IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Държави изтеглят златните си резерви от САЩ

    Федералният резерв на САЩ отказа да предостави информация за чуждестранните златни запаси в страната, съобщи Headline USA. Малко след като председателят на Федералния резерв Джеръм Пауъл избегна въпросите на американски конгресмен относно чуждестранните златни резерви на Централната банка, той също така отказа да изпълни искане на Headline USA да получи тези данни по Закона за достъп до информация.

    Липсата на прозрачност от страна на Федералния резерв идва на фона на съобщенията, че страните изнасят своето злато и други активи от САЩ в резултат на безпрецедентните санкции на Запада, наложени на Русия заради войната в Украйна. Според проучване на Invesco от 2023 г., „значителен процент“ от централните банки изразяват загриженост за това как САЩ и техните съюзници замразиха почти половината от 650 милиарда долара златни и валутни резерви на Русия.

    Конгресменът Алекс Муни попита Пауъл по въпроса в писмо от декември, но председателят на Федералния резерв му отговори уклончиво едва миналия месец: Федералният резерв не притежава злато, а го държи като попечител за други субекти – факт, който конгресменът вероятно вече е знаел.

    След уклончивия отговор на Пауъл Headline USA подаде искане по Закона за достъп до информация до Федералния резерв за това колко злато Банката на Федералния резерв на Ню Йорк в момента държи в своя трезор, както и данни за дела на собственост на централните банки/правителствени клиенти на банката в това злато. Искането е и за информация за златните запаси на Федералния резерв преди началото на войната между Русия в Украйна през февруари 2022 г. Последната ревизия, правена на златните запаси на САЩ в Норт Фокс, е през 1974 г. Оттогава няма информация да е правена такава ревизия вече половин век.

    Федералният резерв обаче отхвърли искането по закона за достъп до информация в сряда.

    „Служителите на Борда на Федералния резерв се консултираха със служители на Банката на Федералния резерв в Ню Йорк и бяха уведомени, че такива записи, ако съществуват, ще бъдат записи на банката и следователно не са предмет на искане по закона за достъп до информация до Федералния резерв“, се казва в изявлението.

    Федералният резерв заявява, че такова искане трябва да се отнесе до Федералния резерв на Ню Йорк. Тази институция обаче не е обект на Закона за достъп до информация.

    Американската медия Headline USA, отправила искането, обяви, че ще обжалва отказа за достъп до информация. Анализатори посочиха, че липсата на прозрачност на Федералния резерв задава въпроси.

    „Те просто прехвърлят отговорността на Федералния резерв на Ню Йорк. Федералният резерв може да получи данните от Федералния резерв на Ню Йорк, ако иска, и след това може да ги сподели с вас, ако поиска. Председателят на Федералния резерв вече каза на конгресмен Мууни, че Федералният резерв не иска да разкрива тази информация“, коментира Крис Пауъл от Антитръстовия комитет за златото.

    Според Стефан Глисън, главен изпълнителен директор на Money Metals Exchange, голям онлайн дилър и депозитар на ценни метали, базиран в Айдахо, „Федералният резерв не иска никой да знае, че чужди правителства и други централни банки репатрират златото си от Америка, защото това би разкрило глупостта на паричната и външната политика на САЩ.“

    България не съхранява златото си в САЩ. 513 хил. тройунции са в трезора на БНБ, а 800 хил. са депозирани в Bank of England – Английската централна банка.

    Причината много държави да съхраняват златото си там е, че то се купува от местния пазар и е по-лесно да се транспортира до Bank of Eнgland, отколкото до трезор в съответната държава. Освен че това е свързано с допълнителни разходи, не се знае кога ще се наложи да се продава злато от придобитите количества.

    Сега традицията се променя, след като Великобритания замрази активите на Русия и Венецуела. По време на опита за преврат във Венецуела през 2019 г. от подкрепяния от Запада Хуан Гуайдо Английската централна банка отказа да предостави на Николас Мадуро съхранявания от нея златен резерв на Венецуела в размер на 1.2 милиарда долара, съобщи „Bloomberg“.

