснал?!

Най обикновено противопоставяне между Русия и Щатите за чужда сметка, толкова ли е ново, жалко за Грузинците готини са. Този комарджия президента им си е за разстрел. В рая няма да иде със сигурност, освен ако глупостта не е извинение за масови убииства.

meche_cveti93
18.08.2008, 20:10
Едновременно с това, Щайнмайер опроверга информацията, разпространена от медиите, за това, че германският канцлер Ангела Меркел по време на визитата си в Тбилиси се е обявила за скорошна интеграция на Грузия в НАТО. “В Грузия канцлерът напомни за решенията на НАТО, взети в Букурещ, и за това, че ние ще се придържаме към тях” , подчерта германският дипломат.
Коментирайки отношенията между НАТО и Русия, Щайнмайер се обяви против изолацията на Москва и изрази мнение, че “това не може да е рецептата за бъдещето”. По неговите думи, в момента основното е “оръжието да замълчи за дълго”.
Та къде оня дезинформатор Стамболов......

joda
18.08.2008, 20:13
Ето един съвсем нормален грузински президент http://www.youtube.com/watch?v=GqSIXIwGLhI&feature=related

Tomy
18.08.2008, 20:16
Да отричате освобождението е просто нелепо. Независимо какви са били мотивите на руския цар факт е, че в момента пишем на български благодарение на тях, не на турски или на руски.:) И си прав и не си :) Уви клишетата се превръщат в ИСТИНА и така се променя историята, забутана в някой ъгъл от мошеници комунисти :)

А и между другото -- тъжно ми е да го отблежа, но за света, заради липсата ни на собствено самочуствие и себеуважение, хората знаят за руски алфавит и за тях това е Кирилицата! Как тогава ще ми обясниш, че пиша на БЪЛГАРСКИ! Така ще бъде докато сричаме политически прерасказани случки, приемайки ги за История и нямаме собствено чуство за място и значимост !!!!!

kefala
18.08.2008, 20:20
kefala


Мнения: 1549
Местожителство: Подсофиието
Пуснато на: Пон Авг 18, 2008 3:23 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

За Вълчо,малко повече писане!!!Време е наистина някой да вкара комунистите в Сибир.Не руснаците!!!Въпреки,че мисленето на 70%руснаци е такова!!!Последните събития го доказват!!!Достатъчно ли ти е!!!Не обичам да плямпам като теб!!!
kefala, ето за това говорех.....пак лозунги от едновремешните митинги..."комунистите в Сибир, 70% от руснаците са с мислене на комунисти....". Много ми е интересно как примитиви като теб боготворят американците без хабер да си имат какво е тяхното мислене, какво знае за света извън мол-а average Joe...?!!
И кои са тези 30% в Русия с демократичното мислене, тези с израелските паспорти дето я обраха по времето на "демократичния" пияница Елцин и намериха убежище при събратята си в Лондон ли? Или тоя дето чука налъми в Сибир, Ходорковски от същата шайка!?? Или спонсорираните от Америка "демократи" от Яблоко? Много ви е яд, че се намериха читави хора, патриоти, да изправят страната на крака след Елцин и Березовски, но това е положението...процеса е необратим...изтървахте я...

Вълчо,ти ако си излязал от партизанската землянка за да браниш "Великая Рус" на всяка цена, аз не съм!!!И аз не боготворя Америка.Бивши комунисти ,които в момента живеят там я боготворят!!!
А твоето мислене наистина е на примат!!!Защото аз не съм запалянко.На мен ми харесва когато играта е добра и има голове!!!А на всички е ясно в момента кой играе играта по -добре!!!Някои с допинг се опитват да станат по-силни,но итова не знаят как се прави!!!

Storm
18.08.2008, 20:21
.............

Аха. И нямаме Плевен и Шипка, Гривица и Шейново, няма Санстефанска България, няма Берлински конгрес ....

О, неразумний юроде, поради что се срамиш да се наречеш БЪЛГАРИН ? Или е срамно да знаеш своя род и своята история ?

Абе неграмотно човече, ти изобщо знаеш ли за какво са дадени жертвите при Плевен. При ясна позиция и за двете страни. Категорична невъзможност да се превземе града Великите руски команващи пращат нещастния руски войник на 100 % СИГУРНА СМЪРТ само за да отбележат рожденния ден на нещасдтния си цар :) :) :) :) :) :) :) :)

Абе хора четете повече, че ме хваща страх от вашата неграмотност!!!

Неграмотен може да бъде само този, който не помни и не знае историята на своя народ.

Плевенските атаки са три - 20 юли, 30 юли, 11 септември.

Същия този "нещастен цар" и неговия народ дадоха на нашия, българския народ правото да се нарече свободен. Дадоха го с щик и знаме ! За да ни има и да може днес ти да пишеш и да псуваш на български език, тези, които загинаха за българската свобода !

Поклон на всички, загинали за свободата на България !

prodigal
18.08.2008, 20:25
Да отричате освобождението е просто нелепо. Независимо какви са били мотивите на руския цар факт е, че в момента пишем на български благодарение на тях, не на турски или на руски.:) И си прав и не си :) Уви клишетата се превръщат в ИСТИНА и така се променя историята, забутана в някой ъгъл от мошеници комунисти :)

А и между другото -- тъжно ми е да го отблежа, но за света, заради липсата ни на собствено самочуствие и себеуважение, хората знаят за руски алфавит и за тях това е Кирилицата! Как тогава ще ми обясниш, че пиша на БЪЛГАРСКИ! Така ще бъде докато сричаме политически прерасказани случки, приемайки ги за История и нямаме собствено чуство за място и значимост !!!!!

Томи, боли ме света какво мисли за кирилицата, благодарение на руснаците я ползвам, за да комуникирам на езика на предците си. Двадесет години минаха, а толкова политика в инвеститорски форум....

Още 20 и ще се оправят нещата, големите ще правят каквото смятат за правилно, а на нас няма да ни пука защото няма да сме информирани (като и сега), но най-вече ще ни е безразлично ;)

Т а р и к а т
18.08.2008, 20:28
Така ще бъде докато сричаме политически прерасказани случки, приемайки ги за История и нямаме собствено чуство за място и значимост !!!!!

Ако не бяха руските жертви ти нито щеше да имаш собствено чувство за място, нито пък някаква значимост. Щеше да носиш фес и да се казваш не Томи а Тосун.

Storm
18.08.2008, 20:32
http://georgi.unixsol.org/mypics/shipka.jpg

Това е ИСТОРИЯ.

Другото са политически преразказани случки.

Netisan
18.08.2008, 20:33
Едно нещо, което ме озадачава...
(след като се делим на русофили и американофили)
Кои сме ние като народ? Имаме ли нещо общо с народите на днешна Русия?
Имаме ли общо с народите на днешна Америка?
Знае ли за нас Русия? И Америка?
Някога давала ли ни е нещо Русия? А Америка?

Знам, че има страшно много руско-български семейства. Не знам да има американо-български - може би единици.

С американците ни сродява само любовта към зелената валута. Но и тя не е американска, а частна. На ФРС.

С руснаците ни сродява нашият общ ген. Харесва ли или не.

Само мнение.

Netisan
18.08.2008, 20:40
Томи, боли ме света какво мисли за кирилицата, благодарение на руснаците я ползвам, за да комуникирам на езика на предците си. Двадесет години минаха, а толкова политика в инвеститорски форум....

И това е вярно - ако не бяха стотиците милиони руснаци - и кирилицата щеше да я няма вече.
Само 15 години трябваха на "нашите" глобалисти да се откажат от кирилицата - това кирливо петно на нашия азиатски гръб в очите на европа и америка...

wolf66
18.08.2008, 20:45
kefala


Мнения: 1550
Местожителство: Подсофиието
Пуснато на: Пон Авг 18, 2008 8:20 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

wolf66 написа:
Цитат:
kefala


Мнения: 1549
Местожителство: Подсофиието
Пуснато на: Пон Авг 18, 2008 3:23 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

За Вълчо,малко повече писане!!!Време е наистина някой да вкара комунистите в Сибир.Не руснаците!!!Въпреки,че мисленето на 70%руснаци е такова!!!Последните събития го доказват!!!Достатъчно ли ти е!!!Не обичам да плямпам като теб!!!

kefala, ето за това говорех.....пак лозунги от едновремешните митинги..."комунистите в Сибир, 70% от руснаците са с мислене на комунисти....". Много ми е интересно как примитиви като теб боготворят американците без хабер да си имат какво е тяхното мислене, какво знае за света извън мол-а average Joe...?!!
И кои са тези 30% в Русия с демократичното мислене, тези с израелските паспорти дето я обраха по времето на "демократичния" пияница Елцин и намериха убежище при събратята си в Лондон ли? Или тоя дето чука налъми в Сибир, Ходорковски от същата шайка!?? Или спонсорираните от Америка "демократи" от Яблоко? Много ви е яд, че се намериха читави хора, патриоти, да изправят страната на крака след Елцин и Березовски, но това е положението...процеса е необратим...изтървахте я...


Вълчо,ти ако си излязал от партизанската землянка за да браниш "Великая Рус" на всяка цена, аз не съм!!!И аз не боготворя Америка.Бивши комунисти ,които в момента живеят там я боготворят!!!
А твоето мислене наистина е на примат!!!Защото аз не съм запалянко.На мен ми харесва когато играта е добра и има голове!!!А на всички е ясно в момента кой играе играта по -добре!!!Някои с допинг се опитват да станат по-силни,но итова не знаят как се прави!!!


кефала, не виждам някакъв смислен отговор ами пак дивотии за землянки и Великая Рус....Какъв мач, какви голове, кви пет лева, демократе....речника ти е на уличен измамник...много си приличате хамбургерите....
Като не си запалянко за каква игра и голове говориш...помисли малко преди да родиш някоя глупост...

kefala
18.08.2008, 20:48
Eee Вълчо,и на теб даже не всичко се поднася смляно!!!:D

be_google
18.08.2008, 20:53
Така е било и след Втората световна война когато без Съветския Съюз България щеше още да изплаща репарации!


България изплаща огромни репарации до 1977год. НО благодарение на личните взаимоотношения на Г.Димитров със Сталин и участието ни във последната фаза на войната България запазва териториалната си цялост. Иначе свята истина е, че без жертвата на 200 000 руси и глупостта на един френски еврейн на име Соломон сега нямаше да има България.

заради царя и слугите му, които дори бяха на власт и НИКОГА повече не ще да помиришат власт!
а не искате ли да знаете и РАЗМЕРА на репарациите и към КОГО са??? няма да се зарадвате, а ако разровим по-надълбоко (там съм извън териториални води) и може би ще стигнем до акциите на дружества, които НЕ МОГАТ да се приватизират...защото са полудържавни... от 60 години!

Alan Greenspan
18.08.2008, 21:05
... Послушайте, братя Българе, а особено вие от Видинска област! Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.

Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование.Това е познато беки от целия свят и техните учени го признават. Но какво благодарение са отдали тия на българите за това благодеяние! Ето:

Разорили и завладели Волжското им пространство и порусили досущ тамошните българи, като им наложили насила езика си.

Г.С. Раковски

Netisan
18.08.2008, 21:14
... Послушайте, братя Българе, а особено вие от Видинска област! Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.
Абе братле! Трябва ли да дойде онази грозна черна маймуна Condoleesa Rice да ни учи? Ами когато русите са били варвари тя е скачала по дърветата бе!
http://www.236.com/tag/21st%2Bcentury%2Bbarbarians

be_google
18.08.2008, 21:21
това е синтезирано от автора Греъм Е. Фулър, който е бивш заместник-председател на Националния разузнавателен съвет при ЦРУ, отговарящ за дългосрочните стратегически прогнози. В момента е преподавател по история в университета във Ванкувър. Автор е на няколко книги за Близкия изток, включително "Бъдещето на политическия ислям", 2003 г.
това, което казва е интересно от гл.т. на това, че всъщност е политиката следвана от щатите последните 50 години! приятно четене! както се вижда "рекламата", която тези наши съюзницини правят пред целия Ислямски свят е повече от лъжлива - тя е лицемерна и подла!!! ЕВРОСЪЮЗА е представян като една лакома сбирщина, а спасението от нея е САЩ!

"... Доминиращите етнически групи в Близкия изток - арабите, персите, турците, кюрдите, евреите и даже берберите и пущуните, щяха все така да доминират в политиката. Да вземем например персите - много преди исляма войските на няколко поредни велики персийски империи стигат до вратите на Атина, а персите стават постоянен враг на всеки народ, населяващ Анадола. Съперничещи си семитски народи също водят войни с персите по цялото протежение на т.нар. плодороден полумесец и в Ирак. Да не забравяме и мощните арабски племена и търговци, които мигрират в други семитски райони на Близкия изток още преди идването на исляма. Монголите все така щяха да прегазят и унищожат цивилизациите на Централна Азия и голяма част от Близкия изток през XIII век. Турците все така щяха да превземат Анадола, Балканския полуостров до Виена и по-голямата част от Близкия изток. Тези борби (за надмощие, територия, влияние и търговия) датират от времена далеч преди идването на исляма.
Но да изключим напълно религията от уравнението ще е нещо твърде произволно. Ако ислямът никога не се беше появявал, по-голямата част от Близкия изток вероятно щеше да остане преобладаващо християнска в различни сектантски форми, както е било в зората на исляма. По онова време освен известен брой последователи на зороастризма (дуалистична религия, основана от учениците на пророка Зороастър, Заратустра, най-широко разпространена в Персия докъм VII век - бел. ред.) и малък брой евреи в региона няма други големи религии.

Но ако целият Близък изток беше останал християнски, щеше ли да бъде в хармония със Запада? Това е доста смело предположение. За целта трябва да приемем, че един неспокоен и експанзивен средновековен европейски свят нямаше да проектира своето могъщество и хегемония в съседния Изток в търсене на икономически и гео*политически позиции. В крайна сметка какво са кръстоносните походи, ако не западно начинание, мотивирано главно от политически, социални и икономически потребности? Знамето на християнството не е много повече от един завладяващ символ, лозунг, който освещава иначе светските пориви на могъщите европейци. Всъщност конкретната религия на местното население никога не е била обект на специално внимание в имперските стремежи на Запада по целия свят. Колкото и въодушевено да са говорили в Европа за пренасяне на "християнските ценности сред местното население", очевидната цел са колонизация, която да се превърне в източник на богатство за метрополията, и създаването на бази за влиянието на Запада.

И да бяха християни, жителите на Близкия изток едва ли щяха да приветстват нахлуващите европейски флотилии и защитените от западни оръдия търговци. Империализмът пак щеше да се развива в сложната етническа мозайка на региона, осигуряваща материал за древната игра "разделяй и владей". И европейците все така щяха да използват податливи местни управници, готови да обслужват техните интереси.
Сега преместете часовника напред към епохата на нефта в Близкия изток. Щяха ли близкоизточните държави, дори и да бяха християнски, да приветстват създаването на европейски протекторати из целия техен регион? Едва ли. Западът неизменно щеше да гради и контролира същите транспортни коридори, като например Суецкия канал. Не ислямът накара държавите в Близкия изток мощно да се съпротив*ляват срещу колониалния проект и драстичното преначертаване на границите в съответствие с европейските гео*политически предпочитания. Нито пък близкоизточните християни щяха да приветстват в по-голяма степен имперските западни петролни компании, подкрепяни от техните европейски вицерегенти, дипломати, шпиони и армии, отколкото правят това мюсюлманите. Поглед*нете дългата история на реакциите в Латинска Америка срещу американската хегемония върху техния петрол, икономика и политика. Близкият изток щеше със същото желание да формира националистически антиколониални движения, за да извоюва своите собствени земи, пазари, независимост и съдба от чуждото посегателство - точно както антиколониалните борби в индуистка Индия, конфуциански Китай, будистки Виетнам и християнска и анимистка Африка.

А французите със сигурност биха навлезли със същата готовност в християнски Алжир, за да заграбят богатите му земеделски земи и да създадат колония. За италианците също никога християнското вероизповедание на Етиопия не беше пречка пред превръщането на страната в грубо управлявана колония. Казано накратко, едва ли има причина да смятаме, че реакцията на Близкия изток спрямо европейския колониален хомот би се различавала значително от действително случилото се под егидата на мохамеданската вяра.

Може би Близкият изток щеше да бъде по-демократичен без исляма? Историята на диктатурите в самата Европа не предлага насърчителен пример в това отношение. Испания и Португалия сложиха край на своите сурови диктатури едва в средата на 70-те години на ХХ век. Гърция се освободи от своя свързан с църквата авторитарен режим едва преди малко повече от две десетилетия. Християнска Русия все още не е тръгнала по демократичен път. До съвсем неотдавна Латинска Америка беше пълна с диктатори, нерядко управляващи с благословията на САЩ и в партньорство с католическата църква. Повечето от християнските африкански народи не отбелязват особени успехи в демократизацията. Тогава защо един християнски Близък изток да изглежда по-различно?

Идва ред на Палестина. Християни, разбира се, бяха онези, които безсрамно преследваха евреите в продължение на повече от хилядолетие, като холокостът беше кулминацията на тези преследвания. Ужасните идеи на антисемитизма са здраво вкоренени в западните християнски земи и култури. Следователно евреите при всички случаи щяха да са принудени да търсят своя родина извън Европа, ционисткото движение пак щеше да възникне и да търси своя база в Палестина. А новосъздадената еврейска държава пак щеше да изсели същите 750 000 местни арабски жители от техните земи в Палестина, дори и да бяха християни - а някои от тях действително бяха такива. Нямаше ли тези арабски палестинци да се борят, за да защитят или да си върнат своите територии? Израелско-палестинският проблем по своята същност си остава национален, етнически и териториален конфликт, който само в последно време се вдъхновява от религиозни лозунги. Нека също така да не забравяме, че арабите християни играят главна роля в ранната поява на общоарабското националистичес*ко движение в Близкия изток - идеологическият основател на първата панарабска партия "Баас" Мишел Афлак е образован в Сорбоната сириец християнин.

Сигурно християните в Близкия изток поне религиозно биха били по-отворени към Запада. Можехме ли да избегнем цялото това религиозно противоборство? Всъщност самият християнски свят е разкъсван от ереси от най-ранните векове - ереси, които се превръщат в оръдия за политическо противопоставяне на римската или византийската власт. Западът не само че не се е обединявал заради общата си религия, но и религиозните му войни неизбежно завоалират по-дълбоки етнически, стратегически, политически, икономичес*ки и културни борби за надмощие.

Дори самото понятие християнски Близък изток маскира една грозна вражда. Без исляма народите от Близкия изток щяха да си останат каквито са били при раждането на исляма - в по-голямата си част следовници на източноправославното християнство. Лесно е обаче да забравим, че едно от най-трайните, яростни и непреклонни религиозни противоборства в историята е това между католическата църква в Рим и източноправославното християнство в Константинопол - вражда, която съществува и до днес. Източноправославните християни никога не са забравили или простили разрушаването на християнския Константинопол от западните кръстоносци през 1204 г. Почти 800 години по-късно, през 1999 г., по време на първото посещение на католически папа в православния свят през последните хиляда години папа Йоан Павел II се опита да предприеме предпазливи стъпки за преодоляване на разцеплението. Това е някакво начало, но търканията между Изтока и Запада в един християнски Близък изток щяха да си останат в голяма степен такива, каквито са днес. В Гърция например православната кауза беше мощен стимул за национализма и антизападните настроения, а в гръцките политически страсти само преди едно десетилетие отекваха същите подозрителност и омраза към Запада, каквито днес чуваме от много ислямски лидери.
Културата на православната църква се различава рязко от западния следпросвещенски мироглед, който набляга на секуларизма, капитализ*ма и върховенството на индивида. Тя все още храни остатъчни страхове спрямо Запада, които по много начини са сходни със сегашните ислямски комплекси: опасения от западното протестантско мисионерство, склонност да се гледа на религията като на основно средство за защита и съхранение на националната общност и култура и подозрения към "греховната" и имперска същност на Запада. В един православнохристиянски Близък изток Москва пак би се радвала на специално внимание като последния голям център на източното православие. Православният свят щеше да стане основна геополитическа арена на съперничеството между Изтока и Запада по време на Студената война. Нека не забравяме, че Самюел Хънтингтън постави източноправославното християнство редом с няколкото цивилизации, намиращи се в постоянен културен сблъсък със Запада.
Окупацията на Ирак днес нямаше да бъде посрещната по-радушно от иракчаните, ако те бяха християни. Съединените щати не свалиха Саддам Хюсеин - един подчертано националистически настроен светски лидер, защото беше мюсюлманин. Другите арабски народи все така щяха да са на страната на травмираните от окупацията иракчани. Никоя страна не посреща с хляб и сол чуждите нашествия или чужди войски, които убиват нейни граждани. Заплашените от външни сили народи неизменно търсят подходяща идеология, с която да оправдават и възвеличават своите съпротивителни борби. Религията е само една от тези идеологии.

Това е портретът на един свят без ислям. В него влиза един Близък изток, доминиран от източноправославното християнство - от църква, исторически и психологически настроена подозрително и дори враждебно спрямо Запада. Макар да е разкъсвана от големи етнически и дори сектантски разделения, тя притежава остро чувство за историческа осъзнатост и недоволство от Запада. Земите на православието многократно са страдали от инвазии на западни империалистически армии, ресурсите им са били изсмуквани, границите им са били преначертавани по решение на Запада в съответствие с различните му интереси, създавани са били послушни на западния диктат режими. Палестина все така щеше да е в пламъци. Иран все така щеше да е подчертано националистически настроен. Пак щяхме да гледаме как палестинците се съпротивляват на евреите, чеченците - на руснаците, иранците - на британците и американците, кашмирците - на индийците, тамилите - на синхалите в Шри Ланка, а уйгурите и тибетците - на китайците. Близкият изток все така щеше да има славен исторически пример - великата Византийска империя, просъществувала над 2000 години, с която да се идентифицира като културен и религиозен символ. В много отношения това щеше да увековечи разрива между Изтока и Запада.

Тази картина не е съвсем мирна и успокояваща.

