Българи-пазете се от Виваком - Форум Инвестор.БГ
Четвъртък, 28 Май 2015
България Свят Имоти Коментари Борса Forex Технологии Обучение Видео Style Автомобили Клуб Investor
 
Контролен панел Съобщения Потребители Блогове Търси
marto76 marto76 не е онлайн
Аватара на marto76
Мнения: 473
21.04.2015, 21:12

Начално
Едно време БТК беше стратегическа компания за държавата! Дори след продажбата й, държавата си запази една златна акция за да не могат престъпници като Василев да правят с БТК каквото си поискат, но дойде Царчето и държавата тихомълком се отказа без пари от златната си акция... оттогава компанията попадна в лоши ръце и започнаха далаверите. Така че вземете се оплачете на Царят Ви Симеончо!
Отговори с цитат
Jay Gould Jay Gould не е онлайн
Аватара на Jay Gould
Заслужил
инвеститор
Мнения: 15,654
18.04.2015, 18:05
Местоположение: На 5-ти етаж

Начално
Виваком = КТБ

Един скандал с майка ми чиито подпис бяха фалшифицирали от Виваком през октомври 2013 г. ме накара да търся връзка кой стои зад компанията за да пусна жалба. Оказа се, че във Виваком няма на кого. Потърсих компанията майка и стигнах до КТБ и понеже не можах да се свържа с Василев (между подчинените и началниците няма никаква връзка, или ме излъгаха - което пак говори лошо за банката и компанията) реших да се заровя в делата освен на Виваком и на Корпоративна Банка като компания майка. Тогава и видях, че банката е сдухана, че акциите на КТБ и са пред срив и че кучета я яли, а отчетите и са напудрени. Банката фалира само броени месеци по-късно! С измама може и да окрадеш тоз, оня, но компания не се гради!

Реноме се гради с години - но българския посерко така и не разбра, че се скапва за броени минути, а после един хубав ден следва и фалит!
__________________
http://Borsi.dir.bg:Ноевият ковчег е правен от любители. Професионалисти правили Титаник

За последно променено от Jay Gould : 18.04.2015 в 18:11
Отговори с цитат
emos emos не е онлайн
Аватара на emos
Мнения: 1,434
18.04.2015, 11:22
Местоположение: sofia- Вече селянин около София

Начално
Абонат съм на Виваком от4-5 години и до сега никога не съм имал проблеми с тях като изключим опитите за пускане по пързалката от нахъсаните девойки в офисите.Но то човек за това има глава на раменете си.В същото време за простотиите с останалите два оператора, мога да напиша роман.Бих искал да попитам платените плювачи с по 1-2 поста,с кого да заменим Виваком ?Също така нека останалите нормални потребители да се замислят,докъде щеше да стигне наглоста на останалите два оператора и най вече ментел ако не бяха се появили Виваком
__________________
За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Отговори с цитат
alpes alpes не е онлайн
Аватара на alpes
Мнения: 304
18.04.2015, 08:46
Местоположение: Пловдив

Начално
Някой получавал ли е сметка със включени 69 лв за "Корекции, лизинг-месечни вноски без лихви, дарения и
услуги от партньори" без да е ползвал лизинг или каквото и да е?
__________________
"Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън
Отговори с цитат
sisuna sisuna не е онлайн
Аватара на sisuna
Мнения: 2
17.04.2015, 17:44

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от derk Разгледай мнение
Какво означава затваря?

Не вдига, прекъсва връзката и отказва разговора или най-точно натиска червената слушалка

За последно променено от sisuna : 17.04.2015 в 17:50
Отговори с цитат
derk derk не е онлайн
Аватара на derk
Мнения: 253
17.04.2015, 16:45

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от sisuna Разгледай мнение
Здравейте, ще напиша на кратко моя проблем с Виваком . набирам номер на австрийски оператор, човекът ми затваря, ........
Какво означава затваря?
Отговори с цитат
sisuna sisuna не е онлайн
Аватара на sisuna
Мнения: 2
17.04.2015, 14:56

Начално
Здравейте, ще напиша на кратко моя проблем с Виваком . набирам номер на австрийски оператор, човекът ми затваря, но виваком ми отчитат разговор .Пуснах оплакване как става този филм , и получих отговор цитирам:,,Моля имайте предвид, че при международните разговори, когато от другата страна прекъснат връзката това се отчита, като проведен разговор." В общите условия на измамниците пише:
,, Принципите на таксуване на услугите, предоставяни на Абонати/Потребители,
са както следва:
115.1 БТК ще таксува всяко успешно повикване, съгласно Ценовата листа, от
момента на установяване на връзка - приемане на повикването от търсения абонат."

