IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG залага на елегантни умни часовници

Компанията представи първия умен часовник, работещ с 4G

17:33 | 02.03.15 г.
<p>
	LG все повече ще набляга на развитието на интелигентните часовници. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

LG все повече ще набляга на развитието на интелигентните часовници. Снимка: архив, Ройтерс

Малко преди Apple да представи своя дългоочакван умен часовник, LG влиза смело на пазара с две нови устройства - часовниците LG Watch Urbane и LG Watch Urbane LTE.

Компанията представи и двете преносими устройства по време Mobile World Congress в Барселона, заявявайки, че вторият представлява първият 4G-базиран умен часовник в света.

По думите на LG той разполага с множество функции, включително с уоки-токи и NFC технология, което означава, че потребителят ще може да извършва плащания през устройството.

Намерението на LG е да представи на пазара луксозен часовник. Новите устройства имат корпус от неръждаема стомана и по-малък панел. Идеята на компанията е да заложи на по-стилен дизайн от този на конкурентите, ето защо новите часовници се предлагат в сребрист и златист вариант и имат кожена каишка.

“Ние не се конкурираме с другите умни часовници, ние мислим за създаването на красиви такива”, заяви Анди Кулин, ръководител на мобилното подразделение на LG за Великобритания и Ирландия.

Компанията не разкрива каква ще бъде цената на двете устройства и кога ще бъдат пуснати на пазара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още