Петък, 24 Май 2013
България Свят Имоти Коментари Борса Forex ТехнологииНОВО Обучение Style АвтомобилиНОВО Клуб Investor.bg

Контролен панел Съобщения Потребители Блогове Търси
supertrader supertrader е онлайн в момента
Заслужил
инвеститор
15.05.2013, 18:58

Начално Бате Пешо
Аз имам мобилен за 5 лева на месец, работи като часовник..искам обаче безплатен и те ме лъжат че няма. Не е вярно има почти навсякъде, те просто не знаят много неща. Ако самочуствието можеше да се обърне в ток, какво енергийно блогоденствие би настанало. 500 лв. сметка - да, но за 8 години.
Ти обаче си ги застрелял с въпроси, просто не се е стигнало до Калашника, като чета как си ги гърмял.

За последно променено от supertrader : 15.05.2013 в 19:00
Отговори с цитат
emos emos не е онлайн
14.05.2013, 17:12

Начално
Явно виваком смениха рязко политиката.Винаги съм твърдял,че в сравнение с останалите два оператора са направо върха,което може да се види и по надолу.Но след като в продължение на месец се опитват да те извръткат по телефона два пъти явно нещо яко се е променило.
Стари 09.05.2013, 14:26
mony05
Това съобщение беше изтрито от el.t. Причина: Писането на кирилица във форума е задължително!
Бате Пешо Бате Пешо не е онлайн
03.05.2013, 13:51

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
Яворе, ти 80 годишен пенсионер ли си, та не си видял в ситните букви какво пише? Че ако например сключиш договор за 12 месеца, три от тях си с тази малка тарифа. Ако е договорът е за 24 месеца, то ползваш 6 месеца отстъпката, после - по общия ред. Ама нямало кой да чете и Виваком са измамници, банката ме прецакала с ипотеката и т.н.
На това неразбиране на нещата му викат функционална неграмотност. Е как аз от 15 примерно години ползвам куп телефони в Мтел и Виваком и нито веднъж не ме прекараха? Единственото вярно е, че по всякакъв начин се мъчат за те задържат за абонат, ама какво да се прави - таргети, таргети за низшия персонал... Но като си четеш договора и спазваш написаното, няма проблем.
Роверски я вземи да ми обясниш аз какво не съм разбрал.Случая е следния.Абонат съм на план симпатия.Два месеца преди да изтече срока отидох в офис на виваком да си добавя интернет ънлимитед 750 мегабайта за 15 кинта и си поднових плана.Казаха ми че ще ми активират интернета на следващия ден.На следващия ден получих есемес Честито.........И започнах да влизам в нета.След два дена ми изключиха телефона без предупреждение беше събота.Успях да се свържа с тях от друг телефон и ми казаха че съм надвишил лимита и съм натрупал сметка 588 кинта.На въпроса ми какъв лимит какви пет лева ми казаха трафик на данни.Но аз нахален питам ми нали интернета ми е неограничен какъв лимит.И отново изключване на телефона.Ходих от офис на офис и навсякъде началниците били излезли.Накрая след заплаха че ще се върна с калашник и ги почвам ми намериха някакъв дребен началник който ми мънкяше като ученичка.Следдве седмици нерви и разправии ми опростиха над 500 лева но платих 28 ако се не лъжа които незнам за какво са.И до бен днешен нямам фактура за това.ТА ПИТАМ КЪДЕ СБЪРКАХ И КАКВО НЕ ПРОЧЕТОХ.АЗ ТВЪРДЯ ЧЕ ТОВА СА МОШЕНИЦИ И ТАРИКАТИ.И СИ РАЗИГРАВАТ КОНЯ ЩОТО НЯМА ДЪРЖАВА.
Отговори с цитат
iavor_iavor iavor_iavor не е онлайн
03.05.2013, 12:46

Начално
Rover,теб не са те прецакали защото си СУПЕР ПИЧ ,ИЗВЪНЗЕМЕН , а ние всички сме 100 годишни старци,затова . Евала. Ти си като героя от "Оркестър без име " - "Мене досега никой не ме е прецаквал....." .Браво,супермен !
Отговори с цитат
rover rover не е онлайн
02.05.2013, 17:22

