Здравно осигуряване,Здраве,Доктори и Корупцията в системата - Форум Инвестор.БГ
Четвъртък, 27 Октомври 2016
България Свят Имоти Коментари Борса Forex Технологии Видео Style Автомобили Клуб Investor
 
Контролен панел Съобщения Потребители Блогове Търси

Форум Инвестор.БГ > Други

Съществува ли корупция в Лечебните заведения?

Да,огромна при това,ако не си платиш умираш!
97.50%
 
Не,не е вярно те са като херувимчета за пациента!
2.50%
 
Гласували: 80
За да гласувате в анкетата, трябва да се логнете с потребителското си име
Нов отговор
 
 
Принадлежности на темата Търси в тази тема
Автор Отговори
badboy333 badboy333 не е онлайн
Аватара на badboy333
Заслужил
инвеститор
Мнения: 5,695
13.05.2013, 19:39
Местоположение: голямото село София

Начално
ЧАСТ 2:
А тук линейките по филиалите дори нямат навигация, нямат оригинални сини лампи, а някакви фалшиви, които постоянно се чупят.
Навсякъде по света линейките карат пациентите в болници, там си ги поемат други лекари и екипът на линейката си заминава в очакване на другото повикване! Всичко, което преди години е построено - от болници във всеки град, в селата - здравни служби, поликлиники - нямаше лични лекари, всеки свободно и безплатно си ходеше на доктор - сега всичко се разруши.
И докато не осъзнаете, че не са по-важни разните десетки полицейски служби с големите заплати или съдебна система с многото привилегии, които виждаме как работят (дори Европа го каза) или това как да дадете поредните милиони за НСО и смяна на депутатските БМВ-та и Мерцедеси,
милионите лева, отпускани за интеграция на ромите и т.н., а за спешна помощ няма пари за заплати и за здравеопазване, хората ще продължават да се разкарват по болници и ей така ще умират по пътищата и в линейките!!!
Спешната помощ трябва да е на държавна издръжка и трябва да има един от най-големите бюджети без да бъде прикрепяна към болници или други структури. Само служителите в Спешна помощ знаят най-добре как и какво трябва, за да работи Спешната - вие трябва просто да го направите и да оставите тези хора да си вършат спокойно геройската професия!!! По отношение на парамедиците - аз съм против това безумие "парамедик". И това не е само мое мнение!!!
Кога ще престанем да вкарваме чужди системи и модели в България, при положение, че не можем да се сравняваме с другите държави, ама по нищо?
Ако наистина е неизбежно въвеждането на парамедици, това трябва да стане бавно поне 5-6 години, за да може тези хора да практикуват по места, където искат да работят. Така ще практикуват заедно с лекаря, за да се научат, но съм сигурен, че като видят за какво става въпрос, като разберат отговорността му и това, че когато някой умира, той се чуди какво да направи без да е сигурен за моментното състояние
и близките го попитат: "За какво си тук?", когато го псуват и му скочат на бой пияни цигани,
тези парамедици, дори да взимат 600-700 лв., ще си хванат торбичката и дим да ги няма. А пък при този растеж на цени на всичко тези пари след 2- 3 години няма да са нищо. Защо не се казва, че курсът за сегашните работещи служители - шофьори и санитарки, трябва да е безплатен?
Как ще се учи, когато трябва и да се работи, защото всички сме затънали в заеми и банката на датата си иска вноската и лихвата.
Аз ще получавам ли две заплати като шофьор и като парамедик?
Искам дебело да подчертая - в длъжностната характеристика на един шофьор има един куп задължения (2 страници)! Защото в момента аз съм шофьор, обаче съм и санитар, МОЛ и нося отговорност зад волана за доктора, за пациента, за цялата линейка и апаратурата в нея. Аз съм и счетоводител, защото се пишат, смятат километри, часове, горива, отчети, актове за наличност. Помагам на доктора на адрес, защото сме само двамата, помагам при израждане, травми, инфаркти, инсулти, пияни, дрогирани.
Аз нося чантата, аз подготвям игли, абокати, спринцовки, катетри при травми и т.н.
Помагам на доктора при всичко, с каквото мога - а се водя само шофьор на линейка!