    Коментар


    • Хартата се опира на няколко принципа посочени в преамбюла:

      -„Приносът на исляма за обогатяването на европейската цивилизация и светското присъствие на мюсюлманите от европейски произход както в миналото – основно в Източна Европа, така и в съвременността.
      - Необходимостта от укрепване на гражданството, основано върху справедливостта, равните права и признаването на статута на мюсюлманите като европейска религиозна общност.
      - Необходимото сближаване на мюсюлманите в Европа с цел подкрепа и сътрудничество при разширяването и развитието на Европейския съюз”.
      Специално място е отделено на болезнената тема за джихада:
      „Значението на Джихада, като въоръжена борба, трябва да бъде разбирано като последния апел, до който може да прибегне една държава, за да се защити по легитимен път срещу въоръжени нападения. Това, което ислямът предвижда в такива случаи в никакъв случай не е по-различно от международното право. На тази основа ислямът отрича насилието и тероризма, подкрепя справедливите каузи и признава на хората правото да защитават своите права по легален път, встрани от всякакво пристрастие и несправедливост”.

      Българският анализатор Милко Бояджиев сочи: ”Дори първоначалният прочит на ХМЕ поражда основателни резерви и опасения, произтичащи от съдържащи се в нея преднамерени внушения, съмнителни твърдения и не дотам коректни интерпретации на същността на съдържащите се в автентичните източници на исляма неизменни фундаментални правила. Също така стои въпросът, доколко може да има съвместимост на прилежащата му религиозно–правна доктрина (шариата) с утвърдените в световната демократична общност свободи и универсални права на всеки човешки индивид. Повод за опасения поражда стремежът за легитимиране на ФИОЕ (Федерация на ислямските организации в Европа) като представител на сближените (автономни) мюсюлмански анклави на европейския континент и желанието за установяване на конструктивни връзки при условие на фактическо и юридическо признаване на единната световна ислямска нация (умма) и нейната превъзхождаща всички други религиозна доктрина. Наред с това смущават залегналите още в увода на ХМЕ искания за признаване на недопустимите според международните стандарти (колективни) права по общностен признак. В случая е уместно да се изтъкне обстоятелството, че в решение на Европейския съд по правата на човека в Страсбург от 10.01.1998г. (§ 58) е изразено неговото разбиране за истинската същност на дадена организация. За нея, според споменатото решение, трябва да се съди преди всичко от реално осъществяваните дейности. Не е достатъчно преценката да се извършва въз основа на официално прокламираните устройствени документи. Защото по този начин ХМЕ и други аналогичти актове могат да бъдат превърнати в удобна книжна фасада, целящи да улеснят ФИОЕ в прояви, твърде различни от публично обявените.”

      Кой стои зад Хартата на мюсюлманите в Европа.Това разкрива арабиста проф.Владимир Чуков. Ето как с няколко думи той и Петя Колева представят авторите на документа: ”Федерацията на ислямските организации в Европа е ислямистки холдинг пуснал корени в обществата на нашия континент. Зад традиционната манипулативна реторика за „мир”, за „благоденствие” и за „съжителство”, въпросните ислямски радикали се опитват да представят своята идеология,за приемлива за европейските условия на фона на алкайдизма”. (3)

      На европейското общество се предлага идеологията на радикалната организация „Мюсюлмански братя”, като алтернативна на терористичните „Ал Кайда” и „Ислямска държава”. Не липсва и припокриване на техните цели. ”Ал Кайда са лошите,ние сме добрите” - така от ФИОЕ резюмират своята идеология и претенции.

      Под прикритието на мантрата за правата на човека, за борба за социална справедливост, за мултикултурализма и на съжителството между религиите, лидерите на ФИОЕ се опитват да капсулират мюсюлманската общност в Европа, т.е. стремят се да я отделят от средата, в която тя трябва да се интегрира (4).

      ФИОЕ е създадена в годината когато пада Берлинската стена - 1989. Идеята за учредяването й датира от началото на т.нар. перестройка в социалистическия лагер. Първоначално възникват студентски дружества в 8 европейски страни.Впоследствие 19 европейски организации вземат решение за учредяване на ФИОЕ. Всички те са известни като тясно свързани с мрежата на „Мюсюлмански братя”. В учредяването участва и българска НПО -фондация „Ал Нур”, която впоследствие отпада. (5)

      Ръководството на ФИОЕ обръща специално внимание на изграждане на структури в Източна Европа и привличане на местни мюсюлмани.