Начално
Яворе, ти 80 годишен пенсионер ли си, та не си видял в ситните букви какво пише? Че ако например сключиш договор за 12 месеца, три от тях си с тази малка тарифа. Ако е договорът е за 24 месеца, то ползваш 6 месеца отстъпката, после - по общия ред. Ама нямало кой да чете и Виваком са измамници, банката ме прецакала с ипотеката и т.н.
На това неразбиране на нещата му викат функционална неграмотност. Е как аз от 15 примерно години ползвам куп телефони в Мтел и Виваком и нито веднъж не ме прекараха? Единственото вярно е, че по всякакъв начин се мъчат за те задържат за абонат, ама какво да се прави - таргети, таргети за низшия персонал... Но като си четеш договора и спазваш написаното, няма проблем.
Отговори с цитат
iavor_iavor iavor_iavor не е онлайн
02.05.2013, 16:07

Начално Хора,внимавайте с Виваком !!!
Внимамайте с Виваком. изключително некоректни са ! Сключих договор с промоция Виваком Дуо,но след 6 месеца се оказа, цената,която ще трябва да плащам е различна от първоначално уговорената.Много внимателно четете договора си ! Виваком са много,много некоректна компания,внимавайте и си отваряйте очите на четири !
Отговори с цитат
equal equal не е онлайн
25.04.2013, 14:29

Smile
Тук съм в следната интересна и куриозна ситуация.
Преди няколко месеца отидох до най-близкия им офис да си подновя договора за гласова телефония.
Денят беше събота, някъде следобед. За беда, на единствения им принтер му беше свършил тонера и "жената зад щанда" ми обясни, че договора е подновен за още една година, но трябва да ги посетя отново в понеделник за да си получа договора на хартия. Естествено, не отидох в понеделник, а няколко дни по-късно. Тогава пък въпросната служителка, която ме обслужи първия път отсъстваше, а според другите служителки трябвало тя лично да ми разпечата договора, понеже съм го сключил пред нея.
След около месец, пак се сетих за тях. За мой късмет, първата служителка беше в болнични. Управителят на офиса обаче реши да ми съдейства, понеже имал достъп до системата им с администраторска парола или нещо сорта, един вид може да се логне в акаунта на първата служителка. Оказа се, че договор с мен там няма.
След като се сключи договора с клиента се сканира и се качва в тяхната система като PDF, обаче там такъв нямаше, аз понеже съм си любопитен хвърлих едно око през рамо, действително бутона за разпечатване на договора беше светло сив, демек неактивен и няма как друго яче да е, нали нищо не съм подписвал.
Та така, от тогава си плащам месечните такси един вид на добра воля от моя страна, номера не с спрян, ама като чета долните коментари ми минават разни еретични мисли, че дори да реша да ги отсвиря, най мого да загубя номера.
25.04.2013, 13:34

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение

преди година и половина и аз имах подобен проблем с договора за мобилен интернет

аз искам 12 месеца, тя ми разпечатва договора с 24 месеца

нали съм упорит успяхме да се договорим и подписахме договора

какво обаче се случва като изтекоха тези 12 месеца преди нова година - изненада

на 11-ия месец отивам да заявя, че не искам повече да ползвам нета им след изтичане на 12-те месеца, а "жената зад щанда" ми казва да отида на еди коя си дата и да пусна едномесечно заявление

отивам след няколко дни на точната дата и заявявам, че искам да им пусна едномесечно предизвестие, че след 12-те месеца не искам и минут аповече да им ползвам услугата, а нова "жена зад щанда" ми казва, че едва след като ми изтекат 12-те месеца мога да пусна заявление за отказ за услугата

аз я питам - "договора ми е за 12 месеца и аз искам да ползвам точно толкова колкото съм подписал, а според тези им условия аз задължително трябва да ползвам 13 месеца" ................. отсреща ми вдигат рамене и ми казват "такива са ни правилата"

както и да е... изтекоха 12-те месеца... отидох и пуснах заявление от отказ... накараха ме да платя нета за 13-ия месец предварително и след като изтекоха 13-те месеца успях най-накрая да се откача от тези измамници

трябваше ми мобилен нет за 2-3 месеца, а им платих 13 месечни такси .................... като нета им беше под всякаква критика...

