IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хидропневмотехника АД (HPT / HIDPN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Водоснабдяването на Крим не е застрашено:
    https://iz.ru/1524292/izvestiia/dive...kakhovskoi-ges
    — Северо-Крымский канал снабжается из водохранилища, но водозабор расположен при довольно низких отметках. Значит, он не будет осушен, вода будет всё равно поступать, потому что водохранилище опорожнится, примерно, наполовину. Оставшейся половины воды хватит для того, чтобы она шла по Крымскому каналу
    Last edited by Кисимов; 07.06.2023, 01:31.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      Привет Торанага сан
      Излезе отчета, печалба дамо 170 и нещо хиляди е успяло да направи хидропневмонещото.
      на фона на близкото до тях МЦХ, слабичко ми изглежда, но поне печалба
      другаде са още по-скромни печалбите.... а нещо за миноритарните акцюнери ще има ли?!?


      Коментар


      • Привет Торанага сан
        Излезе отчета, печалба дамо 170 и нещо хиляди е успяло да направи хидропневмонещото.
        на фона на близкото до тях МЦХ, слабичко ми изглежда, но поне печалба

        Коментар


        • Сега да видим колко е отворен за прозрачност АТАНАС ВИДЕВ - съформуници, дали той ще отговори кога и на каква цена е "ПРОДАЛ" НА НИКОЛАЙ ЯЛЪМОВ ??

          ИНАЧЕ ОБЯСНЯВА ЧЕ САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ, ЧЕ НЕ СМЕ КУПИЛИ ЕВТИНКО

          Коментар


          • Не мога да намеря никъде прехвърлянето на анкциите от ИФГ 2004 (100% дружество на НИКОЛАЙ ЯЛЪМОВ - КОЙТО ЗАДКУЛИСНО ПРАВИ ТРАНЗАКЦИИ САМО В НЕГОВА ПОЛЗА ТЪЙ КАТО ИМАХ ОФЕРТА НА ЮГ МАРКЕТ ЗА 80 ЛЕВА/АКЦИЯ А ТЕМУ ПРОДАОДХА НА 45)
            НА КАПМАН АД - КЪДЕТО СА ОБЩИТЕ ПАРИ.

            Моля който може да намери къде е докладвана сделката да го постне или на ЛС. Предварително благодаря !!!

            Отново се потвърждава моето наблюдение - за холдерите на дялове във ФОНДОВЕТЕ НЕ ОСТАВА НИЩО !!!! Те биват пазарно изиграни - всичко е законно, но няма как да получат пенсия, която да отговаря дори на техните вноски !!!

            Къде е МАНЮ МОРАВЕНОВ ДА НАПРАВИ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ДА НЕ МОЖЕ ДА ИМА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ПРИ ИП РЪКОВОДЕЩ ФОНД И ПАРАЛЕЛНО ДРУЖЕСТВО СЪС СЪЩАТА ДЕЙНОСТ !!!

            Но се натиска на НИКОЛАЯ ЯЛЪМОВ да му изкупи МИНОРИТАРЕН ДЯЛ И ДА СТАНЕ ЗАВИСИМ ОТ НЕГО - НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ КРИТИКАТА КЪМ МАНЮ Е ТОЛКОВА МАЛКО.

            Но пък КОЙ да му заеме неговото място ? Който може нещо, си има собствен бизнез - който не може нищо, се натиска по държавни заплатки ... и се подмазва на успешни бизнесмени ала НИКОЛАЙ ЯЛЪМОВ

            Жалка картинка е БФБ

            Коментар


            • Г-н Видев кога и на каква цена продадохте акциите на ИФГ на Капман ??

              Коментар


              • да кача ли решенията по обжалванията на Юг Маркет ??