Чудя се - колко още нападки ще има срещу нас? Колко още хора трябва да загинат заради липса на екипи? Какво трябва още да направим, за да ни чуят там горе - може би да спрем работа, както предлагат някои колеги - единственият начин да получим това, което заслужаваме?
Разбира се, че можем, но възниква въпросът: "Ще стане страшно, какво ще стане с пациентите, ще поемат ли господата управляващи вината за всеки пациент, изпитал болка и страдание или за неговия фатален край? Няма, разбира се! И това е единствената причина, която ни спира - хуманността в нашата работа е огромна и чиста.
И така - вечер лягам и започвам да си мисля:
Ще се осъзнаят ли тези там, горе, ще ми вдигнат ли със 100% заплатата, ще ми вдигнат ли купоните на 10 лв. на дежурство, ще приемат ли закон за спешната помощ, ще инкриминират ли обидите и посегателствата срещу нас?
ще получим ли всички привилегии, които получават останалите спешни служби? Ще мога ли да заживея като нормален човек, чакащ това вече 22 години, ще мога ли да си издържам семейството, да ида на зъболекар, да си купя дърва, да си платя заемите, ще престанат ли да се подиграват със санитарката на филиала, която е в мръсотията, която помага при пострадали и куп други неща, а дори не получава купони? С медицинските сестри, които остават сами, когато ние сме на повикване с доктора и тръпнещи от страх какво ли може да дойде и дали ще реагират правилн?
С лекарите, учили по 5,8, 10 години несвършаемата наука „Медицина”?
Ще се промени ли закона за движене по пътищата, за да взимат книжките на тези, които не дават път на линейка
и да можем да караме на дълги в градски условия и по второкласен път, за да не блъснем и ние някой и да виждам пътя по добре?
И така унесен в тази дълбока мисъл заспивам. Е, може би ще сънувам кошмарните картини, виждани на моите дежурства, но аз съм свикнал. Сутрин звънва алармата на телефона, ставам бавно ,тук-там боли от носенето с носилката, леко главоболие и осъзнавам, че нищо не се е променило.
Измивам се, пия едно кафе и заминавам за поредното си дежурство.
Закуска няма, за обяд не мисля. Ако съберем с колегите стотинките, може и да си купим нещо
В повечето случаи няма време, набързо едно кафе от автомата и заминаваме…ех живот ли е това? Колко истини трябва още да кажем, какво да направим, за да ни чуят? Колко още специалисти трябва да напускат Спешната и дори България заради ниските заплати и стимул за работа?
Как да разберат горе, че населението иска да го лекуват и спасяват лекари, как да накараме вас хора, като обществ,о да ни разберете и да потърсите отговорност от управляващите за отношението и състоянието на най-ангажираната спешна служба?
И ти, българино, точно ти, който четеш тази статия в момента, разбираш ли ни, ще ни подкрепиш ли, осъзнаваш ли че утре може и твоя живот да зависи от нас?
Искам от името на моите колеги да се извиним на всички, на които не сме могли да помогнем, но вината не е наша и нека всички хора, на които сме помогнали да ни подкрепят и всеки един гражданин и всеки управляващ да промени своето мислене и да осъзнае колко сме важни.
И че тези наши искания са не само за нас, а и за тях. Затова се борим и сме всеки ден и нощ на работните си места, защото си харесваме работата – а да харесваш такава професия е призвание, да гледаш смъртта в очите не е лесно!!!
Поздравявам всички колеги от спешна помощ в България и пожелавам на всички българи да са по-здрави!
Накрая искам да цитирам Великия - бащата на медицината Хипократ. Той е казал следното: ”Животът е кратък, пътят към изкуството дълъг, добрият случай е мимолетен, опитът недостатъчен, а решението - трудно. Затова не трябва само лекарят да е готов да направи всичко, което зависи от него, но и болният, и обществото, и външните обстоятелства трябва да сторят нужното той да си свърши работата!!!”
__________________
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Отговори с цитат
badboy333 badboy333 не е онлайн
Аватара на badboy333
Заслужил
инвеститор
Мнения: 5,695
13.05.2013, 19:38
Местоположение: голямото село София

Начално
ЧАСТ 1;
Какви избори, какви 5 лева!!!
Ехоооооо,осъзнайте се:

Знаете ли какво е родители да пищят: "Спасете ми детето"?


