БАКБ (5BN / BACB) - Форум Инвестор.БГ
Сряда, 01 Април 2015
България Свят Имоти Коментари Борса Forex Технологии Обучение Видео Style Автомобили Клуб Investor
 
Контролен панел Съобщения Потребители Блогове Търси
B.Graham B.Graham е онлайн в момента
Аватара на B.Graham
Заслужил
инвеститор
Мнения: 22,181
10.03.2015, 17:23
Местоположение: София

Начално
http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%BA%...B5_473305.html
__________________
Life won't wait for you.
Отговори с цитат
hommedome hommedome не е онлайн
Аватара на hommedome
Мнения: 48
10.03.2015, 10:42

Начално
Ще ни отписват на 4 лв.
Дали ГраМерси не са получили и едно допълнително Гранд Мерси над обявените 4,29 лв.?
На колко ли реално са излезли?
Отговори с цитат
B.Graham B.Graham е онлайн в момента
Аватара на B.Graham
Заслужил
инвеститор
Мнения: 22,181
10.03.2015, 09:52
Местоположение: София

Начално
http://www.investor.bg/novini-i-anal...gs-llc-190650/
__________________
Life won't wait for you.
Отговори с цитат
Kiro Kiro е онлайн в момента
Аватара на Kiro
Заслужил
инвеститор
Мнения: 17,307
26.12.2014, 09:17

Начално
Със СИБАНК Бориславова доказа, че може да оздравява банки и да ги продава..Досега върви по същия път и със БАКБ. Взе я в лошо състояние и иска време за да я оздрави..Банката беше пълна с лоши ипотеки на недвижими имоти, а там пазара постепенно се възражда..Има предпоставки- дано успее..

НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА НИКАКВИ РЕШЕНИЯ..
Отговори с цитат
ATILA ATILA не е онлайн
Аватара на ATILA
Заслужил
инвеститор
Мнения: 5,614
26.12.2014, 07:26

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение


НЯКОГА ТУК ИМАШЕ ВИСОКОПАРНИ ПРИКАЗКИ КАК 25 ЛЕВА Е НАЙ-МАЛКОТО КОЕТО ВИ ОЧАКВА, същата особа дори депозит в банката си направи, а после посрещаше великите инвеститори с "добре дошли" в тази тема

ех, какви времена бяха...
не знам за кого говориш.... но наистина си спомням, че акциите някога се търгуваха на 90 лева парчето... и имаше много оптимизъм!

аз нямам акции на БАКБ. Май последно съм търгувал тук покрай сагата с фалита на ирланците...и продажбата на пожар за 100 000 евро на мажоритарния пакет... 2008 ли беше?
Отговори с цитат
2012 2012 не е онлайн
Аватара на 2012
Мнения: 3,100
26.12.2014, 00:40
Местоположение: _1912_

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
Глупости!

Тук купувача са двата фонда, които всяка Коледа се преоценяват...

Нищо реално, за съжаление!Не е инвестиционна препоръка!


НЯКОГА ТУК ИМАШЕ ВИСОКОПАРНИ ПРИКАЗКИ КАК 25 ЛЕВА Е НАЙ-МАЛКОТО КОЕТО ВИ ОЧАКВА, същата особа дори депозит в банката си направи, а после посрещаше великите инвеститори с "добре дошли" в тази тема

ех, какви времена бяха...
__________________
мноо си тъп, коле...
вари я, печи я, СЛИВАТА СИ ОСТАВА КЮСТЕНДИЛСКА СЕЛСКА СЛИВА - мъдрост
Отговори с цитат
PapilloN* PapilloN* не е онлайн
Аватара на PapilloN*
Мнения: 148
24.12.2014, 12:05

Начално
Цветелина Бориславова, председател на надзорния съвет на Българо–американска кредитна банка, собственик и главен изпълнителен директор на холдинг CSIF

Цветелина Бориславова, председател на надзорния съвет на Българо–американска кредитна банка, собственик и главен изпълнителен директор на холдинг CSIF, основател и основен спонсор на фондация Credo Bonum, ръководи над 1500 души

Кой момент от професионалната ви история ви се струва преломен?
Може би са няколко. Първо, когато от ръководител и собственик на фирма навлязох в банкирането в една тогава много проблемна банка и ситуация като цяло.
Втори такъв момент – когато продадохме СИБанк на най-голямата белгийска банка KBC и аз отново се завърнах в бизнеса, вече с много нови опитности, и развих холдинга CSIF.
Трети момент – когато отново се върнах в банкирането като собственик на 62% от БАКБ. Тук отново се срещнах с големи предизвикателства - да превърнем една банка от проблемна, която до този момент е работила само в сегмента на недвижимите имоти, в зелената банка на България и да въведем най-иновативни технологии при обслужването на клиентите си.