                Коментар


                • https://www.fsc.bg/bg/za-komisiyata/...stnik-24-chasa

                  - Има ли реална опасност хората, осигуряващи се в пенсионните фондове, да останат без втора пенсия, или тя да е символична?
                  Инвестиционните портфейли на пенсионните фондове са добре структурирани и силно диверсифицирани. Те разполагат и с адекватни резерви, които да гарантират изплащане на пожизнените пенсии. Средствата на всеки фонд се съхраняват в банка попечител.
                  Всяка сделка с техни средства, независимо от размера, се докладва и проверява от надзора. Твърдя, че дейността по допълнително пенсионно осигуряване е една от най-стриктно регулираните. Постигната е нормативна стабилност и предвидимост и не се налагат значими промени.

                  - Как гледате на идеята да им се разреши инвестиране на по-голям процент от активите, която залегна в коалиционното споразумение?
                  - Стремежът към по-добра доходност неминуемо повдига въпроса и за поемането на повече риск. По правило по-рисковото инвестиране включва както по-висок потенциал за доходност, така и по-голяма опасност от загуби. Ако и когато са налице конкретни предложения за промени в инвестиционния режим на фондовете, сме готови да участваме в експертен дебат по темата. От постоянната ни комуникация със съответните структури към ОИСР мога да ви убедя, че към момента инвестиционните изисквания отговарят на добрите европейски и световни критерии по отношение на толерантността към риска.
                  Усъвършенствахме регулациите, за да се даде възможност за постигане на оптимална доходност от пенсионните фондове чрез вложения в широк спектър инструменти.

                  - А как опазвате пазара на инвестиционните фондове от финансови пирамиди и измамници?
                  - В последните години има значителен спад на лихвените нива по банкови депозити. Като резултат инвеститорите се пренасочват към сектора на инвестиционните услуги. Какви са рисковете? У нас - абсолютно минимални. Осъществяваме пряк и абсолютно стриктен надзор върху структурата на инвестициите в портфейлите им.
                  Всеки потенциален инвеститор трябва първо да направи проверка на сайта ни, за да се информира за статута на лицето, на което ще повери управлението на финансовите си средства. Лицензирано управляващо дружество ще обясни на потенциалния инвеститор, че няма гаранция за печалба при инвестиране в инвестиционни фондове и че по-високата доходност носи и по-висок риск.

                  ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ !!
                  АЗ ПЪК ОТ ОПИТ МИСЛЯ, ЧЕ УЧАСТНИЦИТЕ ВЪВ ФОНДОВЕ НЕ СА ЗАЩИТЕНИ ...

                  Коментар


                  • Признавам си - трябва да стана чирак на тези хора !!

                    И аз така искам - без оборот печалба и с начален капитал от 5.000.- лева !!!

                    Според мен трябва да им се предостави фонд за менажиране - не мога да си представя какво ще направят ако имат и по- голям капитал на расположение !!!

                    Годман Сакс и Дойче Банк моля ..

                    Коментар


                    • скрееншот ПЕТКО ПЕХЛИВАНОВ
                      Оборот 0 лв. оборот (247,000 лв. печалба) за 2019 г.

                      Фирма ХИДРАВЛИКА 96 ООД ЕИК 833102928 (papagal.bg)

                      ТОВА Е ОТНОВО ЗА УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИВЕСТИРАНЕ - БЕЗ ОБОРОТ ПЕЧАЛБА !!!

                      Убеден съм, че всички закони са спазени БРАВО

                      Коментар


                      • Ето една картинка на успелите български бизнесмени НИКОЛАЙ КОЛЕВ

                        12,000 лв. оборот (33,000 лв. печалба) за 2019 г.

                        Производство, изкупуване, преработка и реализация на промишлена и селскостопанска продукция в страната и чужбина. Производство и пласмент на стоки за бита, промишлени стоки и изделия на машиностроенето, битова и индустриална химия, търговска дейност в страната в собствена и наета магазинна мрежа, консигнационна и валутна търговия. Транспортно-спедиторска и таксиметрова дейност в страната и чужбина. Туристически услуги в страната и чужбина. Търговско представителство, посредничество и агентска дейност за български и чуждестранни фирми. Външнотърговска дейност за собствена сметка и на комисионен принцип. Външноикономическа дейност - рекламна, маркетинг, инженеринг. Предоставяне на финансови, консултантски, информационни и други услуги. Извършване на сделки с чуждестранни средства за плащане в брой, сделки с благородни метали и скъпоценни камъни и изделия с и от тях, както и всяка друга дейност, която по предмет и обем изисква да се води по търговски начин, а за тези, за които се изисква разрешение, лиценз или концесия-след получаването им от съответния административен орга

                        Фирма СОМОНИ ООД ЕИК 833089758 (papagal.bg)

                        Всички закони са спазени !!