Моля кажете, някой имал ли е подобен проблем и има ли смисъл да подавам жалба
Отговори с цитат
admi admi не е онлайн
Аватара на admi
Мнения: 171
07.04.2015, 13:29

Начално
След писанията на новият ни читател ip259, трябва да констатираме, колко умно е постъпил някой служител от маркетинг звеното на Мтел, като е измислил да продават част от услугите си под марката Боб.

ip259, БОБ=МТЕЛ!
Това беше известно (изписано многократно из нета) още когато почнаха кампанията с човечетата, дето се разхождаха в цветни костюми из центъра.

За твое сведение ФРОГ=Глобул (Телемор) и т.н.
__________________
www.investor.bg
Отговори с цитат
ip259 ip259 не е онлайн
Аватара на ip259
Мнения: 1
07.04.2015, 12:37

Начално
Като чета вашите оплаквания, чак се чудя да се смея ли, да плача ли, след като аз нямах никакви проблеми с Виваком. Първо бях на 'Ментел' - по-големи тъпаци от тях няма. Още след първата фактура съжалих, че съм на тях. Таксуваха ми разговорите с хората, които бях включила в семейство и приятели, след като пишеше ясно в договора, че имам по 2000 минути към всеки номер в семейство и приятели. Но те пак си ме таксуваха. После пък майка ми писа жалба, защото й бяха надчислили 5 смс-а (всеки по 4,80) за някаква игра и като разбраха за жалбата й спряха картата. И гледайте сега: не стига, че 2 месеца подред тя плащаше по 15 лв. такса тарифен план и не го ползваше и си издаде друга карта на Виваком,ами и на третия месец й бяха надчислили 248лв. сметка. Та, изтече ми договора и понеже нямах друг избор - взех си една карта на Боб за разговори (1000 мин. и 500 смс) и карта на Виваком за мобилен интернет. Във Виваком ме обслужиха перфектно, взех си телефон - Nokia Xl Dual, към картата на Виваком, който ми прилягаше перфектно. Интернета на Виваком си беше цвете, всичко зареждаше бързо. Плащах общо 27 лв. за двете карти. 15лв. бобската и 12лв. вивакомската (1500mb на месец). И в последния месец на договора към Виваком(т.е. Март месец), получих смс с оферта от Боб, в който пишеше, че за 14,99лв. ще получавам 1000мин. и 2000mb, ако си сменя тарифатта, и то без такса 9,99лв. за смяна на тарифен план. На мен ми звучеше доста изгодно, понеже нямах никакви оплаквания към Боб и реших да спра договора към Виваком и да сменя тарифния план на боб. Като дойде време да ме занулят и да влезе в сила новият план, останах крайно разочарована. Звъннах на оператор да ми се изпратят настройки за активация на интернета, и не стига, че таксуват 0,18ст. на разговор, ами чаках 34 минути някой да ми вдигне. Изпратиха ми настройките. (След 12 часа, естествено.). Заминах си на село преди 2 дни и реших да го пробвам, понеже до сега нямах време. Интернетът се оказа доста бавен. Една страница ми зарежда 5 минути и като гледам с каква скорост е в момента, не ми се мисли с каква ще е като си изхабя mb. Съжалих веднага, че спрях договора към Виваком. Обадих се на оператор, вдигнаха ми след 15 минути (Рекорд!!) и ми обясниха, че използват мрежата на Ментел и не могат нищо да направят по въпроса. Като чух чия мрежа използват и съжалих още повече. Добре, пе поне Боб не те държат за някакъв договор. И според мен, най-читавият оператор са Виваком. Поне АЗ не съм имала проблеми с тях, нито пък родителите ми. За Боб доброто ми мнение се развали, заради интернета. Но ако търсите да говорите изгодно, само Боб са читави. Единствено това, че за 1 сек. разговор ти вземат цяла минута, ама това не е само при тях. Ментел не искам да ги коментирам даже. Глобул, така де, Теленор ме привлякоха с тези планове 1000 мин. и 4000mb за 15лв. , ама като знам, че ще ме вържат за някой договор..... Ако някой е пробвал интернета, който предлагат, ще се радвам да сподели.