Имате ли мото, принцип, който прилагате еднакво успешно и в професионалния, и в личния си живот?
Бъди открит, честен, скромен. Мотивирай хората към добро с личния си пример. Постъпвай така, както би се радвал да постъпват спрямо теб.

Лесно ли се работи с вас?
Този, който работи с желание и всеотдайно, мисля, че работи много лесно с мен.

Как с една дума определяте мениджърския си стил?
Откритост, смелост, доверие в хората, баланс.

Какво ви помогна да стигнете дотук?
Вярата в доброто и в това, че всеки се ражда, за да изпълни своята задача, мисия в името на всички.

Коя е най-голямата жертва, която сте направили в името на кариерата?
Думата жертва не ми допада. Мисля, че бих могла да отделям малко повече време за почивка.

Това, че сте жена, пречи или помага във вашия бизнес?
Жената изначално има някои предимства, такива като способност да прощава, да носи отговорност, умереност в действията, затова й е дадено да бъде майка. Така че по-скоро ми помага.

Някога усещали ли сте снизходително отношение заради това, че сте жена?
Никога не съм усещала снизхождение. Дори и да е имало у някого такова отношение, аз не съм го отразила и затова не си спомням такъв случай. Когато човек е честен пред себе си и добър в мислите си, той е силен и устойчив, дори и в сложна, агресивна и токсична среда.

Какви "мъжки" качества ви се е налагало да демонстрирате, за да ви приемат по-сериозно?
Не мисля, че за да те приемат сериозно, е необходимо да демонстрираш "мъжки" качества. Всички сме човеци и трябва да се отнасяме с уважение и отговорност един към друг и към всичко, до което се докосваме. Както и към природата.

Има ли отговорност, която понякога ви тежи? Кое е най-трудното във вашата работа?
Отговорностите не ми тежат. Тежко ми е било от несправедливостите, но мисля, че това е част от уроците, които човек трябва добре да научи, особено когато е в ситуация, която по някаква причина предизвиква вниманието на хората.

Какво се научихте да владеете, без изобщо някога да сте предполагали, че ще ви се случи?
Научих се да владея емоциите си, вече дори и мислите си.

Кои са ключовите инструменти, на които разчитате в работата си?
Професионализъм, самообучение, самонаблюдение, визионерство, спокойствие. Обич.

Как си сверявате часовника и се държите в кондиция? Откъде се информирате?
Информирам се от научни четива, анализи на експерти, от интернет, от електронните медии.
Курсове и семинари - много са, излишно е да ги изброявам. Членството ми в някои неправителствени организации – и български, и международни (такива като BGBC/ "Български съвет за устойчиво развитие", Cambridge Club, Oxford Club), също ми дава много актуална информация и познания, както и контакти с прекрасни хора, които умеят да се фокусират в истинските приоритети за обществено развитие.

Какво правите в свободното си време? Как обичате да си почивате?
Обичам да пътувам по неизвестни места, да откривам света през своята призма. Обичам спорта през цялата година. Ходя на фитнес, ски, вече съм и водолаз. Слушам джаз, поп и класическа музика. Чета много и постоянно. Напоследък съм особено запалена по изучаването на древната история на България. Мога да спомена някои автори: Петър Добрев – "Светът на прабългарите", Добрин Денев – "Неизвестното в българската история", проф. Владимир Топенчаров – "Защо първата общоевропейска народна вълна против феодализма бе наречена българска ерес", книгите на Петър Дънов.
Изключително важно за мен е запознанството ми със силата на духа на нашите древни прародители, с ролята, която богомилите са изиграли в развитието на европейската цивилизация. Ние трябва да познаваме своята история, да знаем истината за нея. Само така ще можем да отговорим правилно на предизвикателствата на нашето съвремие, на днешния и утрешния ден.

Колко често пътувате?
Пътувам и по работа, и в свободното време. Обичам да се разхождам сред природата, да общувам с нея, да я попивам. Това много ме зарежда. Като че ли хората сме позабравили, че чистотата на духа и добрата енергия, която ни носи и психическо и емоционално и физическо здраве, е точно там – в директното ни общение с природата.
Обичайни маршрути нямам. Обичам и планината, и морето, и полето, и гората, и прекрасните минерални води у нас.

Умеете ли да обявите край на работния ден, или той продължава дори след като си тръгнете от офиса?
Тук ме хванахте натясно. За мен няма работно време. Когато е необходимо, съм с работата, но телефона не го вдигам винаги. Според мен той пречи да се съсредоточиш в конкретната работа или мисли.