      Болезнената тема днес е мигрантския потоп от Северна Африка. След т.нар.”Арабска пролет” от 2011талази мигранти настъпват към Европа. В голямата си част това са млади мъже, мюсюлмани. Първоначален пристан е италианският остров Лампедуза. С разрастването на военните действия в Близкия изток,както и с бягството на американците от Афганистан, вълни от мигранти заливат Турция.Част от тях, през Гърция и България, се отправят към Западна Европа. Тук са посрещнати радушно от неправителствени организации. Ключова роля има движението „Свят без граници”. Оказва се помощ не само на пристигналите, но и на пътуващите към Европа. (6)

      Паметен ще остане призивът на бившият германскии канцлер Ангела Меркел към мигрантите, че са очаквани в Германия. Гласът й не остава в пустиня. Подкрепят я политици, медийни звезди, знаменитости, които настояват Европа да приема мигранти от цял свят. Тези, които отхвърлят тази политика, са определяни като студенокръвни и расисти. (7)

      Консервативни анализатори в Европа определят ситуацията като катастрофа, а прииждащите мигранти мюсюлмани - като част от стратегията за „демографски джихад”. На противоположното мнение са все по-намаляващите, като влияние, общественици, които настояват за продължаване на политиката на интеграция на мигрантите.

      Коментар


      • От Европа към Еврабия

        Преди години с група от Кърджали, съставена от мюсюлмани и християни, посетих столицата на Обединена Европа - Брюксел. По обяд тръгнахме да избираме заведение в центъра на града, в което да хапнем. Мургав египтянин любезно ни подкани да влезем в неговия ресторант. Като разбра, че част от групата са мюсюлмани възкликна „Но, расизм”. С това ни спечели да седнем на неговите маси.
        Думите му не бяха случайни. Той се чувстваше несигурен на пъпа на Европа.

        Една от причините за трудната интеграция на мюсюлманите на Стария континент е трайното им социално-икономическо пренебрегване. Налице е откровен расизъм и дискриминация, смяташе покойният Алекс Алексиев, вицепрезидент на Центъра за политика на сигурността във Вашингтон. Проучване на социологическата компания „Галъп интернешънъл” сочи, че преди масовото нахлуване на мигранти в Западна Европа, породено от катаклизмите на Арабската пролет, едва 30% от европейците считат установилите се вече мюсюлмани в техните страни за лоялни. За повечето западняци чужденците от ислямските държави бавно, но сигурно превземат техните страни. Затова вече наричат Европейския съюз „Еврабия”. Понятието бе въведено за пръв път не от християни, а от мюсюлмани. Те кръщават така свое ислямистко списание, издавано в Европа. Терминът Еврабия обаче придоби гражданственост от книгата на покойната италианска журналистка Ориана Фалачи - „Силата на разума”. Според авторката, Европа се е превърнала в ислямска колония (1).

        Тя си спечели омразата на мюсюлманските елити. Бе заклеймена и в доклад на ООН, изготвен от сенегалеца Дуду Диен. Констатацията й, която предизвика гневната реакция, е :” Ако изразите искрено мнението си за Ватикана, Католическата църква, папата, Дева Мария, Исус или светците, никой няма да се занимава с вашето право на свобода на мисълта и словото. Ако обаче направите същото с исляма, Корана, Пророка Мохамед или за някой мюсюлманин - тогава ще ви нарекат ксенофоб и богохулник и ще ви обвинят в расова дискриминация”.

        Фалачи възстава срещу насърчаването на емиграцията на мюсюлмани от арабските правителства, срещу нежеланието на чужденците да се интегрират, срещу опитите им да наложат шариата, като алтернатива на европейското законодателство. В резултат Дуду Диен поиска в Женева пред ЮНЕСКО „ООН да създаде културна стратегия и да унищожи идеологиите, които оскверняват исляма”.

        За това призовава и ликвидираният лидер на Либийската джамахирия Муамар Кадафи в обширно интервю за телевизия „Ар Джазира”. В него той откровено признава, че целта е до 2050 година Европа да стане мюсюлмански континент. Това ще стане чрез емиграция и насърчаване на раждаемостта.