За последно променено от ip259 : 07.04.2015 в 12:44
Отговори с цитат
polina polina не е онлайн
Аватара на polina
Мнения: 383
05.03.2015, 13:41

Начално
май тук имаме поредният опарен.
Отговори с цитат
Emil_Atanasov Emil_Atanasov не е онлайн
Аватара на Emil_Atanasov
Мнения: 1
02.03.2015, 15:55

Начално
VIVACOM е най – глямото УРОДЛИВО, Социалистическо, НЕКАДЪРНО, МОНОПОЛНО ИЗТЪРСАЧЕ измежду 3-ТЕ мобилни оператори.
АКО ТЪРСИТЕ ОТГОВОРНОСТ ОТ НЯКОИ СЛУЖИТЕЛ /И НИЩО НЯМА ДА ПОСТИГНЕТЕ ЖАЩОТО СА В ПЪЛНА АНОНИМНОСТ ТЕЛ. И АДРЕСИ НЕ СЕ ДАВАТ НА ВСИЧКИ НИВА В АЕРАРХИЯТА И НЯМА КАК ДА ОСЪЩЕСТВИТЕ ПРЯК КОНТАКТ С ТЯХ.
ОСВЕН ТОВА Най- високи са сметките в VIVACOM за ИНТЕРНЕТ И ТЕЛЕВИЗИЯ ПРЕКЪСВА С ДНИ ИЛИ ЧАСОВЕ ПРИ ТОВА ЗА ЛОЯЛНИ КЛИЕНТИ.
ОТНОШЕНИЕТО Е ГРУБО И НЕДОДЯЛАНО НА ВСИЧКИ НИВА ОТ ОПЕРАТОРА НА 123 ДО Гл. Менаджер ТРЯБВА ДА СИ ВОДИШ ЗАПИСКИ С ИМЕНАТА НА ДЕСЕТКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, С КОИТО ГОВОРИШ, ЗА ДА РАЗБЕРЕШ НАКРАЯ, ЧЕ СИ ЗАГУБИЛ ВРЕМЕ, НЕРВИ И ПАРИ………Започвайки да обяснява на всички отначало за елементарния проблем които имаш липсата с дни на услугата Интернет и TV.
Сметките за GSM в VIVACOM са НАЙ – ГОЛЕМИ КАКТО В ГРУПА (за фирми) така и за ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА.
Сигурно и ПОЛОВИНАТА от СЛУЖИТЕЛИТЕ им НЯМАТ и ОСНОВНО образование
- Следват ги сметките в Telenor
- Най- достъпни са сегашните сметки от началото на Януари 2015г. в M-tel

Ако имате интернет и/или телевизия към VIVACOM сте го ЗАКЪСАЛИ ЗДРАВО - Опасват Ви целия апартамент с кабели външно по стената, а ако не сте съгласни Ви…….:
1. Надупчват Ви апартамента с външни кабели преминават с няколко дупки в бетона (по метода проба грешка от BG-филма ”ТОПЛО”) през Трегери, Колони, Носещи Шайби разбира се външно над подови лайсни(ПОРАЖЕНИЯТА СЛЕД ТЯХ САМИ РАЗБИРАТЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА ОТСТРАНИТЕ СЪС СОБСВЕНИ СИЛИ, СРЕДСТВА И ВРЕМЕ) ако оспориш тяхната липса на познание върху конструкцията на сградите ти казват че им губиш времето. Те изпълняват ПЕТИЛЕТНИЯ си план на МОНОПОЛИСТИ. Изобщо не ги е грижа че се намират на ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ КОЯТО Е НЕПРИКОСНОВЕНА според Конституцията – и би трябвало да бъдат изхвърлени на секундата поради липса на Компетентност. Та те нямат дори елементарна представа как да си служат с инструментите.
2. Ако същото нещо което става в BG се случи в САЩ 90% от служителите на VIVACOM щяха да бъдат УВОЛНЕНИ защото там собственоста е СВЕЩЕННА И НЕПРИКОСНОВЕНА.
__________________
Аз действам

За последно променено от Emil_Atanasov : 02.03.2015 в 15:59
Отговори с цитат
динамо динамо не е онлайн
Аватара на динамо
Мнения: 36
24.02.2015, 13:19