Спомням си като деца как си мечтаехме - момичетата да станат лекарки, учителки, магазинерки на парфюми и гримове, а ние момчетата искахме да станем космонавти, инженери, пилоти, футболисти... Но много от нас, когато видеха линейка или поп, след като си "заключеха пръстите", за да не ги хване, си казваха:
”Аз искам, като порасна, да карам линейка и да пускам сирената!”
Разбира се, няма нищо по-красиво и мило от детските думи, изречени искрено. Само че днес, когато вече пораснахме и аз работя тази професия, осъзнавам, че нещата са много различни. Разбрах, че не е лесно да бъдеш шофьор на линейка в България! Затова искам да започна тази статия с питане:
Чудя се господата от министерството и всички депутати - дали са се качвали на линейка поне веднъж,
знаят ли какво е спешно повикване, имат ли представа какво представлява нашата работа? Биха ли обяснили, не за София, а някъде в България, къде да се закара едно дете, например тежко пострадало при катастрофа, човек, паднал от покрив, или друг с инсулт, инфаркт и т.н? Болницата, която се намира в града, е затворена заради малоумните изисквания, направления, пътеки и други глупости, объркана система и грешна практика.
Другата болница е на 30 км, не може да приеме детето и тя е на път да бъде закрита.
Значи то трябва да се закара до най-близката областна болница, която е на 80-90 км. Системата е такава, че родителите гледат как се говори по телефони какво е състоянието на детето им и къде биха го приели, вместо по най-бързия начин да се тръгне и то да стигне, където трябва!
Екипът е само шофьор и медицинско лице. Знаете ли какво напрежение е за отговорността на тези хора -
шофьорът, ако влезе в някоя ЯМА по пътищата и спука гума, докато я смени, са 15-20 минути. Ако детето през това време умре?
Съдът няма да осъди държавата, че не е асфалтирала пътищата в БГ и не е очертана осова линия за мъглите. Няма да глоби или осъди някой индивид, който на второкласен път кара срещу мен на дълги светлини или се е лепнал зад мен, или кара със 140 км/ч в населено място, за да видя, че колата му е много бърза, без да му пука, че трябва да намали, спре и угаси фаровете, като остане на габарит или аварийни, за да не ми пречи да виждам пътя. Защото те са длъжни да се съобразяват с мен, т.е с линейката. А ще осъди шофьора на линейката, защото не е внимавал.
Дори не мога да карам на дълги, за да виждам пътя по- добре. И през цялото това време филиалът, който обслужва този голям район, остава без екип и линейка. Какво става, ако има още 2 повиквания - спешни или дори само едно, както и се случва? То няма как да бъде изпълнено!
Вие господа, знаете ли какво е да те гледат родителите, да плачат, да пищят, да си скубят косите и да те молят с думите: "Хора, спасете ми детето?"
Знаете ли какво е да гледаш разглобени хора, разбити глави и кръв? Знаете ли как се слагат ръкавици и се изражда бебе в линейка, а родилката няма нито една консултация? А сме двама - доктор (фелдшер) и аз - един обикновен шофьор. Едва ли знаете!!!
Знаете ли как се сваля пациент с инфаркт, инсулт от 6-7 етаж по стълби, без асансьор? Знаете ли как се носи пациент, който е 100-120 килограма с носилката в някое село по 30-40 метра в калта, снега, леда, дъжда? А ние мокри до кости! И въпреки всичко, ние сме на работа,
продължаваме да влизаме в цигански колиби, в най-големите вируси, мръсотия и да търпим да ни псуват, да ни бият
и да чупят линейките, продължаваме да треперим при тръгване на адрес и да не знаем, като пристигнем, какво ни чака. В цял свят това е най-ангажираната спешна служба и държавите дават много пари за нея. Те са на отделно финансиране, защото са спешни служби и държавата е длъжна да дава дори и последните си стотинки за това!
__________________
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Отговори с цитат
badboy333 badboy333 не е онлайн
Аватара на badboy333
Заслужил
инвеститор
Мнения: 5,695
22.04.2013, 10:34
Местоположение: голямото село София