ПОД ЗНАМЕТО НА ПРОРОКА
Абсурдно би било да се твърди, че съществуването на исляма няма свое собствено влияние върху Близкия изток или върху отношенията между Изтока и Запада. Ислямът е голяма обединителна сила в един огромен регион. Като световна универсална вяра той е създал широко простираща се цивилизация, споделяща много общи принципи, свързани с философията, изкуствата, обществото, с общи идеали за морално съществуване, общо чувство за справедливост, правораздаване и добро управление - всички тези неща са част от една висока култура с дълбоки корени. Като културна и морална сила ислямът е спомагал за преодоляването на етническите различия между съвсем различни изповядващи го народи, помагайки им да се чувстват част от един по-широк ислямски цивилизационен проект. Това само по себе си придава голяма тежест на тази вяра. Ислямът се отразява и на политическата география - ако го нямаше, културните корени на мюсюлманските държави от Южна и Югоизточна Азия (по-специално Пакистан, Бангладеш, Малайзия и Индонезия) днес щяха да са в индуизма.

Ислямската цивилизация предоставя общ идеал, към който всички мюсюлмани могат да се обърнат в името на съпротивата срещу западните домогвания. Дори и ако този общ идеал не успява да възпре западната имперска вълна, той създава културната памет за една споделена съдба. Европейците са в състояние да разделят и завладяват многобройните африкански, азиатски и латиноамерикански народи, които един след друг падат пред западното могъщество. Обединената наднационална съпротива при тези народи се постига трудно заради липса на какъвто и да било общ етнически или културен символ на съпротивата.

В един свят без ислям западният империализъм щеше с много по-голяма лекота да се справи със задачата да разделя, завладява и доминира в Близкия изток и Азия. Нямаше да я има общата културна памет за унижение и разгром, която сега влияе върху огромна територия. А това е основната причина, поради която мюсюлманският свят е костелив орех за САЩ. В днешно време глобалните комуникации и обменът на сателитни канали подхранват силно самосъзнание у мюсюлманите, както и усещането за една широка западна имперска обсада срещу общата ислямска култура. Тази обсада не е свързана с модернизацията, а с несекващия стремеж на Запада към доминация - в стратегическите пространства, на ресурсите и дори на културата на ислямския свят - амбицията му да изгради един проамерикански Близък изток. За съжаление САЩ наивно си мислят, че ислямът е единственото, което стои между тях и заветната цел.

Но как да разбираме тероризма - най-неотложният проблем, който Западът днес свързва пряко с исляма? Грубо казано, ако нямаше ислям, щеше ли да има 11 септември? Ако проб*лемите на Близкия изток, коренящи се в трупан с години политически и емоционален гняв към американските действия, се изявяваха под друго знаме, доколко нещата щяха да бъдат различни? Тук отново е важно да си припомним колко лесно е да сочим с пръст религията, дори и когато причините се крият в други отдавнашни недоволства. 11 септември 2001 г. не е началото на историята. За похитителите от "Ал Каида" ислямът играеше роля, подобна на насочена срещу слънцето лупа - той събра тези широко разпръснати колективни негодувания и ги фокусира в мощен лъч - миг на яснота на действието срещу чуждия завоевател.

Когато Западът се концентрира върху ислямския тероризъм, много неща се забравят. Еврейските партизани навремето използваха терористични действия срещу британците в Палестина. Индуистките "Тамилски тигри" в Шри Ланка изобретиха пояса с експлозиви и повече от десетилетие бяха на водещо място в света по самоубийствени атентати, сред които покушението над индийския министър-председател Раджив Ганди. Гръцки терорис*ти извършваха покушения срещу американски официални лица в Атина. Организираният сик*х**ски тероризъм уби Индира Ганди, насади хаос в Индия, създаде своя трансгранична база в Канада и свали самолет на "Еър Индия" в Атлантика. Македонските терористи всяваха страх по целия Балкански полуостров в навечерието на Първата световна война. Десетки крупни актове на тероризъм в края на ХIХ и началото на ХХ век са извършени от европейски и американски анархисти, внушавайки всеобщ страх. Ирландската републиканска армия осъществяваше брутално ефективен тероризъм срещу британците десетилетия наред, както партизаните комунисти и терористи във Виетнам срещу американците, малайските комунисти срещу британските войници през 50-те, терористите мау-мау срещу британските войски в Кения - списъкът може да бъде продължен. Не е задължително да участва мюсюлманин, за да има терористичен акт.

Дори най-новата история на терористичната дейност не изглежда много по-различно. През 2006 г. в Европейския съюз са осъществени 498 терористични акта. От тях 424 са извършени от сепаратистки групи, 55 - от леви екстремисти, и 18 - от различни други видове терористи. Само един е дело на ислямисти. Вярно е, че полицията осуети известен брой терористични актове, които ислямската общност щеше да извърши. Но тези числа отразяват широкия идеологически спектър на потенциалните терористи в света.

При това положение толкова ли е трудно да разберем защо арабите (християни или мюсюлмани), негодуващи срещу Израел или срещу постоянните империалистически инвазии, свалянето на правителства и интервенциите, прибягват до подобни актове на тероризъм и партизански тактики? Можем по-скоро да зададем въпроса защо това не е станало по-рано. При положение че радикалните групи формулират протеста в нашата глобализирана епоха, защо да не очакваме те да пренесат борбата в сърцето на Запада?

Ако ислямът мрази модерността, тогава защо изчака до 11 септември 2001 г., а не осъществи атаката си преди това? И защо водещите ислямски мислители от началото на ХХ век говорят за необходимостта да се приеме модерността, като в същото време се опазва ислямската култура? Каузата на Осама бин Ладен в ранните му години съвсем не беше насочена против модерността - той говореше за Палестина, за американския ботуш в Саудитска Арабия, за американския контрол върху саудитските управници и за съвременните кръстоносци. Изненадващо е по-скоро, че чак в края на 2001 г. станахме свидетели как за първи път ислямската ярост прекипя на американска почва като реакция както на исторически, така и на неотдавнашни събития и американски действия. Ако не беше 11 септември, нещо друго подобно със сигурност щеше да се случи.

И дори ако го нямаше исляма като оръдие на съпротивата, щеше да го има марксизма. Идеологията на марксизма роди безброй терористи, партизани и движения за национално освобождение. Той вдъхновяваше баските от ЕТА, ФАРК в Колумбия, партизанското движение на "Сендеро луминосо" в Перу и групата "Бадер-Майнхоф" в Европа, ако трябва да споменем само няколко от явленията на Запад. Джордж Хабаш, основателят на смъртоносния "Народен фронт за освобождение на Палестина", е грък - православен християнин и марксист, който е завършил Американския университет в Бейрут. По времето, когато гневният арабски национализъм флиртуваше с революционния марксизъм, много палестинци християни дадоха своята подкрепа на Хабаш.
Живеем в епоха, в която тероризмът често става оръжие на слабите. Той вече задушава безпрецедентната мощ на американските армии в Ирак, Афганистан и другаде по света. Така в много неислямски култури Осама бин Ладен бива наричан новият Че Гевара. Всичко това се дължи не на друго, а на привлекателността на идеята за успешна съпротива срещу доминантната американска сила, идеята за слабите, които могат да отвърнат на удара - притегателна сила, която надхвърля исляма или близкоизточната култура.
Един свят без исляма щеше все така да е свидетел на упоритите кървави съперничества, чиито войни и сътресения доминират гео*политическия ландшафт. Ако не беше религията, всички тези групи от хора щяха да си намерят други знамена, под които да демонстрират своя национализъм и да се борят за независимост. Наистина историята нямаше да следва точно същата траектория. Но дълбоко в корените си конфликтът между Изтока и Запада си остава свързан с големите исторически и геополитически проблеми на човешката история: етническа принадлежност, национализъм, амбиция, алчност, ресурси, местни лидери, териториалност, финансови облаги, власт, военни интервенции и омраза към чужденците, нашествениците и империалистите. Когато хората са изправени пред тези вечни проблеми, възможно ли е да не повикат на помощ религията?
Да не забравяме, че практически всички най-големи ужаси на ХХ век бяха породени изключително от стриктно светски режими - Леополд II Белгийски в Конго, Хитлер, Мусолини, Ленин, Сталин, Мао и Пол Пот. Именно европейците стовариха своите световни войни на два пъти върху останалата част от човечеството - два разрушителни световни конфликта, които нямат дори приблизителен аналог в ислямската история.

Forex Master
18.08.2008, 21:24
http://georgi.unixsol.org/mypics/shipka.jpg

Това е ИСТОРИЯ.

Другото са политически преразказани случки.
Същият екземпляр който тази вечер се е развихрил тук в защита на тъй нареченото Османско присъствие(!?) и плюене против държавата която ни е освободила от това присъствие(!?), ме убеждаваше че там трябвало да се построи паметник и на Сюлейман паша и убития турски аскер... защото били защитавали България... :lol:

Aladdin
18.08.2008, 21:26
Доколкото схванах Южна Осетия е част от Грузия. Честно неможах да схвана как точно са се намърдали там Руснаците, но веднъж щом са се намърдали там мисля, че нямат намерения да си ходят.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/country_profiles/3797729.stm

As the Russian empire expanded into the area in the 18th and 19th centuries, the Ossetians did not join other peoples of the North Caucasus in putting up fierce resistance. Some fought alongside the Russians against neighbours who had long been rivals, while others made the difficult journey south across the mountains to escape.

By tradition, the Ossetians have had good relations with Russians and were regarded as loyal citizens, first of the Russian empire and later of the Soviet Union. They sided with the Kremlin when Bolshevik forces occupied Georgia in the early 1920s and, as part of the carve-up which followed, the South Ossetian Autonomous Region was created in Georgia and North Ossetia was formed in Russia.

Огромното болшинство жители на Ю.Осетия са осетинци. За тях грузинците са това,което за българите горие-долу са турците .

Южна Осетия автономна област това не го знаех. Ми щом е автономна област нещо за което ще обвиня Грузинците, че са допуснали. Това е все едно и ние на Турците да им дадем една автономна област па като стане нещо иде се оправи. При такива положения да са му мислили Грузинците като са я дали тази автономия сега като нещата са стигнали до тук ще подкреня Осетците да си се отцепват и довиждане а Грузинците да са му мислили като са давали автономии.

Хайде четете история, става ли ? Пишете глупости.

Баси и хората, чел, чел, недочел и съвети раздава.

ХАйде на който му е интересно да си чете историята колкото иска.

На мен понякога и една дума от някой ми стига да го определя що за стока е. А за тоя конфликт съм прочел цели 5 думи :D
Грузия, Южна Осетия, Автономия и Русия напълно достатъчно ;)

Ох няма да забравя един: Вика така:
Ама вие не ме познавате ама вие неможете да даване заключение за мен от едно изречение.

МОжем можем :D

Разбира се, че можем. Глупавия си личи отдалече.

Уви глупавия много трудно ще може да си даде оценка щото уви си е глупав :)

Т а р и к а т
18.08.2008, 21:27
Ако русите са варвари то Кондолиса е шебек.

Alan Greenspan
18.08.2008, 21:35
... Послушайте, братя Българе, а особено вие от Видинска област! Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.

Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование.Това е познато беки от целия свят и техните учени го признават. Но какво благодарение са отдали тия на българите за това благодеяние! Ето:

Разорили и завладели Волжското им пространство и порусили досущ тамошните българи, като им наложили насила езика си.

Г.С. Раковски

Storm
18.08.2008, 21:40
... Послушайте, братя Българе, а особено вие от Видинска област! Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.

Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование.Това е познато беки от целия свят и техните учени го признават. Но какво благодарение са отдали тия на българите за това благодеяние! Ето:

Разорили и завладели Волжското им пространство и порусили досущ тамошните българи, като им наложили насила езика си.

Г.С. Раковски

Alan Greenspan, винаги съм се чудел на хората, които се срамуват от народа си и произхода си.

Да си българин не значи да пишеш на български. И един чужденец да вземеш, българския ще го научи. Един народ е народ, когато има родова памет. България не е само карта. За теб може би. И за такива като теб, разбира се. За мен и за много мои приятели и познати България е нещо повече от това. Ходил ли си в църквата в Батак ? Виждал ли си черепите, с дупките по тях ? Издълбаните стени, одраскани за капка вода. Ако българското сърце не трепне там, къде ? Сигурно има още много места, където на нас, българите, сърцата ни бият по различен начин. И Шипка е едно от тях. Надали можеш да го разбереш, ако не си го изпитвал, а да ти го обеснявам, не мога.

Пич, ако можеше да се върнеш с машина на времето на Шипка, какво би направил ? Би застанал пред руските и българските опълченци и " Разотивайте се, стига сте се били за имперските интереси на Русия и за царя ви и неговите домогвания на Балканите" или нещо такова. За разлика от теб милиони други българи биха се поклонили до земята и биха взели пушка в ръка. Те са народа. Те помнят саможертвата на дедите си. И ще възпитат и децата си да помнят, за да има народ и България.

А ти ... си плява, разпръсната от вятъра. Може би повече гражданин на света, отколкото .... българин.

Alan Greenspan
18.08.2008, 21:46
Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни Българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде отдавна и от това, щото тя ни в един си договор с Турция нищо добро не е споменала за Българи, ако и да е имала най-добри удобства за това. Тя всякога е само своята политика гледала, а собствено за завладетелните си планове е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие.

Г.С. Раковски, 1861г.

Никодим
18.08.2008, 21:59
http://heninen.net/kaunotar/
Сосняком по откосам кудрявится
Пограничный скупой кругозор.
Принимай нас, Суоми - красавица,
В ожерелье прозрачных озер!
Ломят танки широкие просеки,
Самолеты кружат в облаках,
Невысокое солнышко осени
Зажигает огни на штыках.
Мы привыкли брататься с победами
И опять мы проносим в бою
По дорогам, исхоженным дедами,
Краснозвездную славу свою.
Много лжи в эти годы наверчено,
Чтоб запутать финляндский народ.
Раскрывай же теперь нам доверчиво
Половинки широких ворот!
Ни шутам, ни писакам юродивым
Больше ваших сердец не смутить.
Отнимали не раз вашу родину -
Мы пришли вам ее возвратить.
Мы приходим помочь вам расправиться,
Расплатиться с лихвой за позор.
Принимай нас, Суоми - красавица,
В ожерелье прозрачных озер!
август 1939 года

Знаете ли за руско(т.е.съветско)-финландската война (август 1939 года),в която войните на Сталин без никакъв повод нападнаха малобройна и слабовъоръжена Финландия(Суоми) и откъснаха територия от нея (обаче фините се биха като северни диви котки и не се огънаха,макар да дадоха много жертви)

Ето тук една войнишка песен,пример за груба пропаганда.
Ще попреведа тук-там:
Описвайки северната природа,песента призовава Суоми-красавица,окрасена с огърлица от прекрасни езера, да приеме съветските войни !
"Много лъжи са били навъртени
за да объркат финландския народ.
Разтворете сега доверчиво вратите
на широките финландски порти!

Нито шутовете,нито уродливите драскачи
няма повече да ви смутят
Колко пъти ви отнемаха родината!
Ние идваме за да ви я върнем обратно.

Идаваме за да ви помогнем да отмъстите
с лихва за нанесения ви позор ( т.е. позора да бъдат независима държава)
Посрещай ни, Суоми-красавица
в огърлицата от прекрасни езера.

Оставям коментара на вас...

Никодим
18.08.2008, 22:14
http://fr.youtube.com/watch?v=J_29enGx6Rc

http://fr.youtube.com/watch?v=RjjWSNTDVWc&NR=1

Eto руската военна песен и финският отговор (на ултиматума на Молотов).

kefala
18.08.2008, 22:17
Ако русите са варвари то Кондолиса е шебек.

Тарикатче, от кое управление беше???

Forex Master
18.08.2008, 22:26
Бях - малък аз, но още помня:

във стаята ни бедна, скромна

висеше образ завехтел

до божата света икона.

Над него имаше корона,

под него пък - двуглав орел.

И често майка ми тогази

ме вдигаше да видя ази

отблизо тоз лик свят и стар

и нежно думаше ми: "Чадо,

целуни тоя хубав дядо,

целуни българския цар!"

И оттогаз го аз обикнах.

Кога на възраст попристигнах,

от моя тейко аз узнах,

че руский цар родей се с нази,

че турците той гони, мрази,

че той ще ни спаси от тях.

Кога ни псуваше тиранът,

"Московци!" - викаше ни с гняв.-

Разбрах, че тейко беше прав.

И вярвах, че да ни отбранят,

ще хвъркнат бърже къмто нас,

все колчем плачехме със глас.

IIИ тъй отрано с таз идея,

с таз вяра хванах да живея.

И чакам аз, за мъст готов,

и целият народ ми чака,

кога в теглото и във мрака

да чуем руский силен зов.И чакаме... тъй както роба

на мъка си последний час,

тъй както Лазар чака в гроба

да чуй гласа на своя спас!Навред, де чуват се въздишки,

де сълзи ронят се вдовишки,

де тежки железа дрънчат

и дето кървите течат,

и дето има мъченици,

и обезчестени девици,

и бедни, голи сироти,

и окървавени бащи,

и черкви, села развалени,

и пълни с кокали полени -

при Тунджа, Тимок и при Вит;

вред, дето робът жаловит

към север горестно поглежда,

вред, дето грей една надежда,

вред, дето пълно е с тъга,

навред, по всичка България,

една се дума чуй сега,

един стон, един глас: Русия!

IIIРусия! Колко ни плени

туй име свято, родно, мило!

То в мрака бива нам светило,

надежда - в нашите злини!То спомня ни, че ний кога сме

забравени от целий свет,

любов, що никога не гасне,

за нази бди с най-сладък свет.Русия! Таз земя велика

по шир, по брой, по сила! Тя

с небето има си прилика

и само с руската душа!Там, там молбите ни се чуват

и в днешния печален час

сърца все братски се вълнуват

осемдесет милйона с нас!

IVО, скоро нам ще се протегне

могъща, силна, братска длан

и кръв поганска пак ще текне,

и пак ще гръмне стар Балкан!

Че царят волята си ясно

яви в свещената Москва

и през уста му едногласно

Русия цяла хортувa:

"Решил съм, каже, да избавя

от робство братята ни днес.

Това дългът ми повелява,

това го иска руска чест.

Ще гледам с мирен начин ази

да стигна таз свещена цел,

но не сполуча ли - тогази

ще вдигна руският орел.

В такъва случай се надея,

че всяк от вас ще бъде пръв

за таз великата идея

да жертвува имот и кръв!"

И от далечната Камчатка,

дори до финските моря

една светкавица засвятка,

един разчу се вик: "Урра!"

VО, здравствуй ти, Русийо мощна,

света трепнa от твоя глас,

скокни, царице полунощна,

зовем те ний, ела при нас!

България сега те вика.

Часът настана: твой завет

и твойта мисия велика

да ги изпълниш в тоя свет!Затуй си ти прочута, славна

и друга нямаш с тебе равна;

затуй обхващаш полусвет -

царства, народи, океани -

и нямаш изглед, край и чет;

затуй те бог до днес отбрани

от толкова беди, душмани;

затуй можа да съкрушиш

Мамая-хан и Бонапарта,

затуй врага си ти страшиш,

кога те гледа и на карта,

затуй зовеш се ти Света,

затуй те любим кат баща

и чакаме като Месия:

Затуй си ти Русия!22 ноември 1876
Иван Вазов

Т а р и к а т
18.08.2008, 22:29
Ако русите са варвари то Кондолиса е шебек.

Тарикатче, от кое управление беше???

От управлението на тарикатите. С кукичките съм имал само проблеми.

Tomy
18.08.2008, 22:30
Неграмотен може да бъде само този, който не помни и не знае историята на своя народ.

За това трябва да се засрамиш да да уважаваш историята на народа си, а не да защитанаш разни тъпи народи!


Плевенските атаки са три - 20 юли, 30 юли, 11 септември.


Е да ама що не кажеш, че именно поради лошото командване крепостта се задържа до 10 Декември, когато турците се предават ? :) е да защото трява да нараниш своите скъпи чуства към други, чужди нам народи !Същия този "нещастен цар" и неговия народ дадоха на нашия, българския народ правото да се нарече свободен. Дадоха го с щик и знаме ! За да ни има и да може днес ти да пишеш и да псуваш на български език, тези, които загинаха за българската свобода !

Поклон на всички, загинали за свободата на България !

Най-голямата демагогия повтаряна повече от 100 години !!!
И докато това виси над главите ни ще има хора като теб да се срамуват че нещо могат да направят сами.

А за да пиша и говоря на български съм благодарен на всички мои предци, които са направили нещо за тази земя. Дали са пари и живот, и под турско и под руско и под съветско управление. А сега тъпи копелета като теб на 2 Юни маат гащи и не спират за миг за да ги почетат. Защото не са получили директива от москва!!!!!

be_google
18.08.2008, 22:30
...............действие.

Г.С. Раковски, 1861г.

СПАМЪРЧО :)
ЯСНА Е И ПОЗИЦИЯТА НА МОДЕРАТОРА, КОЙТО ТОЛЕРИРА ПОДОБНО ПОВЕДЕНИЕ - И ЦЕЛТА Е ЯСНА - ЕДНА ЛЪЖА ДА СЕ ПОВТАРЯ ТОЛКОВА ПЪТИ, ЧЕ НАКРАЯ като ЗОМБИРАНИ ДА СКАНДИРАМЕ: "usa-usa-usa"!!!

откакто лъжехристиянина (антихриста) БУШ се САМОБЯВИ за ВОДАЧ на НЕСЪЩЕСТВУВАЩ КРЪСТОНОСЕН ПОХОД света БЯЛ ДЕН не е видял!!! отново и отново Евангелието (както и преди 2000г.) се тълкува от лъжеверци ПОЛИТИЧЕСКИ!

Т а р и к а т
18.08.2008, 22:42
А сега тъпи копелета като теб на 2 Юни маат гащи и не спират за миг за да ги почетат. Защото не са получили директива от москва!!!!!

Що, кво толкова е станало на втори юни?