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнение
Не си сам.
На баща ми който е на 78 години му пробутаха две годишен договор за
оптичен интернет. Той не знае какво е интернет а го накарали да подпише договор!
Добре че го спрях на същия ден.
За съжаление това е масова практика на операторите.На кума ми баща му почина преди 10 дни на 87 год и той му откри договори за 6 /шест/ телефона и интернет. Последният е от ноември 14 г. Разбира се телефоните ги няма.Това е много сериозен проблем, защото знам от служители на операторите ,че началниците им съвсем съзнателно ги карат да лъжат клиентите си и ги заплашват при отказ. За това трябва КЗК да се самосезира. Като се има предвид чия собственост са трите оператора,представяте ли си какво би се случило в техните държави при един такъв подобен случай?! Защо им позволяваме да дерибействат тука НЕ ЗНАМ.
Отговори с цитат
valter1968 valter1968 не е онлайн
Аватара на valter1968
Мнения: 1
18.02.2015, 20:22

Начално Виваком-мошеници
Ей тия Виваком са големи лъжци и мошеници.75 дни ме мотаха със смяна на дисплей на НТС които имаше допълнителна застраховка.какво ли не ме лъгаха пращаха ми телефона в Румъния и още хиляди лъжи даже се опитаха да ме подготвят че може и да не ми сменят дисплея но удариха на дърво.Що разправии им хвърлих и псувни но тия говеда са безочливи.Накрая ми писна и подадох оплакване в КЗП и мноого бързо ми оправиха телефона.Безочливи лъжци и обирджий.До колегата от долния пост.Що псувни изядоха и колко добре ги храних и тех и техните майки чак с охрана ме гониха от техен офис абе долни боклуци....

За последно променено от valter1968 : 18.02.2015 в 20:25
Отговори с цитат
lenovo8787 lenovo8787 не е онлайн
Аватара на lenovo8787
Мнения: 2
15.01.2015, 13:15

Начално извинявам се за азбуката нов съм тук
ТА КАЗВАХ ЧЕ ПРОДАВАЧИТЕ НА ВИВАКОМ МЕ ВИКНАХА ДА МИ СЕ КАРАТ ЗА ТОВА ЧЕ СЪМ ПОДАЛ ОПЛАКВАНЕ СРЕЩО ТЯХ САМО КАДЕ НЕМЕ НАБИХА ... СЕГА ЧАКАМ ОТГОВОР ОТНОСНО ТОВА ОПЛАКВАНЕ ... И ЩЕ ОТИДА И ЩЕ ГИ ПСУВАМ В МАГАЗИНА
Отговори с цитат
Mr_crash Mr_crash не е онлайн
Аватара на Mr_crash
Мнения: 1,660
15.01.2015, 12:27
Местоположение: Burgas

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от polina Разгледай мнение
опитаха се да измамят дядо ми с така наречения договор от разстояние.не може да се възползват от един 80 годишен старец,който трудно разбира офертите.
Не си сам.
На баща ми който е на 78 години му пробутаха две годишен договор за
оптичен интернет. Той не знае какво е интернет а го накарали да подпише договор!
Добре че го спрях на същия ден.
Отговори с цитат
lenovo8787 lenovo8787 не е онлайн
Аватара на lenovo8787
Мнения: 2
15.01.2015, 11:39