        Още по краен е алжирския политически деец Хуари Бумедиен. От трибуната на ООН той заявява в далечната 1974: ”Един ден милиони мъже ще напуснат Южното полукълбо на тази планета и ще нахлуят в Северното. Но не като приятели. Защото те ще нахлуят за да покоряват и ще покорят Северното полукълбо с децата си. Ние ще победим чрез утробите на жените си!”

        Думите му се потвърждават от градската партизанска война в предградията на Париж още през първите години на новото хилядолетие. На улицата излязоха радикализирани до крайност млади мюсюлмани. В Гърция също имаше бурни вълнения. Поводът бе митнически инцидент, при който полицай скъса Корана.

        Тепърва ядове ще берат в Германия, прогнозира още през 2004 известният университетски преподавател по въпросите на Исляма Басан Тиби. Според него, още преди десетилетие страната е станала арена на битки между полицията и банди от маргинализирани мюсюлмански младежи. Хаос ще обхване градовете Берлин, Кьолн, Франкфурт. За съжаление, прогнозата се оказа вярна. Безредици при посрещането на Новата 2024 в германската столица,накараха влястите да признаят, че последната мигрантска вълна е довела да трикратен ръст на престъпността в страната.

        Проучване на германските власти, провокирано от мрачните прогнози, отпреди десетилетие, показа, че 44% от мюсюлманите в страната имат фундаменталистки вярвания, 50% вярват, че ако умрат в джихад ще отидат в рая, а 25 % са готови да упражнят насилие над християни. Днес нагласите са още по мрачни.

        За разлика от западноевропейските правителства, които искат да запазят добрия тон в отношенията си с мюсюлманските страни и са много внимателни в политиката си към емигрантите, крайнодясната опозиция става все по настъпателна и печели позиции в ЕС.

        Това, което плаши Обединена Европа, към която се числим и ние е не толкова емигрантския бум, колкото съдбата на финансовите пазари. Петродоларите са навсякъде. Тъй наречените шариатски пари купуват всичко в Европа - банки, вериги от магазини, курорти. Едва 20% от парите от петрол се инвестират в арабския свят. Останалите се влагат основно в САЩ и Европа. С част от тях се насърчава емиграцията с друга тероризма.

        След 11 септември 2001 медиите на Запад предприеха откровена кампания срещу шариатските пари, емиграцията и ислямизма.

        Има обаче и гласове в обратна посока. Уважаваният главен редактор на Bloomberg news Джон Миклетуайт написа в прав текст, че западните медии са виновни за антиислямската истерия в Европа и САЩ. Той смята, че Турция е модел за бъдещето на исляма и призовава за приемането на южната ни съседка в Европейския съюз. Според Миклетуайт, проблемите в ЕС, които възпрепятстват членството, са повече отколкото проблемите в самата Турция. Има и други западни журналисти, според които повечето мюсюлмани са съвестни граждани на Европейския съюз. Думите им се потвърждават от проведено проучване на „Галъп интернешенъл”. В него две трети от интервюираните мюсюлмани в Европа заявяват, че са лоялни граждани на своите държави.

        За да подчертаят лоялността си към европейските държави, мюсюлмански неправителствени организации приемат Харта на мюсюлманите в Европа (ХМЕ). Изготвянето и е възложено през 2000-та. Тя е представена в Брюксел пред представители на неправителствени организации през 2002. Приета е от НПО в 28 европейски държави. Авторите на документа посочват,че Хартата на мюсюлманите в Европа цели ”…да формулира писмено както основните принципи за правилното разбиране на исляма, така и основите за интеграцията на мюсюлманите като граждани” (2).

        Коментар


        • В Сенегал президентските избори спечели кандидат, десет дена преди това излязъл от затвора.

          Предполага се, че ще поддържа политика на излизане от влиянието на Франция, както и други страни от този район.

          Коментар


          • Абе,
            защо единствено "Ислямска държава" не каза "гък" за геноцида в Газа?
            Обърнахте ли внимание на тази липса?

            Аз очаквах, че първи те ще скочат и нападнат израелски обекти по света. А те – ни стон, ни даже вопъл.

            Все по-ясно е, че ИД са създадени от и са храненици на американците и евреите.
            Last edited by Turbolan; 26.03.2024, 00:52.