                        Изключително логични числа - печалбата е по- голяма от оборота

                        Коментар


                        • Уважаеми колеги, малки и големи шарани, баракуди и акули,

                          това което няма начин да приема е как от първата масова приватизация насам не се промениха така наредбите и законите касаещи търговите предложения и последващите отписвания на безценица- примерите за ПРЕЦАКАНИ МИНОРИТАРИ са поне 95% от приватизираните предпирятия.

                          Преди няколко години имаше ремонти на детски градини по 3000-5000 лв. за м2......отделно виждаме на какви цени стават сделки за големи индустриални терени и накрая излиза мажоритаря Бай Гуню и ти прави оценца на цял завод, не е нали фабрика на Тесла, ама нормано поддържано предпирятие и го изкарват на цени които биха накарали всеки конкурент да точи лиги ....да, да, ама не, тая цена мижавата цена на активите в сгради и терени се докарва само за пред КФН и БФБ, докога?!?

                          Казанлък е индустриален център с гениални специалисти по хидрамлика и металорежещи машини и оръжия, но има и особени хора......помните ли как 33 % от Арсенал бяха приватизирани по ГЕРБерски за няколко милиона лева.....такива умопомрачителни сделки са за европейска прокуратура, но тъй като минават това насърчава буквално всеки МАЖОР да зейне като ламя да прилапа цялото дружество без пари!!!

                          Настоявам да се спрат въобще отписванията и всичко да минава през публичен търг.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение

                            Питам се дали има смисъл да се инвестира на БФБ ??
                            Самият факт, че Маньо не иска да се инвестира в БФБ акции, ви насочва към Международни акции, без право на къси, към БИЙН гаражни и неизвестни компании без никакви активи и дейсност, е ясно, че се води умишлено съсипване на борсата.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение
                              Днес няма ли някаква промяна по партидата на земемерите?
                              Още никаква информация от Николай Ялъмов- купилият акциите на безценица в схемата с Юг маркер. Някога Юг държаха дял в макс-фонда на Ялъмов. После пазарът се сгромоляса. Изведнъж изчезнаха билбордовете за 150% годишна доходност. Защо Ялъмов не поддържа графика, както е забелязал Торанага?
                              Благодаря за допълнението и пояснението Балониада!!

                              Свързаноста между Капман и Юг Маркет се оказва административно недуказуема. Но явните индикации просто ти вадят очите !!

                              И отново българския финансово- инвестиционен вариант - парите намаляват (този път не са откраднати като при Полимери, ЕЛМА, Меком ...) всеки е спазил про- форма закона, вложителите губят и все едни и същи многоуспели български бизнесмени прибират печалби в еднолични д-ва, а тези които са публични - на загуба !!!!

                              За всеки занимаващ се с материята, остават и доводите на съдиите от Пловдив, които оправдават менажерите на ЮГ Маркет и осъждат КФН да им възстанови разходите ... абсолютно необосновани, но законово базирани !!!

                              Колоритна българска реалност ...

                              Продължавам да следя драмата с като че ли предизвестен край

                              Питам се дали има смисъл да се инвестира на БФБ ??

                              Коментар


                              • Днес няма ли някаква промяна по партидата на земемерите?
                                Още никаква информация от Николай Ялъмов- купилият акциите на безценица в схемата с Юг маркер. Някога Юг държаха дял в макс-фонда на Ялъмов. После пазарът се сгромоляса. Изведнъж изчезнаха билбордовете за 150% годишна доходност. Защо Ялъмов не поддържа графика, както е забелязал Торанага?

                                Коментар

                                Working...
                                X