Начално
23-годишна жена получава диагноза за рак и започва химеотерапия. Диагнозата на Елена, поставена на база скенери и прегледи при водещи специалисти, води дори до предписване на присаждане на стволови клетки.

Четири години тя ходи при различни лекари в България, но не всички от големите имена в родната медицина са си давали мнението писмено, а само устно. Преживява 8 химиотерапии. Накрая отиват в Германия, прегледани са документите и изследванията, немският лекар не открива никакви данни за диагноза рак, разказва репортаж на Нова телевизия.

В крайна сметка, жената е вече на 27 години, загубила е косата си при лечението и в момента живее в крайна бедност заради големите си разходи. Близките й дори продават апартамента си, за да й осигурят лечение, което на практика и нанася вреда.

Това е схема, с която се източва здравната каса. На здрави пациенти се слага страшната диагноза и се прибират средства за скъпо лечение, убедена е майка й Анелия.

Семейството е завело дело за случилото се и търси обезщетение от виновните лица.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1934614
__________________
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Отговори с цитат
dessi_georgieva dessi_georgieva не е онлайн
Аватара на dessi_georgieva
Мнения: 2,019
29.01.2013, 19:39

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
Пациентите ще бъдат лекувани един ден само в болница-това ще е критерият на министър Стефан Константинов за добра болница. http://www.blitz.bg/news/article/124189
Споко ще ни лекуват в Гърция и Турция и то без пари.
Отговори с цитат
badboy333 badboy333 не е онлайн
Аватара на badboy333
Заслужил
инвеститор
Мнения: 5,695
29.01.2013, 15:30
Местоположение: голямото село София

Начално
Така е в България - притиснат от бюрократа който определя как ще харчиш ти свойте пари:

Нов регламент спъва здравното осигуряване

Изискване принуждава пациенти да плащат сами за скъпи медицински изделия без финансовото участие на здравната каса

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...iavane,146090/
__________________
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Отговори с цитат
коки коки не е онлайн
Аватара на коки
Заслужил
инвеститор
Мнения: 10,262
07.12.2011, 19:43

Начално
Пациентите ще бъдат лекувани един ден само в болница-това ще е критерият на министър Стефан Константинов за добра болница. http://www.blitz.bg/news/article/124189
__________________
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Отговори с цитат
Delhi Delhi не е онлайн
Аватара на Delhi
Мнения: 113
02.11.2011, 10:59

Angry
Цитат:
Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнение

дам, тъжно, но факт... Картинката в болниците е плачевна... Аз ще ви кажа един реален случай: Мой познат, който работи в строителството, се ранил в работата и отишъл в болница да го шият. Сестрата, която тръгнала да дезинфикцира и шие раната му искала пари за марля и за конци. Той я питал как при положение, че си плаща здравни осигуровки, не му се полага марля и конци, а тя му казала: "Момче, всичко отива за манго".. Е тва е тъжната истина, ние се гърбим цял живот и не дай си боже да опреш до болница, ти го набиват на теб, дето си изряден платец и данъкоплатец, за да има за социално-слабите...
Отговори с цитат
badboy333 badboy333 не е онлайн
Аватара на badboy333
Заслужил
инвеститор
Мнения: 5,695
01.11.2011, 23:15
Местоположение: голямото село София

Начално
Така е по света:

http://www.segabg.com/online/new/art...d=4&id=0000701.