            Коментар


            • Бе кво става с тия разследвания на Северните потоци, бе?
              Германия разследва, Дания разследва, Швеция, сульо, пульо – и нищо!..

              Няма кво да се туткат, ами направо да питат ЦРУ.
              Или Белингкат-Христо Грозев.

              Па и няма кво да питат, а направо да обявяват, че руснаците сами са се взривили – отдавна трябваше.

              Амми!
              Last edited by Turbolan; 24.03.2024, 00:51.

              Коментар


              • Навремето ми се наложи да пиша по тема "Мръсна работа ли е политиката?". Сега си мисля, че това е въпрос с толкова ясен отговор, че изобщо не си струва да се пише тема...

                Коментар


                • КРЕДИТНА КАРТА
                  Много рядко си влизам в сметките и така пропуснах едно плащане с кредитната ми карта от 94 евро. Ококорих се, защото видях такса за превалутиране в долари. Никога през живота си не съм купувала нещо в долари. Веднага рекламирах плащането и след много време пристигна писмо от банката Комдирект, че съм изпуснала срока. Преглътнах ги и не предприех нищо, защото картата ми скоро изтичаше.
                  През януари ми бяха изтеглени отново 94 евро. Рекламирах навреме и очаквах да ми върнат парите. Получих обаче писмо, че съм сключила абонамент и не могат да направят нищо. Обадих се и казах, че това не е вярно! Било вярно и да съм изпратила документи,че съм го прекратила. Какви документи като никога не съм била на сайтове на английски, камо ли да сключвам абонамент в долари. Те обаче бяха категорични. Както и първия път, се опитах да намеря безуспешно фирмата в гугъл. За мен остана още една загадка, от къде имаха кода на новата ми карта? Блокирах я и поръчах нова.
                  Средата на февруари купих онлайн едно българско вино на приятелка за рождения ден. Оказа се обаче, че тя не пие червено и звъннах на Botevino да щорнирам поръчката. Оправихме нещата и те ми казаха да проверя дали парите ми са възстановени. Отварям и виждам, че са дръпнати 300 евро от кредитната ми карта от пейпал. Имаше съкращение SLZ. Рових в интернет и отново нищо не намерих. Блокирах ТРЕТАТА карта и направих рекламация. След няколко дни позвъних на банката. Служителят ми разказа, че ги изпращат на специална фирма във Франкфурт, която проверява. Свърза се с нея и те обясниха, че аз съм дала раазрешение за плащането. Чак се замислих дали не съм забравила, че съм купила нещо и сега правя такава драма. Помолих го да ми каже на коя фирма съм платила. Не можело. Моля? Как така да не може ? Ами така, датеншутц. Ега ти и безумието! Датеншутц и ковид са най-великите оправдания на столетието. Ми какво да направя сега? Само полицията можела да ми каже Ма разбира се, защо да не занимаем и блокираме и тях! Лошо ми стана, че ще изгубя половин ден, но се сетих, че може и онлайн и направих анцайге. Първо ми се обади една жена, на която обясних по-детайлирано.
                  Днес ми звъни криминална полиция. Обяснява ми, че парите са отишли на пейпал конто, а съкращението отзад е името на африканска валута. Данните на картата ми били свързани с пейпалконтото. Аз се дивя, защото не съм плащала с пейпал поне 15-20 години, не виждам никаква логика да активирам трети фирми при плащанията ми. Полицаят ми обяснява, че данните на картата са изтекли от някъде и някой просто си е направил конто и е заложил моята карта. Какво съм купувала? Нищо, само едно вино с тази карта. Дали съм отговаряла на фишинг мейли. Разбира се, че не, макар да получавам по 100 на ден. В случаят обаче говорим за три плащания от три различни карти! Остава само една въвможност- Leck в базата данни на Виза или Комдирект. Ами сега? Сега полицаят щял да пусне запитване към пейпал, но сигурно няма да му отговорят. Отговаряли само за европейски фирми, не за аф рикански.
                  Значи всеки един хакер може да се добере до данните на кредитната ви карта и да си пазарува на воля от всички възможни континенти. И никой нищо не може да направи. Нищо!
                  За мен единственото решение да спре това безумие беше да кажа при последния ми телефонат на банковия служител, че не желая никаква кредитна карта повече от тях. Той изпълни желанието ми и аз си реших проблема. Явно не, защото преди няколко дни дойде нова четвърта карта
                  Допълвам поста за тези, които нищо не разбраха! Комдирект Е онлайн банка, а картата е на Виза. Револют се намира също на тази планета и данните ви могат да бъдат хакнати. Компютрите на ВСИЧКИ банки засичат аномалии, но не такива малки и толкова добре симулирани. Такива трябва да докажете, а не можете. Никъде не сте сигурни! Това, че не се говори открито за това, не означава, че проблема не е огромен.Непрекъснато говоря с клиенти със същия проблем и доста по-високи суми и всички пият една студена вода.
                  Да вземем мен например, имам всички необходими данни на клиента, и без кредитна карта мога да платя със Sofortüberweisung, SEРА, че даже и с Кларна в някои случаи. Дори да не хакнат вашата банка, могат да хакнат например фирмата, от която купувате, банката Кларна или Pay Pal.
                  Миналата година руски хакери откраднаха всички данни на държавно застрахованите в Германия. В продължение на три месеца здравните каси не можаха да работят нормално. Наистина ли повярвахте миналата седмица, че правиха профилактика на Мета?