Alan Greenspan
18.08.2008, 22:42
Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни Българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде отдавна и от това, щото тя ни в един си договор с Турция нищо добро не е споменала за Българи, ако и да е имала най-добри удобства за това. Тя всякога е само своята политика гледала, а собствено за завладетелните си планове е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие.

Г.С. Раковски, 1861г.

wolf66
18.08.2008, 22:42
Tomy, освен голо плюене какво точно се опитваш да ни обясниш с постовете си?
Че англосаксонци са се били да освобождават България ли? Или, че са бомбили София...?
Знаеш ли аз как обичам тъпи копелета като теб да ми обясняват историята, и да ми показват кой да почитам....?

Tomy
18.08.2008, 22:47
Бях - малък аз, но още помня:
........
и чакаме като Месия:
Затуй си ти Русия!

22 ноември 1876
Иван Вазов

:) А няколко години по-късно през 1916 Иван Вазов пише това :

"За сведение на "добрите юнаци", младежките си увлечения дядо Вазов е преодолял още през Първата световна, в 1916" когали някой от вас ще стане достоен и ще си признае грешките и ще се преклони през Вазов. А сега четете !!!!

На руските воини

О, руси, о, братя славянски,
защо сте вий тука? Защо сте
дошли на полята балкански
немили, неканени гости?
Желали би вас възхитени
да срещнем со сълзи и с китки...
Но идете вий настървени,
на грозни зовете ни битки!
Желали би вас да прегърнем
и тоз път сърдечно, горещо.
Но взорът ви свети зловещо...
Как ръце сега да разгърнем?
О, руси! Аз друг път ви славих
за подвиг велик и чудесен,
високо ви ликът поставях
във мойта душа,в мойта песен!
Вий някога знаме Христово
развяхте за благо човешко-
строшихте ни игото тежко,
а днеска ни носите ново!
И пак не ви мразим (не крия:
обича ви още народа);
но любим и свойта свобода,
стократно по любим я ния.
За тоз кумир ние се бием
и с чужд, и със близък упорно
и няма ний врат да превием
пред никакво иго позорно!
О,колко ви,братя, жалея!
О, как би желал, братя клети,
свобода и вам и за нея
кат нас да живейте и мрете!

1916

Е, това стихотворение не сте го учили
в комунистическото школо.

Storm
18.08.2008, 22:48
Президент Чехии считает Грузию ответственной за конфликт Кавказе

Президент Чехии Вацлав Клаус считает Грузию ответственной за конфликт на Кавказе. Обострение ситуации вокруг Южной Осетии произошло по вине грузинских политиков. Такое мнение глава государства выразил в интервью, опубликованном сегодня пражской газетой «Млада фронта днес».
«Фатальная роль грузинских президента, правительства и парламента в развязывании войны не подлежит обсуждению, - подчеркнул Вацлав Клаус. - Сказать, что я обеспокоен последними событиями на Кавказе было бы не точно. Это не достаточно характеризуют те сильные чувства, которые они у меня вызывают. Того, что произошло в Грузии, я, точно выражаясь, боюсь. Это касается как самого действия, так и того, как оно истолковывается политически и в СМИ».
Чешский лидер считает необходимым немедленно остановить все боевые операции в Грузии. «Долговременное решение проблемы невозможно строить на лжи, если бы даже она нам или нашим союзникам, в реализации нынешних или долговременным стратегических геополитических интересов, была бы приемлема. Нельзя лгать себе и общественности. Эта практика не оправдала себя в Ираке, на Балканах и в других местах конфликтов. Она не оправдает себя и в Грузии. Это не только лицемерие, но и со всех точек зрения очень опасно».

А има и нормални хора сред политическите лидери на Европа. Чудно, каква ли позиция има Станишев.

Alan Greenspan
18.08.2008, 22:51
Има и двама в Америка - Чавез и Кастро (поне единият от двамата е жив). Буаааахаха, смешни червени подлоги! :-)

Президент Чехии считает Грузию ответственной за конфликт Кавказе

Президент Чехии Вацлав Клаус считает Грузию ответственной за конфликт на Кавказе. Обострение ситуации вокруг Южной Осетии произошло по вине грузинских политиков. Такое мнение глава государства выразил в интервью, опубликованном сегодня пражской газетой «Млада фронта днес».
«Фатальная роль грузинских президента, правительства и парламента в развязывании войны не подлежит обсуждению, - подчеркнул Вацлав Клаус. - Сказать, что я обеспокоен последними событиями на Кавказе было бы не точно. Это не достаточно характеризуют те сильные чувства, которые они у меня вызывают. Того, что произошло в Грузии, я, точно выражаясь, боюсь. Это касается как самого действия, так и того, как оно истолковывается политически и в СМИ».
Чешский лидер считает необходимым немедленно остановить все боевые операции в Грузии. «Долговременное решение проблемы невозможно строить на лжи, если бы даже она нам или нашим союзникам, в реализации нынешних или долговременным стратегических геополитических интересов, была бы приемлема. Нельзя лгать себе и общественности. Эта практика не оправдала себя в Ираке, на Балканах и в других местах конфликтов. Она не оправдает себя и в Грузии. Это не только лицемерие, но и со всех точек зрения очень опасно».

А има и нормални хора сред политическите лидери на Европа. Чудно, каква ли позиция има Станишев.

Tomy
18.08.2008, 22:54
Tomy, освен голо плюене какво точно се опитваш да ни обясниш с постовете си?
Че англосаксонци са се били да освобождават България ли? Или, че са бомбили София...?
Знаеш ли аз как обичам тъпи копелета като теб да ми обясняват историята, и да ми показват кой да почитам....?

Ще цитирам един ваш любимец тук:

Ако има тук тъпи копелета, това са само тъпите русофилчета! :) Аз заставам зад българофилите, тези които знаят истината за своя произход, история и могат да уважават своите предци, без да плюят върху миналото си, каквото и да е било то!

Каквото и да ти обяснявам на олигофрени като теб с промити от комунистите мойци нищо няма да разберете. Вие доли и на руски не може да четете и сам осричате местна пропаганда :) на себеподобните си :)

И както е казъл един уважаван от мен Българин:

О, налейте! Ще да пия!
На душа ми да олекне,
чувства трезви да убия,
ръка мъжка да омекне!

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти,
аз вече нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти! :)

Storm
18.08.2008, 22:55
Неграмотен може да бъде само този, който не помни и не знае историята на своя народ.

За това трябва да се засрамиш да да уважаваш историята на народа си, а не да защитанаш разни тъпи народи!


Плевенските атаки са три - 20 юли, 30 юли, 11 септември.


Е да ама що не кажеш, че именно поради лошото командване крепостта се задържа до 10 Декември, когато турците се предават ? :) е да защото трява да нараниш своите скъпи чуства към други, чужди нам народи !Същия този "нещастен цар" и неговия народ дадоха на нашия, българския народ правото да се нарече свободен. Дадоха го с щик и знаме ! За да ни има и да може днес ти да пишеш и да псуваш на български език, тези, които загинаха за българската свобода !

Поклон на всички, загинали за свободата на България !

Най-голямата демагогия повтаряна повече от 100 години !!!
И докато това виси над главите ни ще има хора като теб да се срамуват че нещо могат да направят сами.

А за да пиша и говоря на български съм благодарен на всички мои предци, които са направили нещо за тази земя. Дали са пари и живот, и под турско и под руско и под съветско управление. А сега тъпи копелета като теб на 2 Юни маат гащи и не спират за миг за да ги почетат. Защото не са получили директива от москва!!!!!

Вижте, с психочно неуравновесени хора разговора е излишен. Ние сме българи, защото почитаме дедите си, паднали за свободата на България. Не ги плюем и не ги обиждаме. Нито тях, нито падналите до тях техни братя, независимо какви са. И за да ги уважаме и почиме не са ни нужди директиви откъдето и да е, то е в сърцето. Или го имаш, или го нямаш.

Ти непрекъснато обиждаш. Плюеш. Как може да пишеш такива постове, като няколко реда по долу е снимка на един от националните ни символи ? Как ?

Без коментар.

Както казах, с психично неуравновесени хора диалога е излишен.

meche_cveti93
18.08.2008, 22:56
Вашингтон. Пентагонът ще продължи да оказва хуманитарна помощ на Грузия, предаде днес РИА Новости. Американското военно ведомство, което вече достави на Грузия хуманитарна помощ на стойност 2 млн. долара, ще продължи хуманитарната операция, заяви говорителят на Пентагона Брайън Уитман.
Освен хуманитарните товари, които бяха доставени по въздуха, САЩ разрешиха на грузинските власти да се възползват от “неприкосновените запаси” на САЩ, които се съхраняват за извънредни случаи в Грузия и възлизат на 1,2 млн. долара.
ЕЕЕЕЕЕ ...... Пентагона ще окаже хуманитарна помощ..... малко автомати и картечници..... , и още САЩ имат и неприкосновен запас в Грузия..... накрая всичко ще излезе наяве....

keizer
18.08.2008, 22:59
Президент Чехии считает Грузию ответственной за конфликт Кавказе

Президент Чехии Вацлав Клаус считает Грузию ответственной за конфликт на Кавказе. Обострение ситуации вокруг Южной Осетии произошло по вине грузинских политиков. Такое мнение глава государства выразил в интервью, опубликованном сегодня пражской газетой «Млада фронта днес».
«Фатальная роль грузинских президента, правительства и парламента в развязывании войны не подлежит обсуждению, - подчеркнул Вацлав Клаус. - Сказать, что я обеспокоен последними событиями на Кавказе было бы не точно. Это не достаточно характеризуют те сильные чувства, которые они у меня вызывают. Того, что произошло в Грузии, я, точно выражаясь, боюсь. Это касается как самого действия, так и того, как оно истолковывается политически и в СМИ».
Чешский лидер считает необходимым немедленно остановить все боевые операции в Грузии. «Долговременное решение проблемы невозможно строить на лжи, если бы даже она нам или нашим союзникам, в реализации нынешних или долговременным стратегических геополитических интересов, была бы приемлема. Нельзя лгать себе и общественности. Эта практика не оправдала себя в Ираке, на Балканах и в других местах конфликтов. Она не оправдает себя и в Грузии. Это не только лицемерие, но и со всех точек зрения очень опасно».

А има и нормални хора сред политическите лидери на Европа. Чудно, каква ли позиция има Станишев.

Станишката лъска патроните и брои пълнителите в момента 8)

kefala
18.08.2008, 23:00
Целия уравновесен Идеологически отдел се е включил в битката.Изтрийте пяната от устата!!!По-спокойно!!!Трябва да видите светлото бъдеще!!!

Т а р и к а т
18.08.2008, 23:00
И както е казъл един уважаван от мен Българин:

О, налейте! Ще да пия!
На душа ми да олекне,
чувства трезви да убия,
ръка мъжка да омекне!

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти,
аз вече нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти! :)

Този уважаван от теб българин е обикновен терорист и пладнешки разбойник отвлякъл един австрийски параход и ограбил зверски едно влашко село при това без никаква нужда. След това черкезите от околните села стреснати от грабежите са го погнали заедно със четата му. На края се скарали за ограбените пари на козлодуйският чорбаджия и аверите му го застреляли на Вола и се разбягали.
От всичко това няма никаква полза. Ако не бяха братушките и с разбойника и без него, свобода нямаше да видим.

Aladdin
18.08.2008, 23:16
Бях - малък аз, но още помня:
........
и чакаме като Месия:
Затуй си ти Русия!

22 ноември 1876
Иван Вазов

:) А няколко години по-късно през 1916 Иван Вазов пише това :

"За сведение на "добрите юнаци", младежките си увлечения дядо Вазов е преодолял още през Първата световна, в 1916" когали някой от вас ще стане достоен и ще си признае грешките и ще се преклони през Вазов. А сега четете !!!!

На руските воини

О, руси, о, братя славянски,
защо сте вий тука? Защо сте
дошли на полята балкански
немили, неканени гости?
Желали би вас възхитени
да срещнем со сълзи и с китки...
Но идете вий настървени,
на грозни зовете ни битки!
Желали би вас да прегърнем
и тоз път сърдечно, горещо.
Но взорът ви свети зловещо...
Как ръце сега да разгърнем?
О, руси! Аз друг път ви славих
за подвиг велик и чудесен,
високо ви ликът поставях
във мойта душа,в мойта песен!
Вий някога знаме Христово
развяхте за благо човешко-
строшихте ни игото тежко,
а днеска ни носите ново!
И пак не ви мразим (не крия:
обича ви още народа);
но любим и свойта свобода,
стократно по любим я ния.
За тоз кумир ние се бием
и с чужд, и със близък упорно
и няма ний врат да превием
пред никакво иго позорно!
О,колко ви,братя, жалея!
О, как би желал, братя клети,
свобода и вам и за нея
кат нас да живейте и мрете!
1916

Е, това стихотворение не сте го учили
в комунистическото школо.

Браво :)

Forex Master
18.08.2008, 23:38
България има един огромен проблем... Това е турцизацията на Родопите!

Когато кюрдите си направят държавата върху Северен Ирак и 1/3 от сегашната турска територия, тогава САЩ ще "омилостивят" стратегическия си съюзник с ВЕЧЕ турцизираните Родопи... Това е жестоката истина. Много управляващи галфони си затварят очите пред това което в момента става там!!!

Абе вашта мама рязана читашка /тези които сте се надупили към Турция/ толкова ли не може да разберете че ЕДИНСТВЕНОТО спасение от този ВСЕ по-вероятен и ВЕЧЕ подготвен сценарий за България е РУСИЯ? Това е единственият стратегически съюзник на България! Всички други ще ви продадат за нула време... Какво нато, какви 5 лева? Те още си играят на комунисти и демократи...

Абе някой от вас живее ли в някой град където сутрин, обед и вечер от минаретата надуват високоговорителите с маанетата? Ако има някакъв такъв измежду вас и плюе Русия, то това е някой рязан читак-провокатор!

wolf66
19.08.2008, 00:03
Tomy, няма нужда нищо да ми обясняваш...ясен си ми....Няма как да сте българофили и да подкрепяте чужди бази на българска територия.... Ако ще се замеряме със стихотворения и цитати да доказваме тезите си...забрави...можем да продължим до безкрай! Има много сайтове с подходяща литература.
Каква е политическата ти теза, че трябва да ближем задниците на новите братя ли? И какво да очакваме от тях...инвестиции.(с тази куха икономика)...или да ни пазят от Турция? За пореден път българската политическа паплач залага на куция кон!!!
Между другото темата, която обсъждаме е Грузия-Южна Осетия. Някои май забравиха!

wolf66
19.08.2008, 00:07
Форех, България има и друг не по-малък проблем, това е циганизацията на цяла България....малцинствата се използват и поощряват от външни сили да държат мнозинството в шах....

Storm
19.08.2008, 00:17
Tomy, няма нужда нищо да ми обясняваш...ясен си ми....Няма как да сте българофили и да подкрепяте чужди бази на българска територия.... Ако ще се замеряме със стихотворения и цитати да доказваме тезите си...забрави...можем да продължим до безкрай! Има много сайтове с подходяща литература.
Каква е политическата ти теза, че трябва да ближем задниците на новите братя ли? И какво да очакваме от тях...инвестиции.(с тази куха икономика)...или да ни пазят от Турция? За пореден път българската политическа паплач залага на куция кон!!!
Между другото темата, която обсъждаме е Грузия-Южна Осетия. Някои май забравиха!

Не сме. Медведев в Владикавказ

Мир убедился, что и в наши дни есть политические уродцы, которые в угоду своим конъюнктурным соображениям убивают людей, а свою собственную бездарность компенсируют самым ужасным способом – уничтожением целого народа. Россия и российские власти будут добиваться, чтобы это преступление не осталось безнаказанным.

Мы никогда не допустим, чтобы кто-то безнаказанно убивал наших граждан. Они будут получать сокрушительный ответ.У России есть возможности – и экономические, и политические, и военные – для такого ответа. Иллюзий на этот счет ни у кого уже не осталось.Агрессия со стороны грузинских властей, с которой мы столкнулись десять дней назад, не имеет примеров в истории. Это за рамками понимания! Военная машина применяется против мирных граждан, в том числе которых иногда называют своими гражданами, и миротворцев

Forex Master
19.08.2008, 00:19
Форех, България има и друг не по-малък проблем, това е циганизацията на цяла България....
Вярно е, има проблем с циганите но той е бял кахър в сравнение с това което става в Родопите!

divedi
19.08.2008, 00:22
Конфликтът в снимки
http://fishki.net/comment.php?id=39630


Притеснително е сближаването между Русия и Турция, която не пропусна американски кораби през Босфора:

Турция се опитва да затвори Проливите. Да се готвят Родопите
http://www.extremecentrepoint.com/?p=1346

wolf66
19.08.2008, 00:24
Forex Master


Мнения: 2231

Пуснато на: Вто Авг 19, 2008 12:19 am Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

wolf66 написа:
Форех, България има и друг не по-малък проблем, това е циганизацията на цяла България....

Вярно е, има проблем с циганите но той е бял кахър в сравнение с това което става в Родопите!

двата проблема са свързани....

Storm
19.08.2008, 00:49
Вие тук съвсем сменихте темата. За какво всъщност ставаше дуна?

Нека просто този, който одобрява обстрелването на южноосетинското население с артилерийски системи "ГРАД" които изобщо не са за прицелен огън и взривеният снаряд вдига температура до 3000 градуса да напише "Аз го одобрявам", без значение дали се счита русофил или русофоб.

Новости
11.08.2008
В бывшем СССР, общество
В результате обстрела Цхинвали из грузинских установок "Град" погибли три миротворца, 18 ранены
http://www.nakanune.ru/news/2008/08/11/2126732

Това ли наричаш стрелба по невинни граждани -- ти май самият си наясно какво представляват тези системи и занеш, че ако е имало нещо наистина сериозно според теб нямаше в руски сай да говорят за трима убити и осемнайсет ранени. Когато руснаците използваха тези системи по китайците прези 40 години и избиха сумати хора, ти къде беше да кажеш колко е лошо това? :)

Смешници - нападение с ГРАД и загинали трима военни и ранени още 18 :) егати руската армия, банада пияни смешници?

А да обстрелвати разрушават радиолокационна станция в чужда държава това дане е послание за мир от страна на руснаците! :(

http://fishki.net/picsw/082008/18/war_foto/1/b7995156c02419003581c5ba58c89ae7,21,1.jpg

Я, какво ли е това ? Не, това не е Град и той не стреля по мирен град с баби, дядовци и деца в него, те така грузинците празнуват откриването на Олимпиадата.

Няма оправдание за изрода, наредил това. Неговото име е Михаил Саакашвили и аз искам моята страна да гласува твърдо против приемането на Грузия в НАТО. България и Българската армия не могат да имат за съюзници такива хора и такава армия.

Storm
19.08.2008, 00:58
Любопытный комментарий опубликовал сегодня на форуме "militaryfoto" американский инструктор Доменик, поработавший с воинами Саакашвили. Две цитаты говорят сами за себя. "Из грузинских частей, которые я видел, только коммандос имели какую-то дисциплину. Что до других частей, я не доверил бы им жарить шашлык в Макдональдсе. Их офицеры были мусором, а о сержантах не стоит даже и говорить. Они интересовались только тем, как бы что-нибудь выпросить или украсть у американских военных. Упаси боже, чтобы им разрешили вступить в НАТО".

Без коментар !

keizer
19.08.2008, 01:44
И както е казъл един уважаван от мен Българин:

О, налейте! Ще да пия!
На душа ми да олекне,
чувства трезви да убия,
ръка мъжка да омекне!

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти,
аз вече нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти! :)

Този уважаван от теб българин е обикновен терорист и пладнешки разбойник отвлякъл един австрийски параход и ограбил зверски едно влашко село при това без никаква нужда. След това черкезите от околните села стреснати от грабежите са го погнали заедно със четата му. На края се скарали за ограбените пари на козлодуйският чорбаджия и аверите му го застреляли на Вола и се разбягали.
От всичко това няма никаква полза. Ако не бяха братушките и с разбойника и без него, свобода нямаше да видим.

абе ти си бил голем п*дераст бе серсем. Айде бегай в турско!

Storm
19.08.2008, 02:09
Райс: НАТО не позволит России одержать победу в Грузии
НАТО не позволит России одержать победу в Грузии, дестабилизировать Европу и установить новый «железный занавес», заявила госсекретарь США Кондолиза Райс в преддверии экстренного заседания в Брюсселе глав МИД 26 стран-участников НАТО по Грузии.

По ее словам, Москва играет с Вашингтоном в «очень опасную игру», и Соединенные Штаты накажут российские власти за вторжение на территорию Грузии и не допустят их стремлений подорвать грузинскую демократию. Райс не уточнила, что именно НАТО намерено сделать для осуществления своих целей, однако отметила, что альянс единогласно заявил «о неприятии новой линии России».

Лично мнение - нещата отиват твърде далеч. Трябва да спрат до тук. Вече се чудя ... няма ли ООН, няма ли кой да спре това ? Света като механизъм има ли начин да се предпази от това, което може да последва ?

А човека, който стреля с "Град" срещу мирни хора - на съд !

j1v
19.08.2008, 02:39
http://www.guardian.co.uk/world/2008/aug/19/usforeignpolicy.usa

On Sunday the German foreign minister, Frank-Walter Steinmeier, warned against any "knee-jerk reactions" on Russia: "Talks in the Nato-Russia council are essential. We need open lines of communication."

Russia has been seeking a session of the council since the conflict erupted 10 days ago, but the Americans have blocked it.

The US ambassador to Nato, Kurt Volker, has not met his Russian counterpart in Brussels, Dmitri Rogozin.

Alan Greenspan
19.08.2008, 08:41
Не разбрах какво не ви харесва Вазов?

... А няколко години по-късно през 1916 Иван Вазов пише това :

("За сведение на "добрите юнаци", младежките си увлечения дядо Вазов е преодолял още през Първата световна, в 1916" кога ли някой от вас ще стане достоен и ще си признае грешките и ще се преклони през Вазов. А сега четете !!!!)