а така у нас:

http://www.razkritia.com/36211/%D0%B...-%D0%BB%D0%B2/
__________________
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Отговори с цитат
Mesoiadess Mesoiadess не е онлайн
Аватара на Mesoiadess
Мнения: 654
15.08.2011, 16:00

Начално
Здравната каса е напълно излишна структура , която на всичко отгоре се и разраства. Функиите и могат да се поемат от РЦЗ при по- добра организация и технологично обезпечаване.

Болниците са тотално недофинансирани и забравени от еврофондовете за оборудване и обновяване.

Можещите лекари са извън страната или в частни клиники където се плаща и то много - да отбележа плаща , а не доплаща !

Здравеопазването в БГ скоро ще бъде сведено до
1. ОПЛ - записали по няколко хиляди пациенти - затънали в бумащина и с вързани ръце за най- дребното нещо.
2.Парамедици прелитащи от заведение на заведение- тотално демотивирани и некомпетентни.
3.Болници - социални заведения на най- ниско ниво . Такива каквито са на запад за социално слаби и неосигурени.
4. Лекари които се учат как да се пазят на първо място , без да поемат рискове и чак тогава да лекуват от няма и накъде.

За последно променено от Mesoiadess : 15.08.2011 в 16:03
Отговори с цитат
all_trader2 all_trader2 не е онлайн
Аватара на all_trader2
Мнения: 1,233
15.08.2011, 13:52

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от sony Разгледай мнение
1. До къде така в здравеопазването ще стигнем :
- до гибел
- или до опомняне - да се въведат частни здравни фондове?
2. Иначе парите са страшно много в ситемета, но просто така им изнася на докторите - нещата да продължават в състоянието към момента /в народното събрание е пълно с доктори/:
- националната здравна каса се източва и няма контрол и принципи
- плащанията на ръка към докторите вървят...
питай ония смешник Дянков - той спря парите за доктори от 2 години насам и закрива болници - въвеждането на частни фондове е още по-голямо безумие - цените за здраве ще скочат много и ще се ширне още по-голяма корупция !!!!
пари няма в системата НЯМА - БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВАТА ДАВАЩА НАЙ-МАЛКО ПАРИ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ КАТО% ОТ БВП - пак благодарение на комика ДЯНКОВ
решението е да се уволни финансовия министър който работи за чужди интереси , да се закрие НЗОК - която генерира само корупция и да се въведе бюджетно финансиране на здравеопазването
Отговори с цитат
sony sony не е онлайн
Аватара на sony
Мнения: 127
15.08.2011, 13:44

Unhappy
1. До къде така в здравеопазването ще стигнем :
- до гибел
- или до опомняне - да се въведат частни здравни фондове?
2. Иначе парите са страшно много в ситемета, но просто така им изнася на докторите - нещата да продължават в състоянието към момента /в народното събрание е пълно с доктори/:
- националната здравна каса се източва и няма контрол и принципи
- плащанията на ръка към докторите вървят...
Отговори с цитат
polina polina не е онлайн
Аватара на polina
Мнения: 390
15.08.2011, 13:32

Начално
корупцията е почти навсякъде, но най-лошото е че се е нагнездила и в системата на здравеопазването, какви доктори можем да имаме, когато вместо да лекуват гледат парата която ще йм бутнеш.
Отговори с цитат
badboy333 badboy333 не е онлайн
Аватара на badboy333
Заслужил
инвеститор
Мнения: 5,695
26.07.2011, 20:24
Местоположение: голямото село София

Начално
Сърцето те стяга – режат ти ръката!?
__________________
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Отговори с цитат
Remi Remi не е онлайн
Аватара на Remi
Мнения: 79
05.01.2011, 15:19

Начално
Трагедия! Без думи.
Отговори с цитат
all_trader all_trader не е онлайн
Аватара на all_trader
Мнения: 1,605
05.01.2011, 14:51

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнение
Лекарите се превърнаха в търговци на човешки души, които се опитват по всевъзможен начин да ограбят!