Начално измамен от виваком
https://www.vivacom.bg/bg/residentia...awei-media-pad
Промоцията е от 01.11. 2014 до 31.01.2015 г. при нов или преподписване на срочен договор за Traffic Unlimited , M+, L+ или XL+. Удвоените МВ и 50% отстъпка са за 2 мес. при 1-год.и за 6 мес. при 2-год. договор, след което мес. такса и вкл. MB на максимална скорост са стандартни за тарифата. Цените са при равни 24 мес. вноски за лоялни клиенти, с договор от поне 9 мес., при нов 2-год. договор с Traffic Unlimited XL+. Лихвеният % е фиксиран, ГПР 8%. Huawei MediaPad 7 Youth 2, 24 мес. Х 1.90 лв.= 45.60 лв. Huawei MediaPad Т1, 24 мес. Х 6.90 лв.= 165.60 лв. Цена, без договор: Huawei MediaPad 7 Youth 2 – 399.90 лв., Huawei MediaPad Т1 – 439.90 лв. Подарък калъф - до изчерпване.
ОТНОСНО ПОБЛИКУВАНОТО ОТ МЕН .. НА 3.12.2014 СИ ЗАКУПИХ ЕДИН ОТ ВЪПРОСНИТЕ ТАБЛЕТИ НА 5.01.2015 ОТИВАМ ДА СИ ЗАПЛАТЯ СМЕТКАТА В МАГАЗИНА ОТ КОЙТО СЪМ ЗАКУПИЛ ТАБЛЕТА И РАЗБИРАМ ЧЕ ТОЙ Е В ПРОМОЦИЯ ... ПРИ ЗАПИТВАНЕ НА 123 РАЗБИРАМ ЧЕ ПРОМОЦИЯТА Е ОТ 1.11.2014... ПРИ ПИСМЕНО ЗАПИТВАНЕ МИ СЕ ОТГОВАРЯ ЧЕ ТОВА НЕ ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ МАГАЗИНИ И НЕСА ДЛЪЖНИ ДА ПОДЪРЖАТ ПРОМОЦИЯТА НАВСЯКАДЕ...ТОВА ЧЕ СЪМ ЗАКУПИЛ ПРОДУКТА ДЕКЕМВРИ МЕСЕЦ НАЗАВИСИМО КАКВО ПИШЕ В САЙТА НЕГО ПРАВИ ПРОМОЦИОНАЛЕН....ВИВАКОМ РЕШАВАЛИ КАДЕ КАК ДА ПУСКАТ ТОЗИ ПРОДУКТ.... КОЛКО ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА КОЛИЧЕСТВАТА ИМАШЕ НАЛИЧНИ НА 5.1.2015 КОГАТО РАЗБРАХ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС... ПИТАМ АЗ КАДЕ ПИШЕ ЧЕ ТАБЛЕТА МОЖЕ ДА ГО ИМА В ПРОМОЦИЯ МОЖЕ И ДА ГО НЯМА ... В СОФИЯ МОЖЕ ДА Е С КАЛЪФ НА 3.12.2014 ВЪВ ВЕЛИНГРАД ДА НЕ Е ЩОТО НЕСА ДЛЪЖНИ ДА Е ... А НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ПЛАЩАМЕ РЕДОВНО.. КАТО ПРАВА И КАТО КЛИЕНТ ИМАМ САМО ПРАВО ДА СИ ПЛАЩАМ И ДА ТЪРПЯ АРОГАНТНОТО ИМ ОТНУШЕНИЕ КАКТО НА 123 ТАКА И НА ТЕЗ КОЙТО ОТГОВАРЯТ НА И-МЕИЛ ТАКА И НА ПРОДАВАЧ КОНСУЛТАНТИТЕ.. КОЙТО ВЧЕРА МИ СЕ ОБАДИХА ПО ТЕЛЕФОНА ДА ОТИДА В МАГАЗИНА ИМ ДА МИ КРЕЩЯТ В ЛИЦЕТО ЗАЩО СЪМ ПРАВИЛ ЗАПИТВАНЕ И СЪМ ПИСАЛ ЖАЛБА... ТОВА КОЕТО КАЗВАМ Е 100% ИСТИНА АКО ИМА НЯКОИ ИНТЕРЕС ДА МИ ДАДЕ МНЕНИЕ ИЛИ СЪВЕТ ЩЕ СЕ РАДВАМ ДА ГО НАПРАВИ.. ДА СИ ПОТРЕБИТЕЛ В БЪЛГАРИЯ Е КОШМАР
Отговори с цитат
naglia-32 naglia-32 не е онлайн
Аватара на naglia-32
Мнения: 1
13.01.2015, 13:19

Начално
Искам отново да обърна внимание, че Договорът, който съм сключил е за услуги с фиксирани крайни цени с ДДС. Никъде не е разписано, че това са приблизителни цени и че е възможно за нуждите на счетоводството да се стигне „до минимални отклонения в изчислените стойности”. Вече трети път съм принуден да обяснявам един и същ проблем, който установявам – некоректно изчислена крайна сума за плащане.
- В първото писмо-искане написах, че: „Според Договора, който съм сключил с Мтел цената, която следва да заплащам за sms към другите мрежи е 0,14 лева с ДДС” и посочих явни несъответствия с горното: „…според Фактура No. 0298388911 съм задължен да платя за три съобщения 0,43 лева вместо коректното 0,42 лева. Направи ми впечатление, че дори само при един sms към друга мрежа (Фактура No. 0288387353 и Фактура No. 0285119686) съм заплатил цена от 0,15 лева на съобщение.“.

Получих следния отговор от г-н Здравко Георгиев, Директор „Обслужване на клиенти“: „В Правилника за прилагане на ЗДДС е изрично посочен форматът на цифровите полета, използвани в документите и файловете, подавани към НАП във връзка с отчетността по отношение на ДДС, а именно 0.00“.