На руските воини

О, руси, о, братя славянски,
защо сте вий тука? Защо сте
дошли на полята балкански
немили, неканени гости?
Желали би вас възхитени
да срещнем со сълзи и с китки...
Но идете вий настървени,
на грозни зовете ни битки!
Желали би вас да прегърнем
и тоз път сърдечно, горещо.
Но взорът ви свети зловещо...
Как ръце сега да разгърнем?
О, руси! Аз друг път ви славих
за подвиг велик и чудесен,
високо ви ликът поставях
във мойта душа,в мойта песен!
Вий някога знаме Христово
развяхте за благо човешко-
строшихте ни игото тежко,
а днеска ни носите ново!
И пак не ви мразим (не крия:
обича ви още народа);
но любим и свойта свобода,
стократно по любим я ния.
За тоз кумир ние се бием
и с чужд, и със близък упорно
и няма ний врат да превием
пред никакво иго позорно!
О,колко ви,братя, жалея!
О, как би желал, братя клети,
свобода и вам и за нея
кат нас да живейте и мрете!

1916г. Иван Вазов

be_google
19.08.2008, 09:20
МАНИПУЛАТОРИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВИЛНЕЯТ НА ВОЛЯ - ЗАЩО НАМЕСВАТЕ И ДЯДО ВАЗОВ - СТАРИЯ РАЗВРАТНИК!!! ЗАЩО???
ЗАЩОТО С ПОМОЩТА И НА ПОЕТИ И ПИСАТЕЛИ БЪЛГАРИЯ ПРЕЖИВЯВА ПЪРВАТА И СИ НАЙ-СТРАШНА КРИЗА - НЕ САМО ИКОНОМИЧЕСКА, А И ДУХОВНА - ЦАР ФЕРДИНАНД И ПРОДАЖНОТО МУ ОБКРЪЖЕНИЕТО НИ ВКАРВАТ В ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗГУБЕНА ВОЙНА - НИЕ ГУБИМ И БАЛКАНСКАТА и МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКАТА и 1-та СВЕТОВНА, ПОСЛЕ БОРИС ІІІ-ТИ СИНЪТ МУ НИ ДОНАБУТА В ДРУГА ГУБЕЩА ВОЙНА...АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ ЩЯХМЕ ДА СМЕ С ОЩЕ ПО-МАЛКА ТЕРИТОРИЯ! СТИГА ЛЪЖИ БЕ!Бях - малък аз, но още помня:
........
и чакаме като Месия:
Затуй си ти Русия!

22 ноември 1876
Иван Вазов

:) А няколко години по-късно през 1916 Иван Вазов пише това :

"За сведение на "добрите юнаци", младежките си увлечения дядо Вазов е преодолял още през Първата световна, в 1916" когали някой от вас ще стане достоен и ще си признае грешките и ще се преклони през Вазов. А сега четете !!!!

На руските воини

О, руси, о, братя славянски,
защо сте вий тука? Защо сте
дошли на полята балкански
немили, неканени гости?
Желали би вас възхитени
да срещнем со сълзи и с китки...
Но идете вий настървени,
на грозни зовете ни битки!
Желали би вас да прегърнем
и тоз път сърдечно, горещо.
Но взорът ви свети зловещо...
Как ръце сега да разгърнем?
О, руси! Аз друг път ви славих
за подвиг велик и чудесен,
високо ви ликът поставях
във мойта душа,в мойта песен!
Вий някога знаме Христово
развяхте за благо човешко-
строшихте ни игото тежко,
а днеска ни носите ново!
И пак не ви мразим (не крия:
обича ви още народа);
но любим и свойта свобода,
стократно по любим я ния.
За тоз кумир ние се бием
и с чужд, и със близък упорно
и няма ний врат да превием
пред никакво иго позорно!
О,колко ви,братя, жалея!
О, как би желал, братя клети,
свобода и вам и за нея
кат нас да живейте и мрете!
1916

Е, това стихотворение не сте го учили
в комунистическото школо.

Браво :)

Стамболов
19.08.2008, 09:42
Времето на демагозите
Студена или гореща война
Милен Радев
18 Август 2008


От десет дни светът или поне нехипнотизираната от внушенията на китайските тоталитарни олимпийци и корумпираните властелини на МОК негова част, обсъжда въпросът дали не се намираме пред нова студена война.

Коментатори и политици пророкуват загрижено – както винаги, със закъснение от месеци, ако не и години – че изострянето на отношенията с Москва след нейното нахлуване в Грузия заплашва да върне света към политическата, икономическа и културна конфронтация отпреди 1989 година. Изненадата на мнозина показва, че са проспали излязлата още миналата година фундаментална книга на Едуард Лукас “Новата студена война”. Невежеството си проличава рано или късно. С демагогията нещата стоят малко по-иначе. Тя трябва да бъде активно разобличавана.

Неизбежността на конфронтацията с Русия на Путин и Медведев, на тесния кръг от Кремълски властелини, създадени и отгледани в епруветките на КГБ и захранвани през целия им съзнателен живот с ненавист към демократичните ценности на Западната цивилизация, бе очевидна за всеки здравомислещ човек, който помни малко повече от резултатите на последния кръг на Шампионската лига.

Режим, дошъл на власт с помощта на паникьосани от организирани взривове в жилищни блокове избиратели и на съзнателно предизвикана унищожителна война срещу част от собствените поданици, не може да бъде траен партньор в нормални междудържавни отношения. На режим, който организира хулигански атаки на свои граждани в съседни страни, дръзнали да упражняват свои суверенни права, както постъпи Москва спрямо Естония, не може да се вярва, че се стреми към добросъседски отношения. Режим, който последователно нарушава сключени търговски договори и наказва чрез затваряне на газовото и нефтено кранче всеки свой клиент, дръзнал да проявява политическа независимост – както това стана по отношение и на Украйна, и на Грузия, и дори на Белорусия – не бива да се счита за надежден партньор.

Да продължавам ли да изреждам до болка в слепоочията познати факти като съвършено антизаконния показателен процес срещу Михаил Ходорковски, методичното и знаково избиване на интелектуални противници на Кремълския режим, от журналиста Шчекочихин през депатата Юшенков и публицистката Политковская до изнасящия изобличителни материали “от кухнята” на Федералната служба за сигурност (ФСС) Литвиненко?

Да припомням ли изхвърлянето от участие в разработката на перспективни руски находища, въпреки съществуващи договори, на всички големи западни играчи в енергодобивния сектор или абсурдните претенции върху полярните океански дълбини, съпроводено с дрънкане на ядрено оръжие, предявени от Русия преди половин година?

А арестите, обвиненията и осъждането заради шпионаж в полза на Запада на междувременно безброй критици на днешния кремълски режим? Абсурдната пародия на избори без избирателна алтернатива, но съпроводени с физическо и административно насилие над все по-изтъняващите групи, осмеляващи се да протестират? Организирано надъхваните, фанатизирано верни на националния вожд Путин младежки организации като “Наши”, възпитавани в специални лагери в чувство за непогрешимост и превъзходство над всички чуждоезични, неправославни и “черногъзи” (буквален, широко използван в Русия израз) етноси?

Какво ли трябваше още да се случи, преди определящите масовото съзнание медии на Запад и отговорните политици да признаят публично, че времето на многообещаващите двустранно изгодни и приемащи все по-нормални форми отношения със Съветска Русия на късния Горбачов и с просто Русия на ранния Елцин безвъзвратно отлетя? Студената война – поне от страна на Русия - е в ход вече от години. Разчитащи на късата памет на гражданите и принудени от четиригодишния избирателен ритъм в условията на медийни демокрации да практикуват виртуозен популизъм водещи политици на Запада се изправиха през последната седмица пред разбитото корито на собствените илюзии.

Но нещата са по-страшни. И те налагат още по-голямо усилие от загубилите способността да говорят - а може би и да осъзнават - горчиви и непопулярни истини западни политици и подаващите им чернови за публични заявления многоучени тинк-танкове. Нужно е ново признание. Нужни са ответни стъпки!

Тази войната вече не е студена. Докато ние си пием вечерното питие и хвърляме по някой поглед към напомпани до спукване фигури с човешки очертания на олимпийските екрани, в европейската държава Грузия нахълтал в нарушение на всякакво международно право агресор избива, взривява, мародерства и – да, и това също – пали вековните кавказки гори, за да лиши населението от последното средство за отопление през идващата зима. Войната, уважаеми дами и господа наблюдатели и политици, е вече много гореща.

За пръв път Съветският съюз или обявилата се за негов наследник Русия нахлува и води военни действия срещу държава, де факто наш съюзник.

Грузия е страна с демократично избран и повторно доказал се на нови избори президент, Грузия еднозначно е обявила своето намерение да се присъедини към НАТО и ЕС и работи усилено за тази цел от години. Грузия пожертвувателно дава своя принос в световната битка срещу терора – в Ирак, Афганистан и другаде. Грузия е в края на краищата една от двете най-древни християнски държави. Какво повече е нужно за да осъзнаем и признаем, че Грузия е част от нашата цивилизационна общност, държава, де факто наш съюзник. И срещу тази Грузия Русия води в момента гореща война, сключва и нарушава в часа на подписването им договори и примирия, разиграва световната общност, както не се помни от времето на Съветският съюз на Брежнев и Громико.
Замижаването и тананикането на висок глас, за да не се вижда и чува страшната опасност, която дебне по горските пътеки не е спасила досега нито един пътешественик, ако по пътя го дебне безскрупулен и готов на всичко разбойник. Този, който би му дал такъв съвет, е демагог или опасен наивник. Горното важи и за случаи, когато се гаврят с твой приятел и съюзник. Ако не желаеш да го изгубиш, а заедно с него и всички свои други приятели и съратници, трябва да отговориш на злодея на език, който той разбира.

А не да мижиш и си тананикаш. И то без отлагане.

Други материали от автора може да намерите на блога www.de-zorata.de

Alan Greenspan
19.08.2008, 09:43
Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни Българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде отдавна и от това, щото тя ни в един си договор с Турция нищо добро не е споменала за Българи, ако и да е имала най-добри удобства за това. Тя всякога е само своята политика гледала, а собствено за завладетелните си планове е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие.

Г.С. Раковски, 1861г.

voda
19.08.2008, 09:47
Абе кви са тия дълги статии, кой ще ги чете. Вие съвсем пощуряхте, що не сканирате цяла книга, поне като правите нещо да е мащабно.
Ех, Алане с тия агитматериали американски, много надолу отиде.

Forex Master
19.08.2008, 09:47
Вече се чудя ... няма ли ООН, няма ли кой да спре това ? Света като механизъм има ли начин да се предпази от това, което може да последва ?
Няма кой Сторм, но това не е от вчера. Видя се че ООН няма адекватен механизъм още когато САЩ нападнаха и окупираха Ирак в разрез с всички норми и международни закони! Да не говорим за бомбенето на Сърбия и прецедента Косово!

А за това как САЩ щели да отмъстят на Русия, те си го казаха още преди 2 дни. Ще бойкотират Олимпиадата в Сочи през 2014 г. След като хамериканците развалиха китайската олимпиада, сега ще развалят и руската. Хубави хора, не им е за пръв път!

wolf66
19.08.2008, 09:48
Tomy Lee, стига си размахвал това стихотворение, какво се пените....изкарахте Вазов русофоб ли..? Ми стихотворението му изобщо не говори и не внушава това....Просто тогава са се случили едни други събития и едни други войни и по този повод е писано стихотворението...
Айде да видим дали можете изкара Вазов американофил и натовец сега....напънете се малко, ще е много забавно......!
И не забравяйте...темата е Грузия-Южна Осетия!!!

voda
19.08.2008, 09:57
Tomy Lee, стига си размахвал това стихотворение, какво се пените....изкарахте Вазов русофоб ли..? Ми стихотворението му изобщо не говори и не внушава това....Просто тогава са се случили едни други събития и едни други войни и по този повод е писано стихотворението...
Айде да видим дали можете изкара Вазов американофил и натовец сега....напънете се малко, ще е много забавно......!
И не забравяйте...темата е Грузия-Южна Осетия!!!

Тия маймуни сега ще изкарат Вазов защитник и на турската армия срещу "агресора" Кюрдистан. Ей много я омерзихте тая тема.

be_google
19.08.2008, 10:03
Времето на демагозите
Студена или гореща война
Милен Радев
18 Август 2008
А не да мижиш и си тананикаш. И то без отлагане.

Други материали от автора може да намерите на блога www.de-zorata.de

брей велик автор има тук, дошъл да се рекламира в инвестора - ми ПЛАТИ си бе!!! хем спамърЪ, хем скръндзЪ !!!

Alan Greenspan
19.08.2008, 10:06
Не разбрах какво не ви харесва Вазов!?

... А няколко години по-късно през 1916 Иван Вазов пише това :

("За сведение на "добрите юнаци", младежките си увлечения дядо Вазов е преодолял още през Първата световна, в 1916" кога ли някой от вас ще стане достоен и ще си признае грешките и ще се преклони през Вазов. А сега четете !!!!)

На руските воини

О, руси, о, братя славянски,
защо сте вий тука? Защо сте
дошли на полята балкански
немили, неканени гости?
Желали би вас възхитени
да срещнем со сълзи и с китки...
Но идете вий настървени,
на грозни зовете ни битки!
Желали би вас да прегърнем
и тоз път сърдечно, горещо.
Но взорът ви свети зловещо...
Как ръце сега да разгърнем?
О, руси! Аз друг път ви славих
за подвиг велик и чудесен,
високо ви ликът поставях
във мойта душа,в мойта песен!
Вий някога знаме Христово
развяхте за благо човешко-
строшихте ни игото тежко,
а днеска ни носите ново!
И пак не ви мразим (не крия:
обича ви още народа);
но любим и свойта свобода,
стократно по любим я ния.
За тоз кумир ние се бием
и с чужд, и със близък упорно
и няма ний врат да превием
пред никакво иго позорно!
О,колко ви,братя, жалея!
О, как би желал, братя клети,
свобода и вам и за нея
кат нас да живейте и мрете!

1916г. Иван Вазов

Forex Master
19.08.2008, 10:07
Tomy Lee, стига си размахвал това стихотворение, какво се пените....изкарахте Вазов русофоб ли..?
Много ги заболя от стихотворението "Русия" на дядо Вазов, което им припомних вчера! Нищо, нека знаят какво е мислил всеки българин през 1876 година и коя е била ЕДИНСТВЕНАТА му надежда! :D

Проблемът на платените манипулатори на българската история е, че като се ровят да изкопат някое цитатче /макар и извън контекста/ в подкрепа на дадените им задачи, се натъкват поне на 100-кратно повече доказателства в обратната посока... А това ги озлобява неистово и води до задълбочаване на маниакално-депресивните симптоми при циклофрениците... Виждаме как един от тях е зациклил и от вчера и пейства, вече поне 20 пъти един и същ текст с все по-големи букви! :lol:

Ето на, още малко и ще изкарат дядо Вазов че е бил русофоб!? :D

Колчо Слепеца
19.08.2008, 10:07
Вече се чудя ... няма ли ООН, няма ли кой да спре това ? Света като механизъм има ли начин да се предпази от това, което може да последва ?
Няма кой Сторм, но това не е от вчера. Видя се че ООН няма адекватен механизъм още когато САЩ нападнаха и окупираха Ирак в разрез с всички норми и международни закони! Да не говорим за бомбенето на Сърбия и прецедента Косово!

А за това как САЩ щели да отмъстят на Русия, те си го казаха още преди 2 дни. Ще бойкотират Олимпиадата в Сочи през 2014 г. След като хамериканците развалиха китайската олимпиада, сега ще развалят и руската. Хубави хора, не им е за пръв път!
... Маста,
то ного одавна нема вечи ООН..

wolf66
19.08.2008, 10:20
Forex Master


Мнения: 2233

Пуснато на: Вто Авг 19, 2008 10:07 am Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

wolf66 написа:
Tomy Lee, стига си размахвал това стихотворение, какво се пените....изкарахте Вазов русофоб ли..?

Много ги заболя от стихотворението "Русия" на дядо Вазов, което им припомних вчера! Нищо, нека знаят какво е мислил всеки българин през 1876 година и коя е била ЕДИНСТВЕНАТА му надежда!

Проблемът на платените манипулатори на българската история е, че като се ровят да изкопат някое цитатче /макар и извън контекста/ в подкрепа на дадените им задачи, се натъкват поне на 100-кратно повече доказателства в обратната посока... А това ги озлобява неистово и води до задълбочаване на маниакално-депресивните симптоми при циклофрениците... Виждаме как един от тях е зациклил и от вчера и пейства, вече поне 20 пъти един и същ текст с все по-големи букви!

Ето на, още малко и ще изкарат дядо Вазов че е бил русофоб!?

Последната промяна е направена от Forex Master на Вто Авг 19, 2008 10:07 am; мнението е било променяно общо 1 път

освен русофоб е лобирал за нато и е бил фен на Паси и Саакашвили....и други работи е бил...ама те са общоизвестни...

Alan Greenspan
19.08.2008, 10:24
Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали.


Г.С. Раковски, 1861г.

wolf66
19.08.2008, 10:29
айде, обърнаха на Раковски, само тия двамата въртите....айде дайте си малко зор...изровете още някои. Мързи ме да ровя из нета да ви набия тапите канчета....като нямате политически аргументи тръгнахте с цитати от нафталина... Малки са буквите поствай го с още по-едри...и не забравяй..темата е.....

Колчо Слепеца
19.08.2008, 10:33
Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали.


Г.С. Раковски, 1861г.
... Я кажи ся,... те тва дет си го изтипосал коко общо има с Южна Осетия ???
Или вече е време да намесим и вечните Левски и ЦСКА... ???
... Уффффф

be_google
19.08.2008, 10:38
жалко нещо е да четеш това и да си безразличен към делата на антихристите и Мамона-бог на парите и сребролюбието!!!! В заблудата си някои форумци стигат до там, че показват явни психични проблеми! В САЩ са привлечени учени от цял свят, които дори си нямат идея и не предполагат какви щети причиняват на останалия свят.

Вестник “Заман” е рупор за нашествието на исляма в България
Собственикът му Фейтулах Гюлен е търсен от прокуратурата в Анкара - у нас е собственик на двуезичният вестник "Заман" (издаван у нас едновременно на турски и български) Гюлен има забележителни приятели. Между тях е и бившият заместник директор на ЦРУ и теоретик на "умерения" ислям - Греъм Фулър (същия минава в щатите за най-големия познавач на Исляма и стратег за борба с него, написал е няколко книги и слава Богу, защото от тях прозират смразяващи кръвта истини и намерения на империята на Мамона спрямо останалия свят.). Сега е в мозъчният тръст (обслужващ разузнавателната централа) - "Ранд корпорейшър". В неговите лаборатории бе фабрикувана и фалшивата версия за участие на България в атентата срещу папа Йоан Павел ІІ. Същата корпорация притежава ограмна частна армия - по голяма от армиите на редица европейски страни!!!!!!!!

някои факти:
например в Южен Виетнам Съединените Щати провеждали мащабна кампания, целяща да доведе до принудителен глад бойците на Фронта за национално освобождение.
В тази кампания с безобидното название Операция "Земеделец", милиони литри Ейджънт Ориндж и други опасни химикали били многократно изливани над селските оризища. По време на Втората световна война адмирал Уилям Лийхи се възпротиви срещу тази практика с аргумента, че тя "е в нарушение на всяка известна на мен норма на християнския морал и на всички познати правила на войната". (Тогава вече бяхме поели към "хуманитарните бомбардировки" и новата "морална външна политика", когато тази политика беше въведена по времето на Кенеди).

Тази химическа война уби хиляди селяни и техните семейства и остави след себе си мрачен паметник – близо 500 000 виетнамски деца родени със сериозни деформации (Peter Waldman, "Body Count", Wall Street Journal, Dec. 12, 1997).

Също както в Ирак, по време на режима на санкции от ООН, над 500 000 иракски деца и над милион загинали мирни граждани "си струваха" за Мадлин Олбрайт и следователно за традиционните медии отново бяха "странични поражения". Когато цел беше да се премахне Садам Хюсеин, а не да се убиват деца и съответно животът на огромен брой деца беше тъжна, но разбираема и приемлива цена за една политика поставила си явно благородна цел. По старата приказка приписвана на "червените", целта оправдаваше средствата, дори ако те водеха до масова гибел на невинни жертви. Най-забележително беше многократното бомбардиране на добре обозначени продоволствени складове на Червения кръст в Кабул и признанието, че то е умишлено, тъй като те уж се намирали под контрола на талибаните. Служителите на Червения кръст отрекоха талибанска окупация или намеса, но който и да се окаже прав в крайна сметка, ние виждаме духа на Операция "Земеделец" в намеренията да се лишат талибаните от храна, въпреки факта, че политиката на принудителен глад първо и основно поразява деца и други мирни жители!!!!!!!!!!!!!!


в този, съвсем доскоро секретен материал, изготвен от Военно-морския колеж на САЩ през лятото на 1999, е сред ключовите разработки, върху които се базира глобалният стратегически документ на Пентагона, известен като “Обща визия за 2020”. В него се прогнозира постепенно изместване центъра на американските военни интереси от Европа към Азия, предизвикано от усилването на Китай, който постепенно ще се превърне в основния съперник на САЩ. Сред експертите, създали документа “Азия 2025”, е и група висококвалифицирани специалисти в областта на отбраната от американската армия, морският корпус и флота, както и известните анализатори в тази сфера Греъм Фулър от “Ранд Корпорейшън” – мозъчният център на военно-въздушните сили на САЩ, Ърн Фрийдбърг от Принстънския университет, както и Никълъс Ебърщет от влиятелния “Америкън Ентърпрайс Инститют”.


ЕВРОПА Е ОКУПИРАНА ОТ АМЕРИКАНСКИ АРМИИ - ДОКОГА??? Русия трябва да остане за ЕС! Целта на това и други злодеяния - като правенето на държави на наркокартелите е ВРЕДНО за ЕС - и за теб и мен читателю! РУСИЯ няма никакви претенции към ЕС и сега е момента да бъде СПЕЧЕЛЕНА!!! ЕС е пряк конкурент на САЩ, а не братска конфедерация...ще мине време и ще се осъзнае и дано не е късно!?