!
кво искаш от палячовска държава като БГ
Отговори с цитат
badboy333 badboy333 не е онлайн
Аватара на badboy333
Заслужил
инвеститор
Мнения: 5,695
05.01.2011, 14:06
Местоположение: голямото село София

Начално
Лекарите се превърнаха в търговци на човешки души, които се опитват по всевъзможен начин да ограбят!

Искам да задам няколко въпроса към Маджунов, екипите работели върху убийството на Гергана на 15ти и 23ти.

Докторе, какво да кажем на 2 годишното братче на Гери- Андрей, когато пита къде е кака ?

Господа доктори, спахте ли добре тези дни, ядохте ли, пихте ли, празнувахте ли светлите празници ? Нашето семейство е загробено и винаги светлите християнски празници ще останат в нас в символ на мъките. Вие носите ли сърца и души или сърцата са ви от камък ? Докога докторите ще убиват безнаказано ? Както плода в Горна Оряховица ? Виновни няма както винаги. Вие търговци ли сте, банкери ли сте, предприемачи ли сте, лихвари ли сте, бирници ли сте, кожодери ли сте, касапи ли сте, какви сте в крайна сметка ? Откога клетвата, която сте подали не важи ? Кога най- после поне 1 лекар ще бъде виновен ? Кога най- сетне ще си признае някой доктор за грешката си? Как може през 21 век да умреш от нещо което много хора дори не наричат операция?

Моята молба е, всеки който е прочел тези редове и е съпричастен за мъката ни и е бесен от извършеното убийство на Гери да помогне по някакъв начин. Дори като разпространи написаното от мен. Това е моят начин да покажа на обществото какво се случи. Това е единственото, което мога да направя за паметта на малката ми братовчедка. Сбогом Гери..http://makont.blog.bg/lichni-dnevnic...-neshto.662237

След това тук, вече просто нищо не ми се пише. Та ние просто си пишем глупости, докато избиват децата ни.

http://therainss.blog.bg/lichni-dnev...agediia.661383


Прочетох го и ми настръхна косата. А сутринта гледах и майката с двете момиченца, на едното от които същият този сатрап е спукал тъпанчетата, когато е било на годинка и половина. Без упойка, решавайки, че е отит. Попитаха я, направило ли и е нещо впечатление от поведението на доктора и тя каза: " Каза ми да държа краката на детето, да не му изцапа престилката с обувките си" и, когато детето едва е понасяло болката, се е въртяло: "Укротете това дете". Сякаш иде реч за животно.

Вчера си спомних, как и аз едва оцелях при същата лека интервенция, каквато се приема операцията по премахването на сливиците. Бях втори клас. С високи левкоцити, но решиха, че повече не мога да остана с тези сливици, нон стоп болна, имаше опасност от увреждане на сърцето. Операцията се прави през носа с местна упойка, чиято трайност е около половин час. Два часа и половина дране на живо. Не знам защо, но имах страхотен кръвоизлив, докторът зашиваше дупката, където може би е била сливицата, но кръвта бликваше и късаше конеца. Това продължи дълго. Умирах от болка, отдавна вече не бях под упойка, само го виждах почти легнал върху мен с иглата с конеца и шие ли шие, кръвта пак... Боли, много боли. Явно накрая не съм издържала и се разшавах на стола, замрънках, разплаках се. Бам, един силен мъжки шамар, и ме залепи на стола. Повече не гъкнах. Боли, не боли, беше ме страх да не ме удари отново. Знам, че беше притеснен, той се бореше за живота ми, а аз се въртя и мрънкам. Какво ли ми е разбирала тъпата главица. Накрая май се свърши. Помогнаха ми да стана, изведаха ме, видях мама и... после нямаше нищо. Всичко изчезна. От голямата кръвозагуба съм припаднала, но аз имах щастието да оцелея. Просто съм имала дни. Пак видях мама, угриженото и лице над мен.