не препоръчвам да разчитате на техен нет в райони извън големите градове...
Хаха гадове са. Моят приятел отива да се отказва от ADSL интернет и му казват "господине срината ни е комп. системата и не можем да ви обработим молбата" , отива следващата седмица и - честито - договорът се е преподписал защото сте изпуснали срока на предизвестието. Реакцията му е "вашта мамка" мацката зад гишето се стресира и натиска паник бутона. Идват ченгетата - арест - в съда по бързата процедура и три денонощия арест за дребно хулиганство! След няколко месеца жена му отива да подаде заявка за отказ от стационарен телефон в срок и ПОЗНАЙТЕ - отговорът на мацката е следният:"Не можем да ви приемем молбата защото по този телефон доставяме ADSL на съпруга ви" . Още плащат. Не можах да повярвам като ми казаха но все пак това е запазена марка на БГ компаниите работещи с договори. Така че умната и четете договорите!
25.04.2013, 08:34

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнение
Аз така пострадах с ънлимитед пакета добавка към абонаментния план
Та активирам си го аз и бях забравил кво ми каза тоя в офиса им ,
обаждам се вечерта на кол центъра да питам и мацката вика ще ви е активен
от 00:00 часа утре...ок , чакам си , идва денят , към 00:30 почват да ми се свалят
някви ъпдейти на телефона , уж вече трябва пакетът да се е активирал и да не ми
ги брои мб по мб , и хоп , на сутринта 50 лв сметка само от тях , честито
Тоя номер ми го приложиха и на мен.Само че аз влизах в интернет след като получих есемес честито.И след два дни ми изключиха телефона без предупреждение.Звъня им от друг и ми казват че имам сметка 550 кинта и съм надхвърлил лимита.Обиколих всички офиси и навсякъде ме лъжеха че началника е излязъл.Стигнах до заплаха че след малко ще дойда с калашника и случките в САЩ ще са детска игра.Тогава се размърдаха.Дойде един началник и започна да ми пелтечи.Казах му че ще държа него лично отговорен и ако не се оправят нещата ще бере големи ядове.Опростиха ми сметката но ми сложиха някакви такси 28 кинта които платих но и до ден днешен не разбрах и нямам документ за тях.На всичкото отгоре имат наглостта да ми звънят и да ме зарибяват с нови договори.Като им припомня какво са правили и как се криха тогава подвиват опашки.ТАКА ЧЕ БЪДЕТЕ МНОГО ВНИМАТЕЛНИ А НАЙ ДОБРЕ Е ДА НЯМАТЕ ТЕЛЕФОН.ТАРИКАТИ И МОШЕНИЦИ.
Отговори с цитат
ВУЙЧО ВУЙЧО е онлайн в момента
25.04.2013, 05:28

Начално
Аз така пострадах с ънлимитед пакета добавка към абонаментния план
Та активирам си го аз и бях забравил кво ми каза тоя в офиса им ,
обаждам се вечерта на кол центъра да питам и мацката вика ще ви е активен
от 00:00 часа утре...ок , чакам си , идва денят , към 00:30 почват да ми се свалят
някви ъпдейти на телефона , уж вече трябва пакетът да се е активирал и да не ми
ги брои мб по мб , и хоп , на сутринта 50 лв сметка само от тях , честито
25.04.2013, 03:41

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от marksman Разгледай мнение
Не знам как стоят нещата с другите, но тия от Виваком, направо ме смайват. Отивам да подпиша договор за услуга, дава ми се да подпиша и хоп гледам грешка, вместо 12 м. срок на договора-24 м. Питам служителката и тя ми се извинява и решава да го коригира пускайки нов договор, но какво става, хоп и там грешка, вместо 30 Мбит е пуснато 50 Мбит. Ядосвам се и отказвам услугата. Отивам в друг офис на Виваком. Там по същият начин се опитаха вместо за 12м. да ме друснат за 24м. Излязох от офисът им и съм решил да не подписвам с тях, сега търся друг оператор в момента.