Припомням отново на тези, които не се интересуват от литература или просто от работа нямат време да четат, че С ПОМОЩТА И НА ПОЕТИ И ПИСАТЕЛИ БЪЛГАРИЯ ПРЕЖИВЯВА ПЪРВАТА И СИ НАЙ-СТРАШНА КРИЗА - НЕ САМО ИКОНОМИЧЕСКА, А И ДУХОВНА - ЦАР ФЕРДИНАНД И ПРОДАЖНОТО МУ ОБКРЪЖЕНИЕТО НИ ВКАРВАТ В ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗГУБЕНА ВОЙНА - НИЕ ГУБИМ И БАЛКАНСКАТА и МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКАТА и 1-та СВЕТОВНА, ПОСЛЕ БОРИС ІІІ-ТИ СИНЪТ МУ НИ ДОНАБУТА В ДРУГА ГУБЕЩА ВОЙНА...АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ ЩЯХМЕ ДА СМЕ С ОЩЕ ПО-МАЛКА ТЕРИТОРИЯ! СТИГА ЛЪЖИ БЕ!

Alan Greenspan
19.08.2008, 10:39
Има връзка - урало-азиатската паплач не е научила нищо ново от времето на Раковски! (за съжаление)

Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали.


Г.С. Раковски, 1861г.
... Я кажи ся,... те тва дет си го изтипосал коко общо има с Южна Осетия ???
Или вече е време да намесим и вечните Левски и ЦСКА... ???
... Уффффф

Колчо Слепеца
19.08.2008, 10:45
....
И кво е требвало да научи според теб... ???
Та да изглежда кат нещо друго, а не кат паплач ???

Forex Master
19.08.2008, 10:48
Има връзка - урало-азиатската паплач не е научила нищо ново от времето на Раковски! (за съжаление)

Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали.


Г.С. Раковски, 1861г.
... Я кажи ся,... те тва дет си го изтипосал коко общо има с Южна Осетия ???
Или вече е време да намесим и вечните Левски и ЦСКА... ???
... Уффффф
Маниакално-депресивните симптоми на шизоидната циклофрения се задълбочават... Момчето дори не се усеща че цитата е на български език който изпозва падежната система на руския език.

Я кажи батка, къде го е казал това Раковски? Дай първоизточника за да видим контекста?

wolf66
19.08.2008, 10:52
Master, и аз искам link за цитатите...имам определени съмнения....

Alan Greenspan
19.08.2008, 10:56
Потърси в учебниците на АОНСУ ...

Има връзка - урало-азиатската паплач не е научила нищо ново от времето на Раковски! (за съжаление)

Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали.


Г.С. Раковски, 1861г.
... Я кажи ся,... те тва дет си го изтипосал коко общо има с Южна Осетия ???
Или вече е време да намесим и вечните Левски и ЦСКА... ???
... Уффффф
Маниакално-депресивните симптоми на шизоидната циклофрения се задълбочават... Момчето дори не се усеща че цитата е на български език който изпозва падежната система на руския език.

Я кажи батка, къде го е казал това Раковски? Дай първоизточника за да видим контекста?

Forex Master
19.08.2008, 11:01
Потърси в учебниците на АОНСУ ...
Така си и знаех... Освен болен от шизоидна циклофрения си и най-обикновен лъжец! :lol:

Стамболов
19.08.2008, 11:04
НАСТОЯТЕЛНО МОЛЯ МОДЕРАТОРА ДА НЕ ТРИЕ СТАТИИ НА ЗАХАРИ СТОЯНОВ. ЗАХАРИ СТОЯНОВ Е ЕДИН ОТ СТРОИТЕЛИТЕ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ. СРАМОТА Е ДА СЕ ПОДЛАГАТ СТАТИИТЕ МУ НА ПОЛИТИЧЕСКА ЦЕНЗУРА - И ТО В ОТЕЧЕСТВОТО МУ, И ТО СЛЕД 120 ГОДИНИ. БЪЛГАРИЯ ВСЕ ПАК Е ЧЛЕН НА ЕС И НАТО, А НЕ НА ОНД.
Захари Стоянов за Русия
”Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия.”Кой въстана срещу нашето свещено дело - съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой подучи вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се поди¬гра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин - Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събрание, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в България безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: „Дойдете и ни спасете” - Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, христи¬янската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Николая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче”. Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи. Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: „Стрижено е !” - Необяснимо. Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България.
И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне
Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села.
ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НА КОМУНИСТИТЕ РУСОФИЛИ ЛИНКА НА ТАЗИ СТАТИЯ Е http://ceacbg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=83:2008-08-05-18-36-15&catid=1:latest-news&Itemid=66

be_google
19.08.2008, 11:07
жалко нещо е да четеш това и да си безразличен към делата на антихристите и Мамона-бог на парите и сребролюбието!!!! В заблудата си някои форумци стигат до там, че показват явни психични проблеми!

ЕВРОПА Е ОКУПИРАНА ОТ АМЕРИКАНСКИ АРМИИ - ДОКОГА??? Русия трябва да остане за ЕС! Целта на това и други злодеяния - като правенето на държави на наркокартелите е ВРЕДНО за ЕС - и за теб и мен читателю! РУСИЯ няма никакви претенции към ЕС и сега е момента да бъде СПЕЧЕЛЕНА!!! ЕС е пряк конкурент на САЩ, а не братска конфедерация...ще мине време и ще се осъзнае и дано не е късно!?
Припомням отново на тези, които не се интересуват от литература или просто от работа нямат време да четат, че С ПОМОЩТА И НА ПОЕТИ И ПИСАТЕЛИ БЪЛГАРИЯ ПРЕЖИВЯВА ПЪРВАТА И СИ НАЙ-СТРАШНА КРИЗА - НЕ САМО ИКОНОМИЧЕСКА, А И ДУХОВНА - ЦАР ФЕРДИНАНД И ПРОДАЖНОТО МУ ОБКРЪЖЕНИЕТО НИ ВКАРВАТ В ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗГУБЕНА ВОЙНА - НИЕ ГУБИМ И БАЛКАНСКАТА и МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКАТА и 1-та СВЕТОВНА, ПОСЛЕ БОРИС ІІІ-ТИ СИНЪТ МУ НИ ДОНАБУТА В ДРУГА ГУБЕЩА ВОЙНА...АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ ЩЯХМЕ ДА СМЕ С ОЩЕ ПО-МАЛКА ТЕРИТОРИЯ! СТИГА ЛЪЖИ БЕ!
запомнете и емето на бившият заместник директор на ЦРУ и теоретик на "умерения" ислям - Греъм Фулър (същия минава в щатите за най-големия познавач на Исляма и стратег за борба с него, написал е няколко книги и слава Богу, защото от тях прозират смразяващи кръвта истини и намерения на империята на Мамона спрямо останалия свят и Греъм Фулър от “Ранд Корпорейшън” – мозъчният център на военно-въздушните сили на САЩ, Ърн Фрийдбърг от Принстънския университет, както и Никълъс Ебърщет от влиятелния “Америкън Ентърпрайс Инститют”. Сега е в мозъчният тръст (обслужващ разузнавателната централа) - "Ранд корпорейшър". В чиито лаборатории бе фабрикувана и фалшивата версия за участие на България в атентата срещу папа Йоан Павел ІІ. Същата корпорация притежава ограмна частна армия - по голяма от армиите на редица европейски страни! Икономиката ни беше срината и щетите не са заличени и днес (според анализаторите те са между 100 и 200 млрд. долара), защото загубихме и 500 000 български граждани мюсюлмани

Jazabel
19.08.2008, 11:09
Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали.


Г.С. Раковски, 1861г.
Прочети малко биографията на Раковски и спри с нещастните си постове.

Alan Greenspan
19.08.2008, 11:09
Това че си се нагълтал с една торба клишета не ти дава правото да ме наричаш лъжец!
Освен че си неграмотен, си бил и мързелив. Сам си попълвай белите петна в образованието. Публицистиката на Раковски не е в секретна секция.


Потърси в учебниците на АОНСУ ...
Така си и знаех... Освен болен от шизоидна циклофрения си и най-обикновен лъжец! :lol:

wolf66
19.08.2008, 11:12
е да, линка изяснява нещата, ....support Грузия....
вкарали са и вярата в далаверата.....много долно...регистрирана 2005 година......мани мани...вкарахте си автогол...

wolf66
19.08.2008, 11:16
сектантска пасмина....интересно как се финансира....

Forex Master
19.08.2008, 11:22
Чел съм целия Захари Стоянов, но това не съм го срещал в нито една негова книга или статия... Да не бъркаш Захари Стоянов със Стамболов? Не вярвай сляпо на всичко що е в Интернет качено - на някакви мижави сайтчета дето имат по 5 правописни грешки на всяка страница? Всеки идиот може да си има сайт и да си твърди всичко което му скимне в него!

Само да ти кажа, че Полша възниква като държава едва след Първата световна война... Явно, твоят "Захари Стоянов" е бил яхнал машината на времето?! ;)

А... и още нещо! Исторически доказан факт е, че Сърбия напада България след Съединението защото е подпомогната и гарантирана от Австро-Унгария не от Русия! И когато българските войски все пак разбиват сръбските и напредват в сръбска територия, ултиматумът да спрат идва не от Русия, а от Австро-Унгария! Това са общоизвестни и доказани факти. Не се излагай да твърдиш друго ако си с някакви претенции за образованост!

be_google
19.08.2008, 11:24
[quote="Стамболов"]НАСТОЯТЕЛНО МОЛЯ МОДЕРАТОРА ДА НЕ ТРИЕ СТАТИИ НА ЗАХАРИ СТОЯНОВ. ЗАХАРИ СТОЯНОВ Е ЕДИН ОТ СТРОИТЕЛИТЕ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ. СРАМОТА Е ДА СЕ ПОДЛАГАТ СТАТИИТЕ МУ НА ПОЛИТИЧЕСКА ЦЕНЗУРА - И ТО В ОТЕЧЕСТВОТО МУ, И ТО СЛЕД 120 ГОДИНИ. БЪЛГАРИЯ ВСЕ ПАК Е ЧЛЕН НА ЕС И НАТО, А НЕ НА ОНД...............
[size=24]

докато Захари Стоянов е писал за свободата на България други... умряха за свободата на България!
и все пак не се разбира позицията ти - Раковски казъл, Закари Стоянов рекъл, а ти какво смяташ за сблъсъка на лъжехристиянката цивилизация, Кръстоносния поход на Буш (без един християнин в този поход!), Евросъюза и Русия - най-голямата страна на света....дай нещо по-съвременно..или цитирай Левски и Ботев и Царска Русия!!!
може би ти изглежда справедливо и производители на петрол да си имат корпорации-посредници, които без да си мръднат дъ-то изкарват милиарди или ще правят тръбопроводи и вземат решения откъде те да минат и за кой колко да има, без да са виждали петрол! ако Чавес не беше национализирал ПЕТРЕКО сега щеше да гледа 50-60 млилиарда евро годишно как се изпаряват - а сега там хората имат най-евтиното гориво на планетата и имат разпределение на тези пари за инфраструктура, образование, здравеопазване и т.н.- но това са изпуснати печалби за щатските корпорации и те пищаха шизофренично, ама ония не са продажници като вас , а си имат приниципи и воля да ги отстояват!

Alan Greenspan
19.08.2008, 11:31
Неграмотнико, и за пактът между Русия и Австро-Унгария ли не знаеш!?
Боже, колко заблудени овчици има по тоя свят, Боже!
За съжаление вече има и други учебници и източници - не само тези от библиотеката на АОНСУ!

Чел съм целия Захари Стоянов, но това не съм го срещал в нито една негова книга или статия... Да не бъркаш Захари Стоянов със Стамболов? Не вярвай сляпо на всичко що е в Интернет качено - на някакви мижави сайтчета дето имат по 5 правописни грешки на всяка страница? Всеки идиот може да си има сайт и да си твърди всичко което му скимне в него!

Само да ти кажа, че Полша възниква като държава едва след Първата световна война... Явно, твоят "Захари Стоянов" е бил яхнал машината на времето?! ;)

А... и още нещо! Исторически доказан факт е, че Сърбия напада България след Съединението защото е подпомогната и гарантирана от Австро-Унгария не от Русия! И когато българските войски все пак разбиват сръбските и напредват в сръбска територия, ултиматумът да спрат идва не от Русия, а от Австро-Унгария! Това са общоизвестни и доказани факти. Не се излагай да твърдиш друго ако си с някакви претенции за образованост!

Tomy
19.08.2008, 11:39
Грузия е уведомила ръководството на Организацията а независимите държави за решението си да я напусне.

Миналата седмица, грузинският парламент единодушно гласува излизането на страната от състава на ОНД. Мярката е предприета заради конфликта Русия-Грузия, при който Тбилиси обвинява Русия за започване на войната. Грузинският президент Саакашвили призова Украйна и другите страни да предприемат същите действия.

Във Върховната Рада на Украйна официално беше внесен законопроект за денонсиране на съглашението за създаване на Организацията на независимите държави /ОНД/.

Решението на Грузия бе прието хладно от другите страни - членки.

Големият Руски кораб бавно започна да потъва и няма спасение за него! :) И дори пророчествата на баба Ванга дето ги сричат на молитва няма да хванат декиш :)

Alan Greenspan
19.08.2008, 11:44
Писал!? Не можеш да плюеш светлите имена на Българската история само, защото са казвали истината за противобългарската политика на Русия!
Ти знаеш ли Захари Стоянов в колко турски зандана е лежал!?
В колко въстания е участвал? Че се отървава на косъм при засада?
Това е прекалено дори за руски подлоги като вас!докато Захари Стоянов е писал за свободата на България други... умряха за свободата на България!

Forex Master
19.08.2008, 11:47
Неграмотнико, и за пактът между Русия и Австро-Унгария ли не знаеш!?
Поредната плитка манипулация! Да не го бъркаш с пакта "Молотов - Рибентроп"?! :D

По това време е имало различни договори /и официални и тайни/ между всяка една от великите сили и то не един и два. Не ми е известен някакъв договор по това време между Австро-Унгария и Русия, където български територии се придават към Сърбия! Посочи ми някаква референция ако обичаш?

Tomy
19.08.2008, 11:49
Правозащитната организация „Хюман Райтс Уоч" заяви, че цивилните жертви на войната в Южна Осетия не са хиляди, както твърдят Южна Осетия и Русия.

Веднага след началото на войната се заговори за над 1 500 жертви и 30 000 бежанци като броят на загиналите бързо се увеличи.

ООН и Международния червен кръст обявиха че над 100 000 души са напуснали домовете си, а над 2000 са убити.

Оценките на организацията показват, че по-скоро става дума за десетки загинали.

Лека им пръст на загиналите. Жал ми е за всеки невинен загинал в тази безсмислена война. Но пак се вижда че лъжливите руснаци се опитват да се покажат като потърпевши, а всъщност са инстинските виновни за цялото това безумие.

Така че нека русофилските-дребосъчковци да се скрият някъде на тъмно и да замълчат!!!! :(

Alan Greenspan
19.08.2008, 11:54
Абе вие отричате написаното от Захари Стоянов и Раковски - какви референции да ви давам! Радвайте се на "велика" русия и си бършете прашясалите самовари.
Само да не ривете на умряло след някой и друг месец и да опищите ООН-то!

Неграмотнико, и за пактът между Русия и Австро-Унгария ли не знаеш!?
Поредната плитка манипулация! Да не го бъркаш с пакта "Молотов - Рибентроп"?! :D

По това време е имало различни договори /и официални и тайни/ между всяка една от великите сили и то не един и два. Не ми е известен някакъв договор по това време между Австро-Унгария и Русия, където български територии се придават към Сърбия! Посочи ми някаква референция ако обичаш?

wolf66
19.08.2008, 11:57
викаш ООН и Червения кръст не важат.....Human rights watch само.....

Колчо Слепеца
19.08.2008, 11:58
Правозащитната организация „Хюман Райтс Уоч" заяви, че цивилните жертви на войната в Южна Осетия не са хиляди, както твърдят Южна Осетия и Русия.

Веднага след началото на войната се заговори за над 1 500 жертви и 30 000 бежанци като броят на загиналите бързо се увеличи.

ООН и Международния червен кръст обявиха че над 100 000 души са напуснали домовете си, а над 2000 са убити.

Оценките на организацията показват, че по-скоро става дума за десетки загинали.

Лека им пръст на загиналите. Жал ми е за всеки невинен загинал в тази безсмислена война. Но пак се вижда че лъжливите руснаци се опитват да се покажат като потърпевши, а всъщност са инстинските виновни за цялото това безумие.

Така че нека русофилските-дребосъчковци да се скрият някъде на тъмно и да замълчат!!!! :(
... Маргаринчо,
Предполагам, че следващото ти творение, ща разкрие , че всъщност жертви НЯМА... и сичкото е долна инсинуация на руския агресор готов да изтръгне с голи ръце сърцето на невинния грузински народ ...
Нема да тъжиш... Жертви нема...
Сичко е на кино...
.. ама па да ти кажа...
има и други телевизии освин це ен ен...

voda
19.08.2008, 11:59
Правозащитната организация „Хюман Райтс Уоч" заяви, че цивилните жертви на войната в Южна Осетия не са хиляди, както твърдят Южна Осетия и Русия.

Веднага след началото на войната се заговори за над 1 500 жертви и 30 000 бежанци като броят на загиналите бързо се увеличи.

ООН и Международния червен кръст обявиха че над 100 000 души са напуснали домовете си, а над 2000 са убити.

Оценките на организацията показват, че по-скоро става дума за десетки загинали.

Лека им пръст на загиналите. Жал ми е за всеки невинен загинал в тази безсмислена война. Но пак се вижда че лъжливите руснаци се опитват да се покажат като потърпевши, а всъщност са инстинските виновни за цялото това безумие.

Така че нека русофилските-дребосъчковци да се скрият някъде на тъмно и да замълчат!!!! :(

Да, всъщност никой от Осетия не е пострадал. Всички разрушения са руски макети, за да се омаскарят пред света грузинските опълченци за свобода. А тия нападалите са актьори и статисти, на заработка към ФСБ. Абе сульо, не ти тря си много умен, за да разбереш какви интереси обсужва тая организация. Ама ти май и не си много умен и явно не ги разбираш .

За Американогъзоблизците предлагам, следното.
Старата мома Кондя много се ядосва на Русия, отсреща пък и все тая, Кондя се напъва още повече аха да се ...., накрая идват Китайците и ебават майката на всичко.

Forex Master
19.08.2008, 12:01
сектантска пасмина....интересно как се финансира....
Има 1001 фондациики на хамериканска хранилка в България, както и в цяла Източна Европа. Целта на хамериканците е да разделят Европа на стара и нова... и за сега успяват! А в България си имаме и усложнения, защото наред с хамериканските фондациики си имаме и турски такива!

И платените мекерета започват да ни убеждават как в Батак не е имало клане, как е редно на Шипка да се построи паметник на Сюлейман паша, как всъщност с Освобождението от турско робство /пардон - Османско присъствие?!/ Русия била забавила развитието ни... Като че ли 5 века преди това изобщо е имало някакво развитие?!... Абе, гнус и повърня...

B.Graham
19.08.2008, 12:02
Правозащитната организация „Хюман Райтс Уоч" заяви, че цивилните жертви на войната в Южна Осетия не са хиляди, както твърдят Южна Осетия и Русия.

Веднага след началото на войната се заговори за над 1 500 жертви и 30 000 бежанци като броят на загиналите бързо се увеличи.

ООН и Международния червен кръст обявиха че над 100 000 души са напуснали домовете си, а над 2000 са убити.

Оценките на организацията показват, че по-скоро става дума за десетки загинали.

Лека им пръст на загиналите. Жал ми е за всеки невинен загинал в тази безсмислена война. Но пак се вижда че лъжливите руснаци се опитват да се покажат като потърпевши, а всъщност са инстинските виновни за цялото това безумие.

Така че нека русофилските-дребосъчковци да се скрият някъде на тъмно и да замълчат!!!! :(
... Маргаринчо,
Предполагам, че следващото ти творение, ща разкрие , че всъщност жертви НЯМА... и сичкото е долна инсинуация на руския агресор готов да изтръгне с голи ръце сърцето на невинния грузински народ ...
Нема да тъжиш... Жертви нема...
Сичко е на кино...
.. ама па да ти кажа...
има и други телевизии освин це ен ен...
Абе Колчо що нямаше такива изследвания при бомбандировките над Югославия,Ирак,Афганистан. ли там няма цивилно население щото всички за военни? :):):)

wolf66
19.08.2008, 12:07
Attacks in Tskhinvali

When Human Rights Watch entered Tskhinvali on August 13, the city was largely deserted. Human Rights Watch researchers saw numerous apartment buildings and houses damaged by shelling. Some of them had been hit by rockets most likely fired from Grad launchers, weapons that should not be used in areas populated by civilians, as they cannot be directed at only military targets and are therefore inherently indiscriminate. Also, Human Rights Watch saw several buildings that bore traces of heavy ammunition as if fired from tanks at close range. There was some evidence of firing being directed into basements, locations where civilians frequently choose as a place of shelter.

Since Georgian and Russian forces use identical Soviet-era weapons systems including main battle tanks, Grad multiple-launch rockets, BMP infantry fighting vehicles and tube artillery, Human Rights Watch cannot definitely attribute specific battle damage to a particular belligerent, but witness accounts and the timing of the damage would point to Georgian fire accounting for much of the damage described below.

Колчо Слепеца
19.08.2008, 12:07
Абе Колчо що нямаше такива изследвания при бомбандировките над Югославия,Ирак,Афганистан. ли там няма цивилно население щото всички за военни? :):):)
... Бенжи,
там е друг брояча...
.. (макар ме у Афганистан мое да се поспори дале сички не са военни..)

be_google
19.08.2008, 12:09
Писал!? Не можеш да плюеш светлите имена на Българската история само, защото са казвали истината за противобългарската политика на Русия!
Ти знаеш ли Захари Стоянов в колко турски зандана е лежал!?
В колко въстания е участвал? Че се отървава на косъм при засада?
Това е прекалено дори за руски подлоги като вас!