Дълги дни и нощи не си отиваше тази грижа от лицето на мама. От силните болки при дрането на живо, може би от шамара, от нечовешкият страх, всяка нощ съм крещяла насън, скачала съм, а мама ужасена се е опитвала да ме успокои. Не знам как, май с някакви бабини деветини, но накрая и с това се е свършило. По някакъв начин съм преодоляла този страх, но никога няма да го забравя.

И сега пак преживях ужаса, когато прочетох за малката Гери. Знам какво е изпитвало това дете и знам, че е било жестоко. И накрая бог го е прибрал при себе си. Може би така е трябвало, да стане истинска звездичка, земният ад не е за всеки. Сега го преживях и като майка. Веднага ти минава през главата, ами, ако това е моето дете. Не знам какво, но трябва да направим нещо. Ако утре моето, или твоето, или Вашето дете попадне в ръцете на тоза сатрап? А той е в чужбина, живот си живее.

Спирам защото съм бясна, защото съм безсилна да променя нещо!

За последно променено от badboy333 : 05.01.2011 в 14:08
Отговори с цитат
master of the seven seas master of the seven seas не е онлайн
Аватара на master of the seven seas
Мнения: 1,640
31.08.2010, 17:17
Местоположение: varna

Начално
Браво на лекря...
Дайте да направим една подписка в негова защита,за това че е нарекъл нещата с ИСТИНСКИТЕ им имена. Поне някой може ли да ми каже къде се организират такива подписки? Бях намерил подобен сайт,ама децата го изтриха от фаворитите.
Цпоред мен точно сега е моментут да се направи подписка в защита на лекаря,който каза публично истината за системата. иначе ще продължаваме да си чешим езиците във форума без резултат.
Отговори с цитат
4i40 4i40 не е онлайн
Аватара на 4i40
Заслужил
инвеститор
Мнения: 12,251
31.08.2010, 11:36

Начално
Професионалистите имат мнение и не "цепят басмата" на никой. Само мижитурките и хрантутниците на властта точат езици и словоблудстват в защита на управляващите....
Браво на ЛЕКАРЯ, той като неврохирург, няма да умре от глад...
Отговори с цитат
коки коки не е онлайн
Аватара на коки
Заслужил
инвеститор
Мнения: 10,262
31.08.2010, 11:10

Начално
Лекар се прости с поста си, след като допусна, че в МЗ има и “олигофрени''
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=169381&srcpos=9
В здравното министерство начело с министърката им работят не и “олигофрени“, a caмo олигофрени!За това и здр.система е на тоя хал.
Отговори с цитат
Императорът Императорът не е онлайн
Аватара на Императорът
Заслужил
инвеститор
Мнения: 28,811
13.08.2010, 12:20
Местоположение: Западна София

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
Под 2 милиона плащат, 7,2 ползват, малко повече от два пъти е разликата, защото дори и тези които плащат, от време на време се разболяват. Въпреки, че съм сигурен, поне съдя от себе си и жена ми, че тия които плащаме, почти не ходим на лекар и си изкарваме боледуването в работата, защото трябва да плащаме и то не само за здравето, ами и за ракията и тока и за всичко от което не-плащащите имат нужда!
За злочестина е така, ние караме болестите на крак, защото трябва да работим, а хъхрю симулира че е болен и се търкаля седмици понякога в болницата, защото там е топло и хранят.
__________________
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Отговори с цитат
Ballomed Ballomed не е онлайн
Аватара на Ballomed
Мнения: 1,467
13.08.2010, 12:01

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
[B]Няма как системата да оцелее, при положение, че два милиона плащат, а двойно повече ползват без да плащат
Под 2 милиона плащат, 7,2 ползват, малко повече от два пъти е разликата, защото дори и тези които плащат, от време на време се разболяват. Въпреки, че съм сигурен, поне съдя от себе си и жена ми, че тия които плащаме, почти не ходим на лекар и си изкарваме боледуването в работата, защото трябва да плащаме и то не само за здравето, ами и за ракията и тока и за всичко от което не-плащащите имат нужда!
Отговори с цитат
Императорът Императорът не е онлайн
Аватара на Императорът
Заслужил
инвеститор
Мнения: 28,811
13.08.2010, 11:28
Местоположение: Западна София

Начално
Отделно заради кризата и недомислените мерки за дисциплиниране на неосигурените приходите от вноски тръгнаха надолу, броят на невнасящите - нагоре, а вицепремиерът Симеон Дянков категорично отказва да плаща в нормален размер дължимото от държавата за осигуровки на над 4 милиона пенсионери, деца, бедни и чиновници.


