IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony отчита рекордни продажби на PlayStation 4

Никоя друга конзола на компанията не е достигала такива продажби за такъв срок

14:14 | 05.03.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Японската компания за електроника Sony Computer Entertainment съобщи, че е продала 20,2 млн. игрови конзоли PlayStation4 в света от пускането на продукта през ноември 2013 г. до 1 март, съобщава сайтът PR Newswire. Никоя друга конзола на компанията не е достигала такива продажби за такъв срок.

"Ние сме толкова благодарни за огромната подкрепа от феновете на PlayStation по целия свят и сме наистина доволни, че геймърите по целия свят продължават да избират PS4 като предпочитаното място за игра“, заяви Андру Хаус, президент и главен изпълнителен директор на Sony.

Тези цифри подкрепят стратегията на Sony за разширяване на предлаганите възможности от устройства за видеоигри към мултимедийното забавление под всякакви форми.

Групата винаги е представяла PlayStation 4 като платформа, свързана с интернет, предназначена не само за игри, но също така за гледане на филми и видеоклипове, слушане на музика и споделяне на забавленията с останалите хора в мрежата.

Макар компанията да изпитва редица затруднения в останалите си подразделения (за телевизори, фотоапарати, мобилни устройства), добрият прием на PlayStation 4 и приходите от конзолата позволиха на Sony да подобри прогнозите си за очакваните годишните финансови резултати.

В момента системата PlayStation 4 е достъпна в 123 страни и региони по целия свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още