IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Луксозни и достъпни автомобили на шоуто в Женева

Автосалонът тази година представя голям брой дебюти на екологично чисти коли

13:33 | 09.03.11 г. 1
<p>Главният изпълнителен директор на VW Мартин Винтеркорн представя новия VW Golf Cabriolet. <i>Снимка: БТА</i></p>

Главният изпълнителен директор на VW Мартин Винтеркорн представя новия VW Golf Cabriolet. Снимка: БТА

На трети март тази година официално бе даден старт на 81-то издание на автошоуто в Женева. То се провежда до 13 март и е отворено както за почитателите на хубавите автомобили, така и за онези, които искат просто да видят какви новости и тенденции са залегнали в дизайна и под капака на съвременните автомобили.

В залата, която е с площ близо 80 хил. кв. м, присъстват повече от 260 изложители, представящи 700 бранда от 31 страни по света. 170 возила ще бъдат показани за първи път, в това число и 40 премиери на екологично чисти коли с алтернативни източници на енергия. На изложението не липсват и множество концептуални автомобили, които на пръв поглед изглеждат доста иновативно от гледна точка на дизайна си.

Цената на билета за шоуто е 16 швейцарски франка (близо 12 евро). На изложението са представени няколко тематично разделени обособени помещения, свързани както с външния вид на колите и техническите им характеристики, така и с частите и оборудването им.

Залата е разделена на сектори за автомобили на 3 и 4 колела, електрически автомобили и задвижвани с помощта на алтернативни източници на гориво, коли със специален дизайн и инженерен поглед, тунинговани, аксесоари и части за моторни превозни средства, секция с производители на оригинално оборудване, семинари за инсталация на части и техническо обслужване на автомобили, различни видове продукти и услуги, свързани с автомобилната индустрия, анимации и атракциони.

Въпреки че Швейцария е известна като страна, в чиито банки сметки имат едни от най-богатите хора в света, на изложението не са представени само свръхскъпи автомобили. Организаторите са се постарали да задоволят както интереса, така и изтънелия поради финансовата криза джоб на мнозина тази година.

Вижте някои от моделите, които присъстват на изложението в Женева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
bgf
преди 13 години
Цените на автомобилите на изложението може би са достъпни за някои куппувачи от старите страни на ЕС, но горивата, деривати на суровият петрол - не са достъпни. Затова тези, които нямат акъл да си купуват нови, "евтини" автомобили от изложението в Женева. За мен, като човек влюбен в автомобилите, чиято професия са автомобилите, като конструкция, изделие, подръжка, и автомобилният транспорт, зная, че автомобилът, познат след белгийският, от 1898 г."Никога доволен" е мъртав! Дори и да имам пари, няма да си купя мъртвец от Женева 2011 г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още