преди година и половина и аз имах подобен проблем с договора за мобилен интернет

аз искам 12 месеца, тя ми разпечатва договора с 24 месеца

нали съм упорит успяхме да се договорим и подписахме договора

какво обаче се случва като изтекоха тези 12 месеца преди нова година - изненада

на 11-ия месец отивам да заявя, че не искам повече да ползвам нета им след изтичане на 12-те месеца, а "жената зад щанда" ми казва да отида на еди коя си дата и да пусна едномесечно заявление

отивам след няколко дни на точната дата и заявявам, че искам да им пусна едномесечно предизвестие, че след 12-те месеца не искам и минут аповече да им ползвам услугата, а нова "жена зад щанда" ми казва, че едва след като ми изтекат 12-те месеца мога да пусна заявление за отказ за услугата

аз я питам - "договора ми е за 12 месеца и аз искам да ползвам точно толкова колкото съм подписал, а според тези им условия аз задължително трябва да ползвам 13 месеца" ................. отсреща ми вдигат рамене и ми казват "такива са ни правилата"

както и да е... изтекоха 12-те месеца... отидох и пуснах заявление от отказ... накараха ме да платя нета за 13-ия месец предварително и след като изтекоха 13-те месеца успях най-накрая да се откача от тези измамници

трябваше ми мобилен нет за 2-3 месеца, а им платих 13 месечни такси .................... като нета им беше под всякаква критика...

не препоръчвам да разчитате на техен нет в райони извън големите градове...
deo deo не е онлайн
24.04.2013, 13:08

Начално
Дано да намериш. От години съм с тази компания, в къщи и в офиса. Всичко е точно
Отговори с цитат
marksman marksman не е онлайн
24.04.2013, 12:57

Thumbs down
Не знам как стоят нещата с другите, но тия от Виваком, направо ме смайват. Отивам да подпиша договор за услуга, дава ми се да подпиша и хоп гледам грешка, вместо 12 м. срок на договора-24 м. Питам служителката и тя ми се извинява и решава да го коригира пускайки нов договор, но какво става, хоп и там грешка, вместо 30 Мбит е пуснато 50 Мбит. Ядосвам се и отказвам услугата. Отивам в друг офис на Виваком. Там по същият начин се опитаха вместо за 12м. да ме друснат за 24м. Излязох от офисът им и съм решил да не подписвам с тях, сега търся друг оператор в момента.
Отговори с цитат
MZ/X MZ/X не е онлайн
20.04.2013, 11:34

Начално
Аз съм с Виваком и за сега нямам никакви оплаквания. Телеком, като телеком...
Отговори с цитат
бай Стамен Тракториста бай Стамен Тракториста не е онлайн
19.04.2013, 19:35

Начално
От личен опит мога да кажа, че тия от БТК-то или виваком или както се наричат там са от гнусни по-гнусни. Действително са много нагли, а и като се огледам из офисите на вивакомчето мога да кажа, че там работят само грозни и дебели момичета тежащи не по-малко от 80-90-100 кила жива плът, направо са като свине-майки !!! Не знам как ги подбират ама действително са супер тлъсти и грозни. До сега съм забелязал този факт в 9 (девет) офиса на бтк-то в 4 различни града. Едвам се откопчах от тия гадини преди 2 години. Договора ми беше изтекъл, бях подписал заявление, че не желая да имам нищо общо с тях, а те поне 30 пъти ми се обаждаха да ме прикоткат обратно в тяхната кошара.... а и 4 месеца все нещо им доплащах. Единият месец 10 лв., другия 8, после 5 и последния 2 лв. Що за малоумници са тия, бееееее...... Да горят в ада дано !!!!
Отговори с цитат
emos emos не е онлайн
19.04.2013, 14:10

Начално
Винаги съм твърдял,че не са цвете за мирисане но в сравнение с другите два са супер.Но това беше до днес.След дълго успиване по телефона изпратиха договор на баща ми коренно различен от договореното.Е да ама не,бях предупредил баща ми преди да ми звънне да не подписва.И о изненада възрастния човек пожела на куриера приятен ден а на изпращача на договори много поздрави на майката от мен.Така ,че май деиствително са сменили тактиката
19.04.2013, 13:48