Как взимате решения?
Решения взимам по принцип, след като чуя мнението на хората, премисля внимателно и се заслушам в интуицията си. Смятам, че важния избор за поведението си човек го прави веднъж. Ако е стъпил на здрава основа като морал и честно отношение, всички други решения се взимат в ход.

Кога искате съвет?
Съвет? Винаги обичам да чуя мнението на специалисти в дадената област, да обсъдим даден казус. Решенията взимам на такава основа, но в крайна сметка сама.

Бихте ли се занимавали с нещо друго? Какво?
Аз и сега се занимавам с доста неща – фондация "Кредо Бонум", холдинга CSIF, банката (БАКБ)…
Постоянно имам много нови планове, свързани с тези три групи дейности, но всички те са свързани с визията ми за устойчиво развитие - зелена банка, инвестиции в алтернативно земеделие, енергийно независими домове и сгради и т.н.
Чувствам се щастлива с това, което правя, и с това, което искам да направим с моите екипи в полза и за радост на хората.

Какво е нужно, за да се създаде добър екип? А добър мениджър?
Много работа, на първо място над себе си. Най-сложното е да създадеш добрия лидер у себе си. След това да създадеш доверие между хората, с които работиш, да ги мотивираш да изявят най-доброто от себе си, да си помагат взаимно като един организъм. Екипът е като човешката ръка – едно цяло от длан и пет пръста, и всеки елемент има своя роля, но само като единно цяло е полезен и успешен. Така е и с екипа.
Добрият мениджър просто трябва да е част от този екип – най-смелата и най-устойчивата му част.

Ако трябва да дадете дефиниция на успеха, каква би била тя?
Успехът е, когато човек съумее да се усмихва на света и в тежките моменти, когато усети истинската сила да преодолява болката и страховете на егото. Това е да постигнеш истинската свобода.

За какво/на кого сте благодарна?
Благодарна съм на Бог, че ми дава изпитания, за да се уча. На родителите ми. На земята ни, че ни храни и радва. Благодарна съм на хората, с които живея и работя. Благодарна съм за всичко – и добро, и лошо. Това е същността на живота.

Какво бихте искали да постигнете от този момент нататък?
Човек всеки ден може да постига нещо ново. Аз искам да продължа напред по пътя на Доброто.

Най-голямата ви екстравагантност?
Може би това е моят мини пудел Лео, който е навсякъде с мен. Той просто се е превърнал в част от мен. Той е изключително интелигентен, добър и е изпълнен с много обич. Има какво да се научи от него…

Любимо облекло: обичам спортно-елегантния стил. Разбира се, имам предпочитани марки като Ermanno Scervino, Chanel, Prada, Max Mara.

Източник: http://www.capital.bg/specialni_izda...a/?ref=miniurl
Отговори с цитат
ATILA ATILA не е онлайн
Аватара на ATILA
Заслужил
инвеститор
Мнения: 5,614
22.12.2014, 16:06

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
Има вътрешари, които си пълнят тихичко
Глупости!

Тук купувача са двата фонда, които всяка Коледа се преоценяват...

Нищо реално, за съжаление!Не е инвестиционна препоръка!
Отговори с цитат
Dmirkata Dmirkata не е онлайн
Аватара на Dmirkata
Мнения: 269
22.12.2014, 15:53

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Ше зема да викна по-силно да подсетя и други
Е , аз после ще продавам : нисичко ми е още тук ...
Успех
__________________
не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!
Отговори с цитат
B.Graham B.Graham е онлайн в момента
Аватара на B.Graham
Заслужил
инвеститор
Мнения: 22,181
22.12.2014, 14:12
Местоположение: София

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
Има вътрешари, които си пълнят тихичко
Ше зема да викна по-силно да подсетя и други
__________________
Life won't wait for you.
Отговори с цитат
Kiro Kiro е онлайн в момента
Аватара на Kiro
Заслужил
инвеститор
Мнения: 17,307
22.12.2014, 12:14

Начално
Има вътрешари, които си пълнят тихичко
Отговори с цитат
B.Graham B.Graham е онлайн в момента
Аватара на B.Graham
Заслужил
инвеститор
Мнения: 22,181
22.12.2014, 11:52
Местоположение: София

Начално
Да взема да пиша по-често тука,а ......
__________________
Life won't wait for you.
Отговори с цитат
Kiro Kiro е онлайн в момента
Аватара на Kiro
Заслужил
инвеститор
Мнения: 17,307
18.12.2014, 05:41

Начално
В Цекабето, няма Цветелинка и не са на власт, нито са екобанка
Отговори с цитат
Fiscalist Fiscalist не е онлайн
Аватара на Fiscalist
Мнения: 4,403
17.12.2014, 23:01