- Без да оспорвам горното, тъй като аз никога не съм твърдял, че цифровите полета след десетичната точка трябва да са повече или по-малко от две, написах във второ писмо-искане, че: „Според Договора, който съм сключил с Мтел цената, която следва да заплащам за sms към другите мрежи е 0,14 лева с ДДС“ и отново посочих фактурите, в които това не беше факт. Странно защо вместо от г-н Георгиев получих отговор от г-жа Анелия Врабчева, Началник „Жалби“, Дирекция „Обслужване на клиенти“, в „две думи“ :
1. Уверява ме, че първият отговор е „… професионално аргументирана проверка“
2. Дарява ми: „…отстъпка от 1.20 лв. /с ДДС/“.
Надявам се не, за да ми покаже, че такава нищожна претенция като моята от три стотинки тя с лекота може да компенсира с 40 пъти по-голяма отстъпка (само като го пиша и настръхвам – какво великодушие!).
Надявам се не, и за да ми покаже, че знае как да ме компенсира за изгубеното време да пиша писма, да ги входирам и после за мое удобство да трябва да ходя до офис на компанията, за да си получа отговора, въпреки че си пиша мейла във всяко писмо-искане.
Така и не разбрах как се стигна до сумата 1.20 лева.

Лошото е обаче, че още следващата фактура № 0301554851 ме ощетява с две стотинки наведнъж, което пък рязко намалява кратността на великодушието на 24 и се страхувам, че съвсем скоро нищо няма да остане от невижданата компенсация. Все пак досега ощетяването беше с по една стотинка на фактура, а сега е в двоен размер.
Понеже не знам каква ли фактура ще получа след година (ако остана ваш клиент), а вие запазите геометричната прогресия, реших да отделя не малка част от времето си, което Вие явно не цените, въпреки че уж цените Мен като клиент, да ви пиша пак.

I. Според Договора, който съм сключил с Мтел, в общи линии, трябва да заплащам следното:
1. Абонамент – 44.90 лева С ДДС (тук се включват безплатни разговори, съобщения, телевизия и интернет)
2. Допълнителен 2-ри приемник (може и да е формулирано по друг начин) – 5.90 лева С ДДС
3. SMS Други национални мрежи – 0.14 лева/бр. С ДДС
II. Според Фактура №0301554851 задължението ми към Мтел е 51.46 лева с ДДС, която сума обаче въобще не е ясно как е формирана. Справката към ф-рата е следната:
Описание на услугата Количество Цена лв.
Мтел - Мтел 442:59 92,39
Мтел - Глобул 10:57 2,29
Мтел - 0700 Други фиксирани мрежи 2:32 0,53
Мтел - Виваком Фиксирани 1:00 0,21
Мтел - Любим номер 219:29 0,00
Мтел - Виваком 41:23 8,64
Безплатни разговори (*77, 131, 0800 и др.) 0:31 0,00
SMS Допълнителни услуги, нормална тарифа 1 0,12
SMS Други национални мрежи 5 0,60
SMS Мтел 14 1,68
SMS Допълн.услуги,специална тарифа(SMS паркиране,игри и др.) 1 0,83
Абонамент - 37,41
120 минути безплатни разговори към други национални мрежи ( 4 бр. ) - -11,67
2000 минути безплатни разговори към Мтел мобилни - -92,39
200 безплатни SMS към Мтел - -1,68
Сборът, който се получава е 38.96 лева.
Добавям 20% ДДС = 7.79 лв. и получавам: 38.96 + 7.79 = 46.75 лв. – малко е…
Добавям такса 2-ри приемник 5.90 лв. и получавам: 46.75 + 5.90 = 52.65 лв. – много е…
Изваждам отстъпка от 1.20лв. и получавам 52.65 – 1.20 = 51.45 лв. – никакво не е.
Проведох няколко телефонни разговора, в които стана ясно, че никой не знае как се получава сумата от 51.46 лева. След известно време получих смс, в който се потвърждаваше предположението ми, че наистина имам отстъпка от 1.20 с ДДС, която е калкулирана, но не е отразена в справките. Таксата за 2-ри приемник защо я няма в справките пак никой не знае. Значи справките са некоректни (мое мнение може и да греша). Дано да няма закон или правилник за прилагане на такъв или пък наредба, която да задължава доставчиците да показват на потребителите си как точно формират фактурираната сума.
III. Понеже разликата от фактурираната сума 51.46 лева и тази която сам получих 51.45 лева ме дразнеше, се зачетох в Правилника за прилагане на ЗДДС (нали вече знам, че с негова помощ се прави „професионално аргументирана проверка”). Там открих следното:
Глава осма.
ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ДАНЪЧНОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ И НАЧИСЛЯВАНЕ НА ДАНЪКА
Определяне размера на данъка за всяка доставка
Чл. 53. (1) Размерът на данъка за всяка доставка се определя по следната формула:
Д = (ДО x ДС) / 100 , където:
Д е размерът на данъка за конкретната доставка;
ДО - данъчната основа на конкретната доставка;
ДС - съответната данъчна ставка.
(2) Когато съгласно закона данъкът се приема за включен в обявената или договорената цена, размерът на данъка се определя по следната формула:
Д = (Ц x ДС) / (100 + ДС) , където:
Д е размерът на данъка за конкретната доставка;
Ц - договорената цена с включен данък или обявената цена на дребно по конкретната доставка;
ДС - съответната данъчна ставка.
Чета чл. 53. (2) и не вярвам на очите си. Оказва се, че правилникът третира точно моя казус и за улеснение на всички много подроно описва как се постъпва, когато „...данъкът се приема за включен в обявената или договорената цена”.
За Ваше улеснение Ви прилагам следната таблица (намерих за ненужно да включвам безплатните разговори, съобщения, телевизия, интернет и т.н.) :
Наименование на услугата Цена за 1бр.
с ДДС съгласно Договор В1529141 Брой Общо
с ДДС
(1) (2) (3) (2)х(3)
SMS Допълнителни услуги, нормална тарифа 0,14 лв 1 0,14 лв
SMS Други национални мрежи 0,14 лв 5 0,70 лв
SMS Допълн.услуги,специална тарифа(SMS паркиране,игри и др.) 1,00 лв 1 1,00 лв
Абонамент 44,90 лв 1 44,90 лв
Допълнителен 2-ри приемник 5,90 лв 1 5,90 лв
Корекция към фактура -1,20 лв 1 -1,20 лв
Дължима сума за плащане по фактура 0301554851 - - 51,44 лв