Начално
ВИВАКОМ има нов собственик.
С новия собственик идват и "нови порядки". От началото на 2013 год се забелязват груби опити за измама на клиентите . Или е сменена "билинг" системата или същата се манипулира. Лъже се с безплатните минути , които необяснимо бързо се изчерпват и така се отчитат повече разговори за надплащане, прозвънявания се отчитат като проведени разговори, в сметките се намират даже и неосъществени прозвънявания и разговори. Все такива "хитрини" , които докараха преди време един друг телеком- М-ТЕЛ до срив във клиентското доверие и отказ от услугите.. Вивателските служители от кол-центъра са станали доста арогантни "папагали" , когато трябва да пратят "за зелен хайвер" оплакващ се от надписана сметка клиент.
Докъде ли искат да се докарат ...
Отговори с цитат
НАИВHИК НАИВHИК не е онлайн
Заслужил
инвеститор
31.12.2012, 15:52

Начално
Дома пък тормозят жената. Но понеже аз съм титуляр, най-настойчивите ме хващат понякога вечер. Е тогава настава голям бъзик
Мнооо обичам някой да ми натрапва непоискани услуги.
А в общи линии от Близу също са ми пуснали телефон и мога спокойно да си търся мобилния от него
Отговори с цитат
bertram bertram не е онлайн
Заслужил
инвеститор
31.12.2012, 15:36

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от sonka.74 Разгледай мнение
Не знам на какъв език да се разберем с Виваком, защото те от български явно не разбират. През ден ми се обаждат за да "подновят" договора за домашния телефон, Въпреки отказа ни, този терор продължава!
Голям проблем,че ти се обадил някой 5 пъти за месеца. Изключи си телефона от кабела и ще мирясаш. Тия никове еднодневки са та.ак работа и аматьорски черен пр.
31.12.2012, 15:15

Начално Виваком се гаври с болните и пенсионерите
Не знам на какъв език да се разберем с Виваком, защото те от български явно не разбират. През ден ми се обаждат за да "подновят" договора за домашния телефон, Въпреки отказа ни, този терор продължава!
Отговори с цитат
Стари 27.12.2012, 20:38
индианеца
Това съобщение беше изтрито от индианеца.
bertram bertram не е онлайн
Заслужил
инвеститор
27.12.2012, 20:19

Начално
всички работещи в мобилни оператори (+кабеларки и какво ли още не) ги побъркват с разни неизпълними таргети...

отиваш да си платиш кабелната - 10 мин обеснваш, че не искаш супер пакет дето не те интересува
отиваш да питаш са някой таблет в магазин на телеком - 1 час се опитват да ти пробутат 2-3 сим карти

това е масова практика и не мисля, че само виваком я прилагат.

мой познат е шев на офис на Мтел и вика "таргетите са неизпълними, а като дойде някой да си прекрати договора от 10 кладенеца водя му вадим само да го препратим в някой друг офис..там да му прекратят договора, че ни удря лошо таргетите...."

масово безумие е това
27.12.2012, 20:09

Начално
Виваком са се отдали на "нападения" на предимно възрастни хора. Доста гнусна тактика.
Отговори с цитат
toto 2 toto 2 е онлайн в момента
27.12.2012, 18:07