докато Захари Стоянов е писал за свободата на България други... умряха за свободата на България!

личи, че си слабообразован и те мързи и да мислиш (че не четеш вече е ясно), но ако продаваш блузки с лика на Захари Стоянов - НЯМА ДА СИ КУПЯ!!!
ПОВЕДЕНИЕТО ТИ Е НА ХАМБУРГЕРИЗИРАН, МАЛОУМЕН И ЗОМБИРАН РЕКЛАМЕН АГЕНТ НА американски търговец на едро.
знай, че докато целувате краката на господаря СИ Симеон Кобурготски (изказвам му съчуствие като баща в сполетялото го нещастие и съжалявам, че го споменавам), то други живеем с идеите и смелостта на ЛЕВСКИ, ХАДЖИ ДИМИТЪР И СТЕФАН КАРАДЖА, ПАНАЙОТ ХИТОВ, ДЕЛЬО ВОЙВОДА, КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА, ДЯДО ИЛЬО ВОЙВОДА, СИРМА ВОЙВОДА, РАЙНА КНЯГИНЯ, БАБА ИЛИЙЦА!!!!
прав си, че има и герои с перо - такива са Паисий Хилендарски, Неофит Рилски, Ботев, Патриарх Евтимий... но ти не си ги чувал!
всички те искаха българите да не забравяме миналото си и, че трябва да се борим за наша държава!

Storm
19.08.2008, 12:19
Правозащитната организация „Хюман Райтс Уоч" заяви, че цивилните жертви на войната в Южна Осетия не са хиляди, както твърдят Южна Осетия и Русия.

Веднага след началото на войната се заговори за над 1 500 жертви и 30 000 бежанци като броят на загиналите бързо се увеличи.

ООН и Международния червен кръст обявиха че над 100 000 души са напуснали домовете си, а над 2000 са убити.

Оценките на организацията показват, че по-скоро става дума за десетки загинали.

Лека им пръст на загиналите. Жал ми е за всеки невинен загинал в тази безсмислена война. Но пак се вижда че лъжливите руснаци се опитват да се покажат като потърпевши, а всъщност са инстинските виновни за цялото това безумие.

Така че нека русофилските-дребосъчковци да се скрият някъде на тъмно и да замълчат!!!! :(
... Маргаринчо,
Предполагам, че следващото ти творение, ща разкрие , че всъщност жертви НЯМА... и сичкото е долна инсинуация на руския агресор готов да изтръгне с голи ръце сърцето на невинния грузински народ ...
Нема да тъжиш... Жертви нема...
Сичко е на кино...
.. ама па да ти кажа...
има и други телевизии освин це ен ен...
Абе Колчо що нямаше такива изследвания при бомбандировките над Югославия,Ирак,Афганистан. ли там няма цивилно население щото всички за военни? :):):)

Гледай сега ... забравихме Сърбия и бомбандировките над Белград, телевизията - легинимна военна цел, църквата "Свети Сава" ... тук не става дума само за броя на жертвите. Колко трябва да са, за да има геноцид ? Колко ? Дайте брой ... 20, 100, 1000, 10 000 ? Колко ?

Обстрелването с "Град" и артилерия на мирен град какво е ? Руска пропаганда ? Или нещо, което се е случило и е истина ? Затварянето на устата на едно дете и пускането на реклами даде ли отговор на въпроса - всъщност къде е линията на свободното слово и що е то демокрация ? Това не беше ли изслушване на различни гледни точки ?

Както и да е. На всички е ясно кой е виновния и кой започна тази война. Човек, който хвърля редовна армия срещу собствените си граждани, може ли да се нарече "политически лидер" ? Или е престъпник ? Кой ще понесе отговорността за такива действия и къде е защитния мехънизъм на Европа и НАТО против хора, използващи армия за унищожението на мирни граждани ?

В крана сметка, ние като граждани на Европа искаме ли това да бъде начина на решението на проблемите ? Така ли искаме да се решават междудържавни проблеми ? С война, артилерия, убийства ?

Или е време да кажем край и всеки, всеки, независимо кой е и какъв е, приел употреба на сила и започнал война, да отиде на подсъдимата скамейка ?

Konselieri
19.08.2008, 12:25
Правозащитната организация „Хюман Райтс Уоч" заяви, че цивилните жертви на войната в Южна Осетия не са хиляди, както твърдят Южна Осетия и Русия.

Веднага след началото на войната се заговори за над 1 500 жертви и 30 000 бежанци като броят на загиналите бързо се увеличи.

ООН и Международния червен кръст обявиха че над 100 000 души са напуснали домовете си, а над 2000 са убити.

Оценките на организацията показват, че по-скоро става дума за десетки загинали.

Лека им пръст на загиналите. Жал ми е за всеки невинен загинал в тази безсмислена война. Но пак се вижда че лъжливите руснаци се опитват да се покажат като потърпевши, а всъщност са инстинските виновни за цялото това безумие.

Така че нека русофилските-дребосъчковци да се скрият някъде на тъмно и да замълчат!!!! :(
... Маргаринчо,
Предполагам, че следващото ти творение, ща разкрие , че всъщност жертви НЯМА... и сичкото е долна инсинуация на руския агресор готов да изтръгне с голи ръце сърцето на невинния грузински народ ...
Нема да тъжиш... Жертви нема...
Сичко е на кино...
.. ама па да ти кажа...
има и други телевизии освин це ен ен...
Абе Колчо що нямаше такива изследвания при бомбандировките над Югославия,Ирак,Афганистан. ли там няма цивилно население щото всички за военни? :):):)

Гледай сега ... забравихме Сърбия и бомбандировките над Белград, телевизията - легинимна военна цел, църквата "Свети Сава" ... тук не става дума само за броя на жертвите. Колко трябва да са, за да има геноцид ? Колко ? Дайте брой ... 20, 100, 1000, 10 000 ? Колко ?

Обстрелването с "Град" и артилерия на мирен град какво е ? Руска пропаганда ? Или нещо, което се е случило и е истина ? Затварянето на устата на едно дете и пускането на реклами даде ли отговор на въпроса - всъщност къде е линията на свободното слово и що е то демокрация ? Това не беше ли изслушване на различни гледни точки ?

Както и да е. На всички е ясно кой е виновния и кой започна тази война. Човек, който хвърля редовна армия срещу собствените си граждани, може ли да се нарече "политически лидер" ? Или е престъпник ? Кой ще понесе отговорността за такива действия и къде е защитния мехънизъм на Европа и НАТО против хора, използващи армия за унищожението на мирни граждани ?

В крана сметка, ние като граждани на Европа искаме ли това да бъде начина на решението на проблемите ? Така ли искаме да се решават междудържавни проблеми ? С война, артилерия, убийства ?

Или е време да кажем край и всеки, всеки, независимо кой е и какъв е, приел употреба на сила и започнал война, да отиде на подсъдимата скамейка ?

Трудни, много трудни въпроси за някои. Хайде отговорете!

Alan Greenspan
19.08.2008, 12:32
Левски вярвал в силите на българите сами да извоюват своята свобода, защото "който ни освободи, той ще ни зароби".
Живял е кратко, но е предвидил че нашите освободители брадвушки ще бъдат и нашите поробители!
За братска Грузия това е на път да стане буквално!

Писал!? Не можеш да плюеш светлите имена на Българската история само, защото са казвали истината за противобългарската политика на Русия!
Ти знаеш ли Захари Стоянов в колко турски зандана е лежал!?
В колко въстания е участвал? Че се отървава на косъм при засада?
Това е прекалено дори за руски подлоги като вас!

докато Захари Стоянов е писал за свободата на България други... умряха за свободата на България!

личи, че си слабообразован и те мързи и да мислиш (че не четеш вече е ясно), но ако продаваш блузки с лика на Захари Стоянов - НЯМА ДА СИ КУПЯ!!!
ПОВЕДЕНИЕТО ТИ Е НА ХАМБУРГЕРИЗИРАН, МАЛОУМЕН И ЗОМБИРАН РЕКЛАМЕН АГЕНТ НА американски търговец на едро.
знай, че докато целувате краката на господаря СИ Симеон Кобурготски (изказвам му съчуствие като баща в сполетялото го нещастие и съжалявам, че го споменавам), то други живеем с идеите и смелостта на ЛЕВСКИ, ХАДЖИ ДИМИТЪР И СТЕФАН КАРАДЖА, ПАНАЙОТ ХИТОВ, ДЕЛЬО ВОЙВОДА, КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА, ДЯДО ИЛЬО ВОЙВОДА, СИРМА ВОЙВОДА, РАЙНА КНЯГИНЯ, БАБА ИЛИЙЦА!!!!
прав си, че има и герои с перо - такива са Паисий Хилендарски, Неофит Рилски, Ботев, Патриарх Евтимий... но ти не си ги чувал!
всички те искаха българите да не забравяме миналото си и, че трябва да се борим за наша държава!

wolf66
19.08.2008, 12:35
айде, и Левски намесиха...

Колчо Слепеца
19.08.2008, 12:36
За братска Грузия това е на път да стане буквално!

... Ти си луд !!!

Tomy
19.08.2008, 12:36
Правозащитната организация „Хюман Райтс Уоч" заяви, че цивилните жертви на войната в Южна Осетия не са хиляди, както твърдят Южна Осетия и Русия.

Веднага след началото на войната се заговори за над 1 500 жертви и 30 000 бежанци като броят на загиналите бързо се увеличи.

ООН и Международния червен кръст обявиха че над 100 000 души са напуснали домовете си, а над 2000 са убити.

Оценките на организацията показват, че по-скоро става дума за десетки загинали.

Лека им пръст на загиналите. Жал ми е за всеки невинен загинал в тази безсмислена война. Но пак се вижда че лъжливите руснаци се опитват да се покажат като потърпевши, а всъщност са инстинските виновни за цялото това безумие.

Така че нека русофилските-дребосъчковци да се скрият някъде на тъмно и да замълчат!!!! :(
... Маргаринчо,
Предполагам, че следващото ти творение, ща разкрие , че всъщност жертви НЯМА... и сичкото е долна инсинуация на руския агресор готов да изтръгне с голи ръце сърцето на невинния грузински народ ...
Нема да тъжиш... Жертви нема...
Сичко е на кино...
.. ама па да ти кажа...
има и други телевизии освин це ен ен...
Абе Колчо що нямаше такива изследвания при бомбандировките над Югославия,Ирак,Афганистан. ли там няма цивилно население щото всички за военни? :):):)

Гледай сега ... забравихме Сърбия и бомбандировките над Белград, телевизията - легинимна военна цел, църквата "Свети Сава" ... тук не става дума само за броя на жертвите. Колко трябва да са, за да има геноцид ? Колко ? Дайте брой ... 20, 100, 1000, 10 000 ? Колко ?

Обстрелването с "Град" и артилерия на мирен град какво е ? Руска пропаганда ? Или нещо, което се е случило и е истина ? Затварянето на устата на едно дете и пускането на реклами даде ли отговор на въпроса - всъщност къде е линията на свободното слово и що е то демокрация ? Това не беше ли изслушване на различни гледни точки ?

Както и да е. На всички е ясно кой е виновния и кой започна тази война. Човек, който хвърля редовна армия срещу собствените си граждани, може ли да се нарече "политически лидер" ? Или е престъпник ? Кой ще понесе отговорността за такива действия и къде е защитния мехънизъм на Европа и НАТО против хора, използващи армия за унищожението на мирни граждани ?

В крана сметка, ние като граждани на Европа искаме ли това да бъде начина на решението на проблемите ? Така ли искаме да се решават междудържавни проблеми ? С война, артилерия, убийства ?

Или е време да кажем край и всеки, всеки, независимо кой е и какъв е, приел употреба на сила и започнал война, да отиде на подсъдимата скамейка ?


Абсолютно си прав - Всеки виновен трябва да се накаже - Уви този път са май твоите приятели от Москва :)

А за всички които се страхуват от CNN, но са привлечени от "Говорит Москва ... об уравни реки Дуная " :) нека чете и българските новини и сами да мислят! Ето още нещо от българските новини - за размисъл :)

Президентът на непризнатата република Южна Осетия Едуард Койкоти заяви, че няма да допусне международни наблюдатели в региона.

"Международни наблюдатели повече няма да се намират на територията на Южна Осетия. Ние нямаме доверие в международните наблюдатели, в тези корумпирани хора, че ще кажат истината и правдата", заявява категорично Койкота в интервю за агенция "Ройтерс".

От думите на Едуард Койкоти не става ясно дали от територията на Южна Осетия ще бъдат изгонени всички намиращи се международни наблюдатели, или просто нови акредитации няма да бъдат издавани.

Представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) се намираха в региона до началото на военните действия, когато Грузия направи опит да върне под контрола си сепаратистката провинция.

Малко след това САЩ, ЕС и ОССЕ обявиха, че имат намерение за формират специална група, която ще бъде изпратена в зоната на конфликта.
Утре се оачква Съветът на НАТО за проведе специално заседание.


Пък ще видим кой е правил театър и кой е стрелял по "граждани" в празен град пълен с чужда войста :)
Айде бегай по дупките :)

wolf66
19.08.2008, 12:36
викаш...по-добре да не бяха ни освобождавали а....?

wolf66
19.08.2008, 12:40
Колчо Слепеца


Мнения: 3117
Местожителство: Покрайнини софийски
Пуснато на: Вто Авг 19, 2008 12:36 pm Заглавие: Re: Захари Стоянов за Русия

--------------------------------------------------------------------------------

Alan Greenspan написа:
За братска Грузия това е на път да стане буквално!


... Ти си луд !!!

абе я е луд я не е.....

Tomy
19.08.2008, 12:46
викаш...по-добре да не бяха ни освобождавали а....?

Е нали това ти наливам в главата от вчера :) те не са ни освободили, нито са искали да ни освободят! Преди 1878 са водили няколко войни, и в България са влизали и то винаги с една и съща цел ПРОЛИВИТЕ при Цариград - Това е на братушката мерака, нещо като нашата Солунска митница :) Да, ама те през 1878 станало ГАФ и пак се провалили с проливите, но за беда ние сме били вече набрали скорост и не могат да ниспрат :) та тогава решили да ни използват като Задунайская губерния и после пак да опитат с Цариград, и именно за това В Берлин през лятот са ни порязали нас, заради руските апетите :)

И като си толкова умен и сведущ - що не отговориш например защо като са ни освободили твоите братушки са били против поставянето на Българския Княз :) Що са били против? Ако са освободители то първи щяха да ни подкрепят. Да, ама не :) Като прецакахме Великия Княз Дондуков-Корсаков те видяха, че ние Българите (не вие русофилчетата :) не ставаме за подлоги и не сме послушковци :)

Ама това вече е много за празнитеви кратуни! :)

B.Graham
19.08.2008, 12:46
Правозащитната организация „Хюман Райтс Уоч" заяви, че цивилните жертви на войната в Южна Осетия не са хиляди, както твърдят Южна Осетия и Русия.

Веднага след началото на войната се заговори за над 1 500 жертви и 30 000 бежанци като броят на загиналите бързо се увеличи.

ООН и Международния червен кръст обявиха че над 100 000 души са напуснали домовете си, а над 2000 са убити.

Оценките на организацията показват, че по-скоро става дума за десетки загинали.

Лека им пръст на загиналите. Жал ми е за всеки невинен загинал в тази безсмислена война. Но пак се вижда че лъжливите руснаци се опитват да се покажат като потърпевши, а всъщност са инстинските виновни за цялото това безумие.

Така че нека русофилските-дребосъчковци да се скрият някъде на тъмно и да замълчат!!!! :(
... Маргаринчо,
Предполагам, че следващото ти творение, ща разкрие , че всъщност жертви НЯМА... и сичкото е долна инсинуация на руския агресор готов да изтръгне с голи ръце сърцето на невинния грузински народ ...
Нема да тъжиш... Жертви нема...
Сичко е на кино...
.. ама па да ти кажа...
има и други телевизии освин це ен ен...
Абе Колчо що нямаше такива изследвания при бомбандировките над Югославия,Ирак,Афганистан. ли там няма цивилно население щото всички за военни? :):):)

Гледай сега ... забравихме Сърбия и бомбандировките над Белград, телевизията - легинимна военна цел, църквата "Свети Сава" ... тук не става дума само за броя на жертвите. Колко трябва да са, за да има геноцид ? Колко ? Дайте брой ... 20, 100, 1000, 10 000 ? Колко ?

Обстрелването с "Град" и артилерия на мирен град какво е ? Руска пропаганда ? Или нещо, което се е случило и е истина ? Затварянето на устата на едно дете и пускането на реклами даде ли отговор на въпроса - всъщност къде е линията на свободното слово и що е то демокрация ? Това не беше ли изслушване на различни гледни точки ?

Както и да е. На всички е ясно кой е виновния и кой започна тази война. Човек, който хвърля редовна армия срещу собствените си граждани, може ли да се нарече "политически лидер" ? Или е престъпник ? Кой ще понесе отговорността за такива действия и къде е защитния мехънизъм на Европа и НАТО против хора, използващи армия за унищожението на мирни граждани ?

В крана сметка, ние като граждани на Европа искаме ли това да бъде начина на решението на проблемите ? Така ли искаме да се решават междудържавни проблеми ? С война, артилерия, убийства ?

Или е време да кажем край и всеки, всеки, независимо кой е и какъв е, приел употреба на сила и започнал война, да отиде на подсъдимата скамейка ?

Трудни, много трудни въпроси за някои. Хайде отговорете!
Хубави въпроси задава Storm ама отговорите са прекалени глобални за тоя форум.Аз съм много сългласен за подсъдимата скамейка, но нали знаете колко американски президенти трябва да седнат на нея?И не само американски.

Колчо Слепеца
19.08.2008, 12:48
Колчо Слепеца


Мнения: 3117
Местожителство: Покрайнини софийски
Пуснато на: Вто Авг 19, 2008 12:36 pm Заглавие: Re: Захари Стоянов за Русия

--------------------------------------------------------------------------------

Alan Greenspan написа:
За братска Грузия това е на път да стане буквално!


... Ти си луд !!!

абе я е луд я не е.....
... Абе аз грузинци братя немам..
за теб незнам..

Tomy
19.08.2008, 12:53
.............
Хубави въпроси задава Storm ама отговорите са прекалени глобални за тоя форум.Аз съм много сългласен за подсъдимата скамейка, но нали знаете колко американски президенти трябва да седнат на нея?И не само американски.

Хубав въпрос, но отговора показва кой колко е с ума си! :)
Та питам - добре Американците ви пречат, Евреите са ви виновни, Европа пречи, Китайците ще да дойдат да ни ...., остават Африка, Уго Чавес, Фидел Кастро и фамилията на Ким Ир Сен ? А и матрьошките - Медвежьонак Путина :) Ще прескоча и няколкото военно престъпника в Хага, те чакат процес и съд вече :)

Това ли са вашите приятели! Те ли трябва да определят бъдещето на Света :)

Ей големи сте смешници, ама нещо не ви излизат сметките. Както писах по-долу Големият кораб Просия потъва бавно, но сигурно, мишките като вас е време първи да скачат във водата :)

Tomy
19.08.2008, 12:55
Колчо Слепеца


Мнения: 3117
Местожителство: Покрайнини софийски
Пуснато на: Вто Авг 19, 2008 12:36 pm Заглавие: Re: Захари Стоянов за Русия

--------------------------------------------------------------------------------

Alan Greenspan написа:
За братска Грузия това е на път да стане буквално!


... Ти си луд !!!

абе я е луд я не е.....
... Абе аз грузинци братя немам..
за теб незнам..

А ад ако имах брат като теб сляп и прост щях да се самоубия :)

Колчо Слепеца
19.08.2008, 12:57
А ад ако имах брат като теб сляп и прост щях да се самоубия :)
.. браво.. голяма мисъл снесе...
палЯк..

wolf66
19.08.2008, 12:58
Не си ме разбрал Колчо....луди ли са..или на хранилка? Виж сайтовете към които препращат...кой финансира тая помия?

kefala
19.08.2008, 13:03
викаш...по-добре да не бяха ни освобождавали а....?

Е нали това ти наливам в главата от вчера :) те не са ни освободили, нито са искали да ни освободят! Преди 1878 са водили няколко войни, и в България са влизали и то винаги с една и съща цел ПРОЛИВИТЕ при Цариград - Това е на братушката мерака, нещо като нашата Солунска митница :) Да, ама те през 1878 станало ГАФ и пак се провалили с проливите, но за беда ние сме били вече набрали скорост и не могат да ниспрат :) та тогава решили да ни използват като Задунайская губерния и после пак да опитат с Цариград, и именно за това В Берлин през лятот са ни порязали нас, заради руските апетите :)

И като си толкова умен и сведущ - що не отговориш например защо като са ни освободили твоите братушки са били против поставянето на Българския Княз :) Що са били против? Ако са освободители то първи щяха да ни подкрепят. Да, ама не :) Като прецакахме Великия Княз Дондуков-Корсаков те видяха, че ние Българите (не вие русофилчетата :) не ставаме за подлоги и не сме послушковци :)

Ама това вече е много за празнитеви кратуни! :)

Аз май бих предпочел да ни беше освободила Австро-Унгария!!!Защо ли!!!

Колчо Слепеца
19.08.2008, 13:04
Не си ме разбрал Колчо....луди ли са..или на хранилка? Виж сайтовете към които препращат...кой финансира тая помия?
... Знам бе човек..
просто се дразня на пролирани от телевизора кратуни...
До вчера не мой да намери Грузия на картата..
неска ше ми се побратимява...
Ай сиктир...

MILOM
19.08.2008, 13:11
викаш...по-добре да не бяха ни освобождавали а....?