От отговорите досега останах с впечатлението, че явно има проблем с изчисляването на ДДС-то, затова ще си позволя да го пресметна „професионално” с помощта на Правилника за прилагане на ЗДДС чл. 53. (2)
Д = (Ц x ДС) / (100 + ДС) , където:
Д е размерът на данъка за конкретната доставка – засега неизвестна величина
Ц = 51.44 лв;
ДС = 20
Заместваме:
Д = (51.44х20) / (100+20) = 1028.80 / 120 = 8.573333
Но тъй като „В Правилника за прилагане на ЗДДС е изрично посочен форматът на цифровите полета, използвани в документите и файловете, подавани към НАП във връзка с отчетността по отношение на ДДС, а именно 0.00“
Закръгляваме и се получава:
Данък = 8.57 лева
Данъчна основа = 42.87 лева
Веднага става ясно, че ако се спазват цените по Договора сумата, която дължа не е фактурираната 51.46 лева, даже не е и първоначално изчислената от мен 51.45 лева, а нова още по-малка - 51.44 лева.
Неприятно ми е за пореден път да ме унижавате да звъня за справки и да се разхождам по офисите Ви, за да събирам информация, с която да Ви убедя в собствената си правота.
За отделния потребител неправомерно фактурираната сума е нищожна, но съгласете се, че откритата от мен грешка реализира огромни съвкупни печалби предвид многомилионния контингент абонати на Вашата компания. В потвърждение на гореизложеното ще цитирам отново част от отговора на г-н Здравко Георгиев, Директор „Обслужване на клиенти“ на мое искането с вх. №26292 от 12.09.2014 г., който признава: „Закръгленията до определен знак след десетичната точка водят до минимални отклонения в изчислените стойности“.
При положение че преди няколко години, когато си променяхте софтуера ми беше издадена фактура за необосновано голяма сума, при положение че след сключването на настоящия ми договор ми беше начислена телефония за разговор с „Любим номер“, при положение че след задължителното намаляване на цените на разговорите в роуминг, създадохте различни планове и „служебно“ ме включихте към „Mtel Traveller“ (където цените са в пъти по-високи, което намирам за безкрайно некоректно към клиентите), при положение че, въпреки по-високите цени на „Mtel Traveller“, ми калкулирахте още по-високи цени за разговори в роуминг, при положение че почти всяка фактура, в която има „SMS Други национални мрежи“ е със завишена стойност и не на последно място, при положение че това не е лично отношение към мен, а представлява отношението Ви към всички „ценни клиенти“, смятам че минималните отклонения водят до драстични закръгления.
Отговори с цитат
ocina ocina не е онлайн
Аватара на ocina
Мнения: 3
08.01.2015, 13:25

