IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung засилва производството на Galaxy S6 заради голямото търсене

Компанията не очакваше новият ѝ модел смартфон да се радва на чак толкова голям интерес

12:24 | 24.04.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Samsung Electronics Co. започна производство в трета фабрика за смартфони с извити екрани и то по-скоро от очакваното, тъй като търсенето на телефона Galaxy S6 Edge се увеличава, твърдят източници, запознати с въпроса.

Новата производствена линия позволява на Samsung Display Co. да увеличи повече от два пъти производството си от 2 на 5 млн. екрана, допълват източниците, цитирани от Bloomberg.

Samsung Electronics прогнозира рекордни продажби на серията Galaxy S6, която включва и един модел с традиционния плосък дисплей, тъй като компанията се опитва да привлече обратно потребителите, които се насочиха към новите телефони iPhone на Apple с по-големи екрани и към китайските компании, които продават по-евтини устройства.

Търсенето на новите устройства на Samsung надхвърли очакванията на компанията след стартирането на продажбите на 10-и април, разкриват източниците.

В момента Samsung Display има три фабрики за производство на дисплеи с органични диоди, или OLED, които предлагат по-детайлни изображения при по-ниска мощност от течнокристалните дисплеи. Новата производствена линия използва място, намиращо се южно от Сеул. То е разположено в близост до един от заводите на компанията, правещи извитите екрани.

Samsung Electronics работи по подобряването и увеличаването на производството, за да може да отговори на търсенето на своите устройства, коментира главният изпълнителен директор Йонг-Кюн Шин на 9-и април, ден преди новите телефони да бъдат пуснати в продажба в 20 страни по света, включително в САЩ, Великобритания и Германия.

Говорителят на Samsung Display отказва да коментира плановете на компанията и целите, които си е поставила по отношение на производството на извитите екрани.

Бизнесът с дисплеи e 85% собственост на Samsung Electronics, а останалата част принадлежи на Samsung SDI Co. Samsung Display работи за телефоните Galaxy и за устройства на други компании, в това число и за iPad и MacBook на Apple.

През четвъртото тримесечие Samsung загуби категорично своята водеща роля като най-големия в света производител на смартфони и отстъпи първото място на Apple, сочат данни на Strategy Analytics.

Samsung очаква да продаде повече от 70 млн. бройки от новия си телефон, обяви на 15-и април Korea Times, позовавайки се на неназован представител на ръководството на компанията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още