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Абе тук не е ли малко скъпо, капитализация почти като на ЦКБ, пък СК и активи в пъти по-ниски
А пък може би там е евтино?
Няма препоръка.
__________________
Custodite sortem vestram
Отговори с цитат
dex dex не е онлайн
Аватара на dex
Мнения: 3,339
17.12.2014, 22:52
Местоположение: Далечния север

Начално
Абе тук не е ли малко скъпо, капитализация почти като на ЦКБ, пък СК и активи в пъти по-ниски
Отговори с цитат
B.Graham B.Graham е онлайн в момента
Аватара на B.Graham
Заслужил
инвеститор
Мнения: 22,181
17.12.2014, 22:24
Местоположение: София

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
Аз съм заредил, за Вас не знам
Явно и ние сме заредили щом сме тука ама е много тихо ... ако не съм аз да вдигам темата нагоре ще изпадне от Инвестор-а .....
__________________
Life won't wait for you.
Отговори с цитат
Kiro Kiro е онлайн в момента
Аватара на Kiro
Заслужил
инвеститор
Мнения: 17,307
17.12.2014, 21:52

Начално
Аз съм заредил, за Вас не знам
Отговори с цитат
B.Graham B.Graham е онлайн в момента
Аватара на B.Graham
Заслужил
инвеститор
Мнения: 22,181
17.12.2014, 21:25
Местоположение: София

Начално
В темата е тихо ....
__________________
Life won't wait for you.
Отговори с цитат
Fiscalist Fiscalist не е онлайн
Аватара на Fiscalist
Мнения: 4,403
17.12.2014, 12:44

Начално
Банките обичат тишината.

Няма препоръка.
__________________
Custodite sortem vestram
Отговори с цитат
B.Graham B.Graham е онлайн в момента
Аватара на B.Graham
Заслужил
инвеститор
Мнения: 22,181
17.12.2014, 12:28
Местоположение: София

Начално
Голема скука, баси ....
__________________
Life won't wait for you.
Отговори с цитат
Fiscalist Fiscalist не е онлайн
Аватара на Fiscalist
Мнения: 4,403
17.12.2014, 10:48

Начално
Много си е яко в БАКБ, Цвети е супер.

Няма препоръка.
__________________
Custodite sortem vestram
Отговори с цитат
puf paf puf paf не е онлайн
Аватара на puf paf
Мнения: 892
17.12.2014, 10:46
Местоположение: pleven

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
А раздвижете се де.Покоментирайте малко.
Ти първо мини по офисите на БАКБ и събуди служителите в тях ,
че по цял ден спинкат "сладко сладко" по бюрата

и тогава ще говорим
Отговори с цитат
B.Graham B.Graham е онлайн в момента
Аватара на B.Graham
Заслужил
инвеститор
Мнения: 22,181
17.12.2014, 10:33
Местоположение: София

Начално
А раздвижете се де.Покоментирайте малко.
__________________
Life won't wait for you.
Отговори с цитат
B.Graham B.Graham е онлайн в момента
Аватара на B.Graham
Заслужил
инвеститор
Мнения: 22,181
07.03.2014, 14:31
Местоположение: София

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от Стенли Разгледай мнение
Скъпа??? Скъпа/евтина е относително понятие и зависи от базата/резултатите на база на които стигаш до това заключение. Да, вероятно е скъпа на база на предходните отчети, кото вече са в историята. Ние обаче сме тук не за да търгуваме историята, а да опитаме да прогнозираме бъдещето! Успех!!!
Очаквания както се казва.
__________________
Life won't wait for you.
Отговори с цитат
B.Graham B.Graham е онлайн в момента
Аватара на B.Graham
Заслужил
инвеститор
Мнения: 22,181
07.03.2014, 14:28
Местоположение: София

Начално
Цитат:
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
Много добре, за които имат На мен вече ми се вижда балоняк на тази цена, може би защото не вярвам на допускането, което си направил по-долу. Може и ти да си прав, но за момента банката е доста скъпа. Не е препоръка и успех на участниците по позицията!
Е да, допускането може да се окаже невярно ама /ще се повторя/ кой да ти каже? Ще видиме. Не толкова цената че се качи ми харесва колкото раздвижването.Някой все пак купува особено след като месеци наред нямаше сделки
__________________
Life won't wait for you.
Отговори с цитат
 
Нов отговор

Принадлежности на темата Търси в тази тема
Търси в тази тема:

Подробно търсене

Прескачане на форум

  Последно мнение  Тема Брой мнения  
01.04.2015 07:58 Българска роза Карлово (4BH / ROZA) 26
01.04.2015 07:56 Оптимизъм на БФБ (2) 654
01.04.2015 07:13 Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) 2311
01.04.2015 00:09 PwC или KPMG 32
31.03.2015 23:53 Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) 5634

Всички времена са по ГМТ +2.Времето сега е 07:48.