Начално
Лошо от всички тези случкие, дори и да идеш при дугите оператори тама е същатата работа
Отговори с цитат
powerpro powerpro не е онлайн
Аватара на powerpro
Мнения: 1
23.12.2014, 13:26

Начално Свободните минути
Забелязали ли сте че свободните минути на vivacom не са толкова свободни! Една секунда разговор го отчитат като минута!!! все едно си на тарифа, а не свободно време. И става така че например 10 минути ти са ти изчерпани, ако имаш 10 обаждания по 1 сек. Става така че 10 минути са= 10 сек... егати смешката или 50 мин= 50 сек.
Отговори с цитат
polina polina не е онлайн
Аватара на polina
Мнения: 383
30.11.2014, 09:17

Начално
опитаха се да измамят дядо ми с така наречения договор от разстояние.не може да се възползват от един 80 годишен старец,който трудно разбира офертите.
Отговори с цитат
petko.o petko.o не е онлайн
Аватара на petko.o
Мнения: 17
19.11.2014, 09:58

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от moviestar4 Разгледай мнение
Аз ще бягам от Глобул, мисля да се прехвърлям на Виваком, ама като чета тук.. вече се замислям. Но то не ми останаха много опции.
Бягайте крачета да бягаме... И аз съм така, друже.
Отговори с цитат
грифин грифин не е онлайн
Аватара на грифин
Мнения: 19
13.11.2014, 21:18

Начално
БОБ са пичове!
ако не говориш много, са твоите хора.

хванах промоцийка и прехвърлих жена ми там.
за 3 (три лв.) месечно получаваш:
100 минути към ВСИЧКИ БГфиксирани
100 минути към ВСИЧКИ БГ мобилни

никакви планове, срокове и предплати.
никакви ядове. поне за сега!

едит:
п.п.
като ги свършиш, по 10стотинки на минута ти таксуват.
къде другаде??!!

За последно променено от грифин : 13.11.2014 в 21:21 Причина: допълване
Отговори с цитат
toto 2 toto 2 не е онлайн
Аватара на toto 2
Мнения: 1,182
13.11.2014, 20:51

Начално
Може би при Булсатком ,от две години пускат мобилна телефония
Цитат:
Първоначално изпратено от ivasilev1 Разгледай мнение
Бегай възможно по-бързо от тез ТелеМор-ци, докато не са те напълно у-Морили. Няма много възможности, факт, но пък тез са най-малко подходащите - много оплаквания от клиенти, никакви интересни промоции, дървени тарифни планове и прочие
Отговори с цитат
ivasilev1 ivasilev1 не е онлайн
Аватара на ivasilev1
Мнения: 9
13.11.2014, 16:53

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от moviestar4 Разгледай мнение
Аз ще бягам от Глобул, мисля да се прехвърлям на Виваком, ама като чета тук.. вече се замислям. Но то не ми останаха много опции.
Бегай възможно по-бързо от тез ТелеМор-ци, докато не са те напълно у-Морили. Няма много възможности, факт, но пък тез са най-малко подходащите - много оплаквания от клиенти, никакви интересни промоции, дървени тарифни планове и прочие
Отговори с цитат
Delhi Delhi не е онлайн
Аватара на Delhi
Мнения: 104
13.11.2014, 16:50

Начално
Споделяйте политиката им, за да може да се опазим всички и сигнализираме в Комисията за защита на потребителя.
Отговори с цитат
 
Нов отговор

Принадлежности на темата Търси в тази тема
Търси в тази тема:

Подробно търсене

Прескачане на форум

  Последно мнение  Тема Брой мнения  
28.05.2015 07:04 Докога ще търпим беззаконията??? - 2 459
27.05.2015 20:34 Да приемаме ли бежанци ? 779
26.05.2015 20:22 Знаем ли какви банкови сметки имаме? 45
21.05.2015 07:22 Вълкът от Уолстрийт в България - научихте ли нещо? 61
19.05.2015 16:02 Мнения за започване на онлайн магазин 64

Всички времена са по ГМТ +2.Времето сега е 07:52.