Начално
Просто някой от Call center-a е имал план за изпълнение и е говорил на жената само половината истина ,т.е за ползите от новата програма без да е проверил на каква програма е в момента .Например :" Госпожо предлагаме ви 1000 мин. БЕЗПЛАТНО всеки месец .Желаете ли да ви АКТИВИРАМ тези БЕЗПЛАТНИ МИНУТИ ?"
"- Добре може "
И така жената разбрала недоразбрала е потвърдила неволно договора си.Този теле- маркетинг не е измислен отднес ,ама няма ли подпис винаги е в графа "ако мине номерът " Операторът е длъжен да прати по куриер или по електронен път копие от анекса с новите условия,които да бъдат подписани и т.н
Цитат:
Първоначално изпратено от hlebo Разгледай мнение
Относно некоректно подписване на договори от вива ком
Казвам се И.А. и искам да подам оплакване от промяната на месечната такса за стационарен телефон 058 ......
Проблемът е следният. Телефона е на името на моята майка която е трудоустроена и плащаше половин месечна такса с телково решение.Но юни месец 2010г. се обажда ваш служител на моята майка, и предлага телефон срещу нова месечна такса,майка ми не се е съгласила с офертата и служителят и казал да провери на 123 и да се убеди,че не е лъжа.Майка ми не е сметнала за необходимо да се обади и на следващият месец идва сметка с такса 14 лв. Майка ми отива до ваш офис и показва новото си телково решение но вашите служители и казват,че промяната на този план може да се промени след 1 година. Аз се обаждах на ваш оператор обясних проблема и учудващото за мен беше,когато ми каза,че това било договор от разстояние!!! ВЪПРОСЪТ МИ Е- как се подписва договор от разстояние, без съгласието на титоляра на сметката????? И до ден днешен не сме получавали обещаният телефон нито писмо за подписване на нов договор!!! Аз И.А. твърдо заставам зад моите родители и съм им препоръчал да не плащат сметките докато не се изясни проблема.
Аз пари на монополисти не давам.
Моля за становище от ваша страна и проблемът да бъде решен скоро, защото не е почтенно компания като вашата да маниполира по този начин възрастните хора, и моля не забравяйте,че след възрастните хора сме ние младите който са бъдещето на България ,и бъдещето на вашата компания.

20.03 2011 год. С уважение..И.А.
Email .............
Мобилен ..........
Отговори с цитат
hlebo hlebo не е онлайн
26.12.2012, 20:23

Начално Така отървах моите родители от вивакомите
Относно некоректно подписване на договори от вива ком
Казвам се И.А. и искам да подам оплакване от промяната на месечната такса за стационарен телефон 058 ......
Проблемът е следният. Телефона е на името на моята майка която е трудоустроена и плащаше половин месечна такса с телково решение.Но юни месец 2010г. се обажда ваш служител на моята майка, и предлага телефон срещу нова месечна такса,майка ми не се е съгласила с офертата и служителят и казал да провери на 123 и да се убеди,че не е лъжа.Майка ми не е сметнала за необходимо да се обади и на следващият месец идва сметка с такса 14 лв. Майка ми отива до ваш офис и показва новото си телково решение но вашите служители и казват,че промяната на този план може да се промени след 1 година. Аз се обаждах на ваш оператор обясних проблема и учудващото за мен беше,когато ми каза,че това било договор от разстояние!!! ВЪПРОСЪТ МИ Е- как се подписва договор от разстояние, без съгласието на титоляра на сметката????? И до ден днешен не сме получавали обещаният телефон нито писмо за подписване на нов договор!!! Аз И.А. твърдо заставам зад моите родители и съм им препоръчал да не плащат сметките докато не се изясни проблема.
Аз пари на монополисти не давам.
Моля за становище от ваша страна и проблемът да бъде решен скоро, защото не е почтенно компания като вашата да маниполира по този начин възрастните хора, и моля не забравяйте,че след възрастните хора сме ние младите който са бъдещето на България ,и бъдещето на вашата компания.

20.03 2011 год. С уважение..И.А.
Email .............
Мобилен ..........
Отговори с цитат
НАИВHИК НАИВHИК не е онлайн
Заслужил
инвеститор
16.10.2012, 22:37

Начално
Аз пък съм доволен от услугите им. Винаги когато не мога да си намеря мобилния, имам от къде да звънна
Отговори с цитат

Нов отговор

Принадлежности на темата Търси в тази тема
Търси в тази тема:

Подробно търсене

Прескачане на форум

Последно мнение  Тема Брой мнения  
24.05.2013 17:24 Политика 8301
23.05.2013 21:23 Пазаруване в интернет от чужди сайтове и доставка в БГ? 104
23.05.2013 17:09 Кои град да е столица на България ? 351
23.05.2013 11:25 Кражба на самоличност 19
23.05.2013 01:22 Биткойн 2345

Всички времена са по ГМТ +3.Времето сега е 17:45.