                  Коментар


                  • Hacker-Angriff in Berlin Zehntausende Paypal-Daten von Museumsbesuchern gestohlen!


                    Mehr als 37.000 Besucher des Berliner Museums für Naturkunde sind Opfer eines Hacker-Angriffs vom Oktober geworden!

                    „Von ihnen stahlen die Hacker sensible Daten. Wir bitten die Betroffenen um Entschuldigung“, teilte Museumssprecherin Gesine Steiner mit. Es handele sich um einen Teil der Kunden, die seit 2021 Tickets im Onlineshop des Museums erworben und mit Paypal gezahlt haben. „Diese Kunden haben wir alle gezielt informiert und ihnen umfangreiche Hilfen angeboten“, so Steiner.

                    Insgesamt besuchten in dem Zeitraum mehr als 1,86 Millionen Menschen das Museum. Insgesamt 37.243 Kunden – zwei Prozent – waren vom Hacker-Angriff betroffen.

                    Коментар


                    • Избори в Португалия:

                      Партията "Стига" (Chega), нещо като нашата "Възраждане", силно дръпва нагоре: от 7% през '22 на почти 19% сега.
                      Общо взето парламентът става десен.
                      Това е при преброени 35% от гласовете.
                      ​​​​​https://twitter.com/ElectsWorld/stat...19066663502149

                      В картинката са пълните имена на партиите.

                      Коментар


                      • Папата призовава Украйна да бъде силна и... да вдигне бялото знаме.

                        "Когато виждаш, че си победен, че нещата вървят зле, трябва да имаш смелостта да преговаряш".

                        https://www.reuters.com/world/europe...ns-2024-03-09/

                        Коментар


                        • Демократическата партия в САЩ до сега е събрала 208 милиона долара за президентската кампания на Байдън:

                          https://www.politico.com/news/2024/0...-year-00136510

                          Сорос-младши му обещава още 500 милиона.

                          Тръмп е събрал 30 милиона.

                          Коментар


                          • На шелфа на Кот'д'Ивуар (Бряг на слоновата кост) са открити големи залежи на нефт.

                            Очаква се в скоро време САЩ да започне борба за демокрация там: първо с ЦРУ, НПО-та и Зелената мафия; ако не стане – с ООН; ако и това не стане – с демократически бомбардировки и избиване на населението.
                            Last edited by Turbolan; 09.03.2024, 14:40.

                            Коментар


                            • Орбан е на гости на Тръмп:

                              https://www.bloomberg.com/news/artic...-at-mar-a-lago

                              https://archive.is/Pv24S

                              Като че ли интересна и важна информация, а нещо не я чувам по нашите медии?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                                Най-големият производител на бира в света може би вече е загубил до 1,4 милиарда долара от срив в продажбите заради негативната реакция на партньорството му с транссексуален инфлуенсър за популяризиране на бирата Bud Light, изчисли CNN.
                                Ми представи си ей това получовешко недосъщество да ти се зъби от кенчето?...



                                Коментар

                                Working...
                                X