Е нали това ти наливам в главата от вчера :) те не са ни освободили, нито са искали да ни освободят! Преди 1878 са водили няколко войни, и в България са влизали и то винаги с една и съща цел ПРОЛИВИТЕ при Цариград - Това е на братушката мерака, нещо като нашата Солунска митница :) Да, ама те през 1878 станало ГАФ и пак се провалили с проливите, но за беда ние сме били вече набрали скорост и не могат да ниспрат :) та тогава решили да ни използват като Задунайская губерния и после пак да опитат с Цариград, и именно за това В Берлин през лятот са ни порязали нас, заради руските апетите :)

И като си толкова умен и сведущ - що не отговориш например защо като са ни освободили твоите братушки са били против поставянето на Българския Княз :) Що са били против? Ако са освободители то първи щяха да ни подкрепят. Да, ама не :) Като прецакахме Великия Княз Дондуков-Корсаков те видяха, че ние Българите (не вие русофилчетата :) не ставаме за подлоги и не сме послушковци :)

Ама това вече е много за празнитеви кратуни! :)ЦЕНАТА НА БЪЛГАРСКОТО ОСВОБОЖДЕНИЕ ПРЕДИ 130 ГОДИНИ
На 24 декември 1883 г. в своя дворец княз Александър I Батенберг подписва Указ № 1144, с който се утвърждава конвенцията за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските императорски войски, съгласно с определенията на Берлинския договор. Указът е публикуван в брой 2 на "Държавенъ вестникъ" от 10 януари 1884 година. Неговият Член I гласи: "Княжеското Българско Правителство припознава да дължи на Руското Императорско правителство за разходите, по окупацията от Императорските Руски войски, съгласно с определенията на Берлинский договор, сумата от десет милиона, шестотин осемнадесет хиляди, двеста петдесет книжни рубли и четиридесет и три копейки". Тези 10 618 250 рубли и 43 копейки са договорени от упълномощените Кириак А. Цанков и Николай Гирс, министри на Външните дела на Княжество България и Руската империя.

По-нататък в член II на договора четем: "Княжеското Правителство задължава се да изплати този дълг, както следва: На 1/13 септемврий 1883 г. четиристотин хиляди рубли; в разстояние на дванадесет години от 1884 до 1895, всяка една година по осемстотин хиляди рубли, които ще се плащат в два срока, 1/13 януарий, на 1/13 юлий всяка година, сиреч на всяки от тези два срока, по четиристотин хиляди рубли. На 1/13 януарий 1896 г. четиристотин хиляди рубли и на 1/13 юлий същата година остатъкът, двеста осемнадесет хиляди двеста петдесет рубли и четиридесет и две копейки". Член IV уточнява, че Руската империя няма да изисква изплащането на каквато и да е лихва върху количеството на въпросния дълг.

Този документ никога не е бил използван и огласяван от българската историческа наука (от Симеон Радев до Илчо Димитров) и поради това е неизвестен на широката общественост. Запознаването с него е могло (и може) сериозно да пропука митологемата "освободителна война", изкована в Санкт Петербург върху приповдигнатите славянофилски призиви на Аксаков от втората половина на ХIХ век. Те създават първоначалната представа за "българина като в пазвата на Христа". Но руско-турската война от 1877/1878 г. съществено коригира романтичните настроения, прорязвайки ги с грубата истина на фактите. Още през 1887-а в своя "Дневник на писателя" Фьодор Михаилович Достоевски констатира промяната на настроенията (главата "Най-лакейския случай, какъвто само може да има") в столицата на империята, макар личният му патос да продължава да се излива в руслото на славянофилския романтизъм. Той пише: "Помните ли, господа, как още през лятото, още недълго до "Плевен", ние неочаквано влязохме в България, явихме се зад Балканите и онемяхме от негодувание.(…) Още до обявяването на войната аз помня, четох из най-сериозните от нашите вестници при разчета за шансовете на войната и необходимите предстоящи издръжки, че, разбира се, "встъпвайки в България, ще ни се наложи да храним не само нашата армия, но и българското население, умиращо от глад".(…) Неочаквано ние видяхме прелестни български къщици, наоколо тях градинки, цветове, плодове, добитък, обработена земя, раждаща едва ли не стократно и, в завършек на всичко, по три православни църкви на една джамия.(…) "Как те смеят?" разгоря се мигновенно в сърцата на някои освободители и кръв от обида заля техните страни. "И при това пък ние да ги спасяваме дойдохме, значи те биха били длъжни да ни срещнат на колене. Но те не стоят на колене, те се мръщят и даже като да не ни се радват! Това нам! Хляб-сол изнасят, това е истина, но се мръщят, мръщят се…"

Ако тогава българският народ не е паднал на колене, малко по-късно, та до днес, това правят нашите историци, а през последните 64 години - политиците и държавниците. Публикуваме този документ, защото, по думите на покойния проф. Николай Генчев, детайлите в историческата наука са най-важната основа за верни интерпретации.

Forex Master
19.08.2008, 13:12
И като си толкова умен и сведущ - що не отговориш например защо като са ни освободили твоите братушки са били против поставянето на Българския Княз
Пак чел-недочел... Пак дебели лъжи за българската история!

Преди тази война Русия води Кримската война 1853-1856 срещу коалиция от Великобритания, Франция и Турция. По силата на мирния договор от тази война Русия поема редица ангажименти. Имало е неща които Русия е можела да направи за България, имало е неща и които не е можела да направи въпреки желанието си.

ИСТИНАТА Е:
Българите са поискали от руския цар /вкл. в писмен вид/ той да им посочи кандидат за българския престол, но другите велики сили не са били съгласни. Затова се е стигнало до компромис за княз Батенберг, който между другото е бил доверено лице и предан на руския цар!

Факт е, че Русия дарява на българите Свободата след 5 века турско робство!

Така че намажи си една филийка с маргаринче. Поръси си я със солчица и чети, чети, чети... ако искаш да си образован като пораснеш!

wolf66
19.08.2008, 13:15
Tomy


Мнения: 98
Местожителство: София
Пуснато на: Вто Авг 19, 2008 12:53 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

B.Graham написа:
.............
Хубави въпроси задава Storm ама отговорите са прекалени глобални за тоя форум.Аз съм много сългласен за подсъдимата скамейка, но нали знаете колко американски президенти трябва да седнат на нея?И не само американски.


Хубав въпрос, но отговора показва кой колко е с ума си!
Та питам - добре Американците ви пречат, Евреите са ви виновни, Европа пречи, Китайците ще да дойдат да ни ...., остават Африка, Уго Чавес, Фидел Кастро и фамилията на Ким Ир Сен ? А и матрьошките - Медвежьонак Путина Ще прескоча и няколкото военно престъпника в Хага, те чакат процес и съд вече

Това ли са вашите приятели! Те ли трябва да определят бъдещето на Света

Ей големи сте смешници, ама нещо не ви излизат сметките. Както писах по-долу Големият кораб Просия потъва бавно, но сигурно, мишките като вас е време първи да скачат във водата

ааа, не е това избора Tomy, не е...света не е черно-бял....както ти го представяш... Аз поне предпочитам изброените пред Дъбя и кабалата дърпаща конците в "стожера на демокрацията...икономика #1 в света"...да е жива и здрава печатницата..... А Чавез сам гледал на живо....готин отвсякъде...много малко знаеш за него....питай венецуелците....виж и кво се случи с референдума на Ево Моралес. Хабер си нямаш за кво говориш и кое как работи....напасъл си се с демократична плява и лаеш ли лаеш....полза няма.
Има и американски форуми...попрочети какво мислят хората...те не са комунисти, нито руски подлоги....Един от свестните форуми е бившия този на Стратфор...зад никовете стоят няколко известни публични личности..и либерали и консерватори...ти си пале...само джафкаш нахалост...

MILOM
19.08.2008, 13:20
Факт е, че Русия дарява на българите Свободата след 5 века турско робство! Форексчо прочети поста ми преди твоя,никога не е късно да научиш нещо.

Forex Master
19.08.2008, 13:26
сумата от десет милиона, шестотин осемнадесет хиляди, двеста петдесет книжни рубли и четиридесет и три копейки
Това е символична цена... Все пак вдовиците и сираците на падналите войници и офицери трябва да получат някаква компенсация! Всяка държава с радост би платила и сто пъти по толкова... Това е нищожна цена за живота на 200 000 паднали руски войници и офицери за да ни освободят от 5 /пет/ вековното турско робство!

Tomy
19.08.2008, 13:35
ЦЕНАТА НА БЪЛГАРСКОТО ОСВОБОЖДЕНИЕ ПРЕДИ 130 ГОДИНИ
На 24 декември 1883 г. в своя дворец княз Александър I Батенберг подписва Указ № 1144 .........

БРАВО ! Радвам се да видя, че тук все още са останали и нормални Българи! Браво ! :) :) :) :) :)

MILOM
19.08.2008, 13:36
сумата от десет милиона, шестотин осемнадесет хиляди, двеста петдесет книжни рубли и четиридесет и три копейки
Това е символична цена... Все пак вдовиците и сираците на падналите войници и офицери трябва да получат някаква компенсация! Всяка държава с радост би платила и сто пъти по толкова... Това е нищожна цена за живота на 200 000 паднали руски войници и офицери за да ни освободят от 5 /пет/ вековното турско робство!Нали ни беше дарена свободата.Как изчисли,че сумата е символична-какво е можело да се купи с 1 рубла преди
130 години.

Tomy
19.08.2008, 13:40
...............
Има и американски форуми...попрочети какво мислят хората......

Дааа има и американски форуми има и руски форуми, а ние тук сме в български форум !

Уви има кухи кратини и в Америка, има разумни и честни хора и в Русия.
Аз не съм нито за Америка, нито съм против нормалния руснак, жертва на вътрешната цензура. За мен е важно, че кухите кратуни у нас са твръде много на глава от населението :)

Аз искам в България да говориме и да защитава ме НАШИТЕ цели и интереси и да не страдаме от наложените ни заблуди. Но за това се иска постоянство, грамотност и морал. И да не се страхуваш от истинската история, такава каквато е била.

wolf66
19.08.2008, 13:45
какъв ти е критерия за кухи кратуни.....? И да напомня...темата е....Грузия-Южна Осетия...

Forex Master
19.08.2008, 13:49
сумата от десет милиона, шестотин осемнадесет хиляди, двеста петдесет книжни рубли и четиридесет и три копейки
Това е символична цена... Все пак вдовиците и сираците на падналите войници и офицери трябва да получат някаква компенсация! Всяка държава с радост би платила и сто пъти по толкова... Това е нищожна цена за живота на 200 000 паднали руски войници и офицери за да ни освободят от 5 /пет/ вековното турско робство!Нали ни беше дарена свободата.Как изчисли,че сумата е символична-какво е можело да се купи с 1 рубла преди
130 години.
Точно така. Свободата ни е ПОДАРЕНА. Никой не ни е поставял условия за това, каква сума трябва да платим ако бъдем освободени!

След Освобождението от турско робство освен многобройните дадени жертви по бойните полета и направените огромни материални разходи, Русия оставя в България много руски съветници. Това не са само военни съветници, които трябва да създадат и обучат новата българска армия. Това са и административни съветници, които трябва да създадат и обучат държавната администрация на новата българска държава. Това отнема години... Тези хора трябва да получават заплати... Не виждам абсолютно нищо скандално. Напротив, най-естественото нещо е тези разходи да бъдат поети от българската държава!

Aladdin
19.08.2008, 13:55
викаш...по-добре да не бяха ни освобождавали а....?

Е нали това ти наливам в главата от вчера :) те не са ни освободили, нито са искали да ни освободят! Преди 1878 са водили няколко войни, и в България са влизали и то винаги с една и съща цел ПРОЛИВИТЕ при Цариград - Това е на братушката мерака, нещо като нашата Солунска митница :) Да, ама те през 1878 станало ГАФ и пак се провалили с проливите, но за беда ние сме били вече набрали скорост и не могат да ниспрат :) та тогава решили да ни използват като Задунайская губерния и после пак да опитат с Цариград, и именно за това В Берлин през лятот са ни порязали нас, заради руските апетите :)

И като си толкова умен и сведущ - що не отговориш например защо като са ни освободили твоите братушки са били против поставянето на Българския Княз :) Що са били против? Ако са освободители то първи щяха да ни подкрепят. Да, ама не :) Като прецакахме Великия Княз Дондуков-Корсаков те видяха, че ние Българите (не вие русофилчетата :) не ставаме за подлоги и не сме послушковци :)

Ама това вече е много за празнитеви кратуни! :)

Това дето казва Tomy е вярно. Аз примерно съм кажи речи двойкар по история айде тройкар. Но отнякъде помня, че Русия май си е водила война с Турция и ние сме били просто на пътеката до там.

Aladdin
19.08.2008, 13:59
сумата от десет милиона, шестотин осемнадесет хиляди, двеста петдесет книжни рубли и четиридесет и три копейки
Това е символична цена... Все пак вдовиците и сираците на падналите войници и офицери трябва да получат някаква компенсация! Всяка държава с радост би платила и сто пъти по толкова... Това е нищожна цена за живота на 200 000 паднали руски войници и офицери за да ни освободят от 5 /пет/ вековното турско робство!Нали ни беше дарена свободата.Как изчисли,че сумата е символична-какво е можело да се купи с 1 рубла преди
130 години.
Точно така. Свободата ни е ПОДАРЕНА. Никой не ни е поставял условия за това, каква сума трябва да платим ако бъдем освободени!

След Освобождението от турско робство освен многобройните дадени жертви по бойните полета и направените огромни материални разходи, Русия оставя в България много руски съветници. Това не са само военни съветници, които трябва да създадат и обучат новата българска армия. Това са и административни съветници, които трябва да създадат и обучат държавната администрация на новата българска държава. Това отнема години... Тези хора трябва да получават заплати... Не виждам абсолютно нищо скандално. Напротив, най-естественото нещо е тези разходи да бъдат поети от българската държава!

Тоя пост ме развесели :D Оставя ни съветниците да ни промият мозъците ;) Процеса отнема години :)

wolf66
19.08.2008, 14:02
Tomy, ти цензура виждал ли си....? Гледал ли си ТV в US, чел ли си вестници...знаеш ли на какво облъчване е подложен обикновения американец, че да говориш за цензура.. Или си мислиш, че Jay като се бъзика със Дъбя и това е върха на демокрацията...? Това е част от демократичния шум... Къде изчезна Дан Радър , Bill Maher имаш ли идея? Знаеш ли, че има теми табута...имаш ли представа, че формиращата общественото мнение майнстреам media е в ръцете на малка група хора и разнообразието е само привидно...само един PBS е по-читав, но и там има теми табу.....

Forex Master
19.08.2008, 14:03
Аз примерно съм кажи речи двойкар по история айде тройкар. Но отнякъде помня, че Русия май си е водила война с Турция и ние сме били просто на пътеката до там.
Няма да съ пуашиш, учебника от който си учил е написан с пари от турска фондация... Под зоркия поглед на зам министъра от квотата на ДПС...

Там ако си спониш пише и че не е имало никакво турско робство а османско присъствие... стъпвали са на пръсти османлиите за да не ни плашат с присъствието си! Там ще прочетеш и че в Батак не е имало никакво клане... Че сме си живели райски под шапката на падишаха... Не пише и за Кочо Честименски който със собствените си ръце е убил в църквата жена си и дъщерите си за да не попаднат живи при башибозука... Предполагам не пише, защото историческата наука вече е разкрила че той е бил маниак педофил, който обича да души малки дечица?!

Tomy
19.08.2008, 14:08
След Освобождението от турско робство освен многобройните дадени жертви по бойните полета и направените огромни материални разходи, Русия оставя в България много руски съветници. Това не са само военни съветници, които трябва да създадат и обучат новата българска армия. Това са и административни съветници, които трябва да създадат и обучат държавната администрация на новата българска държава. Това отнема години... Тези хора трябва да получават заплати... Не виждам абсолютно нищо скандално. Напротив, най-естественото нещо е тези разходи да бъдат поети от българската държава!

:) За това и сега носиме всички най-лоши черти на Руската-Военна Администрация - Мързелива-Корумпирана-Неграмотна :) Да ти са живи и здрави :)

Aladdin
19.08.2008, 14:13
След Освобождението от турско робство освен многобройните дадени жертви по бойните полета и направените огромни материални разходи, Русия оставя в България много руски съветници. Това не са само военни съветници, които трябва да създадат и обучат новата българска армия. Това са и административни съветници, които трябва да създадат и обучат държавната администрация на новата българска държава. Това отнема години... Тези хора трябва да получават заплати... Не виждам абсолютно нищо скандално. Напротив, най-естественото нещо е тези разходи да бъдат поети от българската държава!

:) За това и сега носиме всички най-лоши черти на Руската-Военна Администрация - Мързелива-Корумпирана-Неграмотна :) Да ти са живи и здрави :)

:lol: :D

Tomy
19.08.2008, 14:13
Tomy, ти цензура виждал ли си....? Гледал ли си ТV в US, чел ли си вестници...знаеш ли на какво облъчване е подложен обикновения американец, че да говориш за цензура.. Или си мислиш, че Jay като се бъзика със Дъбя и това е върха на демокрацията...? Това е част от демократичния шум... Къде изчезна Дан Радър , Bill Maher имаш ли идея? Знаеш ли, че има теми табута...имаш ли представа, че формиращата общественото мнение майнстреам media е в ръцете на малка група хора и разнообразието е само привидно...само един PBS е по-читав, но и там има теми табу.....

Май ти си се объркал -- Не правиш разлика между Цензура и Облъчване :) Нищо, не ти е по силите ! :)
Освен това не смесвай държавните, безплатни канали, с платените станции, където всичко е чак до свободията :) не че го одобрявам, не ми е работа!

Ако искаш опитай да се майтпиш в америка с президента им - няма проблем - можеш го :) я го опитай същото в твоята братска русия - и хоп ще се намериш при Полидковская :) нищо работа! Както казва един твой кумир - Има човек има проблем, няма човек няма проблем !

Tomy
19.08.2008, 14:15
какъв ти е критерия за кухи кратуни.....? И да напомня...темата е....Грузия-Южна Осетия...

Ами като не четеш това, което писах по въпроса, щот не ти оттърва :) аз ли съмти виновен ?

Forex Master
19.08.2008, 14:16
За това и сега носиме всички най-лоши черти на Руската-Военна Администрация
Ти си ясен! Предпочиташ сега да носиме всички най-лоши черти на Турската-Военна Администрация... :D

der_Ivo
19.08.2008, 14:20
За това и сега носиме всички най-лоши черти на Руската-Военна Администрация
Ти си ясен! Предпочиташ сега да носиме всички най-лоши черти на Турската-Военна Администрация... :D

Ami to v momenta nosime vsi4ki nai-lo6i 4erti i na ruskata i na turskata zaedno, 4e i carskata e pri teh v troina kombina :D :D

be_google
19.08.2008, 14:20
какъв ти е критерия за кухи кратуни.....? И да напомня...темата е....Грузия-Южна Осетия...

Ами като не четеш това, което писах по въпроса, щот не ти оттърва :) аз ли съмти виновен ?

мАРГАРИНЧО СЛАДЪК КЪДЕ СЕ КРИ 3 ГОДИНКИ??? да не си бил на обучение в някой талибански лагер, на сладка службица за татко БУШ! егати и нелегалните са появиха тук! от дълбините на МРАКА ли изпълзя това зло ?!

Информация за Tomy http://forum.investor.bg/profile.php?mode=viewprofile&u=3457 Регистриран на: 19 Авг 2005 Общо мнения: 103
[0.01% от всички / 0.09 мнения на ден]
Вижте всички мнения на Tomy
Местожителство: София
Сайт:
Професия:
Интереси:

Forex Master
19.08.2008, 14:27
За това и сега носиме всички най-лоши черти на Руската-Военна Администрация
Ти си ясен! Предпочиташ сега да носиме всички най-лоши черти на Турската-Военна Администрация... :D

Ami to v momenta nosime vsi4ki nai-lo6i 4erti i na ruskata i na turskata zaedno, 4e i carskata e pri teh v troina kombina :D :D
Абе, Станишката ходи на аудиенции във Вашингтон а не в Москва... Значи става въпрос за всички най-лоши черти на Хамериканската-Военна Администрация! ;)

wolf66
19.08.2008, 14:28
ми то НЯМА държавни канали освен PBS бе младежо...и той не е на държавна издръжка като BBC да речем, ами се издържа от спонсори и дарения...99 % същите дето са зад частните канали....

Tomy
19.08.2008, 14:30
http://strangemaps.files.wordpress.com/2007/12/imagen1-full.jpg

wolf66
19.08.2008, 14:32
Tomy


Мнения: 103
Местожителство: София
Пуснато на: Вто Авг 19, 2008 2:13 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

wolf66 написа:
Tomy, ти цензура виждал ли си....? Гледал ли си ТV в US, чел ли си вестници...знаеш ли на какво облъчване е подложен обикновения американец, че да говориш за цензура.. Или си мислиш, че Jay като се бъзика със Дъбя и това е върха на демокрацията...? Това е част от демократичния шум... Къде изчезна Дан Радър , Bill Maher имаш ли идея? Знаеш ли, че има теми табута...имаш ли представа, че формиращата общественото мнение майнстреам media е в ръцете на малка група хора и разнообразието е само привидно...само един PBS е по-читав, но и там има теми табу.....


Май ти си се объркал -- Не правиш разлика между Цензура и Облъчване Нищо, не ти е по силите !
Освен това не смесвай държавните, безплатни канали, с платените станции, където всичко е чак до свободията не че го одобрявам, не ми е работа!

Ако искаш опитай да се майтпиш в америка с президента им - няма проблем - можеш го я го опитай същото в твоята братска русия - и хоп ще се намериш при Полидковская нищо работа! Както казва един твой кумир - Има човек има проблем, няма човек няма проблем !

ами налагането на теми табута по които не може да се говори и отстраняването на неудобни журналисти не е ли цензура...?И с какво облъчването и прокарването на една и съща линия от уж различните медии е по-добро...?

Tomy
19.08.2008, 14:36
мАРГАРИНЧО СЛАДЪК КЪДЕ СЕ КРИ 3 ГОДИНКИ??? да не си бил на обучение в някой талибански лагер, на сладка службица за татко БУШ! егати и нелегалните са появиха тук! от дълбините на МРАКА ли изпълзя това зло ?!