Ето ТОВА казва всичко !!! Няма как системата да оцелее, при положение, че два милиона плащат, а двойно повече ползват без да плащат - да не говорим, че 80% от лежащите по болниците са мангали и пенсионери - тоест ТОЧНО ТЕЗИ които не плащат, най-много ползват услугата.

Пенсионерите?
- Ами дайте им нормални пенсии, пък да плащат осигуровки !!!
Чиновници и ушеви?
- Щото обществото и държавата имат огромна полза от тая некадърна и мързелива измет, та освен заплати за правене на нищо, и осигуровки да им плащаме !!!
Бедни, тоест мангали?
- Писна ми всеки ден да чета за поредният хъхрещ нечовек, приет за скъпо лечение в Пирогов, задето се осакатил и обгорил, крадейки жица !!! Докато тая крастава гнус не бъде изхвърлена от здравната система, здравеопазване в България няма да има !!!
__________________
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Отговори с цитат
MILOM MILOM не е онлайн
Аватара на MILOM
Заслужил
инвеститор
Мнения: 5,675
12.08.2010, 16:11

Начално
Цитат:
Милион и 700 хил. българи без здравни осигуровки

1,5млн деца-осигурени
2млн пенсионери-осигурени
Оставаме 2млн които осигуряват и неосигурените-по логиката на тотю-ще ни увеличат ЗО,ако не съберат осигуровките от тарикатите
__________________
http://milom.blog.bg/

За последно променено от MILOM : 12.08.2010 в 16:15
Отговори с цитат
kefala kefala е онлайн в момента
Аватара на kefala
Заслужил
инвеститор
Мнения: 7,146
05.07.2010, 15:29
Местоположение: Подсофиието

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от мейси Разгледай мнение
В статията видях ,че касае основно пенсионните вноски .Същите не засягат само работодателите ,а засягат и хората със свободни професии, които се осигуряват сами. Та мисълта ми е ,че трябва да се направи тотална реформа в пенсионната система.Друго какви са тия тавани де ми слагат за осигурителният праг за пенсия??Държавата да спре да се занимава с каквото и да било осигуряване. Нека това си е частна иницатива и който иска да се осигурява както иска.в частни фондове. Всеки да си прецени какво иска от живота и да не захранваме излишна бюрокрация.Какво излиза сега ще ми криминализират неплащането на осигуровки ??Кухи глави бюрократски които се мъчат да прокарат нещо което вече бе криминализирано през 2000 година, но мярката е действала само три месеца, след което е отменена, тъй като Конституционният съд е обявил текстове от закона за противоконституционни.Явн определено хората на Бойко са еднаквомислещи с техните предшественици- т.е същите.Що се касае до здравните осигуровки ,дори и да е безработно дадено лице е длъжно да ги плаща по закон и глобата виждам ,че е завишена .http://www.lex.bg/bg/news/view/34317
Браво бе Месито,ти не си била руса!!!
Отговори с цитат
 
Нов отговор

Принадлежности на темата Търси в тази тема
Търси в тази тема:

Подробно търсене

Прескачане на форум

  Последно мнение  Тема Брой мнения  
24.10.2016 23:20 Да приемаме ли бежанци ? 6044
24.10.2016 20:59 Докога ще търпим беззаконията??? - 2 2280
23.10.2016 21:48 Геополитика 333
23.10.2016 16:51 Ще доведат ли протестите на пл. Таксим до гражданска война в Турция? 31
22.10.2016 17:32 Телефонни обаждания от Инвесторс ЕООД 97

Всички времена са по ГМТ +2.Времето сега е 08:51.