Информация за Tomy http://forum.investor.bg/profile.php?mode=viewprofile&u=3457 Регистриран на: 19 Авг 2005 Общо мнения: 103
[0.01% от всички / 0.09 мнения на ден]
Вижте всички мнения на Tomy
Местожителство: София
Сайт:
Професия:
Интереси:

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Ей голямо разузнаване бе :) Това старите КДСари и КГБисти нема измиране ! Бродите си като призрак из Европа, нали от него сте произлезли и само слухтите, шушукат и заговорничете ! Земи се скрий некаде че ми омръзнааа таквиз простаци ченгеджиски като теб :) Аре бегай при Мечето на Путин, аре ! :(

Tomy
19.08.2008, 14:42
http://img.iht.com/images/2008/08/19/19georgia-detainees550.jpg

Ето ги "добрите" руски войнци и лошите грузинци с превързани очи, дено иматнахалството да пазат земята на дедите си!

be_google
19.08.2008, 14:46
http://img.iht.com/images/2008/08/19/19georgia-detainees550.jpg

Ето ги "добрите" руски войнци и лошите грузинци с превързани очи, дено иматнахалството да пазат земята на дедите си!

браво за снимката и от нея се вижда хуманното отношение към военнопленника - бил той и идиот минал с танка си през колиба със спящи хора или хвърлял гранати в мазе със жени, деца и старци! виж ако ги бяха обесили манипулацияна щеше да хване дикиш! па ги и возят дане са ги вързали да тичат след танка.... :)

wolf66
19.08.2008, 14:49
И каво точно имаш предвид, че са били против български княз..? След 500 години робство българите не са имали достойни живи наследници на българските царе.... Александър е племенник на руския цар...не те разбирам... Великите сили не са искали силна България в съюз с Русия, какво като руснаците са искали проливите....американците какво искат в Косово....да "освободят" косоварите ли?
Или ти искаш да дойдат да ни освободят, да пролеят кръвта си, и после никва признателност и лоялност....?!!

Tomy
19.08.2008, 14:54
И каво точно имаш предвид, че са били против български княз..? След 500 години робство българите не са имали достойни живи наследници на българските царе.... Александър е племенник на руския цар...не те разбирам... Великите сили не са искали силна България в съюз с Русия, какво като руснаците са искали проливите....американците какво искат в Косово....да "освободят" косоварите ли?
Или ти искаш да дойдат да ни освободят, да пролеят кръвта си, и после никва признателност и лоялност....?!!

:) Е да ама е на обратното ! Великите сили не са искали една слаба, нова държава подвластна на Русия !!! Това е! И за това нас са ни е... зарад твоите приятели от север!

Tomy
19.08.2008, 14:55
браво за снимката и от нея се вижда хуманното отношение към военнопленника - бил той и идиот минал с танка си през колиба със спящи хора или хвърлял гранати в мазе със жени, деца и старци! виж ако ги бяха обесили манипулацияна щеше да хване дикиш! па ги и возят дане са ги вързали да тичат след танка.... :)

:) Абе къде прочете и видя тези жертви бе? Или ти го научи от Говорит Москва :)

j1v
19.08.2008, 15:00
http://www.upi.com/Top_News/2008/08/19/Damage_in_Georgia_not_as_severe_as_stated/UPI-52371219143869/

But instead of massive damage at the hands of the Russians, a tour by international journalists of the country's western area found a few signs of Russian destruction, the Los Angeles Times reported Tuesday.

"This conflict is very much about proving who is the bad guy," said a Western diplomat in Tbilisi, the Georgian capital.

http://www.latimes.com/news/printedition/asection/la-fg-western19-2008aug19,0,4354321.story

diletant
19.08.2008, 15:00
Forex Master! Отново пишеш глупости. Няма никакви 200 000 убити руснаци във войната. Числото се колебае около 66 000. Питай за това всеки историк, а не любимия си водач Волен Сидеров.

Storm
19.08.2008, 15:03
http://img.iht.com/images/2008/08/19/19georgia-detainees550.jpg

Ето ги "добрите" руски войнци и лошите грузинци с превързани очи, дено иматнахалството да пазат земята на дедите си!

Не знаех, че дедите на грузинците са били осетинци, но нищо, винаги може да се научи нещо ново.

Хахахаха !!!

wolf66
19.08.2008, 15:05
хаха, великите сили изобщо не са искали България да бъде освобождавана...особено англосаксоните...открай време....с които капути като тебе сега искат да ни сродяват...я си кажи тежката дума за бомбенето на София....да те видим кво си назубрил...?
Оня ден говорих със очевидец на тая красота....старец инженер по професия, много интелигентен и ерудиран, обиколил половината свят и говорещ четири езика...та..осветли ни по тоя въпрос да сравня с разказа на дядото.....

Колчо Слепеца
19.08.2008, 15:06
:) Абе къде прочете и видя тези жертви бе?
Време беше...
много ясно... че няма жертви...
То вооще нема и конфликт...
Нема и колони с помощи, нема и бежанци...
Яз съм благодарин на таквиз УМНИ люде, кат маргаринката...
Без тех, неуки сираци ща останем да самия си край...

Storm
19.08.2008, 15:07
И каво точно имаш предвид, че са били против български княз..? След 500 години робство българите не са имали достойни живи наследници на българските царе.... Александър е племенник на руския цар...не те разбирам... Великите сили не са искали силна България в съюз с Русия, какво като руснаците са искали проливите....американците какво искат в Косово....да "освободят" косоварите ли?
Или ти искаш да дойдат да ни освободят, да пролеят кръвта си, и после никва признателност и лоялност....?!!

:) Е да ама е на обратното ! Великите сили не са искали една слаба, нова държава подвластна на Русия !!! Това е! И за това нас са ни е... зарад твоите приятели от север!

И за това разкъсаха България като кучета, а братятя ни в Македония, свободни при Санстефанска България, останаха под турско робство благодарение на "великите сили" !!!!

Как може да бъдете толкова малко българи и да познавате толкова слабо историята на народа си ?

wolf66
19.08.2008, 15:08
Tomy


Мнения: 108
Местожителство: София
Пуснато на: Вто Авг 19, 2008 2:55 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

be_google написа:

браво за снимката и от нея се вижда хуманното отношение към военнопленника - бил той и идиот минал с танка си през колиба със спящи хора или хвърлял гранати в мазе със жени, деца и старци! виж ако ги бяха обесили манипулацияна щеше да хване дикиш! па ги и возят дане са ги вързали да тичат след танка....


Абе къде прочете и видя тези жертви бе? Или ти го научи от Говорит Москва


виж поста ми по надолу с препечатката на любимият ти Human Rights Watch...

be_google
19.08.2008, 15:09
Forex Master! Отново пишеш глупости. Няма никакви 200 000 убити руснаци във войната. Числото се колебае около 66 000. Питай за това всеки историк, а не любимия си водач Волен Сидеров.

да бе прав си! егати какво правим на въпрос едни 66 000 убити то това са само убитите дечица за 1-та седмица при нападението на ИРАК... вие вече цялото посолство се изредихте да пишете! колко е надницата при татко Буш??? ако не е вътрешнофирмена информация де ? нали не се самозаблуждаваш, че си анонимен...всичко веднъж написано остава завинаги!
Бог да прости загиналите по собствена или не воля! винаги ще има хора без съвест, за които подвига и саможертвата не значат нищо...

voda
19.08.2008, 15:09
http://img.iht.com/images/2008/08/19/19georgia-detainees550.jpg

Ето ги "добрите" руски войнци и лошите грузинци с превързани очи, дено иматнахалството да пазат земята на дедите си!

Точно така, добрите руски. Явно влизаш в правия път. Ти пак се радвай заедно с бройлерското си американофилство, че не са им тикнали по един в тиквите, на тия рамбовци. Нещо много насрани ми се виждат. То не е като да стреляш по деца.Я!

wolf66
19.08.2008, 15:27
http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fosinform.ru%2Ffoto%2F7343-zhertvy-obstrela-juzhnojj-osetii.html&hl=en&ie=UTF8&sl=ru&sl=es&tl=en&tl=en

Forex Master
19.08.2008, 15:28
и лошите грузинци с превързани очи, дено иматнахалството да пазат земята на дедите си!
Томчо, мойто момче казах ти да си намажеш една филийка с маргарин и да залягаш над историята ако искаш да бъдеш образован като пораснеш... Нито Южна Осетия, нито Абхазия някога са били част от Грузия. Там от векове си живеят абхазци и осетинци със свой език и култура различна от грузинската... Това е още една съществена разлика с Косово, което винаги си е било сръбска провинция и едва през последните 60 г. албанците са променили етническата карта, защото се плодят като зайци!

Нека грузините си стоят в Грузия и не нападат чужди земи и народи с благословията и материалната помощ на хамериканците! Нато и мато пред Русия не върви!

Storm
19.08.2008, 15:29
Москва. 19 августа. INTERFAX.RU - Замначальника российского Генштаба Анатолий Ноговицын заявил, что среди задержанных вблизи г. Поти грузинских военнослужащих - три человека арабской национальности.

"Двадцать военнослужащих в форме грузин под Поти задержали, трое из них - арабы", - заявил генерал на сегодняшнем брифинге в Москве.

Да ... и арабите станаха грузинци ! САЩ - в съюз с терористите на Бен Ладен, който го "търсят" уж ... да не се окаже, че Осама е в Грузия ????

орка
19.08.2008, 15:40
....Нито Южна Осетия, нито Абхазия някога са били част от Грузия. Там от векове си живеят абхазци и осетинци със свой език и култура различна от грузинската... Това е още една съществена разлика с Косово, което винаги си е било сръбска провинция и едва през последните 60 г. албанците са променили етническата карта, защото се плодят като зайци!
...
Майсторе,
позволи малка но важна корекция - Косово е сръбско от около 600 години. Предишните около 600 е било българско.... затова и все още има между 30 и 60 000 горани там. Дали е "изконна сръбска територия" или част от евтината пропаганда на Милошевич, как мислиш?

Forex Master
19.08.2008, 15:40
Абе преди журналистите се скъсваха да правят интервюта с Хашим Тачи... Сега защо не го разпитат да видим, каква му е оценката за конфликта между Абхазия, Южна Осетия и Грузия... Кой крив, кой прав? Кого подкрепя и защо? ;)

орка
19.08.2008, 15:43
... Нито Южна Осетия, нито Абхазия някога са били част от Грузия. Там от векове си живеят абхазци и осетинци със свой език и култура различна от грузинската... !

И майсторе,
какво общо има абхазката или осетинската култура и език с Русия?

wolf66
19.08.2008, 15:46
орка


Мнения: 652

Пуснато на: Вто Авг 19, 2008 3:40 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Forex Master написа:

....Нито Южна Осетия, нито Абхазия някога са били част от Грузия. Там от векове си живеят абхазци и осетинци със свой език и култура различна от грузинската... Това е още една съществена разлика с Косово, което винаги си е било сръбска провинция и едва през последните 60 г. албанците са променили етническата карта, защото се плодят като зайци!
...

Майсторе,
позволи малка но важна корекция - Косово е сръбско от около 600 години. Предишните около 600 е било българско.... затова и все още има между 30 и 60 000 горани там. Дали е "изконна сръбска територия" или част от евтината пропаганда на Милошевич, как мислиш?

много надълбоко отидохте...ако я караме тъй...България на три морета....

Tomy
19.08.2008, 15:47
и лошите грузинци с превързани очи, дено иматнахалството да пазат земята на дедите си!
Томчо, мойто момче казах ти да си намажеш една филийка с маргарин и да залягаш над историята ако искаш да бъдеш образован като пораснеш... Нито Южна Осетия, нито Абхазия някога са били част от Грузия. Там от векове си живеят абхазци и осетинци със свой език и култура различна от грузинската... Това е още една съществена разлика с Косово, което винаги си е било сръбска провинция и едва през последните 60 г. албанците са променили етническата карта, защото се плодят като зайци!


Е как може да си толкова п... и необразован? Като не си учил, поне чети, питай - ще ти се каже. Виж дори и левия историк проф.Божидар Димитров - умен човек, ако да е с леви убеждения, ти казва, че Косово никога не е било сръбско, че е било по-скоро българско :) ама ти не та не :) е може ли ще заслабнеш ;)

А за Грузия какво да ти кажа - едни казват че там, в Абхазия и Осетия, били само руснаци, т.е. те не са коренно население :) нали, а забравих че Великия Цал Батюшка ги е пращал лошите дворяни за наказание да бия и изтребват Кавказкото население, както нас турците :) ама какво толкова :) нали. То и ако беше чел поне Лермонтов щеше да го занеш това, ама грамотност, какво да го правиш :)

Та все пак неразбрах в Абхазия и Осетия -- какви живеят мееестни руснаци :) или некви осетинци и абхазци, дето не са грузинци ?

Апропо и дядоти май се е писал преди 50 години от комунистите - я за Добруджанец, я за Мизиец, я пък за Македонец :) ама таквиз хора Българи имали ? :) деги ? :)

Хайде сега ти ходи да папкаш на Позитано 2 :)

wolf66
19.08.2008, 15:52
и попрочети къде и с кого искат да са абхазците и осетинците....и откога датират връзките им с Русия...и как са попаднали в състава на Грузия...

B.Graham
19.08.2008, 15:53
Косово е било сръбско, както и Северна Добруджа е била българска.И Киев е бил руски и т.н.Но това е било мнооооого отдавна.

Forex Master
19.08.2008, 15:57
... Нито Южна Осетия, нито Абхазия някога са били част от Грузия. Там от векове си живеят абхазци и осетинци със свой език и култура различна от грузинската... !

И майсторе,
какво общо има абхазката или осетинската култура и език с Русия?
Южна Осетия е в състава на Руската империя още от 1801 година. Абхазия моли за помощ Русия и защита от Османската Империя и през 1810 година Александър I издава манифест за присъединяването и към Русия. Грузия се присъединява към СССР едва през 1922 година.

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B1%D1%85%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%8F

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%AE%D0%B6%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%9E%D1%81%D0%B5% D1%82%D0%B8%D1%8F


Както повечето от нас знаят, тогава начело на СССР е застанал един велик грузинец - товарищ Джугашвили /Сталин/. Та той от патриотични подбуди придава към ГССР тези две държави, но макар и тогава те имат много широка автономия. Запазват си културата и учат в училищата собственият си език.

А иначе през последните 100 години грузините на 3 пъти са правили етнически чистки там, като последният път авантюрата безславно завърши преди 10 дни с печални последици за грузинската държава... Предстои да видим как Грузия ще се превърне във втори, "кавказки" Ливан. До това я доведе Сенаакашвили и неговите хамерикански господари!

Казах ви да четете вместо да слушате CNN! Така като пораснете ще имате повече интелектуален багаж!

орка
19.08.2008, 15:58
Косово е било сръбско, както и Северна Добруджа е била българска.И Киев е бил руски и т.н.Но това е било мнооооого отдавна.
Съгласен
затова да вземем да турим по една плюнка на историята и да се прегърнем па целунем
и без това само създава проблеми. И не решава никакви

B.Graham
19.08.2008, 16:01
Косово е било сръбско, както и Северна Добруджа е била българска.И Киев е бил руски и т.н.Но това е било мнооооого отдавна.
Съгласен
затова да вземем да турим по една плюнка на историята и да се прегърнем па целунем
и без това само създава проблеми. И не решава никакви
Върху историята не трябва да се плюе но все пак има реалности, които не могат да се пренебрегнат.

Tomy
19.08.2008, 16:03
Косово е било сръбско, както и Северна Добруджа е била българска.И Киев е бил руски и т.н.Но това е било мнооооого отдавна.

:) Абе Грахамчо ти май си получил слънчев удър :) я влез на сянка, изяш един сладолед и легни докато дойдат от бърза помощ за теб :)

!! Две лъжи и една истина не правят три истини !!

Но това с Киев най ме развесели :) бил съм там и засрамихме една екскурзоводка в техния исторически музей (по времето на СССРа :) И тя като теб сричаше разни бълвочи, и като я попиташ къде са следите от тези поселения, започва най-смешното, как в земята се разпадало всичко от това време и не оставали следи. По същото време когато ние празнувахме 1300 години, твоите приятели руснаци се опитваха чрез една легенда за Киев да се искарат на 1500 години Смех :) Смех :) Смех :)

wolf66
19.08.2008, 16:04
Косово никога не е било албанско... през последните години албанците се множат като нашите цигани... и не само...много са се прехвърлили и от Албания и години наред смучат помощи от тогавашна Югославия...така за 50-60 години преобръщат демографската картина...което даде повод на американските инженери да построят нова държава...
Иначе на Балганите ако тръгнем да мерим кое на кого е било....ще си водим войни години напред...за кеф на някои сили дето ръчкат огъня когато им изнася... Ами за Беломорска Тракия що не отворите дума...там май някави репарации ни дължаха...колегите от НАТО...

B.Graham
19.08.2008, 16:05
Косово е било сръбско, както и Северна Добруджа е била българска.И Киев е бил руски и т.н.Но това е било мнооооого отдавна.

:) Абе Грахамчо ти май си получил слънчев удър :) я влез на сянка, изяш един сладолед и легни докато дойдат от бърза помощ за теб :)

!! Две лъжи и една истина не правят три истини !!

Но това с Киев най ме развесели :) бил съм там и засрамихме една екскурзоводка в техния исторически музей (по времето на СССРа :) И тя като теб сричаше разни бълвочи, и като я попиташ къде са следите от тези поселения, започва най-смешното, как в земята се разпадало всичко от това време и не оставали следи. По същото време когато ние празнувахме 1300 години, твоите приятели руснаци се опитваха чрез една легенда за Киев да се искарат на 1500 години Смех :) Смех :) Смех :)
Томчо я кажи коеот това което съм казал не е истина,бе чадо?

Forex Master
19.08.2008, 16:09
затова да вземем да турим по една плюнка на историята
Радвам се, че отговорих на въпроса ти какво общо имат Абхазия и Осетия с Русия.

wolf66
19.08.2008, 16:10
И ако можеш ни обясни защо твоя "маяк на демокрацията" и приятел на Дъбя има за свой идол таварищ Джугашвили, има снимки на предизборния му поход, които започва в Гори, пред паметника на Сталин, а има и музей...

Konselieri
19.08.2008, 16:12
Косово е било сръбско, както и Северна Добруджа е била българска.И Киев е бил руски и т.н.Но това е било мнооооого отдавна.
Съгласен
затова да вземем да турим по една плюнка на историята и да се прегърнем па целунем
и без това само създава проблеми. И не решава никакви
Върху историята не трябва да се плюе но все пак има реалности, които не могат да се пренебрегнат.

Някъде четах, че най-големия проблем на Балканите е, че прекалено много сме се заровили в историята и миналато, а не гледаме настоящето. Напълно съм съгласен с това. Имаме достатъчно сериозни и налижащи проблеми, за да спорим коя територия преди 1000 г. на кой е била. И това не решава нищо, а само задълбочава и без това изкуствените проблеми, дава сила на шовинистични мераци и т.н. Ние сме малка държава и искаме или неискаме зависим от големите, а те са "един дол дренки".

орка
19.08.2008, 16:17
... Нито Южна Осетия, нито Абхазия някога са били част от Грузия. Там от векове си живеят абхазци и осетинци със свой език и култура различна от грузинската... !

И майсторе,
какво общо има абхазката или осетинската култура и език с Русия?
Южна Осетия е в състава на Руската империя още от 1801 година. Абхазия моли за помощ Русия и защита от Османската Империя и през 1810 година Александър I издава манифест за присъединяването и към Русия. Грузия се присъединява към СССР едва през 1922 година.

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B1%D1%85%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%8F

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%AE%D0%B6%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%9E%D1%81%D0%B5% D1%82%D0%B8%D1%8F

Както повечето от нас знаят, тогава начело на СССР е застанал един велик грузинец - товарищ Джугашвили /Сталин/. Та той от патриотични подбуди придава към ГССР тези две държави, но макар и тогава те имат много широка автономия. Запазват си културата и учат в училищата собственият си език.
А иначе през последните 100 години грузините на 3 пъти са правили етнически чистки там, като последният път авантюрата безславно завърши преди 10 дни с печални последици за грузинската държава... Предстои да видим как Грузия ще се превърне във втори, "кавказки" Ливан. До това я доведе Сенаакашвили и неговите хамерикански господари!
Казах ви да четете вместо да слушате CNN! Така като пораснете ще имате повече интелектуален багаж!

:) и к'во от това
политиката, дезинформацията и манипулацията правят чудеса, Майсторе... мога да ти посоча достатчъно обратни (например македнски) примери

но

аргументи от историята са само за помпане на кухия мех на вече манипулираните. И понеже не ми се иска да съм от тях, както ти си допуснал примерно, предпочитам по-бързо осетинците и абхазците да научат грузински, а Русия да се блъска в чеченската преизподня и да си решава там проблемите на смачканото самочувствие

Forex Master
19.08.2008, 16:18
Но това с Киев най ме развесели
Киев е бил люлката на руската цивилизация. Там е възникнала държавата Русия - от Киевская Русь... А що се отнася до Украйна, тя винаги е била част от Русия само че в края и. От там идва и името - в края, у края, у краина, украина... В цяла Украйна се говори на чист руски език, с изключение на най-западните и части където се говори на полски диалект и населението са католици. Върху същите тези западни територии по време на Втората световна война бендеровците си бяха спретнали държава.

Сега опитите на видни украински лингвисти да сътворят "украински" език са не по-малко патетични от опитите на техните македонски колеги да съчинят македонски език в Бивша Югославска Република Македония! :lol:

B.Graham
19.08.2008, 16:19
Някъде четах, че най-големия проблем на Балканите е, че прекалено много сме се заровили в историята и миналато, а не гледаме настоящето. Напълно съм съгласен с това. Имаме достатъчно сериозни и налижащи проблеми, за да спорим коя територия преди 1000 г. на кой е била. И това не решава нищо, а само задълбочава и без това изкуствените проблеми, дава сила на шовинистични мераци и т.н. Ние сме малка държава и искаме или неискаме зависим от големите, а те са "един дол дренки".
Точно така.Затова написах, че реалностите са други.Хората трябва да живееме в реалността а не в миналото.Обчае Томчо горкия не е чел книжки и словоблудства във форума.